Gość: marek IP: *.adsl.inetia.pl 17.07.07, 12:45 Jakie są wrażenia osób, które były? Czy podczas zwiedzania wiele godzin spędza się na słońcu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: m Re: turcja+syria triada IP: 217.96.93.* 17.07.07, 22:10 Syria to jedna wielka pustynia, więc przebywanie w 40-stopniowym upale i suchyn powietrzu to norma. Drzewa rosną raczej na pólnocy kraju, tudzież oaza w Palmyrze może być schronieniem dla tych co nie lubią się palić na słońcu, jednak w tym kraju trzeba się z tym liczyć. No chyba ze zostanie się w hotelu (każdy bez wzgledu na standard ma klimę) ale chyba nie o to chodzi Syria jest pięknym krajem o wspaniałej kulturze i niezwykle życzliwych ludziach. Wystarczy zamienić kilka słów a zaraz zaproszą na obiad czy kawę do siebie do domu. raz w jednej z kawiarni w Damaszku dostaliśmy kosz owoców za to że przyjechaliśmy z Polski-tak po prostu spontanicznie od obsługi No i wbrew temu czym raczą nas media jest bezpiecznie, choć to kraj zdecydowanie antyamerykański Warto jechac by poczuć klimat, a i te słońce nie jest tak dokuczliwe Jedna tylko wazna sprawa-jakikolwiek ślad pobytu w Izraelu uniemożliwi na 100% uzyskanie wizy do Syrii. To jest bardzo skrupulatnie sprawdzane na granicy, stad kontrola nieraz się pzreciąga Ale naprawde warto. Nie wiem czy z Triadą, bo nie jestem w tym temacie. po prostu warto tam jechać Odpowiedz Link Zgłoś
bazylowa122 Re: turcja+syria triada 22.07.07, 17:29 Właśnie wróciłam z imprezy Syria-Turcja, byłam z Triadą Było trochę męcząco, ale wspaniale..Gorąco,duszno, ale tyle wrażeń, że warto. Wspaniały pilot pan Wojtek przekazał tyle wiadomości o tych krajach, ich historii, kulturze i ludziach Odpowiedz Link Zgłoś