Dodaj do ulubionych

Cypr czy Majorka ? co wybrac ?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.06, 18:51
Witam, co mi polecacie,by nie nudzic sie w hotelu,tylko spacerowac i
zwiedzac...prosze napiszcie co wybrac,dzieki
Obserwuj wątek
    • assim Re: Cypr czy Majorka ? co wybrac ? 10.01.06, 20:34
      wszystko jedno. interiory obu wysp sa piekne :)
    • Gość: keczemot Re: Cypr czy Majorka ? co wybrac ? IP: 213.17.198.* 11.01.06, 08:22
      Zdecydowanie CYPR
    • Gość: Danusia Re: Cypr czy Majorka ? co wybrac ? IP: *.aster.pl 29.01.06, 19:31
      Byłam tu i tu. Każde miejsce ma swój urok.Na Cyprze jest więcej zabytków do zwiedzenia: stare miasto Amathus, Paphos /piękne mozaiki i ruiny miasta/, piękne plaże tak naprawdę widziałam tylko w okolicach Aya Napy, ale tam jest głośno /jeśli Ci to nie przeszkada/. Natomiast, ja jako wielbiciel nie tyle zabytków co przyrody polecam Majorkę.Dla mnie jest cuuuudna!
    • Gość: kajka Re: Cypr czy Majorka ? co wybrac ? IP: *.aster.pl 29.01.06, 19:59
      Cypr...piekne plaze w okolicach Aya Napy,rzeczywiscie(to na
      odpoczynek).Antyczne zabytki do zwiedzania,do Paphos dorzuce jeszcze chociazby
      zrekonstruowany antyczny amfiteatr w Kourion czy zamek Joannitow w
      Kolossi,bardzo fajne gory Troodos(jeep safari),miejsca w ktorych piekno natury
      po prostu powala.Na pewno nie zalowalabys.Pozdrawiam
      • Gość: S. Re: Cypr czy Majorka ? co wybrac ? IP: *.aster.pl 01.02.06, 22:16
        Zdecydowanie Majorka !
        Zalety: przyjaźni mieszkańcy, piekne widoki, ładne plaże, ciepłe morze, dobre
        jedzenie, w porównaniu z Cyprem taniej, bardziej europejsko, ładna stolica,
        którą warto zwiedzić, Valdemossa, czyli ślady po Chopinie i Georg Sand, itd.

Cypr:
        Drogo ! Bardziej brudno. Niezbyt ładne plaże z wyjątkiem Aya Napa, które jako
        miejsce jest też owszem, owszem. Grecka część wyspy jest przereklamowana.
        Niewiele do zwiedzenia, z wyjątkiem antycznych ruin, które dla niektórych osób
        mogą być rozczarowaniem. Tak naprawdę Cypr niewiele oferuje do zwiedzania. Ale
        są też przepiękne góry Troodos. Na Cyprze mozna też spotkac b.dużo
        Rosjan "obwieszonych złotem."To jest rownież ogromna "pralnia pieniędzy".
        Wyczuwalny jest też podział na lepszych i gorszych turystów. Lepsze hotele dla
        zachodnich turystów i plaże przy hotelach, na ktore nie moga wejśc inni. Tak
        jest np. w Limassol. Ale wybierzesz, co uznasz -w końcu każdemu może sie
        podobać cos innego.
        • Gość: ddb2 Re: Cypr czy Majorka ? co wybrac ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 23:46
          Wydaje mi sie, ze miedzy tymi wyspami nie da sie wybierac. Trzeba odwiedzic
          jedna i druga. A wtedy juz obojetne, ktora najpierw. Majorka jest bardziej
          europejska, na Cyprze pachnie Grecja.
          Na Cyprze czuje sie oddech starozytnej historii-Paphos, Sw. Piotr,mity greckie-
          Afrodyta.
          • Gość: amatorka Re: Cypr czy Majorka ? co wybrac ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.06, 14:15
            dziekuje za odpowiedzi...S mnie przekonal, wybieram Majorke! Pozdrawiam....
          • Gość: Amiga Re: Cypr czy Majorka ? co wybrac ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 22:23
            Majorka jest boska, spedziłam tam 2 mc i na pewno jeszcze na nią wróce ;)
            udanych wakacji i BUEN VIAJE !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka