Gość: karina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 23:05 bede leciec z dwojka dzieci 7miesiecy i 6lat ardzo prosze kogos kto lecial z dziecmi o napisanie jak dzieci to zniosly!!!ziekuje bardzo Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mirco Re: lot z dzieckiem!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 08:01 Mnie bardziej by interesowało, jak podróż zniosą ci, którzy będą siedzieć koło was... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c# Re: lot z dzieckiem!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 08:24 Dla dziecka kilkuletniego lot to jest wielka atrakcja. W ogóle nie ma problemu. Na nudę wystarczy jakaś książeczka czy kolorowanka oraz oczywiście miejsce przy oknie. Lecąc z małym dzieckiem przygotuj sobie żelazny zestaw pampersów, soczków i czego tam jeszcze na planowany czas lotu PLUS 6h. Po prostu jeśli oddasz bagaże, a lot się mocno opóźni, to zostajesz na lodzie i jest problem z szukaniem pampersów w sklepach wolnocłowych... Na pokładach mają zapas takich rzeczy, ale na to bym nie liczył. Obsługa lotniska ma obowiązek pomóc rodzicom z niemowlakami i najczęściej: - idziesz do odprawy bez kolejki - możesz wziąć więcej rzeczy na pokład - dostajesz miejsce bez poprzedzającego fotela (np. 1. rząd) - oczywiście zapytaj, jak jest z wzięciem wózka/nosidełka. - masz szansę (nie prawo!) dostać się do poczekalni business class, jeśli długo czekasz na samolot. Tam jest ciszej i dzidzia może spać. - nie bój się pytać/prosić obsługi przy jakichkolwiek problemach. Z reguły dzidzie momentalnie zasypiają i stanowią dla współpasażerów dużo mniejszy problem od pijanego buractwa. Wbrew pozorom, jeśli nie ma strasznych turbulencji, to samolot znacznie mniej trzęsie od samochodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: lot z dzieckiem!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 08:29 A ja drżę na samą myśl o "dzidzi" w samolocie. Nie straszne mi opóźnienia, przesiadki i długie nocne loty. Boję się jedynie "dzidzi" po sąsiedzku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex Re: lot z dzieckiem!!!!! IP: 80.50.32.* 08.02.07, 08:59 nie nawidze bachorów w samolocie! wyja, przeszkadzaja.... brrrr okropnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kashiash Re: lot z dzieckiem!!!!! IP: 62.233.164.* 11.02.07, 21:57 no jak sie jest bezplodnym to zazdrosci sie innym, ze moga latac z dzieckiem. A tu klapa, brak realizacji spolecznej wali tez w czache i pozniej sie takie bzdetne teksty na forum pisze. Nie podoba sie dzidzia na pokladzie to nie wsiadaj do samolotu. Wsiadz do swojego malucha jesli sie dorobiles i pojedź sobie swoim WOZEM, nie bedziesz mial problemów. A jak masz lot przez ocean to przymocuj sobie 2 kajaki po bokach. Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: lot z dzieckiem!!!!! 12.02.07, 21:40 Gość portalu: kashiash napisał(a): > no jak sie jest bezplodnym to zazdrosci sie innym, ze moga latac z dzieckiem. A tu klapa, brak realizacji spolecznej wali tez w czache i pozniej sie takie > bzdetne teksty na forum pisze. napisala egoistyczna mamuska....szkoda, ze poza swoim dzieckiem swiata nie widzisz, sprobuj sie postawic na miejscu pasazera, ktory bedzie siedzial w poblizu takiego placzacego malenstwa.... >Nie podoba sie dzidzia na pokladzie to nie > wsiadaj do samolotu. Wsiadz do swojego malucha jesli sie dorobiles i pojedź > sobie swoim WOZEM, nie bedziesz mial problemów. A jak masz lot przez ocean to > przymocuj sobie 2 kajaki po bokach. bez komentarza-zenujacy poziom dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lili Re: lot z dzieckiem!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 21:59 No iberia, oczywiscie zenujacy, ale chyba nie bardziej niz ta wypowiedz: "nie nawidze bachorów w samolocie! wyja, przeszkadzaja.... brrrr okropnosc" (i jeszcze z bledem :-/) Ja tego nie rozumiem, czyli co, powinno sie zakazac latania dzieciom? Dzieci takie sa, ze czasem placza i czasem nie da sie ich uspokoic tak na zadanie. Protestowac moze tylko ten kto nie ma dzieci. A tlumaczenie, ze nie planuje jest naiwne, bo kazdemu moze sie zdarzyc ;-)). A jak sie zdarzy to co, zaszyje sie w domu na najblizsze 18 lat?? Ja latam z dziecmi, staram sie zeby nikomu nie przeszkadzaly, nie zamierzam z tego rezygnowac, bo dzieki temu szybciej docieram tam gdzie chce. A mam wrazenie, ze Polacy, ktorzy sie nareszcie "rozlatali", (bo wczesniej to byla za droga impreza dla szarego obywatela), poczuli sie panami swiata. Ja teoretycznie moge napisac, ze nienawidze chamskich wspolpasazerow pchajacych sie do odprawy, jak po papier toaletowy, ale rozumiem, ze kazdy ma jakis problem ;-). Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: lot z dzieckiem!!!!! 12.02.07, 22:24 Gość portalu: lili napisał(a): > No iberia, oczywiscie zenujacy, ale chyba nie bardziej niz ta wypowiedz: > > "nie nawidze bachorów w samolocie! wyja, przeszkadzaja.... brrrr okropnosc" (i jeszcze z bledem :-/) obie na takim samym prymitywnym poziomie. > > Ja tego nie rozumiem, czyli co, powinno sie zakazac latania dzieciom? nikt nic takiego nie napisal...no chyba, ze cos przeoczylam ;-) >Dzieci takie sa, ze czasem placza i czasem nie da sie ich uspokoic tak na zadanie. owszem.Tylko nie kazdy rodzic decydujacy sie na podroz samolotem jest swiadom tego, ze dziecko moze zle znosic lot a zwlaszcza start czy ladowanie-sama mam z tym duzy problem, wiec nie dziwi mnie kiedy dziecko placze-co nie znaczy, ze mi to nie przeszkadza. > Protestowac moze tylko ten kto nie ma dzieci. ???? czyzby? > A tlumaczenie, ze nie planuje jest naiwne, bo kazdemu moze sie zdarzyc ;-)). A jak sie zdarzy to co, zaszyje sie w domu na najblizsze 18 lat?? dokladnie. >Ja latam z dziecmi, staram sie zeby nikomu nie przeszkadzaly, lubie rozsadne mamy :-) > nie zamierzam z tego rezygnowac, bo dzieki temu szybciej > docieram tam gdzie chce. A mam wrazenie, ze Polacy, ktorzy sie > nareszcie "rozlatali", (bo wczesniej to byla za droga impreza dla szarego > obywatela), poczuli sie panami swiata. chyba troszke przesadzasz. > Ja teoretycznie moge napisac, ze nienawidze chamskich wspolpasazerow pchajacych sie do odprawy, jak po papier toaletowy, ale rozumiem, ze kazdy ma jakis problem ;-). dokladnie.Tylko wiesz czesto sie zdarza, ze rodzice uwazaja sie ze pepek swiata i w nosie maja innych pasazerow....liczy sie tylko ich dziecko i basta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lili Re: lot z dzieckiem!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 22:27 > > Ja tego nie rozumiem, czyli co, powinno sie zakazac latania dzieciom? > > nikt nic takiego nie napisal...no chyba, ze cos przeoczylam ;-) Ja tylko wyciagam wnioski, byc moze bledne ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lili Re: lot z dzieckiem!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 22:35 za szybko enter :-/ > > Protestowac moze tylko ten kto nie ma dzieci. > > ???? czyzby? No dobrze - nie rozumiec tego moze tylko ten kto nie ma dzieci. ROZUMIEC, nie musi sie na to bezkrytycznie godzic. > dokladnie.Tylko wiesz czesto sie zdarza, ze rodzice uwazaja sie ze pepek swiata > > i w nosie maja innych pasazerow....liczy sie tylko ich dziecko i basta. No oczywiscie, ze tak sie zdarza, ale ja sie czuje nieco dotknieta, kiedy ktos generalizuje i mowi, ze nienawidzi wrzeszczacych w samolocie bachorow. Byc moze to wlasnie moj "bachor" ostatnio mu przeszkadzal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oksi Re: lot z dzieckiem!!!!! IP: 80.50.32.* 13.02.07, 09:05 to nie lataj z tym bachorem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lili Re: lot z dzieckiem!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 10:03 Poziom spada A Ty jak bedziesz mial/miala "bachora" to bedziesz w domu siedziec?? A jak Ci "bachory" przeszkadzaja to sam/sama nie lataj. Boszzzzzz co za ludzie :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oksi Re: lot z dzieckiem!!!!! IP: 80.50.32.* 13.02.07, 10:14 nie zamierzam miec dzieci to utrudnia zycie Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: lot z dzieckiem!!!!! 13.02.07, 10:18 Gość portalu: oksi napisał(a): > nie zamierzam miec dzieci to utrudnia zycie szkoda, ze twoja matak miala inne zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lili Re: lot z dzieckiem!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 10:36 :-D Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: lot z dzieckiem!!!!! 13.02.07, 11:39 Gość portalu: lili napisał(a): > :-D masz racje, nie karmie trolla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oksi Re: lot z dzieckiem!!!!! IP: 80.50.32.* 13.02.07, 11:44 co ma piernik do wiatraka, moja matka chciala miec dzieci a ja nie chce. jest duzo ciekawszych rzeczy do robienia niz wychowywanie dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: lot z dzieckiem!!!!! 13.02.07, 12:23 Gość portalu: oksi napisał(a): > co ma piernik do wiatraka, moja matka chciala miec dzieci a ja nie chce. jest > duzo ciekawszych rzeczy do robienia niz wychowywanie dziecka jak czytam takie trolle jak ty to jestem za aborcja.EOT. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kashiash Re: lot z dzieckiem!!!!! IP: 62.233.164.* 13.02.07, 13:05 pewnie zrobili z ojcem na próbe i zapomnieli zabic ... zostale takie chodzące g. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kashiash Re: lot z dzieckiem!!!!! IP: 62.233.164.* 13.02.07, 13:03 Pasozyt! Spoleczenstwo potrzebuje dzieci zeby istniec. No ale ty pewnie jestes w stanie dostarczyc tak samo glupie i krotkowzroczne jak ty wiec moze i lepiej ze nie chcesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klara Re: lot z dzieckiem!!!!! IP: 200.6.224.* 10.11.07, 02:41 Nie bede sie rozmnazac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klara Re: lot z dzieckiem!!!!! IP: 200.6.224.* 10.11.07, 02:40 Podejrzewam, ze sama pchasz sie do odprawy ze swoim bachorem, tlumaczac swoje chamstwo rozmnazaniem. Na bachory powinien byc oddzielny przedzial. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klara Re: lot z dzieckiem!!!!! IP: 200.6.224.* 10.11.07, 02:38 To ty nie wsiadaj do samolotu ze swoim wrzeszczacym bachorem. I pomysl czasem, ze nie tylko bezplodni nie rozmnazaja sie. Wielu ludzi podejmuje swiadoma i odpowiedzialna decyzje, ze nie bedzie sie rozmnazac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c# Re: lot z dzieckiem!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 09:03 Gość portalu: jacek napisał(a): > A ja drżę na samą myśl o "dzidzi" w samolocie. Nie straszne mi opóźnienia, > przesiadki i długie nocne loty. Boję się jedynie "dzidzi" po sąsiedzku. Taki duży, a takiego małego się boi. Dzidzia nie gryzie, może jedynie obrzygać. Pisz do wszystkich linii lotniczych z propozycją organizacji lotów "nur fur Erwachsene". Żądaj stanowczo kneblowania maluchów w samolotach albo zamykania w kiblach. Jest jeszcze prosta metoda - przy check-in powiedz obsłudze, że masz alergię na dzieci i możesz niechcący zabić, to dostaniesz miejsce daleko od malucha. A tak na poważnie. Latam dość dużo. Matki z małymi dziećmi trafiają się sporadycznie. Dzieciaki czasem się drą, czasem nie. Z reguły na początku pomarudzą, potem śpią. Miałem kiedyś lot, który przed samym boardingiem został przesunięty o 6h i żal mi było malucha, który przez ten czas na pewno nie czuł się komfortowo. Niestety, czy nam się to podoba, czy nie, musimy być tolerancyjni. Trafiają się inwalidzi na wózkach, trafiają się starsze osoby permanentnie kopiące w poprzedzający fotel, trafiają się rozgadane nastolatki z makabrycznie głośnymi ipodami, trafiają się niemowlaki. C'est la vie. Tolerancja po prostu. O ile gościowi w śmierdzących skarpetkach czy pijanemu Anglikowi wracającemu z wieczoru kawalerskiego możesz spróbować zwrócić uwagę, o tyle niemowlak Cię nie posłucha... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klara Re: lot z dzieckiem!!!!! IP: 200.6.224.* 10.11.07, 02:45 Ale niemowlak nie podrozuje sam, a wlasciciel powinien posluchac. Rozumiem, ze czasem moze byc trudno uciszyc niemowlaka, ale wiekszemu mozna nakazac, zeby sie zamknal. A przede wszystkim zabronic dotykac ludzi. Trzymac mu lapy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kosmo Re: lot z dzieckiem!!!!! IP: *.cmbg.cable.ntl.com 16.11.07, 15:56 Jaka ty jestes pusta kobieto chociaz watpie ze kobieta mozna Cie nazwac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klara Re: lot z dzieckiem!!!!! IP: 200.6.224.* 10.11.07, 02:36 Do poczekalni business class? Z bachorem? To skandal! Ludzie placa wiecej po to, zeby sluchac wrzasku bachora!!! Dziecioroby naprawde sa bezczelne!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamusia Re: lot z dzieckiem!!!!! IP: 62.233.164.* 11.02.07, 22:10 wlasnie wrocilismy z nasza 6 m-czna corka z podrozy do Wloch. Lotów mieliśmy kilka i niestety mala płakała albo sobie gadała zależało jak bardzo była zmęczona. Wielu opisywało że dzieci spią, niestety nasz córcia nie chciała, wiec może byc i tak i tak. Pamietaj o jednym, że jak startuje samolot niech maluszek cos pije(ja dawałam jej piersi), żeby przełykało. Po za tym jest ok Po 2 jak lecisz z taka mała dzidzia to sprawdz czy samolot ma taka kołyskę przygotowana do małego dziecka (w naszym samolocie nie było) i mała była przypięta pasami do mnie i nie mogliśmy siedzieć w pierwszym rzedzie no i jeszcze jedno zależy jakimi lecisz liniami - po tych tanich sie za wiele nie spodziewaj... jak masz jeszcze jakieś pytania to pisz z chcęcią pomogę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karina Re: lot z dzieckiem!!!!! IP: *.160.unknown.vectranet.pl 12.02.07, 20:48 dzieki!ja bede leciec pierwszy raz i obawiam sie tego zatykania uszu czy to dlugo trwa,a jak dziecko bedzie spalo to tez to jest odczuwalne?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamusia Re: lot z dzieckiem!!!!! IP: 62.233.164.* 13.02.07, 10:47 to zatykanie uszu najbardziej przeszkadza przy starcie, przy londowaniu juz mniej, czasem tez trzeba przełknąć slinę nawet jak sie nie wznosi ale to juz pestka. Takie małe dzieci sie czesto slinią i polykaja sline wiec raczej nie ma problemu albo wez soczek jakiś i daj niech sie bawi chociaż, majac w buzi zawsze cos wpadnie wiec połknie Jak spi to spi i się nie przejmuje (przynajmniej moje), jak Ci sie uda to najlepiej by było ale cięzko aby spało na zawołanie ;-) Generalnie nie ma sie czym przejmować da sie przezyć A, jak możesz siadaj jak najbliżej przodu bo czym bliżej skrzydeł wiekszy hałas i trudniej zasnąć. a czym lecisz, tanimi liniami? pozdrawiam Bedzie dobrze nie martw sie zresztą podejrzewam że dorosłym bardziej to przeszkadza niz dziecią one jakos naturalnie łatwiej to znaszą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: lot z dzieckiem!!!!! IP: *.acn.waw.pl 18.02.07, 02:54 Witam, ja też będę lecieć z dwójką dzieci pierwszy raz (i oni i ja), trochę się obawiam. Będę leciała tanimi liniami (prawdopodobnie Wizz), mam kilka pytań, możliwe że dziwnych ale wybaczcie laikowi ;) - czy w tanich liniach miejsca są rezerwowane? jeśli nie - czy lecąc z dziećmi mam pierwszeństwo w wejściu na pokład? (słyszałam, że jest taka możliwość) - ile foteli jest w jednym rzędzie? ew.ile obok siebie w drugim rzędzie? będziemy lecieć jeszcze z 2 osobami dorosłymi, które będą się zajmować moim dziećmi w czasie kiedy ja będę spała (siła wyższa ;) - chciałabym jak najlepiej rozplanować miejsca Z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamusia Re: lot z dzieckiem!!!!! IP: 62.233.164.* 19.02.07, 16:49 ja lecialam Ryanair i tam nie ma przydzielanych miejsc (z tego co wiem to inne tanie linie tez tak maja) co do wejscia na pokład (a zasadniczo opuszczenie gate "gejtu") to albo wykupic priorytet (w Ryanair chyba 2E) i chyba zalezy od stiuardesy wpuszczajacej bo na 4 loty w ostatnim nam powiedziala ze juz nie ma pierszenstwa z dziecmi - najlepiej sprwadz w ich regulaminie jak jest to sie domagaj, ponadto jak szybciej sie odprawisz to mozesz juz isc i czekasz juz przy wejsciu na poklad wiec bedziesz i tak jedna z 1 no i mozesz wyslac kogos z dzieckiem jako pierwszego bez bagazu to zajmie miejsca wam foteli jest 6 (3 po prawej i 3 po lewej) i jezeli nie ma w samolocie takiego specjalnego miejsca dla maluszka to pirwszy rzad jest tylko dla dosroslych, zreszta stiuardesa powie czy wolno czy nie no i jak dzieci sa w wieku do 2 lat to siedza na kolanach pozdrawiam i milego lotu bedzie dobrze wez soczek dla maluchów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) haha Re: lot z dzieckiem!!!!! IP: 80.50.32.* 19.02.07, 16:53 chyba stewardesa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;-/ Re: lot z dzieckiem!!!!! IP: 62.233.164.* 19.02.07, 18:09 nie u miesz doradzić wiec wyśmiewasz.... tak najlepiej..... jestes bardzo smutnym samotnym człowiekiem!!!! wyrazy współczucia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) Re: lot z dzieckiem!!!!! IP: 80.50.32.* 19.02.07, 18:15 widac ze nigdy w samolocie nie bylas. zreszta nie trzeba w samolocie byc zeby poprawnie pisac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) Re: lot z dzieckiem!!!!! IP: 62.233.164.* 19.02.07, 18:22 a ty jesteś taka idealna że nigdy błędu nie zrobiłaś... pogratulować!!!! :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: lot z dzieckiem!!!!! IP: *.acn.waw.pl 19.02.07, 23:03 Bardzo dziękuję za odpowiedź. Może rzeczywiście wykupię priorytet skoro jest taka możliwość. Mam nadzieję, że mnie nie stratują ;) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
iwona298 Re: lot z dzieckiem!!!!! 20.02.07, 08:44 wizzair ma male samoloty, ogolnie chyba wszystkie tanie linie maja male samoloty, airbus a320, 180 miejsc, ja lecialam Lot-em, i byl duzy, takze mam porownanie. W Wizzair jest ciasno miedzy siedzeniami, chyba tak ciasno jak w autobusach. Odpowiedz Link Zgłoś
iwona298 Re: lot z dzieckiem!!!!! 19.02.07, 17:35 Gość portalu: ewa napisał(a): > Witam, > ja też będę lecieć z dwójką dzieci pierwszy raz (i oni i ja), trochę się > obawiam. Będę leciała tanimi liniami (prawdopodobnie Wizz), mam kilka pytań, > możliwe że dziwnych ale wybaczcie laikowi ;) > - czy w tanich liniach miejsca są rezerwowane? jeśli nie - czy lecąc z dziećmi > mam pierwszeństwo w wejściu na pokład? (słyszałam, że jest taka możliwość) > - ile foteli jest w jednym rzędzie? ew.ile obok siebie w drugim rzędzie? > będziemy lecieć jeszcze z 2 osobami dorosłymi, które będą się zajmować moim > dziećmi w czasie kiedy ja będę spała (siła wyższa ;) - chciałabym jak najlepiej > > rozplanować miejsca > Z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi. ja latam Wizzair do Belgii, matki z dziecmi do 2 lat zajmuja miejsca nieparzyste, pierwszych nie mozna, a szkoda, bo jest wiecej miejsca. A w samolotach Wizzair jest bardzo ciasno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: lot z dzieckiem!!!!! IP: *.acn.waw.pl 19.02.07, 23:07 Również bardzo dziękuję za odpowiedź :) > A w > samolotach Wizzair jest bardzo ciasno. Mogłabym wiedzieć jak bardzo? Do czego to można porównać? Czy inne samoloty są większe i o ile? Ja mam niestety problem z lataniem (klaustrofobia), muszę zażyć leki mocno uspokajające. Obawiam się jednak, że sam widok wnętrza może mnie przestraszyć i zaczęłam się zastanawiać czy jednak nie zapłacić więcej i polecieć np. LOT-em - pewnie ma przestronniejsze samoloty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vika Re: lot z dzieckiem!!!!! IP: *.spray.net.pl 20.02.07, 20:15 inne samoloty sa wieksze, ale bez przesady, imho lot nie jest warty sporej zapewne doplaty; w wizz jest rzeczywiscie ciasno - mniej wiecej jak aotobus dalekobiezny eurolines;) (chodzi o miejsce na nogi i lokcie) no i jak sie zaczyna wychodzenie i wyjmowanie rzeczy, to jest troche uciazliwe, jeden korytarzyk - rzeczywiscie troche ciasno zmiana na lot wiele nie zmieni, nie wiem jak daleko sie wybierasz, ale skoro wizzem, to pewnie gdzies blisko, a na takich trasach z reguly nie lataja te najwieksze maszyny; Odpowiedz Link Zgłoś
tropikey Re: lot z dzieckiem!!!!! 19.02.07, 19:19 cześć, nie dałem rady przeczytać wszystkich wypowiedzi (szczególnie tych nie na temat), więc nie wiem, czy już ktoś Ci doradził byś poprosiła o specjalny kojec dla dziecka, który można przyczepić do uchwytów na ścianie przed fotelami (o ile oczywiście w samolocie, którym będziesz lecieć coś takiego będzie). Wygląda to tak: www.tropikey.com/copperminegallery/displayimage.php?album=11&pos=0 Pozdrawiam, Bartek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klara Re: lot z dzieckiem!!!!! IP: 200.6.224.* 10.11.07, 02:33 Powinnas raczej martwic sie jak to zniosa wspolpasazerowie. Przede wszystkim trzymaj je, zeby nie dotykaly ludz, nie pozwalaj biegac i wrzeszczec. Odpowiedz Link Zgłoś
dontteaseme Niech Klara lepiej uwaza... 10.11.07, 10:46 Klaro Droga! Ja na Twoim miejscu martwilabym sie o swoj wlasny tylek podczas lotu - moze sie bowiem zdarzyc ze usiadziesz kolo psychopatycznego mordercy, ktory zechce zrobic girlande noworoczna z Twoich wnetrznosci i udekoruje nimi okoliczne fotele. Albo - w wersji light - usiadzie kolo Ciebie pachnacy soba dzentelmen o masie 180 kg, ktory dopiero co skonsumowal onion pie i przez cala droge bedzie sie slinil na jego wspomnienie... a Ty i przez cala podroz bedziesz wdychac jego aromat i ocierac kropliska jego sliny z czola. W wersji ciekawszej wizualnei dzentelmen moze tez dostac ataku torsji, i wtedy wszyscy dookola, z toba na czele, beda mieli takze szanse poznac smak i kosnystencje polowicznie przetrawionego onion pie. Bachory, niepelnosprawni i osoby wizualnie 'estetyczne inaczej' to sofcik przy powyzszych... PS. Ja bym sie bala, ze kolo mnie siadzie taka osoba jak Ty. Balabym sie, ze moj szosty zmysl wyczuje, jaka z Ciebie swiatla i emaptyczna istota, no i bede zmuszona uczynic cos, co pocharata troche moja nieskazitelna reputacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: Niech Klara lepiej uwaza... IP: *.aster.pl 12.11.07, 00:04 Najgorzej jak koło nas usiądzie debil z urodzenia, taki jak ty. Wtedy tylko pałą w mordę i za burtę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenua Re: Niech Klara lepiej uwaza... IP: *.compower.pl 16.11.07, 15:36 haha ta przed statnia wypowiedz mnie rozwaliła dobre ihhihi , oj widze,ze bachory bez pozwolenia swoich bezmyslych rodziców ktorzy zdecydowali się je urodzic dorwały się do komputera zenua.dzieci sa cudowne precz z zazdrosnymi babami które dokonuja baorcji. Odpowiedz Link Zgłoś