Dodaj do ulubionych

Egipt Safaga - hotel Manewille

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.06, 19:16
Mam prośbę o informacje które biura moją w/w hotel w swojej ofercie?
Obserwuj wątek
    • Gość: myszka Re: Egipt Safaga - hotel Manewille IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 19:42
      ecco holiday..hotel super jak dla mnie..polecam pokoje superior.jeśi chcesz mogę
      przesłac Ci jakieś zdjęcia hotelu.Naprawde warty polecenia hotel!
      • Gość: natka Re: Egipt Safaga - hotel Manewille IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 21:05
        Ja też tam bylam i uważam że hotel jest super. Plaża - rewelacja, ja mialam
        pokój z którego niemal wychodzilam wprost na rozkosznie gorący piasek (bylam w
        styczniu). Bylam z Ecco Holiday a rezydentka byla co najmniej rewelacyjna!
        Polecam!
        • Gość: ala Re: Egipt Safaga - hotel Manewille IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.06, 16:03
          Serdeczne dzięki - zdjęcia widziałam,opinie czytałam i dlatego planuję tam
          pojechać w przyszłym roku.Natomiast trochę boję się Ecco -poczytałam sporo
          złych opinii na ich temat /dotyczyły co prawda Krety/.Dlatego szukam ,które
          inne biuro jeszcze ma ten hotel.Z Waszych opinii wynika ,że Ecco się
          sprawdziło.Bardzo bym chciała tam pojechać na nastepny urlop.W tym roku byłam
          na rejsie po Nilu i zakochałam sie w Egipcie.Pozdrawiam
      • Gość: Mi Re: Egipt Safaga - hotel Manewille IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.06, 19:02
        Hi powiem krótkow tym hotelu spedziłam prawie 4 m-ce!jest rewelacja, jak zawsze
        znajdzie sie cos do czego mozna sie przyczepic i cos co trzeba chwalic.
        Niektórzy ludzie zapominaj ze przyjezdzaja na urlop odpoczac i zatruwaja sobie
        pobyt i innym czepianiem sie do wszystkiego co mozliwe!Słuchaj plaza jest
        niesamowita nawet duza w porównaniu z innymi hotelami!a basen coz odbywaj sie
        tam fajne animacje!ale osobiscie wolałam spedzac czas nad morzem!jJesli chcesz
        sie nastawic na zwiedzanie Egiptu to proponuje wszystkie miesiace poza
        czerwcem , lipcem i sierpniem naprawde goraco ale ja zwiedzałam i przezyłam (są
        sposoby na upał).Kair i luksor lepirj ze swoim biurem odwiedzic (bo miejscowe
        czasem nawalaja) a reszte miejscowych wycieczek mozna załatwic na własna reke i
        duzo taniej!!!!!ale lepiej sie dobrac w wieksza grupe tak 6-8 osób!życze miłego
        pobytu!
        • Gość: ala Re: Egipt Safaga - hotel Manewille IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.06, 08:58
          Sardeczne dzięki za odpowiedź. 4 miesiace w Egipcie ! to dopiero gratka.
          Ja w tym roku ,na początku maja ,byłam na rejsie więc /oczywiście bardzo "z
          grubsza"/ troche zwiedziłam .Ponieważ ,jak pisałam ,zakochałam się w Egipcie
          to chce tam pojechać jeszcze raz. Tym razem rozkoszować się morzem ,wypłynąć w
          rejspo morzu Czerwonym ,może trochę nurkowania . Czytałam że jest szkółka.
          Dlatego zainteresowałam się tym miejscem i hotelem,chyba idealnym dla takich
          planów .Rozmarzyłam się.
        • Gość: ala Re: Egipt Safaga - hotel Manewille IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.06, 09:02
          Acha- jeszcze jedno . Będąc tam tak długo może wiesz lepiej jakie biura z
          Polski mają tam swoich turystów? Czy tylko Ecco Holiday ?Pozdrawiam
    • adimem Re: Egipt Safaga - hotel Manewille 10.11.06, 19:37
      Nazywam sie Hubert Snopek i chciałem opowiedziec moja historię. . .Byłem w tym
      roku w Egipcie i posłuchajcie: - makabra bo strasznie gorąco, upał, upał i
      jeszcze raz upał - nikt w biurze o tym nie powiedział, - na niebie zero chmur,
      tylko upał - rezydentka robiła tylko głupie miny, - deszcz nie padał nawet
      przez chwilę przez całe dwa tygodnie, coś przecież strasznego - dzwoniłem do
      biura w Polsce - odłożyli telefon, - w lokalnej telewizji nie podawali prognozy
      pogody, nie wiadomo było jaka jutro będzie pogoda i jak się ubrać, na szczęście
      mieliśmy w hotelowej kablówce 4 polskie programy i oglądaliśmy sobie nasze
      prognozy pogody, - woda w morzu za ciepła - nie wiem jak inni się w tym kąpali -
      w katalogu biura nie było o tym wzmianki - brak profesjonalizmu z ich strony. -
      na rafie za dużo ryb - przeszkadzają w pływaniu, a mówili w biurze że rafa
      jest fajna - chyba sprzedawca nie był w Egipcie - matoł, - wszędzie tylko
      pustynia i piasek - czy oni naprawdę nie mogą zasiać tam czegoś? - wokół tylko
      sami arabowie - jak to możliwe, kto ich tam wpuścił? - zadzwonię chyba do
      Polskiej Izby Turystyki, - słońce za póżno wschodzi i za wcześnie zachodzi - np
      dzisiaj, u nas wschód 05:37 tam 06:28, u nas zachód 19:37 tam 19:25
      (uwzględniłem oczywiście róźnicę czasu), biura podróży kradną więc nam czas
      odpoczynku - do sądu z nimi, - klima w pokoju chłodziła i było wiecznie zimno -
      rezydentka nie chciała przyjść i zobaczyć, nie zgłosiła tego też w recepcji, -
      jedzenie do kitu - dawali za małe talerze i nie można było wszystkiego nałożyć -
      Niemcy z tego co zauważyłem mieli większe talerze - to skandal - rezydentka
      nic o tym nie wiedziała - powinni ją zmienić, - pozatym jedzenie monotonne -
      codziennie tylko śniadanie z daniami śniadaniowymi i obiadokolacja z daniami
      obiadokolacyjnymi i tak w kółko - nikt z dyrekcji hotelu nie chciał ze mną o
      tym rozmawiać, do rezydentki nawet nie chodziłem, - piramidy stare i
      rozpadające się, nie restaurowana od wieków - przewodniczka miała chyba lekki
      nie polski akcent i ciągle mówiła tylko o Egipcie, - Sfinks miał trochę za
      długie łapy - przewodniczka mówiła że tak ma być - a co ja głupi jestem żeby mi
      takie kity wciskać za te pieniądze które zapłaciłem za wyjazd, - dobrze że mi
      bagaży w samolocie nie zgubili, bo dopiero bym tą głupią rezydentkę zjechał, -
      wieczorem czyścili basen hotelowy i tak pluskali, że nie dało się spać - nawet
      nagrałem to na komurę żeby w polsce puścić w biurze, ale chyba się coś
      skasowało bo nie było słychać, - rezydentka, jak odlatywaśmy nie odprowadziła
      nas do samolotu i ja miałem kłopoty z umieszczeniem bagażu podręcznego na
      półce - ale co można od takiej rezydentki wymagać, - samolot do dupy bo nie
      wszyscy siedzieli przy oknie - nie wiem jak to biuro stara się o te czartery -
      ale ja tego tak nie zostawię, - zresztą myślę, że za 1100,00 zł od osoby za 2
      tygodnie to biznes class nie byłby przesadą - Niemcy z Neckermanna na pewno nie
      mają tak ciasno w samolocie...
      • Gość: ala Re: Egipt Safaga - hotel Manewille IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.06, 16:04
        Ale poza tym to czujesz się dobrze?
      • Gość: mania hehehehe dobre:)! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.06, 18:05
        hehehehe
        • Gość: gosc Re: hehehehe dobre:)! IP: *.lodz.dialog.net.pl 12.11.06, 20:52
          uahahahah:))))))))))))))))))))))))))) luksus:)
      • Gość: natka Re: Egipt Safaga - hotel Manewille IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 16:10
        adimem... jesteś GENIALNY!!!!!!!!
        • Gość: Krz Re: Egipt Safaga - hotel Manewille IP: 217.153.18.* 22.11.06, 12:02
          Świetne!!!

Ale niestety, czasami prawdziwe...

Byłem w Egipcie 2 razy, wrócę tam na wiosnę troszkę się wygrzać, wracałem
          zachwycony i wypoczęty.

Jak byłem drugi raz, tym razem w Sharm, przyzwoity hotel z niesamowitą rafą, to
          para "gości" miała pretensje, że do jedzenia nie ma wieprzowiny i kiełbasy...
          Pomimo tego, że za każdym razem nawet nie byłem w stanie spróbować wszystkich
          dań...
          A co do smaku - cóż jest inne niż w PL, inne przyprawy, inny sposób
          przyżądzania, ale to bardzo dobrze!

Pzdr.
          Krz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka