Dodaj do ulubionych

Biuro VIva Club

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.10, 11:49
Nie wiem dlaczego jest tyle negatywnych opinii na temat biura VIVA CLUB. Byłam w tym roku w lipcu w hotelu Albatros Palace w Hurghadzie. Wszystko było zorganizowane rewelacyjnie, rezydentka pani Beata - super fajna i kompetentna kobieta. Autokary, wycieczki super.Świetna obsługa pracowników (Arabów)na lotnisku,którzy rozmawiali z nami po polsku. Widać, że starają się wszyscy na każdym kroku. W 2011r. znowu wyjeżdżam z rodziną i z biurem VIva Club. POLECAM
Obserwuj wątek
    • Gość: emio Re: Biuro VIva Club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.11, 14:40
      w sierpniu wybieram sie do Egiptu hotel którym chcę przebywać oferuje biuro Viva Club nie znam tego biura a naczytałam sie wiele negatywnych opinii nie wiem czy to prawda czy nie szczerze mówiąc mam wilekie zamieszanie w głowie proszę o wiecej informacji od was na temat tego biura podróży
      • Gość: beti Re: Biuro VIva Club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.11, 15:53
        ja też proszę o opinie :)
        • Gość: emio Re: Biuro VIva Club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.11, 18:12
          Hej zadzwoniłam dzis do tego biura tak za ciekawoścvi co powiedzą poinformowali mnie iż zdrzały sie rózne sytuacje w zeszłym roku (chodzi o egipt w ale W Hurgadzie ze ludzie pojechali i okazalo sie że zostali przeniesieni do iinych hoteli w Sharmie takichsytuacji nie było powiedzieli też że w tym roku juz tyakich su=ytuacji nie było a wogóle to zmienili kontrahenta po przedyskutowaniu nie wiem juz sama ale chyba zdecydujemy sie jechac z tego biura bo tak naprawdę to opinie sa podzielone pół na pól
        • Gość: marcin Re: Biuro VIva Club IP: *.183.146.165.dsl.dynamic.t-mobile.pl 26.10.12, 16:34
          jadę z nimi w 2013 mam nadzieje że nie upadną
          w tam tym roku żadne biuro nie mogło napisać ze działało normalnie ... amber i jego linie:p
          to że z nimi dlatego że 3 lata temu miałem z nimi jechać ale zaczoł się kryzys wpadłem w kłopoty finansowe 3 razy zmieniali mi za darmo termin potem zrezygnowałem i potraktowali mnie dość łagodnie tylko kilka % zaliczki
          mam nadzieje że wakacje spędzę normalnie
          jezdze co roku zazwyczaj z innym biurem tak jakoś wypada....
          to czy człowiek da sie oszukać to chyba zależy od szczęścia

• Gość: k.g. Re: Biuro VIva Club IP: *.umwd.pl 23.05.12, 14:47
      Może dlatego, ze kilka dni przed odlotem kiedy człowiek ma juz wszystko poukładane, anulują rezerwację bez podania przyczyny?! Brak szacunki i niepoważne traktowanie!!! Powiedzieli mi że powinnam się cieszyć, że to wyszło teraz a nie na lotnisku!!! Skandal! Czekali aż wszystkie wycieczki podrożeją i będzie szczyt sezonu a wtedy anulowali! Brak słów!
      • Gość: Sid1 Re: Biuro VIva Club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.12, 18:05
        Głodni na wakacjach w Tunezji: wyrywaliśmy sobie talerze

Wakacje all inclusive w czterogwiazdkowym hotelu w Tunezji: na stołach pustki albo sterty brudnych talerzy. - Gdy pojawiało się coś do jedzenia, zaczynała się bitwa. szarpanie, wyrywanie talerzy, nawet suchych bułek - relacjonują wczasowicze. Teraz wspólnie szykują pozew zbiorowy przeciwko dwóm biurom podróży.

Klaudia i Marek z Ząbkowic Śląskich wrócili z wakacji w czwartek. Przed wyjazdem ostrzegano ich, by spacerując po ulicach, wśród straganów i sklepów, zakrywali opaski z nazwą hotelu: Helya Beach. - To miał być najlepszy hotel w Monastyrze, pełen bogatych turystów, których miejscowi lubią naciągać - mówią.

Oferta wydawała się tym bardziej kusząca, że za tygodniowy pobyt w tym "idealnym dla rodzin z dziećmi, położonym bezpośrednio przy pięknej, piaszczystej plaży" hotelu zapłacili 1,4 tys. zł od osoby. - Hotel miał też dobre opinie na internetowym forum. Poza tym korzystaliśmy z usług sprawdzonego biura podróży. Osoba, która tam pracuje, od lat wysyła nas na wczasy i dotąd zawsze wracaliśmy bardzo zadowoleni - opowiada Marek.

Tym razem było inaczej. Wczasowicze - w sumie około 30 osób - klientów biur podróży Sun&Fun Holidays oraz Viva Club - szykują pozew zbiorowy. Uważają, że stracili pieniądze, czas i nerwy. - Wakacje były all inclusive, ale jedzenia właściwie nie było. W porze obiadowej przed restauracją ustawiała się długa kolejka. Ludzie się przepychali. Potem wyrywali sobie talerze i wszystko, co udało im się na nie złapać, głównie suche bułki - relacjonują. Dodają, że naczynia i sztućce były brudne.

Z restauracji wychodzili głodni. Na tym ich problemy się jednak nie kończyły. Awantury wybuchały też przy hotelowym basenie, gdzie walka toczyła się o leżaki. - Musiałem wstawać o 6 rano, żeby zająć sobie leżak - opowiada Marek. Twierdzi, że pracownicy hotelu część z nich chowali i wydawali tylko w zamian za łapówkę. Dodaje, że byli też świadkami wielu kłótni między pracownikami obsługi i właścicielem hotelu.
        W czasie ich pobytu w kurorcie trwał też remont jednego z hotelowych basenów. Prace rozpoczynały się już o 7 rano. Hałas nie pozwalał się wyspać.

Wiesława Przybylska, dyrektor marketingu w biurze Sun&Fun Holidays: - Otrzymaliśmy informację od naszego rezydenta o trudnościach związanych z obsługą gości w tym hotelu. Nasz kontrahent interweniował bezpośrednio u właściciela. Z tego co wiem, sytuacja się poprawiła. I mimo że nie wpłynęła do nas żadna oficjalna reklamacja, wstrzymaliśmy już sprzedaż tej oferty.

Marian Polak, wiceprezes Viva Club Polska: Nie mamy naszego rezydenta w Tunezji i żadnej informacji o reklamacjach zgłaszanych przez naszych klientów przebywających w tym hotelu. Hotel nie występuje w naszej ofercie katalogowej i nie był przez nas do tej pory sprzedawany. Został wprowadzony jednorazowo na 2 dni przed wylotem jako oferta "super last minute". Cena zawierała przelot samolotem, opłaty lotniskowe i paliwowe, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, pobyt w hotelu z wyżywieniem opcji all inclusive oraz ubezpieczeniem. Faktycznie w cenie zaledwie mieściła się opłata za bilet lotniczy w dwie strony, ubezpieczenie klienta oraz transfery.
        Biuro nie planuje już sprzedaży oferty do tego hotelu w tym sezonie

Więcej... wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35771,12102057,Glodni_na_wakacjach_w_Tunezji__wyrywalismy_sobie_talerze.html
      • Gość: Sid1 Re: Biuro VIva Club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.12, 22:25
        Oferta biura znika z ofert portali typu Fly.pl wakacje.pl easygo.pl traveligo.pl ..., o czym to może świadczyć? Hm...? Tak po za tym to Fly.pl po wpadce z Sky Club i Alba Tour trochę przerzedziło swoich sprawdzonych i renomowanych touroperatorów...:)
        • Gość: swid Re: Biuro VIva Club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.12, 01:20
          nie strasz ludzi,sprawdzalam na wakacjach.pl i pozostalych www i oferty biura viva club sa:)
          • Gość: bert Re: Biuro VIva Club IP: *.adsl.inetia.pl 27.07.12, 20:47
            to nie wiecie ze viva powiazana była z alba tour wystarczy dobze sprawdzic w internecie prezesów krs gdzie kto razem itp to nastepne biuro które upadnie to wszystko lipa
            • lewa_piers Re: Biuro VIva Club 27.07.12, 23:25
              W KRS nie ma żadnych powiązań pomiędzy tymi biurami.
        • Gość: iza Re: Biuro VIva Club IP: *.252.24.198.internetia.net.pl 06.11.12, 13:29
          Akurat na Fly są
          • Gość: Lenzi Re: Biuro VIva Club IP: *.adsl.inetia.pl 09.11.12, 21:35
            Czy rezerwowac oferty V Club Jak myslicie czy to biuro przetrwa? Nie moge znalezc sumy ich ubezpieczenia.....
            • Gość: Sid1 Re: Biuro VIva Club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.12, 22:02
              Słabo szukasz jest na stronie
              EUROPA 3 111 561,00 zł ważna do 31-03-2013

vivaclub.eu/dokumenty/gwarancjaeuropa2012.PDF
              Lub www.turystyka.gov.pl/CRZ.aspx
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka