Gość: aga29wawa IP: *.net / *.net 16.07.04, 11:41 czy ktos byl?? co mozecie powiedziec na temat tego kraju? czy warto? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
materna Re: Nowa Zelandia 16.07.04, 13:08 Niestety nie byłem, ale kiedyś bardzo chciałem wyjechać. Kraj cudowny do podróży. Klimat troche podobny do brytyjskiego ale można trafić na ładną i słoneczną pogodę. Jeżeli lubisz pływać to Nowa Zelandia jest wspaniałym miejscem. Chyba troche jeszcze nie odkryta przez turystów tzn. nie ma takiego tłoku jak np. w Australii. szczerze mówiąc gdybym miał do wyboru np. Kalifornie, Australie i Nową Zelandię to chyba to ostatnie. Z uwagi na krajobrazy i ludzi (podobno bardzo otwarci i serdeczni).Pozdrawiam i życze miłej podróży jeśli sie zdedydujesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga29wawa Re: Nowa Zelandia IP: *.net / *.net 17.07.04, 23:41 dzieki za opinie...wlasnie tez slyszalam podobne zdania dlatego sie zainteresowalam:)chce pojechac na wyjazd niezorganizowany dlatego chetnie dowiem sie czegos na temat spraw "tecniczych"zwiazanych z samym wyjazdem np. gdzie i za ile kupic bilety lotnicze? co mnie czeka zalatwajac wize..itp?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RS Re: Nowa Zelandia IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 19.07.04, 13:51 wiec kierunek Nowa Zelandia... siwetnie! jesli chodzi o zalatwianie wiz, zajrzyj na trone int.ministerstwa spraw zagranicznych, tam sa podania do sciagniecia, wymagania itd do zaplanoania takiej podrozy najlepiej przy pomocy dobrego pewodnika To faktycznie piekny kraj (jest tam pr.wszystko pod wzgledem krajbrazowym), ale niestety drogi:( Tak wiec Nowa Zelandia tez kiedys, a wczesniej sam juz planuje Australie (rowerowo) Pozdrawiam i zycze powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga29wawa Re: Nowa Zelandia IP: *.net / *.net 20.07.04, 23:59 Australia tez pieknie:))) dziekuje i wzajemnie zycze udanej wyprawy:)pozdrwiam Odpowiedz Link Zgłoś
unemloyment Chcialbym raz jeszcze spac z Jennifer Lopez... 21.07.04, 01:33 ...juz raz chcialem. Nie bylem ale opowiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat ZNAM! BYLEM! GORACO POLECAM!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 00:24 Z podroza do Nowej Zelandii jest tylko jeden minus: bilety lotnicze sa drogie. NIgdy nie udalo mi sie znalezc biletu powrotnego ponizej $1,000.00. Kraj bardzo zroznicowany, przy czym South Island jest atrakcyjniejsza od North Island. Polecam zwlaszcza nowozeladzkie Alpy, ktore wbrew pozorom, sa wieksze od europejskich. Dlatego osobiscie nigdy latam do Auckland, ale do Christchurch (jestem narciarzem) skad tylko jeden krok do Alp. Fjordy tez sa tylko na South Island, gejzery glownie na North. Jakie sa polaczenia z Europy nie wiem bo zawsze latam z Ameryki. Polecam Air New Zealand (doskonale linie operujace nowe wersje Boeingow 747), a takze amerykanskie UNITED. Obie te linie lataja do NZ z Los Angeles z San Francisco. Odpowiedz Link Zgłoś
peter2715626 Re: ZNAM! BYLEM! GORACO POLECAM!!! 04.08.04, 22:59 Polecam strone moich przyjaciol, gdzie znajdziesz szczegolowa relacje z podrozy po Nowej Zelandii. dziennik.endore.org ===================== mordor.mds.pl/peter Odpowiedz Link Zgłoś
peter2715626 Re: ZNAM! BYLEM! GORACO POLECAM!!! 04.08.04, 23:00 Gość portalu: meerkat napisał(a): Polecam Air New Zealand (doskonale linie operujace nowe > > wersje Boeingow 747), a takze amerykanskie UNITED. Obie te linie lataja do NZ z > > Los Angeles z San Francisco. United juz nie lata. ===================== mordor.mds.pl/peter Odpowiedz Link Zgłoś