Dodaj do ulubionych

Do Fiordów Norwegii z Itaką

21.06.12, 00:02
zainteresowała mnie ta wycieczka, może ktoś był i napisze parę słów o niej.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kristal Re: Do Fiordów Norwegii z Itaką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.12, 11:13
      na jakimś innym forum ktoś pisał że był zachwycony, ale to trzeba by przeszperać;)
      • dunia34 Re: Do Fiordów Norwegii z Itaką 22.06.12, 19:46
        szperałam ale są stare wpisy, może ktoś był w tym roku? albo może z innego biura polecilibyście ciekawą wycieczkę na fiordy.
        • spinnnka Re: Do Fiordów Norwegii z Itaką 28.06.12, 09:44
          Pare dni temu wrócilam, zachwycona Norwegią!
          co dokładnie Cie interesuje?
          • Gość: turystka Re: Do Fiordów Norwegii z Itaką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.12, 16:39
            Polecam.Byłam z Itaką - dobra organizacja a wycieczka super.Wrażenia niezapomniane - cudne krajobrazy no i białe noce. Byłam w czerwcu.
            • spinnnka Re: Do Fiordów Norwegii z Itaką 29.06.12, 08:01
              Dokładnie, świetna organizacja! Jedyna rzecza która mnie zawiodła (a nie zastanawiałam sie nad tym wcześniej) to panoramicne zwiedzanie Oslo i Bergen. Moja grupa miała to "szczeście" ze popsuła nam sie klimatyzacja i przewodniczka w Oslo poszła na tzw. żywioł - zamiast panoramy z autokaru mieliśmy długi spacer. Nie ukrywam ze mnie to ucieszyło, Oslo jest warte zwiedzenia, Bergen tym bardziej.
              Hotele na trasie bardzo ładne, pokoje czyste i schludne. Śniadania ok, z 5 śniadań 3 były naprawde smaczne i bogate. 2 pozostałe przerosły hotele pod wzgledem ilości gości... mało jedzonka i długie kolejki.
              Ceny norweskie (kiwi, rema 1000): chleb od 20-30 koron, wedliny od 30 wzwyż, napoje ok 20 koron. Obiady na trasie od 100 koron w góre (można kupic taniej o pare koron hot doga lub calzone), zupa rybna 100-120 koron, stek+dodatki od 150 koron w góre, pizza od 130 koron.. Kawa ok 30-35, lody softis podobnie (naprawde polecam). Podane ceny sa z tego co kupowałam/zauwazyłam - bez szukania najtanszego miejsca. Obiadokolacje w hotelach 200-400 koron.
              Każdy miał troche jedzenia z Polski, jakies zupki, chleb, kabanosy.
              Widoki piekne, setki wodospadów, rzecz, jezior, tuneli. Fiordy robia wrażenie. Polecam!!
              • Gość: ja Re: Do Fiordów Norwegii z Itaką IP: *.unknown.vectranet.pl 29.06.12, 16:31
                Grunt to bardzo dobry pilot, który z każdej opresji wyjdzie obronną ręką i zadba o swoich podopiecznych. Brawo itaka! :D
                • dunia34 Re: Do Fiordów Norwegii z Itaką 29.06.12, 19:53
                  dziękuję za rady, jak myślicie czy druga połowa sierpnia to dobra pora na tą wycieczkę (jaka tam jest wtedy pogoda) i jakie wrażenie robią hotele w których nocowaliście po drodze?
                  • Gość: turystka Re: Do Fiordów Norwegii z Itaką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.12, 23:57
                    Jak najbardziej - pogoda w sierpniu będzie podobna jak w Polsce (wiem to od mieszkańców Bergen). Hotele poza jednym były dobre (mieszkaliśmy np. z Francuzami i Japończykami). Z reguły w hotelach tylko nocowaliśmy i mieliśmy niewiele czasu na krótki spacer po okolicy i wieczorne zakupy.
            • agulha Re: Do Fiordów Norwegii z Itaką 30.06.12, 11:23
              Jak już dojdzie do wycieczki, to wierzę, że dobra organizacja (byłam z Itaką w innym kraju na objazdówce). Czy jednak wycieczka się odbędzie, to inna sprawa. Byłyśmy zapisane na "Norweską Wędrówkę" i na ok. miesiąc przed wyjazdem rzecz odwołano z powodu małej liczby uczestników - proponując przepisanie się na lipiec bez gwarancji (na lipiec były zapisane...2 osoby...).
              • spinnnka Re: Do Fiordów Norwegii z Itaką 02.07.12, 08:31
                Hotele ok, bez zastrzezeń - przede wszystkim czysto
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka