Dodaj do ulubionych

Kupię sobie teraz wycieczkę, taniej nie będzie

12.03.20, 20:15
Zastanawiałem się co zrobić z kupieniem wycieczki na lato i doszedłem do wniosku, że nie ma lepszej opcji niż zrobienie tego teraz. Powód? Ceny poleciały na łeb na szyję. Objazdówki a zwłaszcza wypoczynki o 30% taniej. Kupię teraz, za 2-3 miesiące będzie po koronawirusie i ci co nie kupili wcześniej wyjazdu zostaną z ręką w nocniku bo z racji wcześniejszego zmniejszenia popytu, będzie mniejsza podaż i ceny poszybują w górę. A w najgorszym wypadku bezpłatnie zmienię rezerwację albo termin, co z resztą oferuje teraz większość biur podróży.
Obserwuj wątek
    • dodekanezowiec Re: Kupię sobie teraz wycieczkę, taniej nie będzi 13.03.20, 13:47
      To podaj przykłady.
      • ktos_z_kosmosu Re: Kupię sobie teraz wycieczkę, taniej nie będzi 14.03.20, 16:57
        dodekanezowiec napisał:

> To podaj przykłady.

A po co?
        To jakiś z branży, który zwija interes, a że w worku z kasą ma jeszcze trochę miejsca, to frajerów szuka.
        • dodekanezowiec Re: Kupię sobie teraz wycieczkę, taniej nie będzi 14.03.20, 18:04
          To tak samo jak pytać misia na forum auto Moto o przykład 3latka za pół ceny nowego
        • marceppan Re: Kupię sobie teraz wycieczkę, taniej nie będzi 17.03.20, 00:44
          ktos_z_kosmosu tak, szukam frajerów, chyba zalazłem ;)
          Mam pokazać palcem, gdzie jest taniej? No przeglądnijcie sobie oferty biur podróży to jak się chociaż odrobine orientujecie i śledzicie to zauważycie różnicę. Prawda jest taka, że jak wyjazd odwołają to i tak nic nie strace. Do Włoch to może bym się bał, ale Maroko, tak jak ametystowa.pani, Tunezja, Turcja, Grecja będą pewnie całkowicie ok za miesiąc dwa. W Chinach zabawa już się kończy, a tam było najgorzej.
          • dodekanezowiec Re: Kupię sobie teraz wycieczkę, taniej nie będzi 17.03.20, 11:08
            Ceny raczej stoją. Biura nie wiedzą co robić. Niektóre padną. Nie wiadomo które wyjazdy dojdą do skutku. Natomiast jak wszystko daj Boże się uspokoi to może być faktycznie mało ofert i strasznie drogie. Dziwię się że ludzie teraz już odwołują. Czy odwołała teraz czy 30-40 dni przed wyjazdem to stracisz tyle samo kary umownej czyli zwykle koło 5 proc.wartości umowy.
            • marceppan Re: Kupię sobie teraz wycieczkę, taniej nie będzi 21.03.20, 17:39
              Mam wrażenie, że już jest po fali obniżek w bp. Teraz faktycznie wszystko stanęło, bo w sumie nie wiadomo, w którą stronę ma iść. Ja kupiłem wczasy na sierpień w Grecji w bardzo dobrej cenie i nie sądzę, że miałby się nie odbyć. A jeśli ktoś ma wczasy teraz na lipiec - sierpień i w tym momencie odwołuje to potem będzie mu pewnie bardzo smutno, jak się okaże że jednak można jeździć to już go stać nie będzie. Popatrzcie jak rosną ceny lotów na sierpień - wrzesień. Poza Włochami oczwiście, bo tam wielka niewiadoma.
              • dodekanezowiec Re: Kupię sobie teraz wycieczkę, taniej nie będzi 26.09.20, 14:50
                Marcepan pomyliłeś się. Nie jest po koronawirusie. To pierwsze primo. A po drugie, w TUI lasty wyszły taniej niż kupowanie w first.
    • kobalt_x Re: Kupię sobie teraz wycieczkę, taniej nie będzi 14.03.20, 00:47
      A będzie jakiś samolot jeszcze latać?
      • ametystowa.pani Re: Kupię sobie teraz wycieczkę, taniej nie będzi 14.03.20, 09:31
        No zależy. patrzyłam z ciekawości i sierpień wygląda w zasadzie normalnie, przynajmniej objazdy, no może trochę taniej. pewnie ceny jeszcze spadną i faktycznie coś można upolować. My generalnie mamy wykupioną wycieczkę w sierpniu. Oby się uspokoiło. No i żeby biura nie popadały i linie lotnicze. Ale robiąc rezerwacje, na pewno też im pomagamy. Z Sycylii niestety w tym roku rezygnujemy, wybraliśmy Maroko. Tam jest obecnie najlepsza sytuacja i jak świat uziemiony, to może tak pozostanie. W lipcu jak się uda to samochodem jedziemy do Niemiec ale to z bookingiem i to zawsze można odwołać na czas.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka