Dodaj do ulubionych

Biuro Podróży Tui- opinie

27.06.19, 13:56
Witam, chciałabym polecieć do Grecji z BP Tui,ale słyszałam i czytałam tak różne opinie że mam troszkę obaw, a ten mój wymarzony hotel jest tylko w tym BP. Jakie są wasze doświadczenia z podróży z Tui, jaką macie o nich opinię, pomóżcie.
Obserwuj wątek
    • atyde Re: Biuro Podróży Tui- opinie 29.06.19, 08:19
      Różne opinie mam o każdym biurze z którym zdarzało mi się jeździć. Do dwóch wyjazdów z Tui nie mam uwag.
      • dodekanezowiec Re: Biuro Podróży Tui- opinie 29.06.19, 11:41
        Z dwóch ostatnich wyjazdów- powyżej oczekiwań. Pokoje większe niż zamawiane nawet. Przy czym opinie są różne. Dobre biuro, w czołówce, porównywalne z Itaka czy Rainbow. Przy czyn trzeba uważać na hotele. Zrobili się tansi od Itaki czy Rainbow ale kosztem jakości czasem. Z tym że na swojej stronie zamieszczają opinie z tripadvisor o hotelach. Jak coś ma średnią ocenę 4 na 5 to zwykle bez obaw.
    • sheeri Re: Biuro Podróży Tui- opinie 29.06.19, 16:39
      Zdecydowana większość moich wyjazdów bliższych i egzotycznych była z TUI i nadal z nimi latam, bo przynajmniej dotychczas nie zaliczyli jakichś dyskredytujących wpadek. TUI ma szeroki wybór bardzo dobrych hoteli w cenach konkurencyjnych w stosunku do innych biur, szczególnie dla rodzin (2+2). Generalnie organizacja wyjazdów jest bez większych problemów, ostatnio jednak irytujące są nawet kilkukrotnie zmiany godziny przelotów (w moim przypadku na znacznie mniej korzystne) co jeszcze kilka sezonów temu zdarzało się naprawdę sporadycznie, ale podobno w sezonie jest tak wiele lotów czarterowych, że nie mieszczą się wszystkie w godzinach rannych i przedpołudniowych (takie dostałam wyjaśnienia), szczególnie z Warszawy, z której latam. Ale jeżeli chodzi o same hotele, to zawsze jest Ok. Ogólnie polecam do biuro, bo oprócz tych zmian godzin przelotów nie mam innych zastrzeżeń.
      • dodekanezowiec Re: Biuro Podróży Tui- opinie 29.06.19, 20:40
        Ale kwestia godzin przelotów i samych lotów- tui Itaka i rainbow mają często ten sam samolot.
    • mrsnice Re: Biuro Podróży Tui- opinie 29.06.19, 23:03
      byłam z TUI na Sycylii i Lazurowym Wybrzeżu, last minute. Sycylia - Taormina z widokiem z balkonu na Etnę 1300 zł/BB maj. Grimaud (5 km od Saint Tropez) 800 zł/ BB czerwiec 2018. Tak więc i tanio i super. Polecam TUI, choć i też byłam zadowolona z Itaki, Eximu czy RT... po prostu się nie czepiam, czytam przed wylotem wszelkie opinie np na Tripadvisor, i wiem gdzie i jak jadę i czego mogę się spodziewać. Grunt to świadomie podróżować....
    • krzycho-to-ja Re: Biuro Podróży Tui- opinie 18.07.19, 11:33
      Zdecydowanie nie polecam!!
      Do póki jeśli nic się nie dzieje wszystko jest ok to. Jeśli zaczynają się problem to tui sie wypina na klienta i ma go bardzo głęboko gdzieś. Jesteś tylko płatnikiem bez prawa do jakiegokowielk głosu.
      • jicek_69 Re: Biuro Podróży Tui- opinie 18.07.19, 18:33
        TUI obecnie skupia się na biciu rekordów i zdobywaniu pozycji lidera. Zapomina o tym, by utrzymać przy tym jakość i wysoki poziom usług. Byliśmy z TUI 7 razy w czasach, gdy było to bardzo drogie biuro podróży. Ale jakość usług mieli na bardzo wysokim poziomie. Zawsze można było spodziewać się czegoś więcej niż oferował katalog i wykupiona oferta. Nie byliśmy z nimi od dobrych kilku lat, więc nie wiem na ile obniżyli jakość. Ale czytając posty wnioskuję, że to już nie jest ta sama firma.
        Choć z sentymentem wspominam wakacje z TUI i polecałbym każdemu korzystanie z ich usług.
        Pozdrawiam
        Jot.De
        • dodekanezowiec Re: Biuro Podróży Tui- opinie 18.07.19, 20:53
          Itaka się skupia na hotelach 4-5 gwiazdkowych. TUI sie zrobilo tansze. Ale faktycznie kosztem jakości. Przy czym Itaka zamieszcza opinie swoich klientów na swoim portalu na zasadzie że najlepsze opisy nagradza. Być może ludzie licząc na nagrody nie bardzo chcą źle.pisac. TUI odsyła do tripadvisor, bez cenzury. Natomiast w TUI oszczędności są, np.na rezydentach, pomocy.
    • beataz4 Re: Biuro Podróży Tui- opinie 26.07.19, 07:44
      z TUI podróżowaliśmy wielokrotnie, ale nie do Grecji, bez zastrzeżeń: ostatnio w ubiegłym roku na Lazurowym Wybrzeżu, wszystko na czas, zgodnie z ofertą, rezydentka obecna w czasie swoich dyżurów w hotelu, pomocna. Na pewno wybierając hotel trzeba czytać opinie z niezależnych portali turystycznych, sprawdzić faktyczną odległość od plaży (wystarczy google maps) czy od najbliższej miejscowości, jeśli komuś zależy.
      • kubek0802 Re: Biuro Podróży Tui- opinie 02.08.19, 20:00
        Jakość obsługi niestety poniżej krytyki. Obecnie nawet przywiezienie do hotelu kartki z informacją o transferze powrotnym nie jest w zakresie obowiązków rezydenta. Po telefonie na infolinię, bo od kilku już lat tylko ten jest dostępny, można się dowiedzieć, że informacji na temat transferu należy sobie poszukać na stronie lub zadzwonić na polski telefon TUI. Po dosadnym opr Pani łaskawie informuje kiedy jest transfer. Wolę nie myśleć jak wyglądałaby pomoc gdyby ktoś jej rzeczywiście potrzebował. O innych kwiatkach nawet nie chce mi się pisać.
        • dodekanezowiec Re: Biuro Podróży Tui- opinie 02.08.19, 20:28
          Cena idzie w jakosc i miedzy innymi z tego powodu (a bardziej to ze szersza oferta) 2 x w tym roku wybrałem Itake. Ale z tymi transferami w 2018, bo byłem- są 2 źródła informacji - jakieś to takie my tui plus jeszcze jeden link do czegoś tam.
          • kubek0802 Re: Biuro Podróży Tui- opinie 02.08.19, 20:49
            Cóż jak mówi przysłowie tanie mięso psy jedzą. Jednak jakieś minimum powinno być zachowane. Jeżeli ktoś wybiera wyjazd zorganizowany z "opieką" rezydenta to podstawowych informacji jak ta o transferze może oczekiwać. Z ciekawości obejrzałam katalogi czeskich biur - masa przydatnych informacji o miejscu pobytu. Katalog TUI -kupa reklam i samozachwytu jacy jesteśmy wspaniali. No i ostatnia strona czyli informacja o locie powrotnym, która pozostaje pusta.
            Taka wisienka na torcie - w autokarze na lotnisko turyści z Polski i jedna para niemieckojęzyczna i jak nas wita rezydent - herzlich vilkomen.
            • garwena Re: Biuro Podróży Tui- opinie 03.08.19, 20:23
              Nie można uogólniać, byłam z TUI w Turcji, wróciłam kilka dni temu i jak najbardziej była informacja o transferze powrotnym w książce TUI w recepcji, informacja jest tylko bardziej ogólna, bo (podobno w związku z RODO) nie są podawane nazwiska pasażerów (jak dawniej), a jedynie miasto i numer lotu. Nie wiem czy zdarzył się przypadek że TUI nie zabrało kogoś z hotelu i nie poleciał do kraju z powodu braku informacji o godzinie transferu. Z TUI lata mnóstwo osób, bo to drugie po Itace biuro podróży i jakoś wszyscy wracają do domu z wakacji, więc chyba jednak mają te informacje kiedy mają jechać na lotnisko.
              Ja na rezydentów TUI nie narzekam, zawsze miałam informacje o transferze, a latam z TUI często, także na kierunki egzotyczne. Ale zawsze może się zdarzyć jakiś niezbyt sumienny pracownik, który nie wypełnia rzetelnie swoich obowiązków i takich ludzi TUI powinno eliminować.
              • ametystowa.pani Re: Biuro Podróży Tui- opinie 09.08.19, 09:29
                W tym roku byłam na Krecie. Jeździliśmy po wyspie i co chwilę nas mijały autokary z tui. Jakby tylko z tui byli turyści.Raz na jakiś czas mignęły nam grecos czy itaka. Chyba, dużo ludzi kupuje pobytówki z tego właśnie biura. My byliśmy z coral travel. Rezydentka powiedziła,że będzie info o powrocie, nie było.Ale nie robiliśmy afery. Zadzwoniliśmy do infolinii i tyle. Tylko,że my mieliśmy samochód na cały pobyt z odbiorem na lotnisku, to nawet z transferu zrezygnowaliśmy przez biuro. Tak to by przyjechali przecież po nas. Teraz zarezerwowaliśmy na przyszły rok z tui bo cena śmieszna. Pierwszy raz z tym biurem będziemy. Nie przywiązujemy się do biur, jedziemy gdzie nam atrakcyjnie- póki nie zostaniemy milionerami przede wszystkim cenowo;)Generalnie wszyscy się spisują. Kiedyś lekko podpadła nam triada- ale to było dawno, a biura już nie ma.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka