Dodaj do ulubionych

ITAKA -naciągacze

20.12.06, 15:59
Mam zamiar pojechać z rodziną do Side z Itaką co się okazuje mają niezłe
rabaty za first ale do każdej oferty doliczają 150 zł za wieczór turecki nie
interesuje ich że ktoś nie ma ochoty np po raz 3,4 lub czwarty tego oglądać
albo jeśli ktoś tak jak my jedzie z małym dzieckiem 1,5 roku i tak trzeba
zapłacić za wieczór turecki wg mnie to naciąganie klienta na dodatkowe koszty
co Wy o tym myślicie-pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: beag Re: ITAKA -naciągacze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 17:16
      Mam takie samo zdanie jak ty! My jedziemy do Side z dzicmi w wieku 2,5 i 5 lat
      i też raczej nie skorzystamy z nocy tureckiej. Jednak babka z biura poradziła
      nam aby porozmawiac z rezydentem na miejscu i zamienic na cos innego np. na
      rejs. Twierdziła, ze powinno sie udac.
      A kiedy dokładnie sie wybieracie i skąd?
      • colin1974 Re: ITAKA -naciągacze 20.12.06, 17:25
        Jutro jade zapłacić zaliczke pojedziemy 13.06 albo 20.06 do hotelu Cesars a Wy
        kiedy i gdzie lecicie-pozdrawiam
        • Gość: dado Re: ITAKA -naciągacze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 19:04
          Poczytaj recenzje na niemieckim forum na temat hoteli "Cesars".Nic dobrego o
          nich nie piszą, pomimo, że w katalogu wyglądają naprawdę dobrze.Zanim wpłacisz
          zaliczkę odsyłam na stronkę www.holidaycheck.de
          • colin1974 Re: ITAKA -naciągacze 20.12.06, 19:09
            Jestem na tej stronce ale niestety nie znam niemieckiego ale patrząc na
            punktacje niemieckich klientów nie jest tak żle jak piszesz
            www.holidaycheck.de/hotel-Reiseinformationen_Hotel+Cesars+Resort+Annex-hid_30961.html
          • rafi1015 Re: ITAKA -naciągacze 20.12.06, 19:12
            Nie można tak mocno osądzać Itaki - przynajmniej na razie - chociaż jestem w
            podobnej sytuacji. Uzyskalem odpowiedź, że jest szansa na zamianę Wieczoru
            Tureckiego na inną wycieczkę. No więc zobaczymy. Ja wraz z rodziną lecę 27
            czerwca z Poznania do Alara West w Incekum.
            • colin1974 Re: ITAKA -naciągacze 20.12.06, 19:19
              A gdzie niby zamienią tą wycieczke na pewno nie w u nas w kraju ale podobno w
              Turcji nie będzie problemu ale myśle że rezydentka na miejscu powie że trzeba
              było zrobić zamiane w Polsce bo ona już nic nie poradzi(na 99 % tak będzie )ale
              trudno my też lecimy i zobaczymy na miejscu-pozdrawiam
              • rafi1015 Re: ITAKA -naciągacze 20.12.06, 19:35
                colin1974 napisał:

> A gdzie niby zamienią tą wycieczke na pewno nie w u nas w kraju ale podobno w
                > Turcji nie będzie problemu ale myśle że rezydentka na miejscu powie że trzeba
                > było zrobić zamiane w Polsce bo ona już nic nie poradzi(na 99 % tak będzie )
                ale
                >
                > trudno my też lecimy i zobaczymy na miejscu-pozdrawiam

colin1974, z tego co odpowiedziała mi pani z BP Itaka, zamianę będzie można
                spróbować dokonać w kraju, na dwa tygodnie przed wylotem. faktycznie, w Turcji
                nie wierzę za bardzo na zamianę na inną.
                • colin1974 Re: ITAKA -naciągacze 20.12.06, 19:45
                  Dzięki za info 40 euro za turecki wieczór pewnie sie nie sprzedaje bo pammukale
                  kosztuje 45 euro a rejs statkiem 25 wiec zobaczymy-powodzenia
                  • Gość: Tom Re: ITAKA -naciągacze IP: *.elsat.net.pl 20.12.06, 19:52
                    Ja też się wybieram di side 20.06.2007 i nie potrafie wybrać włąsciwej opini bo
                    są różne.Jak coś wieciemto dajcie sygnał ( wylot z katowic 0
                    • yooreck Re: ITAKA -naciągacze 20.12.06, 22:18
                      co do wymiany wycieczki to nie sadze ze na miejscu w turcji wam wymienia.
                      wszystko trzeba zalatwic jeszcze w polsce. rezydent nie ma nic do gadania bo jak
                      agent lokalny powie nie to nic nie zrobi.
                      • Gość: Asia Re: ITAKA -naciągacze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 22:40
                        Wieczór turcki 40 E? chyba jakieś żarty. W lokalnych biurach mniej niż 20 E
                        • Gość: Aciulek Re: ITAKA -naciągacze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.06, 20:39
                          Itaka ma złodziejskie ceny wycieczek ( warto poszukać na miejscu ).
                          A rezydenci w 1 dniu naciągają na maxa ( pzylecieliśmy o 3 rano a o 10 było już spotkanie na którym 15 minut opwiadali o okolicy ,a 2 godziny o wycieczkach które zaraz sprzedawali)
                          • Gość: gosia Re: ITAKA -naciągacze IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.12.06, 21:32
                            a poleciłbyś jakieś lokalne biuro w SIDE, ?
                        • Gość: mocny Re: ITAKA -naciągacze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 10:45
                          jak was czytam tyo rzygac mi sie chce!!! polskie piekielko zakompleksionych
                          oszolomow z mania przesladowcza, ttypowo polskie bagno!
                    • Gość: edyta Re: ITAKA -naciągacze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.07, 17:26
                      lece z katowic do side 11 lipca ibabka z itaki zapewniła mnie że wieczórjest za
                      darmo
                      macie reerwacje? ja nie mam go wliczonego a jest wymieniony
        • Gość: beag Re: ITAKA -naciągacze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.06, 13:51
          My lecimy 6.06 na dwa tygodnie do Club Side Coast (2+2)
          • colin1974 Re: ITAKA -naciągacze 21.12.06, 14:23
            A my do Was dołączymy 13.06 też wybraliśmy ten hotelik mam nadzieje że będzie
            ok -pozdrawiam
            • Gość: beag Re: ITAKA -naciągacze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.06, 21:04
              Super! Miło będzie was poznać :) Skąd lecicie?
              • colin1974 Re: ITAKA -naciągacze 22.12.06, 08:18
                My lecimy z Katowic
                • Gość: turystka Re: ITAKA -naciągacze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 14:59
                  Może ktoś wybiera się do hotelu Kemer Beach? Byłabym wdzięczna za informacje o
                  hotelu lub okolicy.
      • Gość: GOSIA Re: ITAKA -naciągacze IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.12.06, 11:34
        JA SIę ZASTANAWIAM CZY CLUB COAST CZY CESARS?
    • Gość: GOSIA Re: ITAKA -naciągacze IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.12.06, 11:40
      no właśnie a reklamują ,że rabat 30% i wycieczka gratis!!!
      jak wszyscy będą chcieli zamienić to nie sądzę , żeby chcieli
      • Gość: Sokrates Re: ITAKA -naciągacze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.06, 16:26
        Ordynarnie wciskają ludziom kit. To się nazywa zagłaskiwanie kotka na śmierć.
        Chamski marketing i nic poza tym. Coś mi się widzi, że Itaka nie dba do image.
        Takie chwyty??? Do czego to podobne? Skandal.
        • voyager747 Re: ITAKA -naciągacze 26.12.06, 20:12
          To,że wycieczki z lokalnych biur są o połowę tańsze niż z biura podróży, to nie
          powinno akurat nikogo dziwić. Tak jest we wszystkich biurach, a nie tylko w Itace.
          Ja byłem w Turcji dwa razy z GTI i z Jet Touristic i podobnie było z cenami
          wycieczek, na mieście dużo taniej. Jeśli nie podoba Wam się Itaka, to przecież
          jest mnóstwo innych biur oferujących Turcję, nie rozumiem, nie dajcie sobie
          "wciskać kitu"
          • colin1974 Re: ITAKA -naciągacze 29.12.06, 20:18
            Już zapłaciliśmy 2000 zł to chyba niedużo za 5 ***** hotel w wersji all a inne
            biura nie mają tego hotelu w ofercie z gti za podobny hotelik ok 2500 -
            pozdrawiam
            • Gość: edyta Re: ITAKA -naciągacze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.07, 17:28
              kurcze to kiedy to kupowałeś ?ja płace 2300 Też z katowic.
              • colin1974 Re: ITAKA -naciągacze 02.01.07, 18:58
                Ale my lecimy 13.06 z Katowic to jeszcze jest triche taniej niż w lipcu-
                pozdrawiam
        • Gość: autor Re: ITAKA -naciągacze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.07, 19:43
          jaki kit wejdz na ich strone i poczytaj dokladnie warunki promocji, masz podane
          wyskosci znizek i wartosc wycieczki fakult w ramach promocji, ale jak kazdy
          polski wiesniak nie przeczytasz a potem masz pretensje
    • colin1974 Re: ITAKA -naciągacze 02.01.07, 19:00
      A wycieczka nie jest gratis policz sobie cene - 30% plus opł lotniskowa i
      ubezpieiczenie co Ci wyjdzie pewnie 2150 plus 150 wieczór-pozdrawiam
      • Gość: Aga Re: ITAKA -naciągacze IP: *.c31.msk.pl 07.01.07, 20:08
        A jesteś pewny,że tę cenę doliczono?Ja lecę z Itaką(pierwszy raz)na Kretę i mam
        Wycieczkę do Elafonisi gratis tzn jest wyceniona na 140 PLN,ale nie płaciłam i
        nie ma jej w podliczeniu kosztów.
        • Gość: colin Re: ITAKA -naciągacze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.07, 20:52
          Jestem pewien że doliczyli 150 zł bo w pierwszym biuże laska odliczyła a w
          kolejnym doliczyła
          • Gość: autor Re: ITAKA -naciągacze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.07, 19:49
            wycieczka jest WLICZONA w wysokosc rabatu, jezeli rabat wynosi 25% dajmy na to
            600 zł to w tych 600 zł masz juz wycieczke np wartosci 150 zl, czyli faktycznie
            masz znizki 450 zl, ale z racji tego ze masz ta wycieczke to zaoszczedzasz na
            niej i nie musisz jej kupowac na miejscu. w sumie mozna to uznac jako rabat 600
            zl.
            juz to pisalem wczesniej najpierw trzeba sie zapoznac z warunkami promocji i
            poprosic o kalkulacje sprzedawce, fakt ze nie zawsze znajdzie sie kumaty ale to
            inna para kaloszy
            • Gość: Kati Re: ITAKA -naciągacze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 19:40
              Pracuję w biurze podróży i mamy Itakę.
              Dzisiaj wlaśnie obliczałam koszt wycieczki dla klienta.
              Rabat np 20% w przypadku Bodrum obowiązuje od ceny katalogowej (nie obejmującej
              opłaty lotniskowej) i do tej ceny jest doliczona wycieczka fakultatywna -
              obowiązkowa przy korzystaniu z rabatu 20%- tu akurat turecka noc która kosztuje
              150 zł. I cena ta jest wkalkulowana w tą podaną w systemie rezerwacyjnym. I tak
              przy 14 dniowej wycieczce opłaca się.
              • peloponezka Re: ITAKA -naciągacze 15.01.07, 23:10
                Co to za rabat jak muszę obowiązkowo wykupić wycieczkę. Ludzie nie korzystajcie z wycieczek fakultatywnych. W miejscowych biurach są o połowę tańsze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka