Dodaj do ulubionych

Neckermann - zmiany godziny lotów

15.12.13, 21:07
Witam
Żonce spodobał sie hotel na Krecie, wszystko Ok oprócz godzin lotów - w 1 stronę późny wieczór, a powrót w środku nocy.
Czy teraz wszystkie biura w imie oszczędności latają nocami ?

Trochę czytałem o zmianach terminów lotu w Neckermanie - czy często to się zdarza ?
Dodam, że planuje wczasy 14 dni, ale każde zabrane pół dnia jest szkoda
- czy jest wtedy rekompensata ?
Obserwuj wątek
    • gojdap Re: Neckermann - zmiany godziny lotów 16.12.13, 19:22
      W zeszłym roku lecieliśmy na Kos z Katowic. Planowo wylot miał być koło 13.00, potem ogłosili, że 14.00, potem o 15.00 zaprosili nas na obiad, potem rozdali od razu kolację (!). O 18.00 ogłoszono, że owszem, wylecimy, ale z Warszawy i za godzinę podstawią autobusy. Dopiero o 20.00 ruszyliśmy do Warszawy, skąd wylot miał być o 2.00 w nocy. W Warszawie byliśmy koło północy i jak się okazało, wylot zaplanowano na 6.00 rano, a nie 2.00 w nocy. Tak więc od tej pory nie mam zamiaru przywiązywać się do planowanych godzin wylotów, bo wystarczy usterka samolotu, tak jak w tym przypadku, i cały plan wziął w łeb- turyści z Kos wylecieli dzień później, a my straciliśmy dzień urlopu.
      • Gość: Artur Re: Neckermann - zmiany godziny lotów IP: 217.97.136.* 17.12.13, 12:34
        Współczuję takiej podroży !
        Czy za stracony dzień, otrzymaliście chociaż dobrą rekompensatę ?
        • gojdap Re: Neckermann - zmiany godziny lotów 17.12.13, 18:59
          Mieliśmy pecha po prostu, ale otrzymaliśmy rekompensatę od linii lotniczych i od biura pieniądze na wycieczki fakultatywne. Na szczęście my byliśmy na dwa tygodnie, więc tak bardzo nie odczuliśmy tego jednego zabranego dnia, ale jak ktoś był na tydzień, to faktycznie nie dziwię się, że był wściekły.
          • m.waligora Re: Neckermann - zmiany godziny lotów 17.12.13, 23:32
            tak zdarza sie niestety -rezrewowalam bulgarie w first gdy nie byly podane godziny wylotow, kiedy sie pokazaly-byla to godzina 3.35 w nocy, jako ze podroz byla z dzieckiem,a ja mialam jeszcze dojazd do lotniska z dmu ponad 200km zmienilam rezrewacje na taka gdzie podroz miala odbywac sie w dzien.Przed wylotem-okolo 3 tygodnie- i tam godziny ulegly zmianie tak, ze powrotzmieniono z 16.tej na 1.35.wyjazd z hotelu odbyl sie o godz.22.00 samolot spoznil sie 3 godziny o czym dowiedzielismy sie z tablicy odlotow juz na lotnisku, tak wiec w praktyce odlot 4.35, w kraju bylismy na 6.00,dodatkowo czekala mnie jazda prawie 4 godzinna do domu z lotniska swoim samochodem, ostatnie kilometry zmuszlam sie zeby nie zasnac z akierownica, w rezulatcie-przyrzeklam sobie ze nigdy wiecej czarter, tylko samolot rejsowy albo wlasny samochod.i chociaz bardzo ciagnelo mnie do egiptu- to przez perypetie z nocnymi lotami,zmiana godzin, w 2014 r wybralam katalog dojazd wlasny.z wakacji powinno sie wracac wypoczetym a nie zmordowanym calocną eskapada.neckermann jest ok,ale przeloty w samym srodku nocy to porazka.nalezy pamietac ze samolot moze miec zupelnie nieplanowane opoznienie, doliczyc czas transferu z hotelu, oczekiwanie na lotnisku minimum 2 godziny przed odlotem-bo tak sa organizowane transfery, i ewentualny czas na dotarcie do domu.jesli nocny przelot odbywa sie na trasie z kraju-tam- to mamy zmarnowany pierwszy dzien urlopu gdyz calonocna podroz trzeba odespac.i pol biedy jesli to jest egipt czy kanary- wtedy w samolocie mozna sie troche zdrzemnac, ale na krtokich lotach-2 godzinnych, ledwo zmruzymy oczy juz kaza wysiadac. masakra.
            • Gość: Łukasz Re: Neckermann - zmiany godziny lotów IP: *.dynamic.chello.pl 23.12.13, 17:10

Miałem to samo, Leciałem do Bułgarii hotel Madara biuro Neckerman NIGDY WIĘCEJ!!! od 3.06 do 10.06. Z pobytu byłem bardzo nie zadowolony ponieważ do hotelu przyleciałem po godzinie 23:00 gdzie nie miałem nic do jedzenia oprócz dwóch kanapek rozmokniętych od pomidora jak by były zrobione dzień wcześniej i zapakowane w folie (4 gwiazdkowy hotel). Dobrze, że chociaż było jedzenie więc dobre i to. Do picia była mała butelka wody. Z all inclusive za które zapłaciłem nie mogłem już skorzystać bo tylko do godziny 23 można było. Podobnie było w dzień odjazdu. Odjazd o godzinie 5 rano i otrzymałem kanapki na wyjazd, o które musiałem się upomnieć na recepcji: dwie zapakowane w folie z serem żółtym (akurat sera żółtego niezbyt lubię). Czyli już dwa dni z całego pobytu 7 dniowego całkowicie wyleciały. Dodatkowo w hotelu miały być "śniadania dla śpiochów" czyli do późniejszej godziny a tego nie było. Napisałem reklamacje to powiedziano mi, że z informacji hotelu wynika, że były i, że nie zgłaszałem tego pracownikowi Neckerman na miejscu więc nie mogą mi uznać tej reklamacji (mam zdjęcie menu, które otrzymaliśmy i tam też nie ma uwzględnionych tych śniadań do późniejszej godziny), ale za to, że w dzień przyjazdu nie korzystałęm z allinclusive oraz w dniu wyjazdu również to mogą zwrócić mi rekompensatę w wysokości 80 zł. Miałem podać nr konta bankowego na który zostanie przelana dana kwota. Zrobiłem to listownie do głównej siedziby w Warszawie i do dnia dzisiejszego nie widzę tych 80 zł na swoim koncie. Wysyłałem już parokrotnie informacje o moim nr. konta bankowego drogą meilową m.in. do głownej siedziby w Warszawie oraz do biura we Wrocławiu w C.H KORONA-do dziś nie otrzymałem ani żadnej odpowiedzi ani pieniędzy. Mam już dość nerwów, mineło pół roku i już przekonałem, że o firmie. Wybrałem ją dlatego, że jest bardzo długo na rynku i z myślą, że jest to firma bardzo doświadczona, pewna, nigdy nie upadnie (ze względu na podejście do klienta-zapłacić za wycieczkę, a poźniej już klienta ma się "gdzieś" jeżeli chce dochodzić swoich roszczeń). Nie byłem jedyną osobą, która narzekała na ten pobyt. W tej chwili z całą pewnością nie polece już nikomu tej firmy. Zapłaciłem za wycieczkę więcej niż w innym biurach niby za renomę ale widocznie przepłaciłem za to. Następny raz będę patrzył na cene żeby było tanio, a nie żeby zapłacić więcej i mieć spokojniejszy urlop bo w cale tak NIE JEST! Dodatkowo godziny lotów wylotu zmianiały się 4 razy, początkowo była 7:00 rano aż w końcu zakończyło się na 21:00. Natomiast dzień przed odlotem też zmieniła się na 5:00 z późniejszej. ŻENADA

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka