18.03.11, 10:04
Firma Nesta chce podarować miastu prawie 1 mln złotych na sport (pieniędzmi mają zarządzać urzędasy, więc rozejdzie się po ... kościach) oraz przebudować kawał ulicy, a po cichu prawie 1 ha ziemi na ulicy Osiedlowej Prezes Nesty dzierżawi od miasta za 1900 zł rocznie. Choć to teren miejski, to Pan Konsul / Prezes przed sesją RM postawił solidne ogrodzenie wokół terenu. Do tego przebudowa ulicy Podchorążych (kto wcześniej wiedział, gdzie jest ta ulica?), bo konsulat chcieli tam przenieść ... Tylko cholerna Platforma szumi na Radzie, że Pan Konsul chce odkupić od miasta grunt na Osiedlowej ... Nasz Prezydent siedzi w kieszeni Prezesa Nesty, wydaje decyzje pod jego dyktando a w dodatku odbywa się to kosztem nas wszystkich ... Ciekawe, który sportowiec zobaczy 1 mln zł od Nesty? Może kolarz Zaleski?
Obserwuj wątek
    • zawsze.torunczyk Re: korupcja? 18.03.11, 11:23
      Zawsze powiadam- złóż zawiadomienie do prokuratury o podejrzeniu popełnienia przestępstwa. Nic ci za to nie grozi. Pamiętaj że oskarża prokurator a ty tylko masz podejrzenia nie wchodzi więc w grę fałszywe oskarżenie. Psim obowiązkiem prokuratury jest je sprawdzić i dać ci odpowiedź.
      • frych47 Re: korupcja? 18.03.11, 12:37
        "Ja się znam na ekonomii. Jestem ekonomistą. Jestem dość dobrym ekonomistą"- by hecer

Tylko, że ekonomia nie jest przedmiotem ścisłym tylko humanistycznym czyli każdy ekonomista ma inne zdanie i każdy ma rację.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka