Dodaj do ulubionych

Teneryfa zimą - Puerto de la Cruz

IP: *.chello.pl 28.11.06, 14:37
witam - mam pytanie czy warto wybrać się na Sylwestra do Puerto de la Cruz ?
Mam zamiar korzystać ze słońca ale nie wiem czy o tej porze roku nie jest tam
zimno z racji położenia na północy wyspy. Byłem kiedyś w Los Christianos o
tej samej porze roku i było bardzo ciepło. A jak sprawa wygląda z Puerto de
la Cruz ? Proszę o pomoc !
Obserwuj wątek
    • Gość: nina10 Re: Teneryfa zimą - Puerto de la Cruz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.06, 20:24
      Byliśmy kilka lat temu na sylwestra w Puerta de la Cruz, pogoda wówczas była
      lepszaa niż na południu, kąpiel w oceanie,słoneczko świeci, opalanie jak
      najbardziej-wszystko możliwe. Będąc na południu w czasie pobytu stwierdziłam,że
      nie zamieniłabym pólnocy na południe. W Puerto de la Cruz było super zielono,
      miasto rewelacyjne z nie spotykanymi na południu widokami. Blisko do Maski oraz
      rewelacyjne krajobrazowo tereny na północ od stolicy (już nie pamiętam nazwy)
      Życzę wspaniałych wrażeń!
      • smeja Re: Teneryfa zimą - Puerto de la Cruz 29.11.06, 11:18
        pogoda.onet.pl/0,10898,1238,miasto_klimat.html
        • Gość: Robert Re: Teneryfa zimą - Puerto de la Cruz IP: *.chello.pl 01.12.06, 00:36
          ta pogoda nic nie wnosi gdyż są tam średnie temperatury z wyspy a jak wiadomo
          jest ona podzielona na dwie części - ciepłą i chłodniejszą w której leży pytane
          miasto / Chodzi mi o odpowiedz kogoś kto tam był o tej porze roku
          • Gość: Bogda Re: Teneryfa zimą - Puerto de la Cruz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.06, 21:11
            Byłem w Puerto de la Cruz styczeń/luty. Na 14 dni tylko raz padał deszcz.
            Temperatura jak w lecie dwadzieściakilka stopni, dziecko bawiło się w papersie
            na plaży a żona się opalała. Nie pływałem w morzu bo za zimno ale inni pływali.
            Wszędzie dużo zieleni. Miasto podoba mi się i chętnie bym tam wrócił.Można
            samodzielnie: na cały dzień (koniecznie od rana) do loroparku, w niedzielę do
            stolicy na pchli targ (autobus), jeden dzień do Orotawy (autobus)... w góry też
            na jeden dzień autobusem .... no i zorganizowane...
            Bogdan
            • Gość: robert Re: Teneryfa zimą - Puerto de la Cruz IP: *.chello.pl 02.12.06, 22:04
              o to mi chodziło Bogdan - dzięki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka