Dodaj do ulubionych

jak pozycjonować w google??

• martinez00 Re: jak pozycjonować w google?? 03.06.12, 20:01
      Matt Cutts od początku 2011 roku mówi o walce z nieuczciwymi właścicielami treści w internecie. Dużym problemem w sieci są strony, które analizując słowa przez nas wyszukiwane, proponują nam wynik z hasłem i losowymi słowami kluczowymi, które po otwarciu są kolejną wewnętrzną wyszukiwarką, bez żadnej treści i z mnóstwem reklam. Problemem są również wszelkiego rodzaju porównywarki cen, bazy adresów, katalog, bazy stron. Wszystko to zupełnie nieadekwatne do szukanego przez nas zapytania.
      • artystkana102 Re: jak pozycjonować w google?? 11.06.12, 10:23
        Ja może troszkę odświeżę temat wyjściowy. Próbowałam pozycjonować stronę sama ale niezbyt mi to wychodzi i myślę nad zleceniem tego firmie. Niestety koszty, o jakich się często mówi, czy pisze troszkę mnie przerastają. Na ten stronie www.pozycjonowaniebezryzyka.pl znalazłam opcję mówiącą o tym, że opłata pobierana jest tu za wynik co chyba jest najpewniejszą formą. A może się mylę? Czy ktoś korzystał z takiej opcji?
        • jakanu Re: jak pozycjonować w google?? 19.06.12, 09:21
          A co myślicie o umieszczaniu swoich tekstów (ze słowami kluczowymi i linkami) na stronach z artykułami do przedruku?
          • ciapus1974 Re: jak pozycjonować w google?? 28.08.12, 17:51
            Pewnie, że można.

Pyszne żarełko
    • pomagamwam Re: jak pozycjonować w google?? 31.08.12, 23:24
      Pozycjonowanie to skomplikowany proces, który wymaga wielu regularnego wykonywania konkretnych czynności. Związany jest również ze zrobieniem rozeznania pod względem konkurencyjności na dane słowa kluczowe czy wreszcie odpowiednie przygotowanie strony (optymalizacja strony). Samemu sobie nie poradzisz, musisz zgłosić się do firmy pozycjonującej strony. Polecam firmę majortree.pl z Wrocławia. Najłatwiej będzie skorzystać z w wyszukiwarki google wpisując: pozycjonowanie stron.
    • miskasia Re: jak pozycjonować w google?? 03.09.12, 12:13
      Pozycjonować swoją stronę można także samemu - oszczędza się pieniądze, ale absorbuje to czas, więc musisz sam określić co Ci się bardziej opłaca. Jednak jeśli planuje się pozycjonowanie serwisów na własną rękę - polecam wykupić kilka godzin konsultacji w firmie która się tym zajmuje - to znacznie przyspieszy proces wdrażania się w świat SEO i pozycjonowania i dzięki temu można będzie uniknąć np. kar założonych przez Google.
    • korrleone Re: jak pozycjonować w google?? 29.09.12, 20:48
      Warto również rozejrzeć się za jakąś dobra firmą pozycjonującą jeżeli nie podołasz sam zadaniu.
      Ja od dłuższego czasu korzystam z usług agencji SEOdot.pl i jestem zadowolony.
      • madmaj Re: jak pozycjonować w google?? 18.10.12, 17:04
        Wykonam Blast Omnispeed dzięki któremu strona poprawi swoją pozycję w google.
        Wykonam blast za pomocą programu Omnispeed.
        Orientacyjna ilość uzyskanych linków to 10k.
        Teksty z synonimami dostarcza zleceniodawca, jeśli katalogowanie ma być przeprowadzone również do anglojęzycznych katalogów wymagam dostarczenia tekstu po angielsku (zwiększy się sporo ilość uzyskanych linków).
        Na życzenie możliwość rozłożenia w czasie dodawania.
        Cena to 45 złotych, wystawiam rachunek (nie FV).

Kontakt: firmamadmaj@home.pl tel: 791-532-848
        Dane firmy:
        Madmaj
        Ciasna 15/8
        62-800 Kalisz
        NIP: 618-136-91-36
    • asiawoy Re: jak pozycjonować w google?? 04.11.12, 22:58
      mackow1 napisał:

> jak zrobic żeby moja strona wyskakiwała jako powewsza w wyszukiwarce
      > w google??
      > mam z tym problem pomocy!!

linkować :) z dobrych stron
    • madmaj Re: jak pozycjonować w google?? 08.11.12, 12:27
      Musisz zdobywać linki z frazą na którą pozycjonujesz. Po ostatnich zmianach najlepiej zdobywać linki z dobrych stron, nie ze śmietników.
    • monisia_3030 Re: jak pozycjonować w google?? 11.11.12, 22:22
      warto zainwestować w jakąś firmę pozycjonującą..osobiście do takich rzeczy cierpliwości nie mam i sama bym się za to nie wzięła..ja wybrałam ministerstwo reklamy..czytałam o nich pozytywne opinie i spróbowałam..póki co wszystko gra..strona coraz lepiej się wyszukuje..a efekt całkowity na być za ok 30 dni..podzielę się z wami opinią czy spełnili moje oczekiwania
    • dobraporada Re: jak pozycjonować w google?? 13.11.12, 23:03
      Wskazane jest dodać stronę do najpopularniejszych katalogów w Polsce. Można to zrobić samodzielnie lub zlecić specjalistom, np. z PromujStrony.pl i dodatkowo otrzymać audyt SEO.
      • polskieforum Re: jak pozycjonować w google?? 16.11.12, 12:08
        Od lat polega to na zdobywaniu linków do własnej strony
    • dlapozycjonera.pl Re: jak pozycjonować w google?? 06.01.13, 15:31
      Jak pozycjonować w google...po tym co nam serwuje google od paru miesięcy to niektórzy mawiają, że najlepiej nic nie robić ;))))
    • craf-ton Re: jak pozycjonować w google?? 25.01.13, 02:39
      To skomplikowane procesy. Najlepiej zwrócić się o pomoc do agencji interaktywnej. Znam jedną crafton.pl/
    • nowakas0 Re: jak pozycjonować w google?? 03.02.13, 17:49
      pisz w oparciu o zasady SEO - podstawowe reguły SEO copywritingu.
    • monisia_30 Re: jak pozycjonować w google?? 22.02.13, 00:13
      Zdecydowanie polecam zlecić to firmie. Z mojej strony mogę polecić Netimage. W ich przypadku płaci się tylko za wyniki więc nie wyrzuca się pieniędzy w błoto
      • slimcharles Re: jak pozycjonować w google?? 28.02.13, 11:58
        Można pozycjonować we własnym zakresie, tak samo jak samemu można sobie upiec chleb, uszyć ubrania itp. wszystko można zrobić samemu, pytanie tylko czy mamy na to czas i czy ten chleb wyjdzie nam smaczny a ubrania ładne :)
        Lepiej chyba zlecić to profesjonalistom osobiście polecam tą firmę: pozycjonowanie stron Wrocław
        • little-body Re: jak pozycjonować w google?? 04.03.13, 13:41
          ja polecam firmę www.seobusiness.pl pozycjonują firmę mojego męża i jest zadowolony. Pracuje z nimi jakoś od roku
          • webhostel Re: jak pozycjonować w google?? 01.02.14, 21:54
            A ja polecam www.abrapack.pl korzystałam i efekty szybko i na długo
    • hetmantomeh Re: jak pozycjonować w google?? 05.03.13, 20:07
      Pytanie w temacie dobre - jak ktoś już zdaje takie pytanie to raczej tego nie osiągnie samodzielnie. Linkuj do strony tematycznie ile się da to będzie się pieła - byle linkować z dobrych stron.
    • mistrz_adam_radzi Re: jak pozycjonować w google?? 05.04.13, 23:58
      Pewnie już sobie poradziłeś, ale zostawiam odpowiedź dla potomnych. Może kogoś oświeci, pomoże... nie wiem. Tak jak pisali technik jest wiele i im dalej w las tym w zasadzie gorzej. Ale wiele albo bardzo wiele też zależy od konkurencyjności frazy.
      A tu do poczytania: webmaster.org.pl
    • theexpert Re: jak pozycjonować w google?? 23.05.13, 16:23
      A po wprowadzeniu przez Google Pandy, to już w ogóle trzeba się jak z jajkiem obchodzić ze stroną, żeby nie wylecieć z indeksu.
    • crott Re: jak pozycjonować w google?? 02.06.13, 17:46
      Trzeba zebrać jak najwięcej linków i zrobić możliwie poprawnie działającą stronę na wszystkich przeglądarkach internetowych. Trudno jest wypchnąć nową domenę na sam początek ale to nie jest niemożliwe. Powodzenia! :)
    • fixpol Re: jak pozycjonować w google?? 05.06.13, 14:09
      Pozycjonowanie to wielka ściema i oszustwo. Kilkaset firm oferuje za pieniądze znalezienie się w pierwszej dziesiątce wyszukiwarki. Potem podsyłają spreparowane wydruki i zestawienia. Ale fizycznie nie jest możliwe, aby kilkuset uczestników wyścigu było w pierwszej dziesiątce. Ludzie nie dajcie się nabierać. Często tzw pozycjonerzy nie potrafią siebie nawet ustawić w pierwszej dziesiątce to co dopiero innych. Ja płaciłem jak głupi przez kilka lat firmie Sunrise i dopiero gdy zacząłem sprawdzać to okazało się, ze całe to pozycjonowanie to lipa. no bo jak to możliwe by kilkaset firm z mojej branzy zmieściło się na pierwszej stronie. A przecież tak kombinują wszyscy i placą- frajerzy..
      • czaki_land Re: jak pozycjonować w google?? 07.06.13, 12:07
        Niekoniecznie. Ktoś jednak w tej pierwszej dziesiątce się znajduje, a Ty płacisz jak wypchniesz innych. Ale w każdej chwili oni albo Google moga wypchnąć Ciebie również. O Sunrise System słyszało się już to i owo, nigdy nic dobrego. Ponoć mają zawiłe umowy, bardzo niekorzystne dla klienta i są problemy z dojściem swoich praw. Ja po dwóch rozmowach z ich telemarketerem podziękowałem. Jak chcesz kogoś kto zna się na swojej robocie, możesz spróbować z Aweo. Mi wypchnęli 3 hasła do Top5 i za to Top5 się rozliczaliśmy. Mi to pasowało.
      • mario737 Re: jak pozycjonować w google?? 09.06.13, 23:10
        Nie zgadzam się z Tobą. Pozycjonowanie działa, tylko trzeba to robić z głową. Jak wybierzesz pierwszą lepszą firmę, to owszem, wypozycjonują Twoją stronę na miesiąc, może dwa, a potem dostaniesz bana od Googla i przez rok nikt Cie nie znajdzie. Warto więc najpierw popytać Klientów danej Firmy, czy są dobrze wykonują swoją pracę. Najlepiej zastrzec sobie, że dana firma nie może jednocześnie pozycjonować Twojej konkurencji. No i na koniec płatność tylko za rzeczywiste wyniki, które sam możesz sprawdzić. I jeszcze jedno, nie pisz że pozycjonowanie to ściema, ale jest grono solidnych pozycjonerów, którzy znają się na swoim fachu i wykonują kawał dobrej roboty. A płacisz tylko za efekty. Ja mogę polecić Ci np. usługi firmy Optima IT, której główne zadanie to tworzenie stron internetowych, ale pozycjonowanie nie jest im obce.
        • jambrozz Re: jak pozycjonować w google?? 04.07.13, 11:48

Zgadzam się z przedmówcą. Ale naprawdę trzeba dobrze poszukać firmy która zna się na rzeczy i dobrze się tym zajmie. Ja współpracowałem z cleveragency.pl/ . Fakt tani nie są ale naprawdę wykonali kawał dobrej roboty.

mario737 napisał:

> Nie zgadzam się z Tobą. Pozycjonowanie działa, tylko trzeba to robić z głową. Jak wybierzesz pierwszą lepszą firmę, to owszem, wypozycjonują Twoją stronę na miesiąc, może dwa, a potem dostaniesz bana od Googla i przez rok nikt Cie nie znajdzie. Warto więc najpierw popytać Klientów danej Firmy, czy są dobrze wykonują swoją pracę. Najlepiej zastrzec sobie, że dana firma nie może jednocześnie pozycjonować Twojej konkurencji. No i na koniec płatność tylko za rzeczywiste wyniki, które sam możesz sprawdzić. I jeszcze jedno, nie pisz że pozycjonowanie to ściema, ale jest grono solidnych pozycjonerów, którzy znają się na swoim fachu i wykonują kawał dobrej roboty. A płacisz tylko za efekty. Ja mogę polecić Ci np. usługi firmy Optima IT, której główne zadanie to tworzenie stron internetowych, ale pozycjonowanie nie jest im obce.
    • hetmantomeh Re: jak pozycjonować w google?? 05.07.13, 13:29
      Takie pytanie mnie rozśmieszją jak któś tak się pyta to powiem że jego strona nigdy nie będzie piersza bo jest się totalnie nie douczonym
    • doriano9 Re: jak pozycjonować w google?? 09.09.13, 16:21
      W zależności od branży (są branże, jak np. transport, które bardzo trudno wypozycjonować w TOP3, zwłaszcza po zmianach wprowadzonych przez google). Przede wszystkim skontaktuj się z jakąś dobrą firmą pozycjonującą, jak np. Internetica. Zapewne zdajesz sobie sprawę, iż pozycjonowanie wiąże się z poniesieniem pewnych kosztów, które mogą być zmienne w zależności od tego na jaką pozycję uda się wypozycjonować Twoją stronę. Możesz również zainwestować w AdWords, tzw. linki sponsorowane,przynajmniej na początku, doki Twoja strona nie będzie się utrzymywac na konkretnej pozycji w TOP10 - tanie to to nie będzie, wszystko zależy jak poprowadzisz kampanię. Strona internetowa będzie wymagała optymalizacji, jeżeli była nadzieja,że uda się to zrobić samemu, to jeżeli nie jesteś w temacie, lepiej się za to nie zabieraj sam.
    • efektywne_pozycjonowanie Re: jak pozycjonować w google?? 11.10.13, 12:26
      szczerzee... najlepiej skorzystać z pomocy profesjonalisty. Opytmalizacja strony, zmiana metatagów, wartościowe treść + linki, linki, linki - to podstawa. Zajęcie dość praco- i czasochłonne.

Przy obecnej konkurencji wymaga to naprawdę dużego zaangażowania i nakładów czasowych, także sporego zaplecza pozycjonerskiego (a to koszta, koszta, koszta). Dodawanie wpisów do katalogów to już niestety za mało.

Próbować można. w kontekscie ostatnich zmian algorytmu - optymalizacja strony na pewno, radzę zwrócić uwagę na treść - powinna być unikatowa, absolutnie nie skopiowana, dość rozbudowana i zawierać sprytnie zamieszczone słowa kluczowe, dodawać stronę do katalogów z wysokim PR.

Warto zastanowić się także nad inną formą promocji witryny/firmy w internecie. Zwróć uwagę na media społecznościowe - zwłaszcza Google+, linki sponsowrowane AdWords...

Magiczne triki pozycjonerskie... zostawię dla siebie i naszych klientów

Zapraszam topposition.pl
      • mattxx01 Re: jak pozycjonować w google?? 13.10.13, 20:20
        Ja polecę wykorzystanie facebooka, jako metodę pozyskania sporej grupy użytkowników.

Radzę zwrócić uwagę na popularność pozycjonowanej przez nas frazy w stosunku do konkurencji. Im mniejsza konkurencja tym łatwiej pozycjonować, co oczywiście przełoży się na ruch.
    • reczneseo Re: jak pozycjonować w google?? 20.10.13, 12:26
      Pytanie chyba najczęściej pojawiające się na blogach w ostatnim czasie. Nieuczciwość wielu firm SEO, zmiany algorytmu doprowadziły do zafiltrowania i zbanowania wielu domen. Ucierpieli przede wszystkim ci, których działalność była skoncentrowana w sieci Internet..., ale do rzeczy.
      Google w swoich wytycznych dla webmasterów wskazuje na co najmniej kilkanaście czynników, które warunkują pozycję strony w SERP-ach. Dwa z nich to: wartościowy content (treść), na stronie pozycjonowanej i na stronach, które do niej linkują oraz naturalny profil linków zwrotnych. Realizację tych dwóch warunków daje...rzetelne i prawdziwe "ręczne pozycjonowanie". Z pozoru prosta sprawa: zróżnicowane linki pozostawia się w dalszym ciągu w wartościowych miejscach w sieci, z tym że czyni się to w sposób ręczny, a podstawą jest unikalna treść (za każdym razem). Wiele pozycjonerów idzie na łatwiznę, tworzy ze dwa, trzy opisy strony, wrzuca tekst do "miksarki", posiłkuje się różnymi SWE-lami i jest zadowolona. Takie działania może i były skuteczne przed aktualizacją algorytmu....potwierdzają to masowe filtry i bany, o których wspominałam powyżej.
      Odpowiadając na Twoje pytanie: tylko rzetelne (najbardziej przypominające naturalne) ręczne pozycjonowanie strony daje efekty. Firma uczciwa too ta, która w umowie zobowiąże się do niestosowania automatów i półautomatów i prześle raport przygotowanych i dodanych artykułów oraz adresów internetowych.
      Faktyczne ręczne pozycjonowanie nie jest tanie. Wybaczcie, ale jeżeli ktoś oferuje usługę ręcznego skatalogowania strony w ilości 1000 unikalnych wpisów dodanych do takiej samej liczby katalogów za cenę ,30 gr per sztuka...to to jest śmieszne. Nikt szanujący swój czas i poważnie traktujący swoją pracę, nie będzie wykonywał prawdziwego ręcznego pozycjonowania za takie śmieszne kwoty. Od razu widać, że ma się do czynienia z oszustem. Jak to sprawdzić? Najprostsza droga to to, o czym pisałam powyżej. Zaznaczenie w umowie, że pozycjonowanie ma być wykonywane ręcznie....gwarantuję, że ten pseudo-Wykonawca nie zdecyduje się na taki zapis w umowie.
      Jesteśmy przyzwyczajeni do taniego pozycjonowania. Tanie równa się automatyczne. Ręczne, prawdziwe, wysokiej jakości...musi kosztować.

Tyle. Pozdrawiam, Seol z reczneseo.blogspot.com
      • w-domu Re: jak pozycjonować w google?? 02.11.13, 23:00
        sorry, ale czym różni się katalogowanie ręczne od automatu, niczym, link jest link, pozycjonowanie ręczne to nie w katalogach, katalogi to w większości przeżytek, warto dodać do max 50 reszta to strata czasu i kasy.
      • daniellap Re: jak pozycjonować w google?? 29.04.14, 17:01
        No właśnie - pojawiło się tu ważne stwierdzenie - linki muszą pochodzić z wartościowych miejsc. To już nie te czasy, że masowo dodawało się do katalogów i spamowało księgi gości. Za to można dostać teraz filtr.
        Niektórzy jeszcze wciąż tkwią w zamierzchłych czasach i szkodzą swojej witrynie linkując ją ze złych stron będących na cenzurowanym. Więcej szkody niż pożytku z takiego linkowania.
        Czasem sami nie wiemy jak wiele złych linków mamy, bo google zaczęły np. karać za coś, za co wcześniej nie karały (różne systemy wymiany linków na przykład) i gdzieś tam w sieci wiszą nasze linki w jakimś złym katalogu, albo ktoś życzliwy nas gdzieś dodał.
        Można sprawdzić swoją stronę linkdetoxem, albo polskim bardzo dobrym programem site condition. SC bardzo fajnie pokazuje profil linków, zagrożenie filtrami, łatwo możemy stronę oczyścić z tych linków, które jej szkodzą i efekty są bardzo szybko widoczne. Tu program do pobrania i demo: sitecondition.com/
    • bobo462 pozycjonowanie 17.02.14, 10:50
      Pozycjonowanie nie jest jakąś trudną sprawą ale jest czasochłonne i z tego powodu usługi zleca się innym firmom. Ja wychodzę z założenia, że albo ty pozycjonujesz sklep albo realizujesz sprzedaż. Nie da się wszystkie zrobić samemu. Polecam www.damtox.pl do realizacji pozycjonowania.
      • linkologia Re: pozycjonowanie 26.11.14, 19:22
        Czytaj mojego bloga [url=http://linkologia.cba.pl/baza-wiedzy]wiedza seo[/url]
      • bbeataa1 Re: pozycjonowanie 02.12.14, 23:57
        dla zainteresowanych, polecam firmę Rocketsite. Moja strona szybko trafiła do czołówki i utrzymała się, sprzedaz się podniosła.
    • szarystary pozycjonowanie 02.05.14, 13:30
      musisz to robić z wyczuciem, żeby cie nie zbanowano. Poczytaj sobie o tym tutaj
      www.empressia.pl/blog/16-pozycjonowanie-poznan-droga-do-sukcesu-twojej-firmy
      • linkologia Re: pozycjonowanie 26.11.14, 19:24
        Kupić sobie listę jenota i robić po kolei linki wg tej strony [url=http://linkologia.cba.pl/mocne-linki]lista jenota[/url]
      • onibery Re: pozycjonowanie 03.11.15, 17:55
        Czytanie czytaniem ale potrzeba również troche doświadczenia. Wiecej informacji tutaj: Pozycjonowanie stron
    • magnol.ka Re: jak pozycjonować w google?? 07.05.14, 14:11
      z tego co zdołałam się do tej pory dowiedzieć to trzeba zająć się optymalizacją strony, dodawac ja do katalogow, pisać precle, blog tematyczny,mozna korzystac z programów do pozycjonowania, albo po prostu to komuś zlecić :)
    • magnol.ka Re: jak pozycjonować w google?? 14.05.14, 13:51
      na czym dokładnie polegają metody organiczne?
      na podanych stronach nie znalazłam odpowiedzi :)
      • sekolsals Re: jak pozycjonować w google?? 10.01.23, 02:53
        Uważam, że pozycjonowanie stron to podstawa wypromowania własnej strony czy biznesu. Ale fakt, trzeba to robić z głową aby nie narobić szkód. Chyba najlepiej znaleźć firmę, która się tym profesjonalnie zajmie. Trochę to trwa ale efekty znakomite. Ja osobiscie polecam wmh.agency/pozycjonowanie-stron-przewodnik/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka