Gość: amatorka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.06, 18:51 Witam, co mi polecacie,by nie nudzic sie w hotelu,tylko spacerowac i zwiedzac...prosze napiszcie co wybrac,dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
assim Re: Cypr czy Majorka ? co wybrac ? 10.01.06, 20:34 wszystko jedno. interiory obu wysp sa piekne :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keczemot Re: Cypr czy Majorka ? co wybrac ? IP: 213.17.198.* 11.01.06, 08:22 Zdecydowanie CYPR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danusia Re: Cypr czy Majorka ? co wybrac ? IP: *.aster.pl 29.01.06, 19:31 Byłam tu i tu. Każde miejsce ma swój urok.Na Cyprze jest więcej zabytków do zwiedzenia: stare miasto Amathus, Paphos /piękne mozaiki i ruiny miasta/, piękne plaże tak naprawdę widziałam tylko w okolicach Aya Napy, ale tam jest głośno /jeśli Ci to nie przeszkada/. Natomiast, ja jako wielbiciel nie tyle zabytków co przyrody polecam Majorkę.Dla mnie jest cuuuudna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajka Re: Cypr czy Majorka ? co wybrac ? IP: *.aster.pl 29.01.06, 19:59 Cypr...piekne plaze w okolicach Aya Napy,rzeczywiscie(to na odpoczynek).Antyczne zabytki do zwiedzania,do Paphos dorzuce jeszcze chociazby zrekonstruowany antyczny amfiteatr w Kourion czy zamek Joannitow w Kolossi,bardzo fajne gory Troodos(jeep safari),miejsca w ktorych piekno natury po prostu powala.Na pewno nie zalowalabys.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S. Re: Cypr czy Majorka ? co wybrac ? IP: *.aster.pl 01.02.06, 22:16 Zdecydowanie Majorka ! Zalety: przyjaźni mieszkańcy, piekne widoki, ładne plaże, ciepłe morze, dobre jedzenie, w porównaniu z Cyprem taniej, bardziej europejsko, ładna stolica, którą warto zwiedzić, Valdemossa, czyli ślady po Chopinie i Georg Sand, itd. Cypr: Drogo ! Bardziej brudno. Niezbyt ładne plaże z wyjątkiem Aya Napa, które jako miejsce jest też owszem, owszem. Grecka część wyspy jest przereklamowana. Niewiele do zwiedzenia, z wyjątkiem antycznych ruin, które dla niektórych osób mogą być rozczarowaniem. Tak naprawdę Cypr niewiele oferuje do zwiedzania. Ale są też przepiękne góry Troodos. Na Cyprze mozna też spotkac b.dużo Rosjan "obwieszonych złotem."To jest rownież ogromna "pralnia pieniędzy". Wyczuwalny jest też podział na lepszych i gorszych turystów. Lepsze hotele dla zachodnich turystów i plaże przy hotelach, na ktore nie moga wejśc inni. Tak jest np. w Limassol. Ale wybierzesz, co uznasz -w końcu każdemu może sie podobać cos innego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddb2 Re: Cypr czy Majorka ? co wybrac ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 23:46 Wydaje mi sie, ze miedzy tymi wyspami nie da sie wybierac. Trzeba odwiedzic jedna i druga. A wtedy juz obojetne, ktora najpierw. Majorka jest bardziej europejska, na Cyprze pachnie Grecja. Na Cyprze czuje sie oddech starozytnej historii-Paphos, Sw. Piotr,mity greckie- Afrodyta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amatorka Re: Cypr czy Majorka ? co wybrac ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.06, 14:15 dziekuje za odpowiedzi...S mnie przekonal, wybieram Majorke! Pozdrawiam.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amiga Re: Cypr czy Majorka ? co wybrac ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 22:23 Majorka jest boska, spedziłam tam 2 mc i na pewno jeszcze na nią wróce ;) udanych wakacji i BUEN VIAJE ! Odpowiedz Link Zgłoś