Dodaj do ulubionych

Chorwacja dojazd własny z basenem Istria

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.16, 11:02
Szukam hotelu z basenem i przy plazy. Istria lub najdalej Kvarner
Dodatkowo z wyżywieniem
Kwatery prywatne mnie nie interesują
A i cena też musi być przystępna
Proszę cos polecić
Obserwuj wątek
    • wislok1 Re: Chorwacja dojazd własny z basenem Istria 31.10.16, 19:48
      Co to znaczy "przystępna cena" ?
      Konkretnie ile osób chce pojechać i w jakim wieku ?
    • Gość: sabina Re: Chorwacja dojazd własny z basenem Istria IP: *.syrion.pl 04.11.16, 07:47
      Chorwacja Hotel Delfin na płw. Istria
      www.nawyjazdy.pl/item/1279/chorwacja-hb-hotel-delfin-na-plw-istria.htm
      • Gość: gość Re: Chorwacja dojazd własny z basenem Istria IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.16, 09:23
        nie polecaj badziewnych hoteli
    • sheeri Re: Chorwacja dojazd własny z basenem Istria 04.11.16, 09:50
      Mogę polecić świetny hotel Laguna Materda bezpośrednio przy plaży i z doskonałym wyżywieniem. Dodatkowo do kolacji napoje (wino, piwo, soki i woda) są gratis. Warto zarezerwować pokój z widokiem na morze.
      www.tui.pl/wypoczynek/chorwacja/istria/hotel-laguna-materada-puy12218/OfferCodeDW/PKWPUY20170701000020170701201707080000L07PUY12218DZX4IA02Ch01BD20060918
      link do opinii
      www.holidaycheck.pl/hr/c4bcd4e8-3fdd-3982-bd21-8354f97dc943
      Ewentualnie może być też bardzo fajny hotel z wyżywieniem all inclusive
      www.tui.pl/wypoczynek/chorwacja/istria/resort-funtana-puy15010/OfferCodeDW/PKWPUY20170701000020170701201707080000L07PUY15010DZX2AA02Ch01BD20060918
      • wislok1 Re: Chorwacja dojazd własny z basenem Istria 04.11.16, 19:51
        Ten hotel jest bardzo drogi, droższy niż hotele we Włoszech
        • Gość: Gutek Re: Chorwacja dojazd własny z basenem Istria IP: *.dynamic.chello.pl 04.11.16, 21:00
          Drogi hotel???? Ok. 4400 za 3 osoby z dwoma posiłkami + napoje gratis, ciepłe morze i fajny basen??? I świetne opinie na dodatek.
          Ja w tym roku nad Bałtykiem za prywatną kwaterę, marne jedzenie, kijową pogodę i zimne morze (prawie cały tydzień lało), za 3 osobową rodzinę (córka 10 lat) zapłaciłem ok.3500 za tydzień, to wolałbym dopłacić tysiaka i pojechać do Chorwacji.
          Ten drugi hotel trochę droższy, ale z all. To w Turcji są podobne, a nawet wyższe ceny za przeciętne hotele ( co prawda z przelotem), ale nie we Włoszech.
          • wislok1 Re: Chorwacja dojazd własny z basenem Istria 06.11.16, 14:41
            No, hotele są bardzo drogie...
            Napisałem wcześniej "hotel", a linki dotyczą 2 hoteli...
            Z tym że oba są drogie...

Jak się podaje ceny w czerwcu i jedzie z 1 małym dzieckiem, to ujdzie...
            Ale ja to policzyłem z dwójką moich dzieci ( trochę starszych ) i w lipcu !
            Hotel z all inclusive kosztowałby nas 9600 złoych na 1 tydzień
            I to jest cena bez kosztów podróży autem. Po doliczeniu kosztów podróży autem
            2 tygodnie to przeszło 20000 złotych na 1 rodzinę !!!
            Hotel Laguna Materada z hp kosztowałby nas tylko 8000 złotych na 1 tydzień.
            Po uwzględnieniu tego, że trudno z rodziną nie jeść obiadów, to wyszłoby tyle samo !

Oczywiście dla kogoś może to być tanio, a nawet za pół darmo
            • Gość: Gutek Re: Chorwacja dojazd własny z basenem Istria IP: *.dynamic.chello.pl 06.11.16, 16:03
              Przecież te ceny podane są na tydzień w lipcu (a nie w czerwcu), co prawda z jednym dzieckiem, ale nie jakimś małym (w linku jest podane dziecko 11-letnie). I koszt całego pobytu w hotelu z all wychodzi niecałe 5 tys. 2 tygodnie z 1 dzieckiem w I połowie lipca z all to koszt 10,5tys wiec dochodzi tylko koszt dojazdu. Z dwójką dzieci jest drożej, bo wtedy zakwaterowanie jest w pokoju rodzinnym (2 pokoje) i wtedy koszt rośnie do 14 tys i jest to już sporo, ale nawet z dojazdem nie wyjdzie w żaden sposób 20 tys. Nie wiem ile twoim zdaniem mają kosztować 2 tygodnie z all inclusive w Chorwacji, ale ja 2 lata temu na Sycylii wydałem ok. 20 tys (przelot tanimi liniami) za 2 tygodnie z dwójką dzieci (7 i 9lat) w hotelu z HB + koszty zwiedzania, więc nie pisz, że we Włoszech jest taniej.
              Hotel Laguna Materada jest faktycznie dość drogi z 2 dwójką dzieci w I połowie lipca, bo kosztuje ponad 15 tys (a dochodzi jeszcze koszt jakiegoś lunchu i dojazdu).
              • wislok1 Re: Chorwacja dojazd własny z basenem Istria 06.11.16, 17:47
                Ceny nie są podane za tydzień w lipcu, data wyjazdu to data opuszczenia hotelu...
                Chodzi w obu przypadkach o czerwiec....

I jak wpisałem dane dzieci i termin wyjazdu, to wyszło 9600 zł
                Czyli są starsze niż 11 lat

Ile moim zdaniem mają kosztować 2 tygodnie z all inclusive w Chorwacji ?
                Wszystko zależy od tego, za co płacimy, jaki jest poziom usług hotelowych....
                No i w tym samym hotelu różnice mogą być ogromne !
                Co innego pokój o wielkości kilkunastu matrów kwadratowych, gdzie upchano 4 łóżka, co innego apartament rodzinny, gdzie są 2 pokoje połączone ze sobą, dwa razy większy...
                No i jeden pokój może mieć widok na parking, drugi na morze....

W każdym razie da się spokojnie znaleźć coś tańszego i dobrej jakości..
                W Chorwacji to same TUI ma hotele zdecydowanie tańsze
                Nie twierdzę,że te "twpje" hotele są złe, one są fajne, ale z ceną przesadzili
                • Gość: Gutek Re: Chorwacja dojazd własny z basenem Istria IP: *.dynamic.chello.pl 06.11.16, 19:31
                  wislok1 napisał:

> Ceny nie są podane za tydzień w lipcu, data wyjazdu to data opuszczenia hotelu....

???? A skąd Ci to przyszło do głowy?? Rezerwowałem 2 razy wyjazd samochodem z TUI, nie do Chorwacji tylko na narty, i zawsze termin wyjazdu to był termin ROZPOCZĘCIA pobytu w hotelu, a nie opuszczenia hotelu (pomijam czas na dojazd). Czyli jak tu jest termin wyjazdu 1 lipca to znaczy, pobyt tygodniowy rozpoczyna się 1 lipca (najczęściej o godz 14-15), a kończy 8 lipca (ok.10-12 w zależności od hotelu), dwa tygodnie 15 lipca. Pobyt oczywiście może być inny okres np. 9 czy 10 dni.
                  A te hotele są bardzo dobre i bezpośrednio przy plaży, na pewno są hotele tańsze, ale też droższe, wszystko zależy od standardu. Moim zdaniem w przypadku tych konkretnych hoteli cena jest adekwatna do jakości.
                  • wislok1 Re: Chorwacja dojazd własny z basenem Istria 06.11.16, 23:24
                    Z "datą opuszczenia" hotelu moja wpadka...
                    Po prostu jest to nielogiczne podawać datę wyjazdu jako datę zakwaterowania w hotelu !
                    Np. mogę wyjechać z Polski w sobotę, a po drodze przenocować w niedzielę np. w Wiedniu !
                    OK, masz rację z datami...

Co do hoteli nie będę dalej przekonywał, przedstawiłem swoją opinię
                    Moim zdaniem są za drogie w stosunku do jakości...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka