Dodaj do ulubionych

Almatur Słoneczna Iberiada

IP: *.chello.pl 12.05.10, 18:08
Czy ktoś może wrócił teraz z tej objazdówki i zechce podzielić się
wrażeniami?Jadę w lipcu
Obserwuj wątek
    • Gość: ekoss Re: Almatur Słoneczna Iberiada IP: *.chello.pl 13.05.10, 15:55
      Nikt nie był na tej wycieczce?
      • Gość: GOŚĆ Re: Almatur Słoneczna Iberiada IP: *.adsl.inetia.pl 13.05.10, 17:08
        Ja byłem zapisany ta termin od 24 kwiecień i odwołali :( podobno nie było
        chętnych...
        • Gość: ekoss Re: Almatur Słoneczna Iberiada IP: *.chello.pl 15.05.10, 12:18
          To pech.Mam nadzieję,że w lipcu impreza się odbędzie.A czy znasz jakieś opinie
          na jej temat?
          • Gość: GOŚĆ Re: Almatur Słoneczna Iberiada IP: *.adsl.inetia.pl 17.05.10, 16:05
            niestety nie :( nie znam nikogo kto były na tej imprezie
            • Gość: AKPP Re: Almatur Słoneczna Iberiada IP: *.adsl.inetia.pl 14.02.11, 22:34
              planuję się wybrać na tą wycieczkę w przyszłym roku. Czy może ktoś już coś powiedzieć na ten temat?
              • Gość: ekoss Re: Almatur Słoneczna Iberiada IP: *.dynamic.chello.pl 15.02.11, 16:48
                niestety moja wyprawa nie doszła do skutku i przeniosłam sie do itaki na Viva Iberia
    • Gość: ewa Re: Almatur Słoneczna Iberiada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.15, 11:34
      Bardzo proszę o opinie na temat wycieczki Słoneczna Iberiada z Almaturem. Planuję wyjazd 09.15 - wg planu wycieczka jest bardzo interesująca (jak do tej pory na forach nie znalazłam żadnych opinii)
      • Gość: Turystka Re: Almatur Słoneczna Iberiada IP: *.xdsl.centertel.pl 15.06.15, 09:22
        Wróciliśmy 14 czerwca 2015, bardzo ciekawy program został zrealizowany w całości. Pilot kompetentny.
        Pogoda dopisała, turyści zdyscyplinowani (zero spóźnień), kierowcy zawodowcy z kilkuletnim doświadczeniem na tej trasie. Polecam.
        Jedyna uwaga proszę być przygotowanym na to, że śniadania we Francji składają się z kawy i rogalika z ciasta francuskiego. Aby nie mieli Państwo pretensji do organizatora, obsługi hotelowej i ZEPSUTEGO dnia.
        Takie są zwyczaje w tym kraju i tyle. Zbędne pyskówki zepsują atmosferę. Przynajmniej u nas było nerwowo w czasie śniadania w ostatnim hotelu Galaxy (Nicea), a może to zmęczenie już... Zadajcie konkretne pytania, odpowiem. Sam Almatur spisał się na piątkę z plusem.
        • Gość: orion Re: Almatur Słoneczna Iberiada IP: *.tel.tkb.net.pl 02.08.15, 10:58
          @Turystka:
          Napisałaś, że "program został zrealizowany w całości". Chciałbym się dowiedzieć, czy zwiedzanie było typu "bieganie z językiem na brodzie", robienie zdjęć w pośpiechu i dalej ?
          Wiem, że na niektórych wycieczkach zwiedzanie ma formę przejazdu okraszonego komentarzem pilota, np. "po lewej stronie mijamy coś tam a po prawej był XXX, mam nadzieję, że Państwo zauważyli" ;)
          • Gość: a.a Re: Almatur Słoneczna Iberiada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.16, 14:01
            Zachęcam wszystkich do wybrania wycieczki Słoneczna Iberiada. Mnie zachwyciły przede wszystkich piękne hiszpańskie krajobrazy ... cudo, zwiedzane miasta i obiekty. Wszystko było dopięte na "ostatni guzik". Pilot super, jedzonko super, hotele super, kierowcy super, grupa 50-osobowa super .... Trzeba się nastawić jednak na dość zawrotne tempo zwiedzana - ale liczba i urok zwiedzanych miejsc wszystko rekompensuje :) Gdybym miała coś zmienić to jedynie może termin wycieczki - byłam we wrześniu i mimo że jesień też ma swój urok to roślinność już nie taka sama jak późną wiosną czy latem. Poza tym wrzesień 2015 był dosyć chłodny jak na Europę Zachodnią. Niemniej wycieczka piękna, zachęcam raz jeszcze
            • Gość: turystka Re: Almatur Słoneczna Iberiada IP: *.free.aero2.net.pl 07.03.16, 09:04
              Byliśmy uczestnikami wycieczki Słoneczna Iberiada we wrześniu. Skrótowo przedstawię subiektywne wady i zalety wyjazdu. Zacznijmy od zalet:
              - Wiele ciekawych i wartych zobaczenia miejsc
              - Możliwość zobaczenia i poczucia przekroju kulturowego Hiszpanii
              - Pilot, który umie utrzymać dyscyplinę, dzięki czemu nie ominęliśmy w zasadzie żadnego punktu programu
              - Nadprogramowy bonus w postaci zwiedzania katedry w Burgos

Wady:
              - Bardzo napięty program. Zawrotne tempo zwiedzania. Wykwaterowanie 7 rano, cały dzień na nogach/w autokarze, powrót 21. Wyjazd w zasadzie dla podróżników, a nie niedzielnych turystów
              - Jedzenie. O ile obiadokolacje były w porządku o tyle śniadania zmuszały do zakupów i dojadania po drodze.
              - A skoro o zakupach "spożywki". Zarówno biuro, jak i pilot zalecali powstrzymanie się z przywożeniem z Polski konserw, kabanosów, itp. bo wszystko świeże można kupić na miejscu. Można, ale zatrzymywaliśmy się na stacjach benzynowych i przy sklepach z dewocjonalniami. W okolicy hoteli nie było sklepów spożywczych czynnych w godzinach naszych powrotów. Zaopatrywanie się na stacjach benzynowych nieco "bije po kieszeni"...
              - Sposób zwiedzania. Pilot często przyprowadzał grupę w pewne miejsce i mówił: "200 metrów w lewo jest coś tam, 150 m prosto i w prawo jest coś tam innego, macie państwo np. 25 minut na zwiedzanie, bądź na zjedzenie czegoś."

Odnośnie hoteli. W zasadzie mało istotny fakt, bo przeważnie w danym hotelu był jeden nocleg, więc po wyczerpaniu całym dniem "łażenia" wystarczyło, że było łóżko... Tylko 2 hotele były przyzwoite, 2 poniżej przeciętnego, reszta bardzo przeciętna. W jednym z hoteli syn musiał dopominać się na recepcji o ręczniki, bo w pokoju nie było ani jednego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka