Gość: kropek IP: 212.180.202.* 19.11.10, 14:16 Jakie są opinie o tym biurze? Na ich stronie widzę ciekawe ceny do Egiptu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: me Re: Summerelse IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.10, 19:40 nowe biuro..opinii mało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witka Re: Summerelse IP: *.adsl.inetia.pl 07.01.11, 18:44 podnoszę. jest ktoś kto z nimi leciał? szukam na wakacje.pl wycieczki do Kenii i ceny rzeczywiście konkurencyjne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beza Re: Summerelse IP: 178.73.49.* 07.01.11, 20:36 Nie takie znowu konkurencyjne, popatrzcie na Kenię w Itace. No i obowiązkowo na www.turystyka.gov.pl jakie mają zabezpieczenia finansowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witka Re: Summerelse IP: *.adsl.inetia.pl 07.01.11, 22:36 patrzyłam w Itace również i w wielu innych biurach też. i ceny są zdecydowanie niższe. ale ok, to nie przedmiot rozmowy gdzie u kogo i za ile. zacznijmy od tego czy ktoś z tym biurem był gdziekolwiek?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna111 Re: Summerelse IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.11, 19:01 NIEEEEEEE nie polecam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daga Re: Summerelse IP: *.171.90.226.static.crowley.pl 03.08.11, 13:28 Byłam z Summerelse w lipcu na Rodos. Jestem bardzo zadowolona i polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna111 Re: Summerelse IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.11, 19:00 BIURO OSZUSTÓW!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna111 Re: Summerelse IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.11, 19:00 TYLKO NIE ONI!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna111 Re: Summerelse IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.11, 18:58 NIE POLECAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zlotepiachy.pl Re: Summerelse 08.01.11, 11:51 moi klienci byli z tym organizatorem na Dominikanie, właśnie wrócili, zadzwoniłam z pytaniem jak bylo, czy są zadowoleni, usłyszałam odpowiedź że było wspaniale. Więc śmiało można polecać, nowi organizatorzy zawsze się starają i chcą zdobywać nowych klientów, dlatego trzeba im dawać szanse. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna111 Re: Summerelse IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.11, 19:02 NIE POLECAM,NIEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neovol Re: Summerelse IP: *.atman.pl 15.04.11, 13:23 może jakiś konkret? skoro biuro jest niepewne to proszę o szczegóły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zanunia Re: Summerelse IP: *.jmdi.pl 20.04.11, 21:58 Może joanna111 powie coś więcej dlaczego NIIIIE i co takiego zrobili, że na to NIIIIIE zasłużyli ? Ja się chyba z nimi wybiorę na jakiegoś lasta w maju, bo ceny bardzo niskie, dlatego podbijam temat, może ktoś poza mało wiarygodną joanna111 był i ma jakieś konkretne za i przeciw ? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edyta Re: Summerelse IP: *.bms.com 21.04.11, 09:31 Ja tez jestem pełna obaw bo tak mało konkretów o tym biurze. Czy ktoś z nimi wyjeżdżał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasiakos1 Re: Summerelse IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.11, 10:11 Wczoraj wróciliśmy z Egiptu. Hotel Alf Leila. Przewoźnik Enter Air. Wszystko w porzadku, nie było żadnych problemów. Jestesmy zadowoleni z organizacji pobytu i przelotu ( zmiana godzin wylotów na naszą korzyść). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ika Re: Summerelse IP: *.009.vip-net.pl 07.05.11, 16:05 Kasia, a korzystaliście z aqua parku w Jungle Park? Interesuje mnie koszt i zasady wejścia, bo podobno zależne jest to od operatora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasiakos1 Re: Summerelse IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.11, 18:02 Niestety nie korzystalismy, ponieważ wejściówki były tylko tygodniowe ( ale nikt z nas nie pamieta ile kosztowały). Ale współpasażerowie samolotu baardzo chwalili hotel i atrakcje dla dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasiakos1 Re: Summerelse IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.11, 18:06 Podaje numer do rezydentki Marzeny, może odpisze, +201514124440 ( taki numer wg sms odebranego), wysyłany z Egiptu do niej 01514124440. Odpowiedz Link Zgłoś
ika081 Re: Summerelse 09.05.11, 10:29 Dzięki Kasia za informacje. Ale już mam kolejne pytania: czy z summerelse opcja all inclusive - jest ubozsza od innych biur? ( tak czytałam na innym forum) Są bezpłatne jazdy dla dzieci na koniu czy wielbłądzie? A jak z opieką medyczną? Dzięki z góry za cierpliwość Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edyta Re: Summerelse IP: *.bms.com 09.05.11, 08:59 Czy leciałas z Warszawy? Jeśli tak to jakie były godziny wylotu. Czy wiele osoób leciało z Summerelse? Mam wrażenie, że ludzie rzadko sie na nich decydują. Mam wylot w czerwcu i zastanawiam sie czy ktoś jeszcze u nich zrezerwował ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiakos1 Re: Summerelse IP: *.acn.waw.pl 09.05.11, 12:37 Na każdy pokój przysługuje 0,5 h jazdy konno lub na wielbłądach dziennie. Dzieci często mają taką mozliwość podczas przebywania w mini clubie. Co do opieki medycznej to rezydentka mowiła, ze jesli jest taka potrzeba nalezy najpierw skontaktowac się telefonicznie z ubezpieczycielem, i nie korzystac z kliniki hotelowej, bo nie zwracaja pieniezy, chyba jedzie sie z rezydentem do kliniki w mieście. Z summerelse leciało sporo ludzi w samolocie. My wstepnie mielsismy odlot 29.04 o godzinie 10 z Air Memphis) zmieniono nam na godzinę 6 rano i przewoźnika Enter Air ( i dobrze), odlot mielsismy na biletach o g 4 rano 6.05 a zmieniono nam na g 10 ( czyli zdążyliśmy się wyspac i zjeść sniadanie) przewoźnik ten sam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zanunia Re: Summerelse IP: *.jmdi.pl 09.05.11, 13:05 Kasiakos1 a jak jest z ta opcją ALL o którą pytała IKA081 ? Chce wykupić last-a na ten piątek bo cena fajna , ale jak all ubogie to może się bardziej opłaca wykupić w innym biurze. A i jak na lotnisku w HRG nie problem ich znaleźć :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiakos1 Re: Summerelse IP: *.acn.waw.pl 09.05.11, 14:18 Na lotnisku są widoczni, nie ma problemu. Kurcze nie wiem, czym może się różnić to all wykupione w innym biurze, ja nie zauważyłam żadnych różnic ( nie czystałam forum). Generalnie jeśli chodzi o jedzenie to wg mojego doświadczenie ( 4 raz w Egipcie) to śniadania są mało urozmaicone, obiady również, najlepsze są kolacje, mało przekąsek w ciagu dnia, kiepsko z owocami ( ale to dotyczyło raczej wszystkich). Odpowiedz Link Zgłoś
anita_szostak1 Re: Summerelse 31.05.11, 12:28 Ja byłam w Jungle. W tym hotelu byli ludzie z różnych krajów i z różnych biur podróży. Każdy miał takie same opaski i korzystał z tego samego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anitka Re: Summerelse IP: *.play-internet.pl 03.08.11, 13:20 witam wybiera sie kto na krete 27.08??? do adelianos kampos hotel golden sun???? Odpowiedz Link Zgłoś
ika081 Re: Summerelse 09.05.11, 14:18 Dziękuję jeszcze raz za solidne info. A rezydentka jest stale na miejscu, czy obsługuje tez inne hotele? I jeszcze jedno pytanie - jak tam pokoje, dostałas od razu fajny, czy zmieniałaś? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiakos1 Re: Summerelse IP: *.acn.waw.pl 09.05.11, 14:55 My nie zmienialiśmy pokoju, był standardowy, bez rewelacji.. Robaków nie było. Duzo Polaków kwateruja przy basienie nr 1 ( my mieliśmy 214, nie bierzcie 212) Koleżanki zmieniały pokój, bo była zepsuta hydraulika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edyta Re: Summerelse IP: *.bms.com 09.05.11, 15:00 Bardzo dziękuję za odpowiedz. My wylatujemy 17.06 do Jungle i troszke mnie uspokoiłaś. Nareszcie swieże info. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurix Re: Summerelse IP: 87.204.26.* 27.05.11, 10:22 My wylatujemy z tym biurem jutro na Rodos, hotel Blair Beach. Dam znac jak wrocimy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenka Re: Summerelse IP: *.play-internet.pl 31.05.11, 16:09 życzę Wam udanych wakacji i z niecierpliwością czekam na opinię,bo my wylatujemy 25 .06 na Rodos do Forum Beach a może jest ktoś kto w tym samym czasie też tam leci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daga Re: Summerelse IP: *.171.90.226.static.crowley.pl 05.07.11, 10:56 Czekam na Waszą opinię . Jak wakacje na Rodos ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurix Re: Summerelse i Rodos IP: 87.204.26.* 13.06.11, 08:31 Wróciliśmy :) i było fajnie. Z biurem i hotelem nie bylo żadnych klopotów, rezydentka nas odebrala i odwiozła. Jedyny mankament u nas to międzylądowanie na Krecie w obie strony, z uwagi na niski sezon. W hotelu bardzo dobre jedzenie, choć mogło być więcej miejsca przy basenie (jeśli ktoś woli siedzieć przy basenie niż na plaży) ;-) Polecam wziąć samochód i pojeździć po Rodos. J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenka Re: Summerelse i Rodos IP: *.play-internet.pl 13.06.11, 20:01 jurix bardzo dziękuję za opinię .Po przeczytaniu jej jestem spokojniejsza o swoje wakacje a to dlatego że bp AQUAMARIS "wpuściło mnie w maliny".Czytając fora i opinie o Sammmerelse byłam trochę zaniepokojona bo to nowe biuro i opinie też są różne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .... Re: Summerelse i Rodos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.11, 20:02 Jurix o którym hotelu mówisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daga Re: Summerelse i Rodos IP: *.171.90.226.static.crowley.pl 05.07.11, 10:52 Dzięki jurix. Twoja wypowiedź podniosła mnie na duchu. Ja lecę na Rodos 09.07. D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marysia Re: Summerelse IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.11, 09:13 Witam Byłam w Turcji Eftali Village ***** Wszystko super Wczasy bardzo udane hotel świetny Wszystko zgodne z opisem opieka w transferze do i z lotniska idealna. Nie było żadnych problemów jestem zadowolony z wycieczki i uważam że tak powinny wyglądać wszystkie moje wakacje Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
chopinka Re: Summerelse 21.12.11, 00:06 Marysiu a kiedy ty byłas z tym pseudo biurem w Turcji, z tego co wiem to w tym roku Turcji nie mieli....Ja mam inne doświadczenia z Summerelse, moi znajomi również - omijajcie to biuro szerokim łukiem, nawet gdyby były super ceny, mi w Bułgariizmienili hotel na nore, twierdząc, że ma 4*. Znajomym na Majorce również, najgorsze jest to, ze o zmianach dowiesz się na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
anita_szostak1 Właśnie wróciłam 31.05.11, 12:26 Byłam w maju z nimi w Egipcie. Do niczego nie można się przyczepić. Godziny odlotów zmienione na 2 tygodnie przed wyjazdem na naszą korzyść. Samolot ok (EnterAir). Na lotnisku czekał na nas egipski rezydent (mówił po Polsku), rozdał druczki na wizę i wskazał gdzie iść. Po odprawie czekała na nas polska rezydentka. Nie sposób było się zagubić. Szybki transfer do hotelu. Zameldowanie raz dwa, dali nam opaski all i mogliśmy iść na obiad zanim załatwią sprawy papierkowe. Tego samego dnia było spotkanie z rezydentką, na którym można było się dowiedzieć wszystkiego. Dodatkowo był kontakt telefoniczny i dyżury. Wymeldowanie i wylot też był zorganizowany super. Jednym słowem POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iw Re: Summerelse IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.11, 00:29 Witam, czy może ktoś z Państwa był lub wybiera się z Summerelse na Kretę? Poproszę o rady, o propozycje, które wycieczki są godne wykupienia, gdzie zrobić to najtaniej. Miejsce moich wakacji to Hersonisos i hotel Mediterraneo. Czy ktoś zna ten obiekt? Może jakieś sugestie? Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.podgorniak Re: Summerelse 16.08.11, 08:02 Hej, Byłem z nimi pod koniec lipca wraz z rodziną na Rodos - nie mieliśmy żadnych zastrzeżeń. Lot linią Enter Air (podczas powrotu mieliśmy międzylądowanie na Krecie). Sprawna opieka rezydentki, błyskawiczne załatwienie formalności poprzez biuro Summerelse - na wyjazd zdecydowaliśmy się kilka godzin przed odlotem:) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: Summerelse IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.09.11, 21:24 wróciłam dzisiaj z Egiptu z tym biurem, wszystko super tylko niestety nikt z naszej grupy nie trafił do hotelu, który wykupił. My zapłaciliśmy za hotel w Hurghadzie ALF LEILA WA LEILA a trafiliśmy do Aqua Blu razem z 30 innymi osobami. Poinformowani zostaliśmy dopiero w drodze do hotelu. Nie narzekam, bo hotel Aqua Blu bardzo Nam się podobał i był o tym samym standardzie ale jednak lekki zawód jest. Drugą rzeczą, o którą biuro kompletnie nie dba to loty. Lecieliśmy 4h starymi, włoskimi liniami wykupionymi przez polaków AIR ITALY POLSKA. Warunki gorsze niż popularne tanie linie lotnicze, którymi można lecieć od symbolicznej złotówki, brak posiłków, wszystko stare, zużyte i brudne... Z tego co czytam to wiele osób, nie jest zadowolonych z usług tego biura. W skrócie: hotel super ale to nie zasługa biura lecz przemiłego i rzetelnego personelu, reszta współpracy z Summerelse to porażka. Mają naprawde niskie ceny, w których zawarty jest stres i niezadowolenie. Pozdrawiam Ala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BEATA Re: Summerelse IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.11, 15:55 WITAM JA RÓWNIEŻ NIE POLECAM TEGO BIURA .WIDAĆ Z POPRZEDNICZKA ALA BYLISMY POSTAWIENI PRZED FAKTEM DOKONANYM TYLKO JA MIAŁAM BYC W JANGEL AQUA PARK A WYLONDOWAŁAM W MOLOCHU .SUMMERELSE SKRACA CZAS POBYTU LUB ZMIENIA HOTEL NA TANSZY. TO SA METODY ICH DZIAŁAN DUŻO BY PISAC NA PYTANIA ODPOWIEM TELEFONICZNIE 32 277 36 06 ZDECYDOWANIE NI POLECAM BEATA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BEATA Re: Summerelse IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.11, 16:31 ZMIENILI NA AQUA BLUE HOTEL FAJNY, FAJNA OBSŁUGA TYLKO MOLOCH ,A JA CHCIAŁAM MAŁE DOMKI. Odpowiedz Link Zgłoś
luizka_85 Re: Summerelse 09.11.11, 12:30 no i przede wszystkim aquapark mniejszy :( też bym się zdenerwowała. a mieliście bezpłatny wstęp do Jungle Aquapark? Kiedyś pamiętam była taka opcja dla klientów Aqua Blue. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: Summerelse IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.11, 09:17 witam tak mielismy tylko to takie meczace jest siedziesć w tłumie i na dodatek nie w swoim hotelu ,jestem wlasnie po rozmowach z prokuraturą sa szanse na postawienie zarzutów ,gdyż w/w stosuje takie działania .pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kołobrzeg Oferta do Egiptu IP: *.CNet.Gawex.PL 17.11.11, 14:29 Polecam serdecznie !!! Ceny są Super oferta hoteli również:)) www.ostatniemiejsca.pl/kolobrzeg/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pinokio Re: Oferta do Egiptu IP: *.zamosc.mm.pl 23.11.11, 09:31 Ja tez się wybieram do Egiptu i po powrocie napisze jak było mam nadzieje że nie będzie źle jakby co to proszę o opinie o hotelu Aqua blue w Hurghadzie i takie tam z góry dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
szaturskam Re: Summerelse 14.12.11, 20:03 ja bylam znimi na majorce maj/czerwiec 2011 w magaluff swietna miejscowka (pod warunkiem ze nie masz 60lat)wszystko pod nosem i blisko palmy, ,marina barracuda all. inc. bez zarzutu 2 drnikni standardowo na osobe , jakby anglicy na rauszu przeszkadzali to obok w przyleglym marina pax, baseny dwa dodatkowe ,puste jakby prywatne tylko bez opcji all. z woda do picia , a placilam 2100 za dwa tygodnie , w zarzadzie siedza osoby z biura ,ktore splajtowalo ale teraz raczej takiej akcji nie odwala jak sa rok na rynku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: veronika Re: Summerelse IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.12, 00:51 z biurem summerelse bylismy z mężem na Krecie w 2011r. kupowaliśmy bardzo-last-minute;) , jakies 1.5tyg przed wyjazdem. oferta była ciekawa cenowo, hotel z opiniami różnymi, ale tak wybralismy-ze względu na ograniczone fundusze.. na 1 dzień przed wyjazdem pan z biura podróży- pośrednik sprzedający ofertę zadzwonił z info, że zmieniono nam hotel, czy sie decyzujemy i przesłał info o hotelu. okazało się, że trafiliśmy lepiej- hotel z lepszymi opiniami, cenowo był droższy więc niejako dostalismy gratisa:D rezydentka na Krecie to świetna dziewczyna- p Sylwia, komunikatywna, usmiechnięta. mielismy problem z klimatyzacją w pokoju- dowiedzielismy się z męzem na żywo co to znaczy udawać greka.. jeden telefon do rezydentki rozwiązał sprawe w 5 minut.. najpierw obsługaa kilka godzin zwlekała móiąc "elektryk przyjedzie..taaaak..wezwany".. dziwnym trafem chwile po telefonie do rezydentki dostalismy tel z recepcji, że wezwany elektryk "właśnie jest w drodze".. sytuacja miałą miejsce 2 razy. hotel był nowoczesny, klima też na oko jedna z nowszych-i tu był chyba problem, bo zepsuła się nam 2 razy a elektryk trochę nie wiedział jak sie zabrać do naprawy- tylko nam w całym hotelu, takie szczęście. jednak to niewina summerelse, a pomoc rezydentki expresowa i skuteczna. godziny wylotu i powrotu się zgadzały, dokumenty do odbioru na lotnisku też ok. do samego biura nie mogę mieć uwag. natomiast mentalnośc greków-hmm..juz w tunezji- z innym biurem- jak zgłosiliśmy drobną awarię to pracownik przyszedł za 10min, a tu targowanie i poganianie kilka godzin..dziwni ludzie-nic dziwnego że mają kryzys z takim podejściem do pracy.. poganianie kilka godz- bo najpierw próbowaliśmy sprawę załatwić sami, bez rezydentki.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2szczurki Re: Summerelse IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 16.05.12, 14:24 Dzisiaj w nocy wróciłam z sharmu z hotelu Aqua Blu.Pomimio wielu wątpliwości, biuro spisało się w 100%. Wszystko było na czas, a realizacja zgodna z ofertą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malgoska1 Re: Summerelse IP: *.adsl.inetia.pl 04.07.12, 11:43 Oferty ciekawe, ale nie ryzykuj. Obcinają po dobie z tygodniowego pobytu. Nie warto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h Re: Summerelse IP: *.CNet.Gawex.PL 04.07.12, 11:53 My byliśmy w Kenii w 02.2012. Wszystko było ok.Bez zastrzeżeń. Odpowiedz Link Zgłoś