Dodaj do ulubionych

Majorka z Barceloną - FUN CLUB

14.04.11, 21:09
Witajcie
Znalazłam interesującą mnie wycieczkę objazdową do Hiszpanii ze zwiedzaniem Barcelony i pobytem na Majorce. Według mnie świetna alternatywa dla samolotu, no i rejs promem na Majorkę wydaje się być ekscytujący. Bardzo mi się to wszystko podoba, nie zastanawiałabym się ani chwili, ale… organizatorem jest biuro podróży FUN CLUB, no i tu mam problem. Przeczytałam bardzo dużo negatywnych opinii dotyczących tej firmy, ale są również pozytywne. Jednakże niektóre zastrzeżenia są porażające. Dlatego chciałabym abyście wyrazili swoją opinię na temat tego biura, czy faktycznie jest tak źle, czy może jednak warto z nimi jechać na wakacje? Wiele komentarzy jest starych, może nastąpiła jakaś poprawa, dlatego interesuje mnie świeże spojrzenie na ten temat :) Podobno to nowość w ich ofercie, więc w zeszłym sezonie takiej wycieczki nie było, a szkoda bo mogłabym poznać opinie na jej temat. I jeszcze jedno pytanie, czy ktoś się wybiera na tą konkretną wycieczkę z nimi?
Proszę o Wasze komentarze i spostrzeżenia, pomóżcie w podjęciu dobrej decyzji :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Marta Re: Majorka z Barceloną - FUN CLUB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.11, 12:39
      Byliśmy z Fun Clubem 3 lata temu na Costa Brava. Opinie faktycznie były różne, ale myślę, że znaczna ich część wynikała z tego, że ludzie płacąc 1000zł za wycieczkę oczekiwali pałacu ze złotymi klamkami. My wiedząc, na co się decydujemy (męcząca, nie ma co ukrywać, podróż autokarem i hotel **) byliśmy z wyjazdu zadowoleni. Organizacyjnie bez zarzutu, przejad komfortowym autokarem bez niespodzianek i opóźnień, zaangażowana rezydentka na miejscu:)
    • dociekliwy_0 Re: Majorka z Barceloną - FUN CLUB 17.04.11, 17:09
      > Proszę o Wasze komentarze i spostrzeżenia, pomóżcie w podjęciu dobrej decyzji :

Mogę Ci powiedzieć tyle, że samo biuro w Krakowie istnieje, mam klienta na tej ulicy i kojarzę zarówno budynek gdzie mają siedzibę jak i jakieś oklejone zaparkowane auto firmowe.

Decyzję oczywiście musisz podjąć sama, patrząc na tą ofertę osobiście nie uważam aby cena 2200 w czerwcu (tylko takie są dostępne teraz) za imprezę autokarową bez wyżywienia (tylko ze śniadaniem) była jakąś rewelacją. W zamian tak naprawdę otrzymujesz 6 noclegów w miejscu wypoczynku a pozostałe to ciągłe przemieszczanie się.

Parę razy w życiu przejechałem tą trasę autokarem i nie uważam to za coś przyjemnego, jednak jak kto woli, wszystko zależy od indywidualnego podejścia.

Rzuciłem szybko okiem na jakieś oferty i bez żadnych promocji, w tym samym okresie 7 dni samolotem z opcją HB zaczyna się od ok. 1800 zł
      • lukrecja_35 Re: Majorka z Barceloną - FUN CLUB 17.04.11, 20:54
        Bardzo dziękuję Wam za odpowiedź. Sama jeszcze muszę przemyśleć za i przeciw. Wiem właśnie, że cena tej wycieczki też nie jest mała, wiec tym bardziej nie chciałabym się ewentualnie rozczarować.
        Pozdrawiam :)
        • dociekliwy_0 Re: Majorka z Barceloną - FUN CLUB 18.04.11, 08:17
          Wiesz ja tam nie widzę przyjemności męczenia się jazdą autokarem, tak naprawdę to będzie wyglądać tak, że spędzisz ponad 30 godzin i noc w autokarze, na wieczór dojedziesz do Maresme, tam się prześpisz i rano do Barcelony, cały dzień na nogach i pod wieczór noc na promie do La Palma - mnie to by jakoś nie bawiło bo tak naprawdę żadna to atrakcja w tej cenie rozumiem gdyby było taniej.

Gdybyś sama chciała sobie zorganizować taki wyjazd i koniecznie jechać autokarem to koszt przejazdu w dwie strony to 800 zł, nocleg w pokoju 2 osobowym to 90-100 zl za osobę i do tego prom w dwie strony 90-100 euro uśredniając daje to 800 zł + 9 noclegów * 100 zł + prom 400 zł = 2100 zł - bez żadnych promocji i tak wychodzi taniej aniżeli w biurze (choć powinno być na odwrót) poza tym jesteś sobie Panią własnego czasu i jeśli chcesz w BCN nocować to sobie spokojnie zostajesz na noc

Choć mam na przykład znajomych, którzy mając czas chętnie zapłaciliby więcej tylko po to aby przejechać tą trasę koleją - każdy lubi coś innego

• Gość: archonix Re: Majorka z Barceloną - FUN CLUB IP: *.solaris.ds.polsl.pl 19.04.11, 18:19
            Bylem z nimi i juz nie pojade, kiedy ja bylem mieli taniej i standart na miejscu odpowiadal cenie( byl odpowiednio niski. Ale dojazd w tym biurze to jedna wielka masakra. U mnie bylo tak:
            wyjazd:
            - Mieszkam miedzy krakowem a katowicami wiec chcialem tak wyjazd dobrac aby jechac bez przesiadki. Oczywiscie udzielono mi blednej informacji wiec na pojechalem w druga strone, strata okolo 3 godzin w sumie.
            - Na miejscu w krakowie glucha cisza, nikogo, telefon do biura Funclub tez ani slowa.
            W koncu widzimy stojacego od godziny busiarza z napisem katowice ( oczywiscie zadnego pojecia nie mielismy ze mamy jechac do katowic). Przypadkowa rozmowa doprowadzila do tego ze wogole wsiedlismy. Pan nas sie pytal czy to wszyscy, bo on nie ma zadnej listy.., zadzwonili do jego firmy i zamowili busa.........pare osob tam pewnie wtedy zostalo w krakowie....
            Powrot:
            -Wykwaterowanie o 10 o 15 zbiorka bo wracamy. Bo to wszyscy sie zebralismy, temperatura odpowiednia, lipiec grecja. I siedzimy, rezydent telefonu nie odbiera, w koncu poszlismy do lokalnego biura podrozy( organizuja fakultety dla funclubu). Dopiero tam miejscowy grek probowal sie czegoskowiek dowiedziec. Bezskutecznie. O 24 przychodzi jakas blondynka z lista takie i takie osoby do busa w tym nas. Odmowilismy, do puki nie dowiemy kto i gdzie ma nas wiezc. Po godzinie w koncu zadzwonil pan rezydent. wsadzili nas do busa, zawierzli do innej wioski gdzie wpakowali w autobus z kolonia...... I tak nastepne 30 pare godzin, bo kierowca bladzil w odpowiedniej atmosferze z dziecmi.
            3. Najgorsze: Dziecko zostalo ugryzione przez meduze. Wymagalo pomocy lekarskiej, ale biuro FUNCLUB jego mac wie lepiej. Oczywiscie lekarza w autobusie brak, opieka tez doswiatczona, wiec dzwonia do biura co maja robic. W biurze pani stwierdzila ze maja jechac do polski, bo nikt potem nie zoorganizuje powrotu ani jej ani dziecku, ani tez nie zapewni zadnej opieki. Stwierdzili ze moze sobie prywatnie wysiasc.........
            4.Tak wiec naprawde, jesli nie jestes FUNClUBU i nie probujesz im zrobic reklamy. Zrezygnuj, zycie zdrowie sa wazniejsze,
            5. Dla mnie cena okolo 2 k pln jest stanowczo za wysoka. Za to na majorke polecisz samolotem z biura, albo znacznie taniej na wlasna reke tanimi liniami
            • lukrecja_35 Re: Majorka z Barceloną - FUN CLUB 19.04.11, 23:27
              Bardzo dziękuję że tak dokładnie opisałeś swoje doświadczenia z tym biurem, właśnie z podobnymi komentarzami dotyczącymi tego biura można się spotkać w Internecie. Widać, że tego typu praktyki to u nich normalne. Szczerze mówiąc bałabym się jednak z nimi jechać, żeby nie mieć zepsutych wakacji, a gdybym wykupiła u nich wycieczkę to byłabym pełna obaw o to co mnie czeka na tych długo oczekiwanych i wymarzonych wakacjach. Także dam sobie z nimi spokój i pojadę na wakacje z innego biura. Zbyt dużo ludzie piszą o nich złych rzeczy, więc to musi być prawda, zatem nie będę eksperymentować na sobie ich niekompetencji. Żeby nie było że jestem jakaś strasznie wymagająca, wcale nie, jestem bardzo tolerancyjną optymistką i musi być coś bardzo "nie halo" żeby mi się nie podobało. Ale nie będę ryzykować i na wakacje pojadę z innego biura. Jeszcze raz dziękuję za pomoc i życzę udanych wakacji :) w końcu na te chwile czeka się cały rok :) Gorąco pozdrawiam
              • gosc2005 Re: Majorka z Barceloną - FUN CLUB 20.04.11, 15:02
                Byłam z nimi w zeszłym roku w czerwcu w Turcji wypoczynek i zwiedzanie ( z noclegami tranzytowymi). Na forum Turcja krótko opisałam wyjazd. Był to ich pierwszy realizowany termin. Biuro wywiązało się z imprezy bez zarzutu- jedyny minus za pilota (był za to rewelacyjny turecki przewodnik) Z Poznania biuro zapewniło tzw. antenkę w postaci taksówki dla 3 osób.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka