jessi100janusz Re: Pytanie o portal wakacje.pl 05.05.17, 05:11 Wakacje.pl - 3.05.07 złozylem zamówienie na pobyt w Hotelu Three Corners Royal Star Beach Resort.Po konsultacji telefonicznej z waszym konsultantem wpłacilismy z żoną szybkim przelewem (bo taka była prośba) żądana kwotę do zapłaty.Po zapłacie otrzymaliśmy potwierdzenie i rezerwację pobytu w zupełnie innym Hotelu - Jasmine Village .Po zwrócenie przeze mnie uwagi na ten fakt otrzymalismy informację,że system popełnił błąd, że jest dzień wolny i dopiero na drugi dzień wyjaśnimy sytuację.Otrzymałem tez informację,że miejsc w wybranym przez nas Hotelu brak.Wstałem rano 4.05 i na www.wakacje.pl zamówiłem po raz drugi pobyt i przelot do hotelu Three Corners Royal Star Beach Resort gdyż wylot był mozliwy o 15-55 z Warszay.Po rozmowie z ranbow, organizatorem otrzymałem info,że rezerwacja w drugim Hotelu została anulowana, po rozmowie z kierowniczką działu Wakacje.pl otrzymałem info,że pieniądze zostały przelane na nasze konto.Było to ok. 12-00.Potem zadzwoniła konsultantka i zaproponowała wylot do Tunezji, na który się nie zgodziliśmy i zapytała czy przelac pieniądze....,które rzekomo wczesniej zostały przelane :) Dlaczego pieniądze nie pojawiły sie na naszym koncie 4.05.2017? Mimo wolnego dnia.3.05.2017 zrobiliśmy szybki przelew i mozna było od reki ten przelew zrobić.Dlaczego nikt wczoraj nie dokonał przelewu? Kto popełnił błąd przy rezerwacji hotelu? Może to sa normalne praktyki mające na celu trzymanie pieniędzy na waszym koncie? Tysiąc takich klientów razy kilka tysięcy złotych daje niezłą kwotę do oprocentowania na koncie w jakimś fajnym banku.to są pytania do Wakacje.pl - może należy złożyć pozew zbiorowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat218 Re: Pytanie o portal wakacje.pl IP: *.compower.pl 09.05.17, 20:53 Autora tego posta proszę o kontakt mat218@gmail.com ! Pilne Odpowiedz Link Zgłoś
pestka1969 Re: Pytanie o portal wakacje.pl 29.01.18, 12:09 proszę o pilny kontakt mailowy pestka21@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
violaviola Re: Pytanie o portal wakacje.pl 25.02.24, 15:47 Pod żadnym pozorem nie dajcie się namówić na zakup wyjazdu z Wakacje.pl. Sprzedają super oferty, po opłaceniu dowiadujesz się że oferta musi być potwierdzona czy jest dostępna. Ciekawa sprawa płacisz i okazuje się że kupiłeś coś czego nie ma. W ostatni momencie przed wylotem informują Ciebie, że niestety oferta jest nieaktualna ponieważ nie ma miejsc w hotelu, ale możesz dopłacić kilka tysięcy i polecieć w tym samym terminie do innego hotelu. Jawne naciąganie klientów. Z pewnością niektórzy, skoro już zaplanowali sobie wszystko związane z wyjazdem, może nawet się spakowali, decydują się na dopłatę. Ja nie dałam się naciągnąć i przestrzegam przed świetnymi okazjami. W moim przypadku był to wyjazd do Dubaju dnia 25 lutego 2025 roku za pośrednictwem Wakacje.pl gdzie pracownicy świadomie wciskają zakup wycieczki obiecując niezwłoczne potwierdzenie. Wszyscy dobrze wiemy że w obecnych czasach wysoko rozwiniętej technologii internetowej wszystko zatwierdza się natychmiastowo i automatycznie. Oni potrzebują na to kilka dni. Jawne oszustwo. To było biuro BEST REISEN, nie wiem jak inne biura? ale wszystko nakręcają Wakacje.pl Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: Pytanie o portal wakacje.pl 01.03.24, 21:46 Wprawdzie na wymarłym forum i Ciebie i mnie nikt nie przeczyta- ale czy wyjaśnisz mi w jaki sposób np travelplanet sprzedając Best Reisen zachowałby się lepiej? Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: Pytanie o portal wakacje.pl 03.03.24, 20:00 Wiedziałem że nie odpowiesz. Ale ani Ciebie ani mnie nikt nie czyta, chyba że jakieś duchy :) Odpowiedz Link Zgłoś
agatvolooo Re: Pytanie o portal wakacje.pl 14.01.25, 06:54 Ja polecam wyszukiwarke hotellook.com , calkiem dobre i tanie hotele udalo mi sie tam zarezerwowac. Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: Pytanie o portal wakacje.pl 14.01.25, 10:44 agatvolooo Może jakieś szczegóły czemu polecasz. A jak nie to wySPAMierdalaj. Odpowiedz Link Zgłoś
rybagosiek Re: Pytanie o portal wakacje.pl 08.06.25, 08:06 Żałuję, że nie przeczytałam tej opinii wcześniej. Niestety ode mnie rozwiez wyłudzili pieniądze. Może je odzyskam, jeszcze się nie udało. W mojej sytuacji chciałam przesunąć datę wyjazdu z powodu śmierci osoby bliskiej. Miałam wykupione ubezpieczenie. Powiedziano mi - jasne wszystko załatwimy bezkosztowo proszę tylko wpłacić pieniądze za 1 termin i dopłacić różnicę na drugi. Potem zaczęły się schody, łącznie z mailami o utracie najpierw 20%, potem 50% z powodu zbyt poźnego zgloszenia, mimo że w aplikacji widać anulowanie 1 wycieczki. W aplikacji drugi termin najpierw się pojawił, a teraz, gdy zaczął sie spór i zrezygnowałam z wyjazdu, 2 termin został usunięty, nie anulowany, nie mam już podglądu... dobrze, że ściągnęłam dokumenty przed usunięciem przez nich danych. W tych trudnych dniach związanych z odejściem i pogrzebem pracownicy wakacje.pl przyspożyli nam wiele dodatkowych nerwów. O pieniądze będę mususla jeszcze walczyć. Również odbieram to jako przetrzymywanie kasy na jakiś procent. W moim przypadku około 5800. A ile jest takich przypadków? Dodam jeszcze, że za każdym razem rozmawia sie z innym konsultantem, całą historię opowiada się na nowo. Jedynie w czasie zakupu jest "jeden opiekun". Działają podprogowo, wpłacić trzeba szybkim przelewem, bo przepadnie, bo nastapi nowa kalkulacja ceny, itp. Stanowczo nie polecam wakacje.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: Pytanie o portal wakacje.pl 15.06.25, 19:22 Przecież wakacje.pl nie są organizatorem. Ale rozumiem Twoj problem. Sprzedają ubezpieczenia ktore potem coś nie bardzo sie udają. Moim zdaniem lepiej iść do stacjonarnego salonu firmowego touroperatora. I tak nikt nie nie czyta bo forum gazeta to umarłe forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vubosx Re: Pytanie o portal wakacje.pl IP: *.centertel.pl 12.05.17, 01:45 Pośrednik jakich wielu. Dużo jest takich portali jak travelplanet.pl, mytravel.pl, wakacyjnaplaneta.pl, travelone.pl itd. o tyle plusem jest to że nie trzeba biegać po organizatorach, bo praktycznie większość te portale mają. Dodatkowo mają fajne dodatki, gratisy, których organizatorzy nie dają. Z reguły wszystko jest ok czasami coś nawalą ale nie zawsze z ich winy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzony Re: Pytanie o portal wakacje.pl IP: *.internetia.net.pl 13.09.17, 20:02 Szkoda nerwów. Pośrednik śmieszny, godny pożałowania. Zarezerwowałem jeden hotel, 1,5 tygodnia przed wylotem. Chcąc zapłacić za oferte, dostaje informacje, że oferta już nieaktualna (na stronie dalej dostępna przez kolejne kilka dni) - czasem się zdarza. Zaczynam szukać kolejnej oferty. Po drugiej próbie rezerwacji, ta sama historia hotel niedostępny, z tą różnicą że hotel który chciałem za pierwszym razem znowu ma wolne miejsca- biore. Płace za wycieczke i po wpłacie dowiaduje się, że jednak oferta już nieaktualna. Prawie 4 tysiące zamrożone na kilka dni w biurze wakacje.pl. Kupujcie u nich a skońćzycie bez pieniędzy i wyjazdu. Nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BlackMamba Re: Pytanie o portal wakacje.pl IP: *.dynamic.chello.pl 05.12.17, 11:28 Nie polecam. na 1,5 tyg przed urlopem zamówiłam wycieczkę dla 2 osób na łączną kwotę 6000zł. By rezerwacja była w 100% potwierdzona, trzeba było wpłacić całą kwotę. Następnego dnia dostaję wiadomość, że moja rezerwacja niestety nie została potwierdzona. Okazało się, iż docelowe biuro podniosło cenę wycieczki. Oczywiście o tym nikt nie raczył mnie poinformować, dopóki sama nie zaczęłam węszyć. Oferta była wciąż aktualna, ten sam hotel, to samo miejsce, ta sama długość pobytu, z tym że za 4500zł/os. Zaproponowano mi inne oferty z tego samego biura w to samo miejsce, pod warunkiem ze dopłacę dodatkowo po 2000zł/os, a tamte 6000zł zostawię im w rozliczeniu. Odpowiedziałam że nie skomentuję tej oferty. Podczas pierwszej rozmowy po odmowie, Pani zapewniła mnie, że zorganizują coś w stylu przelewu awaryjnego i pieniądze zostaną mi zwrócone dnia następnego, z racji tego że za 7-8 dni zaczynam urlop. Dnia następnego otrzymałam wiadomość że środki zostaną zwrócone do 7 dni roboczych. Minutę później dzwonię już na infolinię. Pytam: jakie 7 dni roboczych?? Ja chcę natychmiastowy zwrot środków. Z resztą mają podobno państwo taką możliwość. Dostałam zapytanie, kto mi udzielił takich informacji?? Mówię: Pani z która rozmawiałam dzień wcześniej. Przecież państwo nagrywają wszystkie rozmowy. Zapadła cisza. Każdego dnia, w którym środki nie wróciły na konto dzwoniłam do centrali. Gdy dzwonisz, pytasz o ofertę - proponują Ci hotele, doradzają. Wysyłają na maila propozycje wyjazdów. Po kilku godzinach dzwonią do Ciebie z zapytaniem czy zapoznałeś się z ofertą i czy na coś się zdecydowałeś bla bla bla. Wszystko jest pięknie fajnie bylebyś tylko zapłacił. Jak już zapłacisz mają Cię głęboko w d...e. Na moje uwagi nt. zwrotu i nieuczciwych praktyk, pracownicy call center milczeli. Jedna Pani na ok 10 osób z którymi rozmawiałam potrafiła powiedzieć "przepraszam". Po ok 5 dniach dostałam w końcu zwrot na konto. ŻENADA nie firma. Odpowiedz Link Zgłoś
kaki1975 Re: Pytanie o portal wakacje.pl 16.07.18, 17:41 Wypisz, wymaluj moja historia. Przez moment zastanowiłam się czy już nie dokonałam tutaj wpisu. Wpłaciłam 6300 zł a na drugi dzień telefon, że organizator (ITAKA) poinformował iż oferta nieaktualna. Po zasięgnięciu informacji bezpośrednio u ITAKI, okazało się iż nic takiego nie miało miejsca. Oczywiście otrzymałam propozycje innych wczasów ale inne mnie nie interesowały, więc zakończyłam rozmowę i zażądałam zwrotu gotówki bądź wczasów za które zapłaciłam. Zapomniałam dodać iż była ta sama oferta ale już droższa i pan kazał mi dopłacić różnicę a potem napisać reklamację. Za tydzień rozpoczynam urlop ale niestety muszę znaleźć fundusze by opłacić sobie inne wczasy i z pewnością nie kupię ich na wakacje.pl OSZUŚCI!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zjaro Re: Pytanie o portal wakacje.pl 23.07.18, 13:10 miałem to samo :) 05.07.18 Odpowiedz Link Zgłoś
zjaro Re: Pytanie o portal wakacje.pl 23.07.18, 13:15 UWAŻAJCIE na pośrednika wakacje.pl Kupiłem wycieczkę na last minute u tego pośrednika na tydzień przed wylotem. W momencie rezerwacji co chwilę miałem telefon o wpłatę pieniędzy (koszt ok. 9000zł). natychmiastowo wykonaliśmy przelew ponieważ jak tłumaczyła konsultantka zostały im ostatnie pokoje. To był czwartek wieczorem , a wylot miał być za tydzień. Otrzymaliśmy komplet dokumentów z potwierdzeniem wpłat i zapewnienie konsultantki , że wszystko jest ok. Załatwiliśmy urlopy, opiekę na psem itd. W poniedziałek wieczorem około 22.00 przedzwonił ktoś z wakacje.pl że nie mamy pokoju i nie mają dla nas żadnej propozycji. Zażądaliśmy natychmiastowy zwrot pieniędzy bo to zamrożone 9000zł a urlopy zaplanowane. I tu się kontakt z wakacje.pl urywa. Rozmowy z konsultantami nic nie wnoszą , brak jakiegokolwiek zainteresowania ze strony pośrednika, żadnego maila mimo obietnic ze strony konsultantów, Zwrot pieniędzy otrzymaliśmy po blisko dwóch tygodniach. Ani przepraszam , ani ....... Przemyślcie zakupy na wakacje.pl bo możecie zostać bez wakacji Odpowiedz Link Zgłoś
tadek111111 Re: Pytanie o portal wakacje.pl 20.03.18, 21:29 To tylko pośrednicy- nie kupujcie u nich. Za nic nie biorą odpowiedzialności tylko prowizję- oszuści. Proponują też dodatkowe ubezpieczenia niezależnie co zamawiałeś i co jest w cenie. Kupujcie u prawdziwego organizatora a nie u nich. Dla nich tylko kasa. Za każdym razem kooś inny z Tobą rozmawia i nie sposób doprosić się swojego. Dla mnie oszuści i naciągacze- OSTRZEGAM I NIE POLECAM Tadek111 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Pytanie o portal wakacje.pl IP: *.centertel.pl 31.03.18, 17:25 Potwierdzam: kompletny brak kompetencji: przy przedłużaniu rezerwacji konsultant z sobie tylko znanych powodów zmienił mi miejsce wylotu z Warszawy na Katowice i teraz muszę w święta z dzieckiem zasuwać 300 km z Warszawy do Katowic, a wakacje pl. każe mi składać reklamację, którą rozpatrzą w 30 dni!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baska Re: Pytanie o portal wakacje.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.18, 21:02 nie polecam zakupu imprezy turystycznej przez portal wakacje.pl wszystkie atrakcyjne oferty nie są możliwe do realizacji.Odbywa się to w następujący sposób wpłaca się zaliczkę 30% /niezwłocznie/ po czym otrzymuje się informację, że oferta jest już nieaktualna i proponuje się coś droższego lub o niższym standardzie.Nie rezerwuje szkoda waszego czasu i nerwów Odpowiedz Link Zgłoś
mska10 Re: Pytanie o portal wakacje.pl 02.05.18, 13:14 ABSOLUTNIE NIE POLECAM! dramat, skala niekompetencji jest przerażająca, kupiliśmy wycieczkę dla kilku osób za ich pośrednictwem i zaczęły się problemy, czego się tknęli było źle, błędne daty urodzenia na dokumentach, błędne dane kontaktowe i adresy, pomieszane pomiędzy rezerwacjami. Proszenie się o dosłanie dokumentów dot. dopłaty do wycieczki. Problemy z ubezpieczeniem, nie ma jednej osoby która prowadzi sprawę, jedną rzecz robi co chwilę ktoś inny, komu od początku trzeba tłumaczyć w czym problem i gdzie jest błąd. Dopóki się nie zapłaci dzwonią co 5 minut, a potem jak jest problem to Cię mają w nosie i trzeba się prosić żeby ktoś się pochylił nad problemem. Ogólnie baaaardzo żałujemy zakupu wycieczki przez ich portal i na pewno więcej tego nie zrobimy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Evani Re: Pytanie o portal wakacje.pl IP: *.dynamic.chello.pl 03.05.18, 15:07 To nawet nie jest biuro podróży tylko pośrednik w sprzedaży imprez turystycznych. Już drugi raz dałam się nabrać. Jak sprzedają wycieczkę to są mili i sympatyczni ale jak są problemy to odsyłają do biura, które organizowało wycieczkę! Bo oni przecież za nic nie odpowiadają! Polecają wycieczki, o których nie mają pojęcia, zachwalając przy tym w samych superlatywach! Turysta dopiero po przyjeździe na miejscu doświadcza realnych warunków, które nie są zgodne z ofertą z katalogu. Już wolę poświęcić trochę czasu i sama sobie zorganizować lot i hotel. Nie polecam Wakacje.pl na al. KEN! Odpowiedz Link Zgłoś
aaapesel Re: Pytanie o portal wakacje.pl 18.05.18, 13:19 W żadnym wypadku nie korzystać z usług wakacje.pl. Tylko bezpośrednio z biurem się dogadywać. Najpierw biorą kasę a potem okazuje się że przesłana umowa nie ma ustalonych godzin przelotów, zakwaterowanie jest pomieszane i jak się nie podoba mogą oddać 10% kasy. NIGDY W ŻYCIU WIĘCEJ !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aarturn Re: Pytanie o portal wakacje.pl 03.07.18, 19:02 To nieprawdopodobne jak można w tych czasach tak oszukiwać i zarabiać na ludziach którzy ufają w to co na stronie Wakacje.pl jest oferowane. Większość ofert jest już nieaktualnych, a Pani podejmie działania aby sprawdzić dostępność po zapłacie za wybraną wycieczkę. Jeżeli okaże się że wycieczki już nie ma, to zwrot kasy po 5 dniach. Sprawdzajcie oferty w bezpośrednio w biurach turystycznych, na Wakacje.pl wiszą głównie stare kotlety, które już dawno zostały sprzedane. Nie dajcie się nabijać w butelkę !!! Odpowiedz Link Zgłoś
e.pitiak Re: Pytanie o portal wakacje.pl 16.07.18, 18:15 Witam, ja nie jestem z natury skora do negatywnego opiniowania ale w przypadku wakacje.pl właśnie tak się przydarzyło .... Wielokrotnie korzystałam z biur ITAKA,TUI i Neckermann i byłam bardzo zadowolona. Pech chciał, że otrzymałam nagrodę w postaci vouchera do wykorzystania akurat w wakacje.pl i zaczęły się kłopoty .... :( zrobiłam rezerwację wyjazdu rodzinnego z dużym wyprzedzeniem. W międzyczasie okazało się, że szkoła zorganizowała wyjazd grupowy, którego termin kolidował bezpośrednio z zaplanowanym wyjazdem. Bez zbędnej zwłoki zgłosiłam to do Wakacje.pl z prośbą o pomoc w ustaleniu nowego terminu wyjazdu do tego samego hotelu i w tej samej konfiguracji (skład rodziny). Byłam przekonana, że mając rezerwację będę mogła zalogować się tak aby tą rezerwacją sprawnie zarządzać i zgłosić zmiany. Okazało się, że Wakacje.pl nie mają takiej zakładki a cyt.informację od Konsultanta - "jak chce Pani zmienić termin sama u tego operatora wycieczki to my już w tym uczestniczyć nie będziemy i nie będziemy za tą wycieczkę odpowiedzialni". Codzienne wykonywanie telefonów nie dawało żadnych efektów. Czując zagrożenie obciążenia mnie karą za nieskorzystanie z wycieczki (mimo że oczywiście wykupiłam pakiet możliwości rezygnacji ale jak to Pani konsultantka była łaskawa mi powiedzieć - no tak mogłaby Pani z tego skorzystać ale musiałby ktoś u Pani z rodziny umrzeć ....) zgłosiłam pilnie mailem, że nie mogę uczestniczyć w wyjeździe. Cała przepychanka trwała ponad 3 tygodnie, niby ustalanie nowych terminów a tak naprawdę aby wyciągnąć jak najwyższą kwotę kary za nieskorzystanie z wycieczki. Po 3 tygodniach interweniowania telefonicznego i mailowego w końcu udało się załatwić oficjalną rezygnację ale oczywiście potrącono z mojego vouchera 30%. Złożyłam stosowną reklamację - pierwsza była 12 maja, następna 11 czerwca - oczywiście opieszałość konsultantów nie została przyjęta jako zasadna. Dziś po kolejnych monitach telefonicznych (bo mailowe już nie skutkowały) i straszeniem zgłoszenia do Rzecznika doczekałam się informacji, że reklamacja została rozpatrzona negatywnie i nie ma dalszej drogi odwołań .... ! A mi zabrano "luźną ręką" ponad 2500 zł.... Wniosek - warto jednak robić zakupy bezpośrednio w biurach podróży, gdyż dużo bardziej czują się odpowiedzialne za sytuacje, których można nie przewidzieć i zależy im na tym aby pomóc klientowi... w przeciwieństwie do przedstawicieli i konsultantów Wakacje.pl. Osobiście bardzo odradzam. Odpowiedz Link Zgłoś
ametystowa.pani Re: Pytanie o portal wakacje.pl 16.07.18, 22:41 Ja raz prawie pojechałam za ich pośrednictwem. Niestety ciągłe zmiany godzin, terminów i cen mojej wycieczki spowodowały,że odwołaliśmy. Portal Wakacje za bardzo się w tym nie łapał, ja to na stronie właściwego biura widziałam. Z uwagi na te zmiany mogłam odwołać bez konsekwencji, bo to nie ja zmieniałam warunki.Zwrot kasy przyszedł sprawnie, w niecały tydzień. Pośrednicy nie znają całej oferty na pamieć, bo sporo tego mają. Ja jak mogę to w biurze bezpośrednio zamawiam. Jeżeli nie mam biura pod ręką, to wtedy przez pośrednika. W sumie 2 razy z travelplanet korzystałam ale lepiej mieć rękę na pulsie. Odpowiedz Link Zgłoś
bebba Re: Pytanie o portal wakacje.pl 19.07.18, 22:51 ja tam wolę iść bezpośrednio do biura podróży - kupowałam w coral Travel i szczerze mówiąc to była doskonała opcja! wakacje swietnie zorganizowane, doskonale się bawiłam i wypoczęłam! Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: Pytanie o portal wakacje.pl 31.10.18, 23:13 musisz i wszędzie zawsze spamować? Zawsze to samo - spam z coral travel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiasteczkowska Re: Pytanie o portal wakacje.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.18, 18:19 UWAZAJCIE NA WAKACJE.PL ZAWYZAJA CENY PO ZATWIERDZENIU REZERWACJI nie polecam portalu wakacje.pl biuro to oszukuje klientów i naciąga na jak najwyższą cenę. Ceny sa duzo nizsze bezposrednio w biurach podrózy niz u tego typy przekazników. Na stronie internetowej wyświetlają sie duzo nizsze ceny. Chcąc zarezerowoac hotel atlantis the palm w dubaju wielokrotnie dokonywalam rezerwacji na cene 5300zl po uzgodnieniu ceny telefonicznie z pracownikami wakacje.pl przysylane zostawaly mi dane do przelewu i cena o 1900zl drozej niz cena ustalana. Pozniej próbowalam tez dokonac innej rezerwacji lecz wakacje.pl po sfinalizowaniu rezerwacji ponownie zawyzylo cene o znacza ilosc pieniedzy. Jednym slowem jedno wielkie oszustwo, polecam sprawdzać czy cena którą sie zarezerwowalo w wakacjach.pl jest taka sama jak w danych do przelewu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wakacje.pl Re: Pytanie o portal wakacje.pl IP: *.wp-sa.pl 26.07.18, 09:06 Ceny wycieczek ustala organizator, tak jest w przypadku każdego wyjazdu. Wakacje.pl nie mają wpływu na cenę i jej zmianę, podobnie jak na godziny przelotu. Umowę zawiera się z biurem podróży. Ceny na Wakacje.pl są pobierane z systemu dla całego rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
basiakasia123 Re: Pytanie o portal wakacje.pl 27.07.18, 08:09 nie polecam tego biura,kupiłam ,zapłaciłam ,wysłałam potwierdzenie przelewu za wycieczkę ,,,po czym następnego dnia okazało się że podobno przewoznik podniósł ceny na miesiąc sierpień i kazano mi podpłcic 1200 zl ,jeśli nie zgodzę sie to wycieczka będzie anulowana !!!!!!!!!!!! to jakis absurd i skandal .Oczywiście nie zgodziłam się i dosłownie za 10 min moja wycieczka została anulowana .Powiedziano mi że dostanę zwrot pieniędzy do 14 dni roboczych-kolejny absurd i zachowanie biura poniżej krytyki,po kłótniach z nimi otzymaliśmy informację telefoniczą że pieniądze zostały wysłane i że jutro (czyli wczoraj 26.08.2018) powinnam mieć na koncie ,niestety w dniu dzisiejszym 27.08.2018 kolejna osoba z wakacje.pl pyta mnie mailowo o numer konta !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! No to już jest jakaś farsa.Tej sprawy oczywiście tak nie zostawieę .Nadmienię że wycieczkę wykupiłam przez wakacje.pl i podczas zakupu było ok,a teraz to kompletna klapa,to kolejna porażka .Ludzie tam pracujący działają tylko w jedną strone ,pózniej to juz nic nie wiedzą ,nic od nich nie zależy itp....Porażka .Jestem zniesmaczona podejściem do klienta .Nigdy już nie skorzystam z tego biura i portalu wakacje.pl.Ostrzegam również nie kupujcie tej wycieczki co ja EMIRATY ARABSKIE ,dziś 27.08.2018 jest cena sporo niższa i jak się zapłaci im kasę na konto ,to "zaraz" przyślą maila i podwyżce i chcą wyłudzić dodatkowe pieniądze ,a jak się nie zgodzisz to anulują rezerwację i będziecie czekać na kasę tak jak ja .Oni chyba zrobili sobie z ludzi kasę pożyczkową ????W każdym razie bez echa tego tak nie zostawię .Kasia. Odpowiedz Link Zgłoś
basiakasia123 Re: Pytanie o portal wakacje.pl 27.07.18, 14:18 ie polecam biura exim tours,kupiłam ,zapłaciłam ,wysłałam potwierdzenie przelewu za wycieczkę ,,,po czym następnego dnia okazało się że podobno przewoznik podniósł ceny na miesiąc sierpień i kazano mi podpłacic 1200 zl ,jeśli nie zgodzę sie to wycieczka będzie anulowana !!!!!!!!!!!! to jakis absurd i skandal .Oczywiście nie zgodziłam się i dosłownie za 10 min moja wycieczka została anulowana .Powiedziano mi że dostanę zwrot pieniędzy do 14 dni roboczych-kolejny absurd i zachowanie biura poniżej krytyki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Nadmienię że wycieczkę wykupiłam przez wakacje.pl-to kolejna porażka .Ludzie tam pracujący działają tylko w jedną strone ,pózniej to juz nic nie wiedzą ,nic od nich nie zależy itp....Porażka .Jestem zniesmaczona podejściem do klienta .Nigdy już nie skorzystam z tego biura i portalu wakacje.pl. I ostrzegam !!!!!!!!!!!!! Nie wykupujcie wczasów przez wakacje.pl ,bo dziś znowu cena "mojej" wycieczki jest niższa ,ktoś się nabierze,zapłaci i zaraz cena zostanie podniesiona !!!!!! i albo dopłacasz ,albo zwrot ,ale kasy nie otrzymacie za szybko ,jeśli w ogóle!!!! Każdego po kolei teraz przestrzegam przed wakacje.pl ,również każdemu w rodzinie opowiedziałam swoją historię,oni również będą przestrzegać przed wakacje.pl !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NiepolecamWakacje. Re: Pytanie o portal wakacje.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.18, 16:08 Do chwili obecnej poraża mnie brak kultury, brak znajomości oferty i brak jakiejkolwiek chęci rekompensaty ze strony infolinii wakacje.pl Ale od początku: kupiłam wycieczkę All inclusice na Sycylię. Po wpłaceniu zaliczki na konto portalu wakacje.pl dostałam umowę z Tui-organizatora. W tym momencie zdziwiła mnie rozbieżność pomiędzy tym co kupiłam a tym co mam wpisane w umówie z biurem podróży. Okazało się bowiem, że wakacje.pl wpisało w ofercie ALL INCLUSIVE podczas gdy sam hotel ale również Tui oferuje jedynie all inclusive LIGHT. Jest to znacząca różnica bowiem napoje przysługują mi jedynie podczas jedzenia. Skontaktowałam się niezwłocznie z infolinią. Ten raz a później 2 kolejne razy. Wakacje.pl CELOWO oszukuje klientów, zaliczka (ponad 1000zł) jest bezzwrotna, a jako że już zapłaciłam to pośrednik mówiąc kolokwialnie ma mnie w d*pie. Jedyne co mogły zaproponować mi panie pracujące na infolinii to kontakt z tui w celu wyjaśnienia sprawy. Ja natomiast pytam: Co tu wyjaśniać? To wakacje.pl w swojej ofercie podaje kłamstwa tylko po to by przyciągnąć klientów a później ich ignorować. Ważną informacją jest, że portal NIE zmienił oferty nawet po 3 dniach walki z nimi. Bardzo stanowczo odradzam kupno za pośrednictwem Wakacje.pl. To co podają i tak jest kłamstwem, a dowiadują się tego państwo PO wpłaceniu BEZZWROTNEJ zaliczki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszkabudyn49 Re: Pytanie o portal wakacje.pl IP: *.146.43.13.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.08.18, 15:15 Muszę Panią zmartwić, że TUI mówiąc kolokwialnie również ma klientów w d*pie. W infolinii pracują przypadkowi ludzie, którzy nic nie wiedzą i nie mogą, a w dziale reklamacji specjaliści, których głównym i w zasadzie jedynym zadaniem, jeśli już klient wpłacił pieniądze, jest przekonywanie, że TUI ma Pani płaszcz, ale go nie odda i co Pani im zrobi. Bardzo to smutne, ale niestety prawdziwe. Życzę powodzenia i radzę, aby w razie problemów kontaktować się z kierownikiem sprzedaży tui, bo z innymi to czysta strata czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwka Re: Pytanie o portal wakacje.pl IP: *.elektroproces.pl 03.09.18, 10:24 Ja mam z nimi dobre doświadczenia, dwa razy juz z nimi jechalam i wszystko ok. Polecam tez stronke: wczasydlajanuszy.pl/category/janusz-poleca/ Mają nieraz fajne oferty. Odpowiedz Link Zgłoś
inmarta Re: Pytanie o portal wakacje.pl 09.12.18, 12:47 Jestem bardzo niezadowolona. Zarezerwowałam wycieczke , przyszło potwierdzenie rezerwacji z umową i linkiem do płatnosci zaliczki. Przeczytałam, zaakceptowałam, opłaciłam, po czym od razu doczytałam sie w dokumentach podrozy, ze w tej cenie jest jedynie bagaz podreczny. Niezwłocznie, czyli jakies 5 minut po zaakceptowaniu napisałam maila, ze cofam swoje potwierdzenie rezerwacji. Telefonicznie poinformowano mnie, ze jak zaakceptowałam i oplaciłam to juz za pozno, ze moge zmienic cel wycieczki ale zeby uniknac kosztow rezygnacji (na tamten czas 4000zł) musze wybrac cos tego samego organizatora. Przesłano mi oferty tego samego biura podrozy, wybrałam, zaakceptowalam rezerwację, powiedziano mi, ze musze napisac pismo o przeksiegowanie zaliczki na nowa rezerwacje i tu zaczely sie schody. Po 1 dniu napisano mi,ze organizator jednak naliczyl koszty rezygnacji z pierwszej rezerwacji (na tamten moment 4000zł). Upierałam sie, ze powiedziano mi, ze jezeli bedzie to samo biuro podrozy to kosztow rezygnacji nie bedzie. Poinformowano o mozliwosci napisania reklamacji. Po dwóch tygodniach oczekiwania otrzymałam negatywne rozpatrzenie mojej reklamacji. Stwierdzono, ze nikt nie zapewniał mnie o tym ,ze kosztow rezygnaci nie bedzie. A przeciez wyraznie powiedziano mi, ze musi byc ten sam organizator to kosztów rezygnacji nie bedzie. Czyz to nie jest zapewnienie? Przyznali sie rowniez do błedu, ze nikt z pracownikow nie zwrocil sie wowczas do oraganizatora, aby dowiedziec sie czy tak na pewno bedzie. Na pocieszenie, ze jednak troche winy ich w tym było, otrzymalam 200zł bon wakacyjny. Na moje pismo o udostepnienie nagrań, otrzymałam informację, ze rozpatrzenie tej prośby bedzie trwac do 2 miesiecy. A przeciez wycieczka, czy to z pierszej rezerwacji czy z drugiej jest na poczatku stycznia czyli za miesiac. Ta druga rezerwacja, ktorą wybrałam zamiast pierwszej przepadła, mimo ze ją zaakceptowałam. Podobno dlatego ze jej nie zaliczkowałam, ale przeciez miały byc srodki przeksiegowane! Teraz jestem w takiej sytuacji, ze koszty rezygnacji z tej pierwszej rezygnacji urosły do prawie 6.000zł, podobno wowczas powinnam napisac pismo rezygnacyjne, o czym nikt mnie nie poinformował. Jestem bardzo zawiedziona. Za kazdym razem rozmawiam z kim innym, za kazdym razem trzeba tlumaczyc wszystko od poczatku. Powinnam sie z tym wybrac do sądu. Tylko czy tak to powinno wygladac? Gdzie nastawienie firmy, ze klient jest najwazniejszy? Wina jest po ich stronie, wprowadzili mnie w błąd nie potwierdzając swoich słów u organizatora wycieczki a konsekwencjami tego zaniedbania obarczają teraz mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
zawiedzionywakacje Re: Pytanie o portal wakacje.pl 15.04.19, 17:03 Witam, Z usług wakacje.pl skorzystałem dwukrotnie i nigdy więcej. Raz w 2018r kupując wycieczkę last minute kilka dni przed wylotem, a drugi raz w 2019 kupując wycieczkę w okazjonalnej cenie. W pierwszym przypadku po rezerwacji i wysłaniu przelewu zadzwoniła do mnie Pani, że niestety nie udało im się załatwić wszystkich formalności i że mogę sobie wybrać inną wycieczkę lub czekać na zwrot pieniędzy. Okazało się, że nie mieli do zaoferowania nic w podobnym stosunku jakości do ceny i tak oto zostałem bez wakacji z zamrożonymi kilkoma tysiącami złotych (przelew zwrotny dostałem dopiero po tygodniu!!). Finalnie kupiłem inną wycieczkę bezpośrednio z biura podróży (gdybym nie miał odłożonych pieniędzy to nigdzie bym nie poleciał...) Cóż.. dałem drugą szansę, historia bardzo podobna. Cena atrakcyjna to i wycieczki nagle nie ma. Rozwiązanie umowy i odpowiadanie gotowcami na maile reklamacyjne bez indywidualnego podejścia do klienta. Polecam użyć portalu do znalezienia oferty, bo mają wybór dużej ilości biur podróży, po czym zamknąć tę stronę i udać się bezpośrednio do wybranego biura podróży aby tam sfinalizować transakcję i uniknąć niepotrzebnych rozczarowań. Odpowiedz Link Zgłoś
klient123 Re: Pytanie o portal wakacje.pl 24.04.19, 12:47 18.04.2019 zakupiłam od wakacje.pl wycieczkę do Costa Brawa na majówkę. Wycieczka miała być na potwierdzenie, następnego dnia dostałam telefon od konsultanta, który poinformował mnie że zatwierdza wycieczkę i że organizator zmienia tylko termin ,i czy ja to akceptujące? O godzinie 11.00 wysłałam im szybkiego maila z potwierdzeniem. Następnego dnia zadzwoniła Pani konsultant o godzinie 16.00 z informacja ze musimy dopłacić 900 zł za bilet lotniczy, bo ceny im się zmieniają dynamicznie (odebraliśmy ten telefon jako próbę wyłudzenia pieniędzy) poinformowaliśmy WAKACJE.PL że się musimy zastanowić bo sytuacja jest trochę dziwna a były już święta Wielkanocne. We wtorek od godziny 10 rana zaczęliśmy z chłopakiem do nich dzwonić, z prośba o wyjaśnienie i nadaniem informacji a pro po naszej wycieczki. Cały czas musiałam od początku opowiadać cala historie każdemu z konsultantów, aż w końcu dostałam informacje ze za 10 min do mnie oddzwonią ale nic z tego. Dopóki nie wzięliśmy sytuacji w swoje ręce i nie zadzwoniliśmy do organizatora wycieczki dane, którego znalazłam w załączniku (tylko nazwa firmy była w dokumentach telefon był prze zemnie odnaleziony w Google) Nikt nie mógł nam pomóc poza biurem organizatora Ecco Holiday. Wiec na przyszłość polecam nie korzystać nigdy z usług pośrednika wakacje.pl i bezpośrednio załatwiać sprawę wycieczkowe z biurem podroży. Po tym jak w mailu opisałam swoje zniesmaczenie i wysłałam go do wakacje.pl żadnej odpowiedzi nie dostałam od nich chociaż wyraźnie opisałam, że potrzebuje poprawionych dokumentów. Wiec do tej pory nie wiem, czy polecimy gdziekolwiek. Chociaż 2 godziny temu dostałam telefon od organizatorki, a dokładnie od kierowniczki biura podroży z siedziba w Poznaniu która powiedziała ze wszystko jest dla nas już załatwione. Wiec zostało mi cierpliwie czekać na informacje od ludzi którzy niestety nie spełniają oczekiwań. Najprzykrzejsze jest to ze jestem kobieta w ciąży która przez nich straciła swój czas i nerwy (od 10 23.04.2019-w tej chwili mamy godzinę 13.00 nic nie wyjaśnione przez Wakacje.pl, do tej pory czekam na telefon od konsultanta. Straciłam swój czas na wykonanie ich roboty.) Odpowiedz Link Zgłoś
magda131 Re: Pytanie o portal wakacje.pl 24.04.19, 22:13 Mam podobną sytuację. Zbierają forsę a potem zmieniają co się da.Tragedia nigdy więcej wakacji.pl Odpowiedz Link Zgłoś
magda131 Re: Pytanie o portal wakacje.pl 24.04.19, 22:10 Uważam wakacje.pl za niezły przekręt. Kupując wakacje do Dubaju po zatwierdzeniu i przyjęcia zaliczki w kwocie 4tys zł.okazalo się że wycieczka może podróżec. Nie zgodziłem się na podwyżkę i po 2dniach mogła zostać dotychczasowa cena.Po dwóch miesiącach telefon że samolot odwołał loty i wakacje nie odbędą się albo z innego miasta z dopłatą ok 2tys.Wyczytalam informację na Internecie że ludzie wiedzieli już w marcu wtedy kiedy ja kupowałam wakacje że wizzair nie lata do Dubaju z Katowic.Przeanalizujcie moja opinie i zastanówcie się trzy razy zanim zapłacicie zaliczkę na wakacje.Cala rodzina załamana. Możliwe że bym zapłaciła ta różnicę ale całkowicie przestałam ufać tej firmie bo w maju może się okazać że znów będzie dopłata. JAKIS KOSZMAR. Odpowiedz Link Zgłoś
miralas23 Re: Pytanie o portal wakacje.pl 31.05.19, 07:14 Z moich doświadczeń dobrym biurem jest Travelinc wszystko zapięte na ostatni guzik Odpowiedz Link Zgłoś
asiasam Re: Pytanie o portal wakacje.pl 30.11.24, 17:39 Hej, Zastanawiam się nad rezerwacją noclegu w Leśne Ustronie w Witnicy. Z tego, co widzę na stronie lesneustronie.com, ośrodek wygląda całkiem przyjemnie – dużo zieleni, jezioro w pobliżu, możliwość noclegu w pokojach, domkach campingowych albo na polu namiotowym. Czy ktoś z Was miał okazję tam być? Jak wrażenia? Chodzi mi głównie o komfort, czystość i podejście obsługi. Czy warto zarezerwować? Dzięki z góry za wszystkie opinie! Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: Pytanie o portal wakacje.pl 04.12.24, 21:53 Nikt Ci nie odpowie. Po pierwsze to umarłe forum po drugie temat nie ten Odpowiedz Link Zgłoś
beelikee Re: Pytanie o portal wakacje.pl 21.01.25, 14:20 Ja polecam wakacje.pl. Trafilismy na nich bedac na zakupach - mają oddzial w centrum handlowym na Wilanowie. Na miejscu super personel, bardzo ogarnięta, mila obsluga z pasją. To była tania wycieczka na krótki urlop a czuliśmy się jak klienci premium vip. Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: Pytanie o portal wakacje.pl 21.01.25, 15:19 Ale wiesz ze nie oni są organizatorem? Odpowiedz Link Zgłoś