lechlas 13.03.07, 18:08 Witam Mam pytanie związane z biurem Eurotramping z Opola. Ostatnio sie ogłaszają, że poszukują pilotów do współpracy. Czy ktoś z nimi współpracował i ma jakieś dobre lub złe doświadczenia? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pl71 Re: Biuro Eurotramping z Opola 16.03.07, 11:55 Nie polecam. marna płaca i sporo problemów. kierowcy muszą robic posiłki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lechlas Re: Biuro Eurotramping z Opola 16.03.07, 18:21 Oprócz tego, że marnie płacą, jakiego typu problemy miałeś? Jeśli możesz napisać coś więcej, to bardzo proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
darcyk35 Re: Biuro Eurotramping z Opola 16.03.07, 19:35 Cholera Lechlas co Ci więcej trzeba? MARNIE PŁACĄ to nie wystarczy?????? Czy jesteś z tych co za psie pieniądze pojadą byleby tylko jechac? Nie masz szacunku do siebie? Pl71 dał prostą i genialną odpowiedź. Stary co Ci więcej trzeba? Obudź się!!!! Marnie płacą - lepszej recenzji nie trzeba.... Odpowiedz Link Zgłoś
lechlas Re: Biuro Eurotramping z Opola 16.03.07, 22:59 Nie bardzo Wiem, o co Tobie chodzi!! Wcale nie zamierzam jeździć za marne stawki, inna sprawa, że to co dla jednego jest marne, dla drugiego wcale nie musi oznaczać tego samego!! Poza tym, zapytałem tylko, jesli nie wiesz, nie musisz odpowiadać, szczególnie komentarze w tym tonie zachowaj dla siebie!! Odpowiedz Link Zgłoś
pilotkapilotka Re: Biuro Eurotramping z Opola 17.03.07, 07:25 jechałam kiedyś z nimi, robią niskobudżetową turystykę dla młodzieży, czasem w naprawdę beznadziejnych hotelach, a do tego trzeba się nagłowić jak na trasie, czy np w wielkim i drogim mieście kupić dzieciakom obiad za 3 eur. powiem tak: beznadzieja i stawki też oczywiście niskie Odpowiedz Link Zgłoś
wycieczk pilot 17.10.07, 16:03 biuro w porządku, podobnie jak stawki (współpracuję od wielu lat:-) Odpowiedz Link Zgłoś
diabelski_tuzin Re: Biuro Eurotramping z Opola 18.10.07, 00:55 Witaj, jeśli uwielbiasz programy typu: wyjazd 4 rano, 6 h jazdy, 9 h zwiedzania - w tym sześć muzeów (wiadomo - kierowcy muszą odpocząć), całonocny przejazd, zwiedzanie trzech miast i w końcu przyjazd na nocleg w Formule 1 (Ty i 2 kierowcy w jednym pokoju), przez następne 4 dni przygotowywanie śniadań przez kierowcdów, 2 obiadki po 3euro na głowę, wynagrodzenie w wysokości diet, tj. ok 42-45euro za 24 h (tylko za czas za granicą) - to znalazłeś swoje miejsce! Ale nie obawiaj się mojej konkurencji - to na pewno nie jest moje miejsce. Pozdr. 13 Odpowiedz Link Zgłoś
praw Biuro Eurotramping z Opola 18.10.07, 08:55 Nie wierzę "diabelski..." w przejazdy nocne pod rząd, śniadania robione przez kierowców (chyba że piszesz o tych, które robią dla siebie), obiadki za 3 eur itd. Odwiedziłem ich stronę i nie znalazłem takiego programu. Czyżbyś pałał nienawiścią do tego biura? Acha... i jeszcze jedno - stawki wydają się być zgodne z ustawowymi, a Ty ile dostajesz lub płacisz? Odpowiedz Link Zgłoś
praw Biuro Eurotramping z Opola 18.10.07, 08:55 Nie wierzę "diabelski..." w przejazdy nocne pod rząd, śniadania robione przez kierowców (chyba że piszesz o tych, które robią dla siebie), obiadki za 3 eur itd. Odwiedziłem ich stronę i nie znalazłem takiego programu. Czyżbyś pałał nienawiścią do tego biura? Acha... i jeszcze jedno - stawki wydają się być zgodne z ustawowymi, a Ty ile dostajesz lub płacisz? Odpowiedz Link Zgłoś
czerwonemaki1 Re: Biuro Eurotramping z Opola 18.10.07, 09:25 A ja nie wierzę w czyste intencje postów pisanych przez "wycieczk" i "praw" - czy to przypadkiem nie osoby związane z biurem? Tacy podpierają się zawartością barwnych katalogów a w praktyce żeby wziąć ich ofertę zbijają cenę i w porozumieniu z kontrahentem - obniżają jakość usługi (to chyba nie tylko moja teoria spiskowa). Na pewno teorię spiskową ostatniego piszącego zdradzają takie zwroty do "diabelskiego": "pałasz nienawiścią", "stawki zgodne z ustawowymi"(?), "Ty ile dostajesz lub płacisz"(?!)Ja się w każdym razie za wczasu wycofałem ze współpracy - na szczęście przed pierwszym wyjazdem, bo wszystkie te opisane potem rzeczy już mi się nie podobały. Odpowiedz Link Zgłoś
diabelski_tuzin Re: Biuro Eurotramping z Opola 29.10.07, 13:31 Nie pałam nienawiścią do tego biura - nie rozumiem, skąd takie insynuacje z Twej strony. To po prostu nie mój segment rynku - zarówno ze względu na warunki pracy (38-40 h bez noclegu), jak i stawki. Wolę wziąć przyjazdówkę za 250, bez nocnych przejazdów, z noclegami w dobrych hotelach i przewodnikiem w miejscach, w których jest wymagany i gdzie nie muszę mieć oczu na wysięgnikach, by w porę dojrzeć policjanta czy strażnika miejskiego i zamilknąć. Przeczytaj uważnie: 4-10 jazda, 10-19 zwiedzanie, przejazd nocny, zwiedzanie, nocleg. Nie ma tu przecież 2 nocnych przejazdów pod rząd (start 1. dnia o 4 rano), ale jest 38-40 h bez noclegu. Może i na ich stronie takich imprez nie znalazłaś, ale ta konkretna propozycja, którą od nich otrzymałem i odrzuciłem, dotyczyła Beneluxu i Drezna na trasie(to to zwiedzanie 10-19). W tym fachu nie ma stawek ustawowych. Pilot wycieczek, podobnie jak przewodnik, to wolna profesja i obowiązują tu stawki umowne. A Ty myślisz zapewne o dietach, ale one przysługują tylko PRACOWNIKOM, a więc osobom zatrudnionym na umowę o pracę, a piloci świadczą usługi z reguły na podstawie umowy cywilnoprawnej. Diety nie są wynagrodzeniem, lecz służą pokryciu zwiększonych kosztów utrzymania w czasie podróży. Co do stawek w wyjazdówce - otrzymuję, jak trafnie się domyślasz, wyższe niż oferuje Eurotramping. Dla mnie 800 zł (5 x 45 euro) w pełni sezonu, za 6dniową imprezę, gdzie jestem w każdym mieście przewodnikiem, to mało i dlatego bez żalu odstępuję takie imprezy innym, np. początkującym (od czegoś trzeba zacząć) lub tym, którzy bardziej niż ja potrzebują kasy. A za co mi płacą biura więcej? A choćby za wiedzę: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=30389&w=68289465&a=68295235 Posiłki - a jak myślisz, co kryje się pod nazwą "posiłek biura"? Kierowcy przygotowują śniadania (na konkretnej imprezie od 3. dnia) z produktów zabranych z kraju, bo to impreza niskobudżetowa. Takoż obiadki za 3 E (hamburger). Na marginesie - w Niemczech można się za tę kwotę najeść (pół kurczaka + bułka). Na forum padło pytanie, a ja przedstawiłem program jednej imprezy, z której zrezygnowałem. Nikogo nie zmuszam do takiej czy innej decyzji. Przedstawiłem tylko fakty. A wybór, czy chcesz współpracować z Eurotrampingiem, czy nie to już Twoja sprawa. Pozdr. 13 Odpowiedz Link Zgłoś
praw Re: Biuro Eurotramping z Opola 30.10.07, 09:07 Dlaczego nie potraficie uszanować decyzji samych wyjeżdżających??? To przecież Oni, a nie to biuro, decydują o programie i świadczeniach i o tym ile pieniędzy chcą wydać. Odpowiedz Link Zgłoś
czerwonemaki1 Re: Biuro Eurotramping z Opola 30.10.07, 12:54 praw! - to jest forum pilotów. Pytanie o biuro było od Pilota. Odpowiedzi też dla pilota/ów, a nie o jakie świadczenia chodzi wyjeżdżającym z tym biurem i ile pieniędzy chcą oni wydać. Odpowiedz Link Zgłoś