Dodaj do ulubionych

Ecco Holyday OSTRZEGAMY !

IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 08.01.04, 17:30
Jeśli zapłaciłeś całość za wycieczkę z tym biurem dwa miesiące przed
wyjazdem- TO NIC NIE ZNACZY !
Po powrocie może się okazać że dopłacasz jeszcze np 2500 pln .Odmawiasz Oni
kierują sprawę do sądu ! Nas to spotkało .Święta i Sylwestra spędziliśmy na
Teneryfie .Po powrocie otrzymaliśmy wezwanie do zapłaty.Zapewniano nas że
cena jest kompletna,zapewniano nas że kupujemy wyjątkową ofertę.Jeśli
przegramy w sądzie i zapłacimy, pobyt będzie kosztował więcej niż inne
oferty ! Stres dostajemy gratis .Ecco Holiday NIGDY WIĘCEJ .
Obserwuj wątek
    • Gość: Marek Re: Ecco Holyday OSTRZEGAMY ! IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 08.01.04, 18:57
      Możesz podać więcej szczegółów? Nie rozumię jak coś takiego w ogóle jest
      możliwe?

Marek
      • Gość: michal Re: Ecco Holyday OSTRZEGAMY ! IP: *.crowley.pl 13.01.04, 19:37
        Nie licz na to. To jakaś umówiona nagonka znajomków klienta - frustrata co
        zapłacił za biedaczarter a oczekiwał lokaja w Hyatt Towers and Plaza. Już to
        było kilka razy na tej grupie, inni pytali o szczegóły i nikt nigdy ich nie
        podał. Przestałem w to wierzyć.
        • Gość: Aga teraz ja;-) IP: 157.25.156.* 14.01.04, 09:08
          Widzisz niezbyt uwaznie czytasz;-) Otoz jedna osoba ostrzgajaca przed Ecco
          podala szczegoly:-))) Na wakacjach zaczal jej zabek madrosci;-) wychodzic, a
          miejscowa lekarka, mowiaca zreszta po polsku myslala, ze to zapalenie migdalka;-
          )))W tresci wynikalo raczej, ze hotel i cala reszta byla ok...
          Niedobre Ecco;-P

• Gość: jas Re: Ecco Holyday OSTRZEGAMY ! IP: 5.5R4D* / 208.147.1.* 30.06.04, 12:42
          widze kiepsko znacz pomysly Pana Brochnera, skoro powatpiewasz w to o czym
          pisze rozmowca. Takie praktyki byly stosowane przez Ecco, a wynikaly z prostej
          przyczyny- chcac obnizyc cene wyjazdow sylwestrowych nie doliczno so ceny
          katalogowej ceny za obiadokolacje sylwestrowa, ktora w kazdym niemalze hotelu
          jest dodatkowoplatna i bardzo czesto kosztuje po 75 dolarow. Ta doplata miala
          byc regulowana po przylocie na destynacje. Tyle, ze Ecco spieprzylo sprawe i
          czesto nie umieszczalo tej informacji na voucherach, a sprzedawcy nie
          informowali o tym klientow. Stad ci sie wkurzali, zwlaszcza hjak jechali
          rodzina 5 osobowa i mieli wypbecalowac za wieczor 500 dolcow.
    • Gość: polak Re: Ecco Holyday OSTRZEGAMY ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.04, 19:10
      mądry Polak po szkodzie... Jeśli wybierasz firmy-krzaki, a nie sprawdzone
      światowe biura, to czemu się dziwisz... ciesz się, że wróciłeś do kraju i
      grzecznie dopłać... Wyjdzie Cię pewnie w sumie więcej niż za 5 gwaizdek z TUI
      lub Neckermannnem hehehe...
    • Gość: Maraska Re: Ecco Holyday OSTRZEGAMY ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.04, 09:51
      No ja bym tez chetnie poznala szczegoly, bo za co niby kaza doplacic???? Nie
      rozumiem a chetnie bym zrozumiala:-) Chyba ze to rzeczywiscie narzekanie zeby
      ponarzekac. No coz poczekam na opowiedz.
      A swoaja droga to akurat nie jest zadne biuro - krzak, bo zalozyl je ten sam
      czlowiek, ktory wczensiej rozkrecil Scan holiday, wiec podsatwy moim zdaniem
      ma i to calkiem niezle. A ze taniej i to budzi niepokoj? hmmm wydaje mi sie ze
      w handlu wiele rzeczy w momencie kiedy sie dopieor pojawiaja na rynku jest
      tansze aby zachecic i przyciagnac do siebie klientow.
      pozdrawiam i czekam na szczegoly
      B.
    • Gość: Lena Re: Ecco Holyday OSTRZEGAMY ! IP: 80.48.96.* 14.01.04, 13:35
      Ecco Holiday nadepnął komuś na odcisk. Może nie jednej osobie, że tyle takich
      podjazdowych złych opinii. Udowodnionych czy też nie ale emocjonalnych ...
      Ja wyjeżdżam bardzo często, najczęściej indywidualnie ale bywa, że wykupuję
      wczasy w biurze turystycznym. Nawet w tym przypadku mam własny program, sama
      pożyczam na miejscu samochód, jeżdżę lokalnymi środkami komunikacji a czasem
      skorzystam z jakiejś fakultatywnej wycieczki. Z Ecco Holiday'em nie byłam
      jeszcze nigdy i ... nigdy nie pojadę. Jakiś czas temu moja znajoma miała z nimi
      ostrą wymiane korespondencji w której obydwoje z mężem pomagaliśmy i rzuciło mi
      to światło nie (nie)uczciwość firmy. Otóż znajoma wykupiła u "Autoryzowanego
      agenta" w duzym wojewódzkim mieście wyjazd na tydzień do Hiszpanii. Wykupiła to
      prawie w ostatniej chwili bo na tydzień przed wyjazdem, wcale nie w promocji.
      Po dwóch dniach na ulicy miała wypadek jej teściowa (jak sie okazłao to był
      wylew,dwie operacje mózgu i po miesiącu komy zmarła). Znajoma w szoku poprosiła
      w tejże agencji o umożliwienie sprzedaży jej oferty, dwoniła do dyrekcji Ecco
      gdzie na ten temat w ogóle nie chciano z nią rozmawiać. 3 dni przed wyjazdem
      zadzwoniono do niej z agencji,że jej oferta jest sprzedana, pieniądze już mają
      ale dostanie je za dwa tygodnie jak szef wróci z urlopu. Zadzwoniła do nich
      jeszcze na następny dzień by podać nr konta. Po trzech tygodniach zadzwoniła do
      agencji bo pieniędzy na koncie nie było, pani poprosiła by poczekała, w tle
      słychać było jej rozmowę z szefem i powiedziała, że te pieniądze już
      przesyłają. Po następnych dwóch tygodniach już inna pani powiedział, że szef
      wpada i wypada i właściwie nie wiadomo jak go złapać. zrobiona w biurze
      awantura spowodowała otrzymanie "komórki" tego szefa. No i zaczęły sie polki
      z "szefem". Pan mętnie tłumaczył, że pienądze są ale jakoby ich nie było a
      właściwie niech przeczyta umowę i właściwie to te pieniądze jej sie i
      należą /moralnie/i nie należą, on miał przykrości od dyrekcji bo oni zarobiliby
      to wszystko itp.itd.kompletny bełkot. Znajoma napisała list do dyrekcji w
      Poznaniu skąd dostała odpowiedź, że "agent jest samodzielną jednostką i oni za
      niego nie odpowiadają". Co oczywiście jest bzdurą, bo na umowie pisze, że
      dyrekcja odpowiada za wszystko. Pewnie nie dostałaby tych swoich 3000 /ponad
      500zł mieli odliczyć jako opłatę manipulacyjną/ gdyby nie fakt, że koleżnaka ma
      telefon z nagrywaniem, wszystkie te rozmowy były nagrane /sama chyba
      zainwestuję w taki telefon/. Zgrała je i wysłała do Poznania, wraz z xero
      umowy /podkreślonymi obowiązkami biura/ i adnotacją, że podaje ich do sądu i
      dopiero wtedy przysłano jej pieniądze. Ona cały czas wierzy, że agent był
      uczciwy tylko ta dyrekcja ... a ja widzę, że oni wszyscy są siebie warci.
      Złodziejska drapieżność ponad wszysko, zero ludzkich odruchów, jakiejkolwiek
      chęci pomocy. Jeżdżę po świecie i wszędzie na pomoc można liczyć. Skręciłam
      kiedyś na nartach nogę a, że miałam tygodniowy karnet /zniżka/ obawiałam się,
      że nie mogę go zwrócić. W kasie zwrócono mężowi pieniądze za te dwa ostanie dni
      przez które nie jeździłam /czyli 2/7 ceny/ i jeszcze usłyszał trochę porad i
      zyczenia dla mnie szybkiego powrotu do zdrowia. Zawsze wrócę do Uttendorfu.
      Do Ecco Holidayu nie przyjdę nigdy.
      • Gość: obserwator Re: Ecco Holyday OSTRZEGAMY ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.04, 23:09
        Ecco bardzo ostro dryfuje w stronę Big Blue,szczególnie w zakresie
        niekompetencji pracowników i poziomu rezydentów, a więc ile jeszcze 3,6,7
        miesięcy?Ja obstawiam że padną we wrześniu 2004.Co do B.B.obstawiajac rok temu
        pomyliłem się o 1 miesiąc.
      • pia.ed Re: Ecco Holyday OSTRZEGAMY ! 19.01.04, 18:16
        Mieszkam na zachodzie Europy, jezdzilam z wieloma biurami podrozy i wszedzie
        obowiazuje ta sama zasada:
        Jesli klient jest ubezpieczony na ewentualnosc niemozliwosci wyjazdu, to
        dostaje czesciowy zwrot pieniedzy.
        Jesli nie jest ubezpieczony, to pieniadze automatycznie przepadaja!

Innej mozliwosci nie ma i nie wolno oddac/sprzedac komus innemu wykupionej
        juz wycieczki.
        Oczywiscie Biuro Podrozy jesli tylko moze to sprzedaje zamowione miejsce w
        samolocie, ale pieniadze ida zawsze na konto biura.
        Jezdze od 25 lat i zasady te obowiazywaly juz wtedy.

Jesli chodzi o doplate, to PRZED wyjazdem Biuro Podrozy ma prawo zazadac
        pewnej sumy na pokrycie kosztow ktorych w momencie podpisywania umowy nie
        znalo, np podwyzka ceny ropy czy wprowadzenie podatku lotniskowego.
        To jest wyraznie zaznaczone w kontrakcie.
        Natomiast PO POWROCIE nie ma prawa niczego zadac, chyba ze gosc spowodowal
        szkody w hotelu, ktore wyszly na jaw dopiero po wyjezdzie goscia, ale o takim
        wypadku nie slyszalam.
      • Gość: Tomek Re: Ecco Holyday OSTRZEGAMY ! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.06.04, 15:53
        Droga Pani wiec to chyba wina biura agencyjnego a nie EH ze nie zwrocili kasy ,
        wiec niech sie Pani najpierw zastanowi kto jest winien, a tak na marginesie
        czemu nie wykupila zabezpieczeni kosztow rezygnacji wtedy nie byloby problemu
    • Gość: Majka Re: Ecco Holyday OSTRZEGAMY ! IP: 5.5R4D* / 208.147.1.* 30.06.04, 12:34
      Niestety Ecco chca dac poczucie ze sprzedaja najtansze wakacje w okresie
      sylwestrowym i noworocznym, nie doliczalo do ceny katalogowej bozonarodzeniowej
      i sylwestrowej obiadokolacji. Za to klienci placili na miejscu po przyl;ocie-
      czesto bylo to okolo 100 dolarow. Ta informacja o doplacie nie byla nawet w
      kazdym przypadku wydrukowana na voucherach. Bylo i tak ze jej na voucherze nie
      bylo. Wiec klienci nie chcieli za to zaplaci i mieli racje. Jednak Ecco
      obodzilo sie po czasie i zaczelo ciagac po sadach klientow i ich straszyc
      doplatami.
      Cwabniactwo szefa firmy , ktory w ten sposob konstruuje oferte niezna granic.
      Dlaczego nie wliczyl tych kolacji do ceny wycieczki. Bo wowczas bylaby drozsza
      o 100 na glowe, a to juz nie bylaby konkutrencyjna cena
      • Gość: Paco Dlaczego podpisujesz się różnie...? IP: 193.111.166.* 30.06.04, 13:58
        W poście NIGDY WIĘCEJ Z ECCO HOLIDAY jesteś podpisana (podpisany) jako Tomek.
        Zobacz, że przy tamtym nick'u jest IP Twojego komputera. Jesteś więc Majką czy
        Tomkiem? Dlaczego podajesz się za różne osoby ???
        • Gość: Paco Sorry, nie jesteś tam jako Tomek, ale jako Janek IP: 193.111.166.* 30.06.04, 14:05
          Pomyliłem imiona, bo plącze się tu jeszcze jakiś Tomek.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka