Dodaj do ulubionych

urlop macierzyński

30.05.05, 11:22
A jak wyglada w Brukseli czy Strasburgu sprawa z urlopem macierzyńskim? Ile
trwa? Wraca sie po nim normalnie do pracy, czy jak w Polsce, są z tym
problemy? A w przypadku ciąży z problemami, kiedy trzeba kilka miesiecy
przeleżeć w łóżku? Słyszał ktoś coś na ten temat?
Obserwuj wątek
    • Gość: Sofi Problemy z powrotem do pracy ???? IP: *.cec.eu.int 30.05.05, 11:46
      To nie Polska ! Jakby takowe byly, pewnie bym sie tu nie przenosila.

Chociaz akurat macierzynski odbebnilam w Polsce i tu juz nie zamierzam - ale
      wlasnie to bylo miedzy innymi ta kwestia ktora mnie do polskich pracodawcow
      zrazila.
    • Gość: april27 Re: urlop macierzyński IP: mieszko.pl.u* / 162.61.79.* 30.05.05, 12:21
      a co z urlopem dla praconwikow czasowych/kontraktowych zatrudnionych w
      agencjach UE (3-letnie kontrakty)? ile wynosi wymiar urlopu macierzynskiego?
    • Gość: Damian Re: urlop macierzyński IP: *.localdomain / 213.25.181.* 30.05.05, 12:25
      ...Hmmmm, wprawdzie nie jestem kobietą, ale też temat mnie interesuje... z
      małżonką planujemy dzieciaka w przyszłym roku...
      • epsoelka Re: urlop macierzyński 30.05.05, 13:44
        o ile pamiętam przypadek Rybki to nie można narzekać.Wszak Rybka została
        zatrudniona kiedy jeszcze była Rybką&Jacusiem.Więc może nie jest tak źle.
        Ela
        • Gość: Damian Re: urlop macierzyński IP: *.localdomain / 213.25.181.* 30.05.05, 14:22
          Dziewczęta, więcej jasności. Straszna enigma...
          • rybka78 Re: urlop macierzyński 30.05.05, 14:39
            poczuwam sie do wytlumaczen.. :)
            otoz na job interview od razu przyznalam sie, ze jestem w 13tym tygodniu
            (jeszcze nie bylo widac) i w ogole nie przeszkodzilo mi to dostac pracy. co
            wiecej: zatrudnilam sie i od razu nastepnego dnia poszlam na macierzynski,
            ktory to mac. trwa 20tyg, chyba ze blizniaki albo wczesniak, wtedy 24tyg.
            polecam moje wczesniejsze watki jesli kogos interesuje cala ta historia :)
            • epsoelka Re: urlop macierzyński 30.05.05, 14:45
              tak było , tak było.
              Pozdrowienia dla Rybki i synka
              Ela
            • Gość: Damian Re: urlop macierzyński IP: *.localdomain / 213.25.181.* 31.05.05, 07:59
              Super, bo to dziecko chcę mieć z Epsoelą...
            • Gość: Damian Re: urlop macierzyński IP: *.localdomain / 213.25.181.* 31.05.05, 09:01
              Rybko, dodajesz mi otuchy.
              Mój adres e-mail: ndamiano@poczta.fm
              Będę w Belgii na jesieni, chętnie się z Tobą skontaktuję i wysłucham twoich rad.
              Pozdrawiam
              Damian
              • rybka78 Re: urlop macierzyński 31.05.05, 09:51
                Ja tez będę dopiero na jesieni :) Ale nie w Brx tylko w Lux. Zawsze mozesz
                napisac na adres gazetowy :)
                • Gość: Damian Re: urlop macierzyński IP: *.localdomain / 213.25.181.* 31.05.05, 10:03
                  Ja i żona chętnie się z Tobą spotkamy
                  Przyjaciół nigdy nie za wiele
                  Damian
                • agoraj Re: urlop macierzyński 31.05.05, 11:26
                  rybka78 napisała:

> Ja tez będę dopiero na jesieni :) Ale nie w Brx tylko w Lux. Zawsze mozesz
                  > napisac na adres gazetowy :)

Droga Rybko, ale jaki jest Twój adres gazetowy? Zaczynam niedugo prace i chcemy
                  miec drugiego dzidziusia...
                  • Gość: Sofi O rany jak tu wszyscy IP: *.cec.eu.int 31.05.05, 15:11
                    ilorazami blyszcza.

Rybka, chyba nie bedziesz odpowiadac :)
                    Jedzcie ludziska na wakacje - dobrze wam zrobi :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka