Dodaj do ulubionych

Zakynthos, Argassi - wróciliśmy

IP: *.dynamic.chello.pl 07.08.11, 11:23
Wróciliśmy z przepięknej wyspy Zakynthos. Napiszę kilka słów - może ktoś będzie zainteresowany. Byliśmy z Itaką, w Argassi, w hotelu Admiral. Lot liniami Small Planet - wszystko punktualnie i w porządku. Hotel był lepszy niż przypuszczaliśmy. Basen i część recepcyjno-jadalna jest średnia, ale pokoje są duże, przestronne. Jak na 3 gwiazdki, byliśmy bardzo zadowoleni. Nie korzystaliśmy z wycieczek oferowanych przez rezydenta. Polecono nam lokalne biuro, z którego skorzystaliśmy. Nazywa się chyba Mytravel (trzeba dojść na dół do skrzyżowania i skręcić w prawo, biuro jest po lewej stronie ulicy). Pracuje tam Kasia, która mówi po polsku i ma bardzo atrakcyjne oferty dla Polaków. Skorzystaliśmy z rejsu na Marathonisi (wycieczka o połowę tańsza niż u rezydenta). Piękne widoki, piękna plaża i możliwość zobaczenia żółwi na żywo. Później wypożyczaliśmy samochód, również za pośrednictwem Kasi i sami zwiedzaliśmy wyspę. Polecam plaże Gerakas (warto pojechać wcześniej, żeby dostać parasol), Dafni (spokój, cisza, dociera tam mało ludzi). Byliśmy sami również w Keri - przepiękny punkt widokowy przy latarni, Porto Zorro i na plaży Xigia. Co do Xigii, to warto wiedzieć, ze jadąc od strony stolicy, należy minąć pierwszą tablicę z napisem Xigia Beach i pojechać na następną plażę - to ta właściwa z źródłami siarki. Pojechaliśmy też sami na rejs do zatoki wraku i błękitnych grot. Płynęliśmy ze St.Nicholas. Osobom z chorobą lokomocyjną polecam zaopatrzyć się w lekarstwa - drogi są bardzo kręte, a na morzu, jak to na morzu… :)
Zastanawialiśmy się na rejsem dookoła wyspy, ale odradzono nam i zdecydowaliśmy się na wycieczkę indywidualną. Kasia poleciła nam Maćka, Polaka mieszkającego tam od kilku lat, który zabrał nas swoim busikiem na wycieczkę po wyspie. Gorąco polecam tę formę zwiedzania. Zatrzymywaliśmy się tam gdzie chcieliśmy, byliśmy tak długo jak chcieliśmy i co najważniejsze, nie traciliśmy czasu, który stracilibyśmy podczas takiej samej wycieczki autokarem, kiedy to 40 osób korzysta z toalety lub kupuje jedzenie. Zachwyceni byliśmy widokiem na zatokę wraku z góry. Maciek zabrał nas w ustronne miejsce, z którego jest znacznie lepszy widok niż z balkonu widokowego, do którego przyjeżdżają wycieczki. Jeśli jesteście zainteresowani, to zapytajcie Kasię o wycieczkę z Maćkiem.
Ogólna rada jest taka, wyspą należy się rozkoszować. Zwiedzanie polega na odwiedzaniu różnych pięknych plaż. Ponieważ wyspa jest niewielka, należy sobie dawkować przyjemności i zwiedzać powoli, niespiesznie, najlepiej jedna plaża w jeden dzień. Jeśli macie jakieś pytania, pytajcie, chętnie odpowiem. Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • Gość: Anna Re: Zakynthos, Argassi - wróciliśmy IP: *.dynamic.chello.pl 07.08.11, 11:32
      Dziękuję za sporo cennych informacji, wybieramy się do tego kompleksu hoteli (ale hotel Commodore) 19 sierpnia. Mam pytanie - czy komary albo inne owady gryzące przeszkadzały w wpoczynku, czy raczej nie ma tam tego problemu?
      • Gość: Anna Re: Zakynthos, Argassi - wróciliśmy IP: *.dynamic.chello.pl 07.08.11, 11:35
        A jeszcze jedno - czy piasek na plaży jest "łagodny" i nie ma konieczności zakładania butów - szczególnie jeśli chodzi o dzieci?
        • Gość: Magdalena Re: Zakynthos, Argassi - wróciliśmy IP: *.dynamic.chello.pl 07.08.11, 11:45
          Komarów w ogóle nie widzieliśmy. Przez cały pobyt spotkalismy najwyżej kilka os i to tylko w okolicach posiłków. Buty do morza warto mieć (polecam zakupy w Decathlonie). W samym Argassi plaża jest bardzo kiepska, więc naprawdę polecam wizyty na innych plażach. Plaze są rózne, jedne piaszczyste, inne ze żwirkiem lub kamieniami. Najlepsza plaża dla dzieci to Gerakas. Złoty piasek, żadnych kamieni i łagodne wejscie do morza. Łatwy dojazd z Argassi - należy skręcic w prawo i jechać kilka kilometrów do konca drogi. Warto też wziąc maskę do nurkowania. Egipt to nie jest, ale można zobaczyć trochę rybek. Najwięcej ryb widzieliśmy w Dafni i własnie w Argassi (ale nie na głownej plazy tylko przy zejsciu do morza z kompleksu hotelowego na przeciwko wypożyczalni aut Faros)
          • Gość: eee Re: Zakynthos, Argassi - wróciliśmy IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 07.08.11, 17:24
            Witam, też jedziemy do Admirala z Itaki. Czy w hotelu jest bezpłatne wi-fi? Czy można korzystać z restauracji w części Capitans, czy tylko w Admiralu?
            • Gość: eee Re: Zakynthos, Argassi - wróciliśmy IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 07.08.11, 17:36
              I zapomniałam jeszcze zapytać, czy w części Admiral jest faktycznie tak głośno, jak niektórzy piszą, z uwagi na odbywające się tam animacje, czy też jest to w granicach normy. Czy pokoje są od początku przydzielone przez biuro, czy też przydziela je dopiero recepcja? Czy ewentualnie jest możliwość zmiany pokoju?
              • Gość: Magdalena Re: Zakynthos, Argassi - wróciliśmy IP: *.dynamic.chello.pl 07.08.11, 18:22
                Czy jest wi-fi, nie wiem. Odpoczywaliśmy bez komputera ;-) Animacje są w Admiralu, ale nie są szczególnie uciążliwe. O 23 dziewczyny wyłączają prąd i impreza przenosi sie do budynku recepcji. Jedyne na co można się skarżyć, to akustyka korytarza. Można się jednak przyzwyczaić. Pokoje, jak chyba wszędzie, przydziela recepcja. Jedne są z widokiem na morze, ale nie jest to bezpośredni widok - (chyba pokoje parzyste), a drugie z widokiem na basen. Być moze jest możliwość zmiany pokoju, ale podobno Polacy dostają najlepsze i nie slyszałam, żeby ktoś zmieniał. Naprawdę, jak na hotel 3-gwiazdkowy, nie jest zły. Gorsze wrażenie robi "na wejściu" niż jest w rzeczywistości. Aha, zapomniałabym napisać. Obsługa jest bardzo miła. Beidi lejący napoje alkoholowe przy kolacji i obiedzie, barmani i Giota robiąca rewelacyjne hamburgery w barze przy basenie. Recepcjonista Theo tez byl bardzo pomocny. W ogóle w Grecji są bardzo pomocni ludzie - wiemy coś o tym, bo zepsuło nam sie auto ;-)
    • rfserwis Re: Zakynthos, Argassi - wróciliśmy 07.08.11, 19:10
      Witam.
      Prosze o informacje gdzie jezdziliscie na plaze i jak ,czy komunikacja czy mieliscie wynajety samochod ,gdzie najlepsza plaza .Jedziemy 19 sierpnia do Argassi.Pozdrawiam Marek
      • Gość: Magdalena Re: Zakynthos, Argassi - wróciliśmy IP: *.dynamic.chello.pl 07.08.11, 21:00
        Tak jak napisałam w pierwszym wątku - mieliśmy wynajęty samochód. Samochodem "zaliczylismy" Xigię, Gerakas, Dafni, Porto Zorro. Mozna powiedzieć, że sami zwiedzilismy półwysep Vasilikos (południe wyspy) plus Xigię, a z Maćkiem, o którym pisałam, zobaczyliśmy półnoć i interior tzn. m.in. Limnionas, Porto Vromi, półwysep Skinari. Wiemy, że z Argassi kursują autobusy na różne plaże (Nicolaus i Bananę), ale z nich nie korzystaliśmy (słyszeliśmy, że jest problem z ich punktualnością). Poza samochodami, można wypożyczyć również quady albo skutery. Polecam rozeznać się w cenach. Wypożyczalismy 9-osobowego busa: u Farosa (Faros Rentals) chcieli 100 euro za dzień, a my dostaliśmy za 75 u Sawasa (po poleceniu przez Kasię). Płaciliśmy ok.40 euro za VW Polo w Motorwayu i 35 euro za Nissana Micrę u Kasi.
        • mak4701 Re: Zakynthos, Argassi - wróciliśmy 07.08.11, 21:28
          A mozesz napisac gdzie mniejwiecej jest te ustronne miejsce gdzie mozna zobaczyc lepiej zatoke wraku?
          • Gość: eee Re: Zakynthos, Argassi - wróciliśmy IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.08.11, 08:23
            A jak w tym hotelu wyglądają posiłki? Czy jest jakiś większy wybór?Kuchnia lokalna, czy pod Brytyjczyków? Czy można korzystać z innych restauracji np. w Captains? Czy basen jest czysty?
          • logopeda9 Re: Zakynthos, Argassi - wróciliśmy 08.08.11, 15:33
            nie do mnie pytanie i nie jestem pewna czy to miejsce ma autorka wątku na myśli ,ale zatokę doskonale i w całej krasie widać jak tylko odejdzie się od punktu widokowego w prawo, wzdłuż klifu, po 5 minutach odsłania się cała zatoka no i nie ma kolejki na platformę (na którą wejść może jednocześnie tylko kilka osób).
        • rfserwis Re: Zakynthos, Argassi - wróciliśmy 08.08.11, 15:56
          Dzieki za odpowiedz.
          • Gość: Magdalena Re: Zakynthos, Argassi - wróciliśmy IP: *.dynamic.chello.pl 08.08.11, 17:17
            Tak jak pisal Logopeda - trzeba iśc klifem w prawo, najlepiej trochę dalej niż 5 minut - wtedy widok jest zapierający dech! A co do posilków w Admirale - nam smakowało. Pyszne ryby, dobre mięso. Trochę monotonne śniadania pod Anglików, ale raczej nikt głodny nie będzie. Basen nie jest mocną stroną hotelu - mały, zapiaszczony i mocno chlorowany. Ale za to nie ma problemu z miejscami na basenie. My spędzilismy tam mało czasu, bo raczej staralismy się zdzwiedzać wyspę.
            • Gość: eee Re: Zakynthos, Argassi - wróciliśmy IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 08.08.11, 18:12
              Serdeczne dzięki, pozdrawiam.
              • Gość: moni Re: Zakynthos, Argassi - wróciliśmy IP: *.telpol.net.pl 09.08.11, 08:16
                a orientuje sie Pani ile jedzie sie do statku wraku bedziemy z dzieckiem 3 letnim i chciałabym wiedziec bo nie wiem jak z jedzeniem:)
                • Gość: Magdalena Re: Zakynthos, Argassi - wróciliśmy IP: 195.72.148.* 09.08.11, 08:49
                  Cała wyspa ma ok.60 km wzdłuż i ok.20 km w poprzek. Drogi są kręte i momentami strome, jeżdzi się więc powoli. Z Argassi do zatoki wraku, trzeba przejechać praktycznie wzdłuż wyspy. My zwiedzaliśmy duzo po drodze, zanim dojechaliśmy do wraku, ale podróż na pewno nie jest długa. Mówimy oczywiście o widoku z góry na zatokę, bo dół to zupełnie inna droga - droga morska ;-)
                  • Gość: moni Re: Zakynthos, Argassi - wróciliśmy IP: *.telpol.net.pl 09.08.11, 11:30
                    dziękuje bardzo i poprawiam błąd zatoka wraku a nie statek wraku:)mam nadzieje ze uda nam sie dotrzec do Pana Macka i tez z nim pojeździmy:)
                    • mak4701 Re: Zakynthos, Argassi - wróciliśmy 09.08.11, 18:00
                      Logopeda i Magdalena - dziekuje za odpowiedz :)
                      • Gość: siegel Re: Zakynthos, Argassi - wróciliśmy IP: *.opera-mini.net 10.08.11, 09:34
                        Witam, też wybieramy się na Zakynthos. Jak wygląda sprawa z ludźmi na plażach? Dużo ich plażuje? Czy nie ma problemu z leżakami i parasolami? I jeszcze jedno - topless. Czy dużo pań tak się opala?
                        • Gość: Magdalena Re: Zakynthos, Argassi - wróciliśmy IP: *.dynamic.chello.pl 10.08.11, 17:43
                          Jedyne miejsce gdzie był tłok, to plaża zatoki wraku. Poza tym raczej spokojnie, mozna znaleźć zupełnie niezaludnione plaże. Nas własnie tym ujęła Dafni. Z toplessem nie ma problemów. Zwyczajowo naturyści ulokowani są na skrajach plaż (np. na Gerarkas po lewej stronie). Co do leżaków to są płatne, ok. 7-8 euro za zestaw dwóch leżaków i parasola. Poza plażą Gerkas nigdzie nie było problemow z lezakami, tam żeby mieć parasol najlepiej być ok.10 rano, albo popołudniu. Na plaży Dfani nie płacilismy za parasol, ale "wypadało" zjeśc obiad u miłej pani, która nas gościla. Ryba była przepyszna, ale tanio nie było ;-)
                          • Gość: siegel Re: Zakynthos, Argassi - wróciliśmy IP: *.kielce.vectranet.pl 10.08.11, 18:25
                            Ok, dzięki za info. Mamy coraz większą ochotę na ten Zakynthos ;-) A czy topless jest na tej wyspie powszechny? bo to ze nie ma problemu to wiem, bo takie prawo ;-)
                            • Gość: Magdalena Re: Zakynthos, Argassi - wróciliśmy IP: *.dynamic.chello.pl 10.08.11, 21:09
                              Często spotykany ;-)
                              • mixxxer12 Re: Zakynthos, Argassi - wróciliśmy 10.08.11, 21:59
                                Hej, a jak wyglądają ceny posiłków w tawernach i barach? Bo zastanawiamy się nad czymś takim: wczasy ze śniadaniem, potem plaża, jedzenie na "mieście" i zwiedzanie wyspy. i teraz: all inclusive się chyba nie opłaca, jeśli chcemy być w miarę mobilni i niezależni od stołówki:) Czy taki sposób jest w ogóle opłacalny?
                                • Gość: Magdalena Re: Zakynthos, Argassi - wróciliśmy IP: 195.39.217.* 11.08.11, 08:17
                                  Ceny "na mieście" są różne. Płaciliśmy rachunek na 100 euro (3 osoby dorosłe + 2 dzieci) za długi celebrowany posiłek, ale jedliśmy tez na szybko dania zawinięte w pitę za 3 euro. Burger to duza porcja frytek z dwoma kotletami mielonymi, podawana na talerzu - 8 euro. Napoje ok. 2 euro. My mieliśmy opcję All, ale nie trzymaliśmy kurczowo hotelu.
                                  • Gość: moni Re: Zakynthos, Argassi - wróciliśmy IP: *.telpol.net.pl 11.08.11, 10:09
                                    czy brac specyfiki przeciwko komarom??
                                    • Gość: Magdalena Re: Zakynthos, Argassi - wróciliśmy IP: 195.39.217.* 11.08.11, 13:06
                                      juz odpowiadałam powyżej - żadnego komara na wyspie nie spotkaliśmy
                                    • Gość: filip Re: Zakynthos, Argassi - wróciliśmy IP: *.home.otenet.gr 13.07.12, 10:20
                                      Ja wlasnie jestem w recepcji hotelu Admiral bo doba chotelowa sie sknczyla o g. 10 . Pani rezydent z Rainbow stwierdzila ze mamy bagaze zostawic na recepcji i bujac sie do godz.20 na miescie. Chcielismy wykupic pokoj w celu przechowania bagazu w bespieczny sposob , tez nam odmowiono. Odradzam wszystkim pobyt w kompleksie hoteli Adiral Comodore i Kapitan . Filip
                                      • Gość: Ada Re: Zakynthos, Argassi - wróciliśmy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.12, 13:15
                                        A po co się bujać po mieście? Nie przyjemniej jest spędzić ostatni dzień na plaży? Wiele razy miałam taką sytuację i nie stanowiło to dla mnie żadnego problemu, cieszyłam się, że mam jeszcze 1 dzień.
                                        Odmówiono Wam zakupienia dodatkowej doby prawdopodobnie dlatego, że jest szczyt sezonu i hotel ma zajęte wszystkie pokoje, nic dziwnego. Gdyby mieli wolne z pewnością chcieliby zarobić dodatkowe euro.
                                        • Gość: asica wynajem samochodu i inne IP: *.internetia.net.pl 18.07.12, 19:15
                                          Witam,

czy ktoś ma może aktualne info na temat ceny wynajmu samochodu na Zakynthos/ Argassi?

czy w Argassi znajdę jakiś duży sklep typu market? Nazwa sieci?

Co warto zjeść? Czy jest tam jakiś miejscowy przysmak, czy tez kuchnia jest typowa dla całej Grecji czyli dolmade, mussaka, souvlaki itp?

Czy warto coś kupić oprócz oliwy, wina, oliwek, przypraw?

Dzięki! Pozdrawiam
                                          • biomj Re: wynajem samochodu i inne 19.07.12, 12:00
                                            W Argassi nie ma żadnego sieciowego marketu. Na pewno są 2 sklepy z żywnością-ale raczej paczkowaną, chemią oraz piekarnia. Poza tym -reszta sklepów to mydło i powidło dla turystów.
                                            Przy drodze Zakynthos-Laganas/Keri widziałam Lidla. W porcie w Zakynthos jest też market (bodaj grecki-nazwy jednak nie pamiętam).
                                            Można kupić, jako doświadczenie , rodzynki z Zakynthos-to tez ponoć miejscowy smakołyk.
                    • Gość: Maciej-Zante Re: Zakynthos, Argassi - wróciliśmy IP: 62.74.83.* 11.08.11, 22:50
                      Witam wszystkich bardzo serdecznie,
                      Dzięki p. Magdalenie trafiłem na ten wątek (notabene dziękuje za miłe słowa i polecam się na przyszłość :-)) Od prawie 6 lat mieszkam razem z moja rodzinką na stałe w Grecji a na Zakynthos jesteśmy już ponad rok. Wiemy już sporo o tym kraju jak i o samej wyspie. W razie pytań służę pomocą mailowo jak i na miejscu. Polecam moje wycieczki- "skrojone na miarę" :-) pzdr Maciej (mój mail m.nuckowski@op.pl lub tel. +48607501965)
                      • wandalo1 Re: Zakynthos, Argassi - wróciliśmy 28.08.11, 10:24
                        MACIEK , wieeelkie dzięki, było super!!! Wszystkim gorąco polecam twoje wycieczki :)
                        PS. Brak słów. Wkrótce podzielę się paroma zdjęciami z naszych wypraw to sami zobaczycie.
                        • Gość: monia Re: Zakynthos, Argassi - wróciliśmy IP: *.telpol.net.pl 28.08.11, 17:53
                          MACIEK, my tez dziekujemy za wycieczke, było fantasycznie i miec takiego przystojnego i fajnego przewodnika to sama przyjemność:))
                          No i czekamy na oliwe i płetwy:)
                      • Gość: milton Re: Zakynthos, Argassi - wróciliśmy IP: *.kalisz.mm.pl 28.08.11, 19:21

nazywasz sie maciej nuckowski?
                        byes kiedys pilkarzem LECHA poznan?
                        to ty/>?
    • Gość: romo Re: Zakynthos, Argassi - wróciliśmy IP: *.play-internet.pl 31.08.11, 13:57
      Maciek, wielkie, wielkie dzięki za niezapomniane emocje, jakich dostarczyły całej naszej 13-osobowej grupie wycieczki, które nam zorganizowałeś. Nie wyobrażamy sobie zupełnie innego sposobu i formy zwiedzenia tej przepięknej wyspy. To jest dokładnie tak, jak napisałeś: "wycieczki skrojone na miarę", przy czym miarę określiliśmy wspólnie. Pozdrów oczywiście od nas wszystkich Nikosa, to też równy gość.
      • Gość: Emilia Re: Zakynthos, Argassi - wróciliśmy IP: *.icpnet.pl 31.08.11, 21:26
        Czy ktoś orientuje się może czy w pierwszej połowie września można się tam jeszcze wygrzać czy już raczej nie sezon na te wyspę? Sprawdzałam kilka stron z pogodą i były bardzo duże rozbieżności - na niektórych słońce na innych tylko deszcze...
        • Gość: ILA Re: Zakynthos, Argassi - wróciliśmy IP: 83.1.81.* 07.09.11, 14:50
          i mnie również interesuje wrześniowa pogoda na zakhyntos. zwłaszcza II połowa: deszcze czy jednak słońce????
          • Gość: ona Re: Zakynthos, Argassi - wróciliśmy IP: *.home.otenet.gr 07.07.12, 23:30
            w Argassi w biurze Mythos obok kawiarni Ruby's pracuje Polka, pani Izabela, ktora jest rowniez przewodnikiem na rejsach. Maja tez polskiego przewodnika na wycieczce autokarowej i czeskiego na rejsach do zolwi
    • Gość: Greczynka Re: Zakynthos, Argassi - wróciliśmy IP: *.lodz.pl 02.07.13, 13:58
      TUTAJ KUPICIE NOWE PRZEWODNIKI PO ZAKYNTHOS:
      allegro.pl/show_item.php?item=3364365452
      • Gość: Greczynka Re: Zakynthos, Argassi - wróciliśmy IP: *.lodz.pl 22.07.13, 13:28
        KUP PRZEWODNIK PO ZAKYNTHOS:
        allegro.pl/show_item.php?item=3417185465
        • Gość: Kasia Re: Zakynthos, Argassi - wróciliśmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.13, 14:16
          Bardzo pomocny wątek :) My za 5 dni wybieramy się na Zakynthos, mam nadzieję, że pogoda dopisze :)
          • Gość: nina Re: Zakynthos, Argassi - wróciliśmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.13, 17:10
            To fajnie my też za 5 dni lecimy,planujemy zwiedzać Wyspę Zakynthos z Maćkiem
            • Gość: evil Re: Zakynthos, Argassi - wróciliśmy IP: *.tktelekom.pl 17.09.13, 12:09
              No i ja 20-go też tam się wybieram : )
    • Gość: Agapi Re: Zakynthos, Argassi - wróciliśmy IP: *.tosa.pl 22.10.13, 14:24
      Dzięki za info. Planujemy w przyszłym roku Zakynthos. Obejrzeliśmy film z wizyty na tej wyspie i jesteśmy zachwyceni. Chcemy zwiedzić wyspę i zamierzamy wybrać pobyt bez jedzenia. Już teraz zaczęliśmy śledzić informację. Powiedź czy w Argassi jest Lidl?Jaki koszt wycieczki z Maćkiem i wypożyczenie auta ? Jeśli masz stronę biura z którym byliście to podaj proszę.
      Pozdrawiam Grekomaniaków. Jasas
      • Gość: Ada Re: Zakynthos, Argassi - wróciliśmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.13, 19:17
        Argassi to mała miejscowość, Lidl jest na obrzeżach miasta Zakynthos, ale nie od strony Argassi.
        • Gość: Krzyś Re: Zakynthos, Argassi - wróciliśmy IP: 80.48.240.* 15.11.13, 11:15
          Czym różnią się pokoje standard od economy w hotelu Admiral? (poza ceną oczywiście)
    • Gość: Gosc Re: Zakynthos, Argassi - wróciliśmy IP: *.cdma.centertel.pl 08.09.15, 16:34
      Witam,
      Tez dodam kilka słow. Wrocilismy z Argassi 1.09.2015. Pobyt z biurem Rainbow. Mieszkalismy w hotelu Commodore. Czysto, schludnie. Aneks kuchenny w części sypialnianej, co nam zupełnie nie przeszkadzało bo nie korzystalismy (lodówka, mikrovela, toster, elektryczne palniki). Drugi pokój, łazienka (czysto, bieżaca ciepła woda, ręczniki), taras wychodzący na ulicę i basen przy hotelu Admiral. To ostatnie sympatyczne, bo siedząc wieczorami na tarasie można było oglądać program przy basenie. Udogodnienie w postaci korzystania z posiłków i przekąsek na terenie całego kompleksu obejmującego 3 hotele (Admiral, Captain, Commodore). Dwa baseny (nie korzystalismy).Rodzinom z dziećmi bylo trudniej, bo hotele połozone tarasowo i wszędzie schody, schody, schody.... Plaża w Argassi to chyba troszkę pomyłka - są parasole i leżaki przy brudnym kawałku plaży. Woda nieciekawa, brudna. Ale wystarczyło wsiąść w autobus i podjechać na Vasilikos - 3 piekne plaże. Drobny piasek, łagodne zejście, czysta, szmaragdowo- błękitna woda. Plaża St.Nicolas godna polecenia. Dla nurkujących wreszcie coś do zobaczenia pod wodą. Trochę skałek, kościółek, zaplecze gastronomiczne. I cudowne wycieczki z polskim biurem Zante Magic Tour, mieszczącym się poniżej hotelu Commodore.Niestety, większość miejsc na wycieczki byla zajęta, stąd skorzystalismy tylko z dwóch. Rezydenta nie widzieliśmy na oczy, ale też go specjalnie nie szukaliśmy, choć były osoby, które z tego powodu narzekały. Było ciepło - średnio 34 stopnie, jak dla mnie akurat, bo należę do ciepłolubnych. Obsługa w hotelach sympatyczna, szczególnie w barze przy hotelu Captain - piekny widok z tarasu podczas posiłków. Wśród kelnerów Polka, bardzo sympatyczna i pomocna. Sporo osób w sklepach stara się wrzucać słowa polskie, można się bez problemu porozumieć. Uciążliwy był powrót - śniadanie o 4 godz. rano, 4,30 wyjazd na lotnisko. Ale przynajmniej w samolocie spokój bo prawie wszyscy spali :)). Wyspa przepiekna, widoki zapierające dech. Chętnie pojechałabym tam jeszcze raz bogatsza o obecne doświadczenie.
      • Gość: Lenzi Re: Zakynthos, Argassi - wróciliśmy IP: *.adsl.inetia.pl 08.09.15, 19:45
        A pracuje tam jeszcze barmnka /bar przy basenie Capitans/ o imieniu Panorama ? /greczynka. Bylismy w tych hotelach 2010 i 2011 - bylo super... Chetnie tam bysmy wrocili ....kto wie ...moze ...
        • Gość: Gosc Re: Zakynthos, Argassi - wróciliśmy IP: *.cdma.centertel.pl 09.09.15, 08:51
          Niestety nie wiem, z Grekami prawie nie mieliśmy kontaktu, w Commodore w barze obsługiwała nas kelnerka Polka i kelner Grek, który pełnił też chyba inne funkcje (naprawianie, sprzątanie, taniec grecki w animacjach). Jadalismy też w Admiralu ale pomimo opcji full inclusive prawie nas na terenie hoteli nie było więc i kontakt z obsługą był minimalny.
      • jagodasoft2 Re: Zakynthos, Argassi - wróciliśmy 09.09.15, 12:31
        Chyba opisujesz pokój w którym byliśmy w lipcu :) A polska kelnerka to pewnie pani Ola, wiecznie uśmiechnięta i strasznie sympatyczna :)
        • Gość: Anna Re: Zakynthos, Argassi - wróciliśmy IP: 79.162.209.* 10.09.15, 09:33
          Tak, to Ola, przebojowa dziewczyna, otwarta i życzliwa. Co do pokoju, to nasi znajomi mieszkali obok (za ścianą) i narzekali na mrówki. Ja również widziałam kilka w łazience ale nie była to jakaś plaga. Serce mi się jednak ściskało na widok jakichkolwiek kotów na wyspie. Wszystkie zagłodzone, dzikie, chore....
          Tak jeszcze nasunęło mi się coś, co może być przydatne dla innych turystów. Gdy płynęliśmy na rejsach z biurem, siadaliśmy na rufie by lepiej podziwiać widoki - niestety w obu przypadkach zero słyszalności przewodnika pomimo, że głośnik nastawiony był na maxa. Osoby siedzące blisko dziobu doskonale słyszały przewodnika.
          • Gość: Eoaa Re: Zakynthos, Argassi - wróciliśmy IP: *.play-internet.pl 23.09.15, 20:44
            my bylismy w hotelu Comodore poczatkiem wrzesnia...ogolnie wszystko ok choc czystaosc w pokoju była sredniej jakosci...nie powiem bo codziennie bylo sprzatane,a le podlogi myte chyba sama woda...
            ogolnie mam pytanie i byc moze ktos pomoze :)
            Czy ktos kojarzy piosenki ktore zawsze byly puszczane do sniadan, obiadow i innych posilkow??
            nie moge znalezc tego nigdzie, bede wdzieczna za pomoc :)Pzdr
        • jolikb76 Re: Zakynthos, Argassi - wróciliśmy 17.06.17, 18:46
          witam, jedziemy z dzieckiem do tego hotelu na początku lipca:-) mam pytanie odnośnie drogi z lotniska do hotelu i ogólnie o komfort podróżowania jeśli chodzi o dziecko z chorobą lokomocyjną. Czy jest tam bardzo górzyście i pełno tzw serpentyn? czy córka wytrzyma całodniową wycieczkę na zatokę wraku (z Zante Magic Tours zresztą;-)? pokoje w miarę okej? Dziękuję z góry za odp, pozdrawiam, Jola
          • Gość: micz Re: Zakynthos, Argassi - wróciliśmy IP: *.infocoig.pl 17.06.17, 20:07
            jak chcesz pare info na temat hotelu to napisz miczus23@o2.pl
      • jolikb76 Re: Zakynthos, Argassi - wróciliśmy 17.06.17, 18:43
        witam, jedziemy w Rainbow z dzieckiem do tego hotelu na początku lipca:-) mam pytanie odnośnie drogi z lotniska do hotelu i ogólnie o komfort podróżowania jeśli chodzi o dziecko z chorobą lokomocyjną. Czy jest tam bardzo górzyście i pełno tzw serpentyn? czy córka wytrzyma całodniową wycieczkę na zatokę wraku (z Zante Magic Tours zresztą;-)? czy powinnam brać osobną walizkę z lekami na tą chorobę? w przewodniku piszą o 7 km z lotniska w 40min!!! To prawda? Czy Też byliście z dzieckiem? pokoje w miarę okej? Dziękuję z góry za odp, pozdrawiam, Jola
    • Gość: anka Re: Zakynthos, Argassi - wróciliśmy IP: *.rev.snt.net.pl 17.09.15, 12:04
      a jakieś dobre knajpki polecacie w Argassi? albo biuro z polskim przewodnikiem (aby zwiedzić zatokę wraku itp)?
      • Gość: Anna Re: Zakynthos, Argassi - wróciliśmy IP: *.cdma.centertel.pl 21.09.15, 23:01
        Mogę polecić bardzo dobre biuro turystyczne, prowadzone przez Polaków i obsługiwane przez Polaków. Biuro nazywa się ZANTE MAGIC TOURS, mieści się w Argassi. Mają swoją stronę internetową w języku polskim. Byliśmy na dwóch świetnych wycieczkach, świetna atmosfera, doskonałe zgranie w czasie i mnóstwo wiedzy o Grecji, Wyspie, Grekach i ich zwyczajach.
        Knajpek nie polecę, bo nie korzystaliśmy ani razu.
    • jagodasoft2 Re: Zakynthos, Argassi - wróciliśmy 18.09.15, 08:25
      Podpowiem że kiedy my byliśmy to w Admiralu zawsze był tłum ludzi i brak stolików jeśli chodzi o posiłki, natomiast większa sala i piękne widoki są w Capitans czyli najwyższym z hoteli położonym na samej górze wzniesienia, a dania dokładnie te same. Jeśli chodzi o plaże to jest okropna, ale ciekawostka dla dzieci były małe krabiki w muszelkach których była tam cała masa - jak sie przejdzie przez glony i śmieci na pierwszych dwóch metrach to dalej jest lepiej i długo płytko. Nad morzem korzystacie z leżaków hotelu Xsenos
      • Gość: jagodas Re: Zakynthos, Argassi - wróciliśmy IP: 91.202.192.* 01.04.16, 15:27
        Mam pytanie czy ktoś był na początku czerwca w hotelu Captains , czy jest tłoczno ?,jaka jest pogoda?
        może ktoś wybiera sie z Katowic 3 czerwca 2016r, i co z tą plażą.Tyle się pisze o brudnej plaży mogli by ją uporządkować.
        • Gość: Ada Re: Zakynthos, Argassi - wróciliśmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.16, 11:30
          Plaża w Argassi nie jest brudna, ona jest po prostu brzydka, szara, wąska (brud nie ma tu nic do rzeczy, po prostu poskąpiła natura). Jest to najgorsza plaża na wyspie, po prostu.
          • holina Re: Zakynthos, Argassi - wróciliśmy 04.04.16, 09:45
            Czy woda też nie jest tak krystaliczna jak np w innych miejscowościach ? Znajomi jezdzili na banana beach to nie dość że plaża piękna, to woda super czyściutka natomiast słyszałam, że w Argassi oprócz brzydkiej gliniastej plaży jest też nieciekawa woda. Czy faktycznie tak jest ?
            • Gość: Ada Re: Zakynthos, Argassi - wróciliśmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.16, 21:12
              Tak jest, zakynthowskiego electric blue w Argassi nie zobaczysz.
              • Gość: Anna Re: Zakynthos, Argassi - wróciliśmy IP: *.play-internet.pl 02.05.16, 19:44
                Spędzając tydzień wakacji w Argassi, korzystałam z plaży w hotelu Mimoza. Schodząc w dół do skrzyżowania - w prawo. Hotel jest ze 200 m. dalej po lewo, charakterystyczny, obrośnięty bluszczem. Kupując cokolwiek w barze hotelowym, można korzystać z leżaków przy basenie i morzu. Można też po prostu zapłacić za leżak 5 EUR od osoby za cały dzień. Piękny ogród, zejście do morza po schodach (!), cisza, spokój, mało ludzi. Woda była krystaliczna i przejrzysta. Byłam w czerwcu.
        • Gość: miczek Re: Zakynthos, Argassi - wróciliśmy IP: *.infocoig.pl 28.04.16, 15:39
          my lecimy do captainsa 14 :P czerwca
          • saba73 Re: Zakynthos, Argassi - wróciliśmy 28.04.16, 17:00
            Niesamowite he he he.
          • Gość: mandarynkae Re: Zakynthos, Argassi - wróciliśmy IP: *.p2p.business.static.vectranet.pl 06.10.16, 08:11
            Jak wrażenia z wakacji w captainsie? Jak pogoda w czerwcu? Podobno jest po remoncie , czy faktycznie to widać? I jeszcze pytanie czy ręczniki plażowe oferują?
        • aaadddaaa83 Re: Zakynthos, Argassi - wróciliśmy 13.05.16, 20:06
          Witam, my również wybieramy się 3 czerwca z Katowic tyle, że do hotelu Commodore (rodzina 2+2) :) Do zobaczenia na lotnisku!
          • Gość: Gość Re: Zakynthos, Argassi - wróciliśmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.16, 21:22
            I co będzie na lotnisku? Jakieś mega wydarzenie?
          • holina Re: Zakynthos, Argassi - wróciliśmy 13.05.16, 23:05
            Dajcie znać jak wrocicie. My w prawdzie w lipcu wybieramy się do tego kompleksu, ale bardzo chętnie poczytam świeże informacje na temat hotelu, okolicy i tej plazy o której tak wszyscy się negatywnie wypowiadają :)
            Pozdrawiam i oczywiście udanego urlopu życzę .
            • markar72 Re: Zakynthos, Argassi - wróciliśmy 22.05.16, 11:22
              Do których plaż dojadę darmowym busem z Argassi , oczywiście za wykupioną konsumpcję . Mam pytanie jak często kursują autobusy do Zante , korzystał ktoś może z taksówek proszę o przykładowe ceny kursów , dzięki
    • kwiatek1954 Re: Zakynthos, Argassi - wróciliśmy 03.04.16, 17:38
      Witam.
      Może nie ten temat ale....My dopiero będziemy na Zakyntos w okresie 25.07- 7.08 . Wcześniej pisałem na forum że jedziemy samochodem. Jeśli ktoś byłby zainteresowany do wspólnego wyjazdu to zapraszamy. Pozdrawiam
      • Gość: Michalina Re: Zakynthos, Argassi - wróciliśmy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.07.16, 20:29
        aktualne?
        • kwiatek1954 Re: Zakynthos, Argassi - wróciliśmy 07.07.16, 20:00
          Jeśli chodzi o nas to aktualne.
    • saraladnie Re: Zakynthos, Argassi - wróciliśmy 07.07.16, 17:58
      Droga Madziu, proszę odezwij się do mnie na mejla, mam do Ciebie parę pytań :) saraladnie@gmail.com
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka