nananana1 12.10.06, 09:21 Bardzo proszę o praktyczne informacje dotyczace tego miasta. Jadę tam po raz pierwszy i interesują mnie ceny wstępów, gdzie warto, a gdzie nie. Gdzie tanio zjeść. Ceny parkingów dla autokarów, itp. Pozdrawiam, Nana Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gdulski Re: Drezno 12.10.06, 16:19 Pod wiaduktem przy nowej synagodze parkujesz za darmo (samo centrum) A na Drezno warto zarezerwować sobie czas wieczorem. Śliczne iluminacje i podświetlenia oraz cisza i spokój. Tylko wówczas zwiedzisz miasto tylko z zewnątrz (wszystkie muzea i kościoły są wówczas zamknięte) Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
nananana1 Re: Drezno 12.10.06, 19:00 Sama chętnie zobaczyłabym Drezno wieczorem, ale niestety mam na to tylko jeden dzień:( Także tylko najważniejsze rzeczy. I dlatego moje pytanie, gdzie warto wejść?? Dzięki za parking;) Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.p7 Re: Drezno 12.10.06, 19:02 Wejdż sobie na stronę www.dresden.de - tam część informacji także po polsku. Jest to oficjalna strona miasta, gdzie masz także podane adresy emailowe, pod którymi możesz otrzymać interesujące Cię dane. To miasto odbudowuje swą starówkę w szybkim tempie. O września tego roku słynny skarbiec przeniesiono do odbudowanego skrzydła zamku (cena 10 euro). Powodzenia i pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś