Dodaj do ulubionych

Włoski Niezbędnik - Rainbow

09.05.12, 08:14
Właśnie wróciliśmy. Jeżeli macie pytania, chętnie odpowiem.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Jola Re: Włoski Niezbędnik - Rainbow IP: *.sr.gov.pl 11.05.12, 06:16
      Witam, niedługo jadę na wycieczkę Włochy Klasyczne i nadal przeraża mnie parking w Pszczynie, opinie o tym mniescu są różne, dlatego bardzo proszę o imformację czy jest możliwość spokojnego skorzystania z toalety oraz odświeżenia się , jak również zjedzenia śniadania i wypicia kawy. Za wszystkie rady będę bardzo wdzięczna. Pozdrawiam
      • a-k-k Re: Włoski Niezbędnik - Rainbow 11.05.12, 12:08
        Parking w Pszczynie nie taki straszny :-) Przy naszej przesiadce było 19 autokarów ale dało się przez to przejść bez problemów. Toalety są 2 - jedna przy samym parkingu (płatna) i jedna w restauracji (tutaj nie płaciliśmy). Kolejki do toalet oczywiście są, ale jest na to czas. W restauracji można zjeść śniadanie, ale restauracja jest niewielka więc tu też mogą tworzyć się kolejki. Można tez coś zjeść na samym parkingu - jest tam budka w której można kupić kiełbaski, itp., jest też gdzie siedzieć. Z autobusów bagaże odbiera się o ściśle określonej godzinie więc można iść do restauracji lub toalety i nie nosić ze sobą walizek. Jeżeli interesuje cię coś jeszcze, pytaj śmiało :-)
        • Gość: Jola Re: Włoski Niezbędnik - Rainbow IP: *.dynamic.mm.pl 11.05.12, 17:22
          Bardzo dziękuję za informację ale proszę napisać jak to jest z tymi bagażami. Czy to w autokarze, którym dojeżdża się do Pszczyny znajdują się bagaże i te autokary dalej jadą w trasę czy czekają na przesiadkę do innych. Bardzo proszę opisać jak to wygląda po przyjeździe na parking aż do odjazdu. Pozdrawiam
          • Gość: Eia Re: Włoski Niezbędnik - Rainbow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.12, 17:58
            Autokary z całej Polski (i na różne imprezy) zjeżdżają się w jedno miejsce - wiadomo, jedne wczseśniej, inne nieco później. Pasażerowie opuszczają "pokład", bagaże zostają, kierowcy zamykają autobusy. Wtedy jest czas na ogarniecie się, posiłek, toaletę itp. Wyznaczona jest jedna godzina odjazdu - wspólna dla wszystkich. Mniej więcej pół godziny przez planowanym odjazdem wszystkie autokary są otwierane i wtedy dopiero można przenieść bagaże do swojego docelowego autobusu (wszystkie są odpowiednio oznaczone, więc nie sposób się zagubić, poza tym piloci informują o szczegółach jeszcze w drodze do Pszczyny, a tuż przed zajęciem miejsce wyczytywane są nazwiska). Kilka razy miałam okazję przesiadać się w Pszczynie - o każdej porze dnia i nocy i nigdy nie było żadnych problemów. Nigdy też nie miałam niestety tego szczęścia, żeby mój autokar dojazdowy okazał się jednocześnie autokarem docelowym ;)

Miłego pobytu

P.S. Odkąd w zeszłym roku posmakowałam wycieczek lotniczych, teraz nie wyobrażam sobie innej metody podróżowania :)
          • a-k-k Re: Włoski Niezbędnik - Rainbow 11.05.12, 19:34
            Widzę, że Ela już odpowiedziała wyczerpująco na pytanie więc nie będę powtarzać :-) jest dokładnie tak jak zostało opisane powyżej. Już w autobusie jadącym do Pszczyny pilot wyczytuje kto do jakiego autobusu został przydzielony, autobusy są czytelnie oznakowane więc nie sposób się pomylić. Czasem mają nie tylko numer ale również i nazwę wycieczki. W autobusie do Pszczyny nie ma przydzielonych miejsc, natomiast już z Pszczyny do miejsca docelowego siedzimy zgodnie z kolejnością zakupu wycieczki. Życzę miłej wycieczki i oczywiście wielu pozytywnych wrażeń.
            • Gość: gosc Re: Włoski Niezbędnik - Rainbow IP: *.adsl.inetia.pl 11.05.12, 22:56
              Jola
              lepiej zostań w domu, jak takie drobiazgi Cię przerastają :)
              • Gość: Jola Re: Włoski Niezbędnik - Rainbow IP: *.dynamic.mm.pl 12.05.12, 08:37
                Bardzo dziękuję za wyczerpujące informacje. Dotąd również korzystałam tylko z wycieczek lotniczych i dlatego chcę być przygotowana na wszystkie niedogodności, żeby sobie z nimi poradzić a nie narzekać. Uwagę "gościa" nie skomentuję, gdyż takie osoby dokonują swoich wpisów chyba z nudów i powinny być usuwane.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka