Dodaj do ulubionych

Hmmm turcja

21.09.25, 23:13
Moja rozmowa z Turkiem na tureckim bazarze
On -hallo skąd jesteś?
Ja - z Niemiec (mieszkam coś ponad 20 lat w de)
On -mysle że jesteś z innego kraju
Ja- hmm jakiego?
On- z Polski ,są tam najładniejsze kobiety
Ja - ok masz racje, to poproszę ta torebkę

Myślicie że cwaniaczek mną zakręcił czy faktycznie my Polki jesteśmy jednak ładne w porównaniu do Niemek czy innych narodowości.
Obserwuj wątek
    • taki-sobie-nick Re: Hmmm turcja 21.09.25, 23:17
      Dawaj foto.
      • pytajacakinga Re: Hmmm turcja 21.09.25, 23:23
        taki-sobie-nick napisała:

> Dawaj foto.

Tego Turka? Nie mam, kupiłam szczęśliwa torebkę że jednak zobaczył we mnie Polke a nie pomyślałam żeby robić mu zaraz foto na emame.
        • taki-sobie-nick Re: Hmmm turcja 21.09.25, 23:28
          pytajacakinga napisał(a):

> taki-sobie-nick napisała:
          >
          > > Dawaj foto.
          >
          > Tego Turka? Nie mam, kupiłam szczęśliwa torebkę że jednak zobaczył we mnie Polk
          > e a nie pomyślałam żeby robić mu zaraz foto na emame.

Własne.
          • taki-sobie-nick Re: Hmmm turcja 21.09.25, 23:45
            Eeee, nie ma.

A autorka nic nie pisze, czy się targowała.

Z tego zadowolenia zapłaciła pewnie kilka razy za dużo.
            • pytajacakinga Re: Hmmm turcja 22.09.25, 06:40
              taki-sobie-nick napisała:

> Eeee, nie ma.
              >
              > A autorka nic nie pisze, czy się targowała.
              >
              > Z tego zadowolenia zapłaciła pewnie kilka razy za dużo.

No właśnie tak było nawet się nie targowalam
        • snakelilith Re: Hmmm turcja 21.09.25, 23:49
          Wielu Turków sprzedających na bazarach i w sklepach na wybrzeżu i w Stambule mieszkało i pracowało wiele lat w Niemczech, dlatego bezbłędnie wyczuwa obcy akcent. Po 20 latach ciągle go masz. Nawiązanie do twojej ewentualnej narodowości miało być początkiem small talku i zdobycia twojej sympatii. Im milej wypadnie w twoich oczach, tym więcej forsy będzie gotowa u niego zostawić.
          Komplementy są więc normą w handlu w Turcji. Jak byłam kiedyś tam z mężem w sklepie z biżuterią, to sprzedawca całe barwne historie opowiadał, w stylu - piękna kobieta jest jak kwiat, który należy obficie podlewać podarunkami. Przy czym nawet za bardzo mi się nie przyglądał, a napastował cały czas mojego męża, bo to na nim chciał wymóc zakup drogiego naszyjnika, który niby specjalnie wybrał jako pasujący do mojej urody.
          Niewykluczone jednak, że mu się podobałaś, albo czymś ośmieliłaś, np. zachęcającą stylizacją, a skoro nie byłaś w męskim towarzystwie, to zarzucił wędkę, by sprawdzić, czy jesteś gotowa na erotyczną przygodę. Ale on to robi u wielu kobiet i nie tylko Polek, bo zachodnie turystki czasem tego tam też szukają.
        • princesswhitewolf Re: Hmmm turcja 22.09.25, 01:28
          >Tego Turka

torebki! 😁
    • sueellen Re: Hmmm turcja 21.09.25, 23:28
      Jesteś śliczna
      • pytajacakinga Re: Hmmm turcja 22.09.25, 10:28
        sueellen napisała:

> Jesteś śliczna

Nie zrozumiałas mojego postu nie pisze tu dla komplementów i nie robi na mnie wrażenia Turek tym bardziej że mieszkam w Berlinie to ciała tych mam dość
        Ale poczułam po prostu dumę że ktoś zobaczył we mnie Polke choć mówię Perfekt po niemiecku i powiedziałam że jestem z de po prostu to mega Mike że uważają nas na świecie czy to Turcy czy Niemcy za bardzo ładne kobiety.Moj mąż Niemiec też to mówi że Polki są mega ładne wyjątkowe itd
        • snakelilith Re: Hmmm turcja 22.09.25, 11:12

> Ale poczułam po prostu dumę że ktoś zobaczył we mnie Polke choć mówię Perfekt p
          > o niemiecku

Po niemiecku perfekt jest z małej litery, bo w tym kontekście chodzi o Adjektiv.
          • pytajacakinga Re: Hmmm turcja 22.09.25, 22:19
            snakelilith napisała:

> pytajacakinga napisał(a):
            >
            >
            > > Ale poczułam po prostu dumę że ktoś zobaczył we mnie Polke choć mówię Per
            > fekt p
            > > o niemiecku
            >
            > Po niemiecku perfekt jest z małej litery, bo w tym kontekście chodzi o Adjektiv
            > .

Nie podniecaj się kochana mój telefon często pisze co chce to pewnie za kare że piszę często w dwóch językach tak że jeżeli napisze coś z dużej litery to wcale nie znaczy że tak ma być czasem też zmienia mi całe wyrazy już w trakcie wysylania
        • furiatka_wariatka Re: Hmmm turcja 22.09.25, 23:02
          Kolejne wcielenie Anny z Wiednia? Czy Turek padł razony piorunem sycylijskim?
          Prawdopodobnie nie mówisz aż tak perfekt jak ci się wydaje, i zwyczajnie zdradził cie akcent. A Turek, żyje z handlu, tu kupisz, tam sprzedaż, nie weźmie cie bieda. Bajerę więc mieć musi. Pewnie z wrażenia się nie targowałaś, więc zarobił, na swoje wyszedł, a ty nadal przezywasz. Dobry handlarz.
      • pytajacakinga Re: Hmmm turcja 22.09.25, 11:06
        Jeszcze ci dodam Sueellen co w sumie najważniejsze w tej historii że ten Turek wiedział że ja poczuje się dumna będąc nazwana Półka i że sprzeda mi towar i to zadziałało poczułam się dumą że dostrzegł we mnie Polke
        • memphis90 Re: Hmmm turcja 22.09.25, 11:24
          Skoro taką dumną Półką jesteś, to czemu się przedstawiasz jako Niemka…? 🤔
          • pytajacakinga Re: Hmmm turcja 22.09.25, 22:20
            memphis90 napisała:

> Skoro taką dumną Półką jesteś, to czemu się przedstawiasz jako Niemka…? 🤔
            >

Pytanie było skąd jesteś ? A nie kim jakiej narodowości jesteś.
            Nigdy nie przedstawiłam się jako niemka
            • memphis90 Re: Hmmm turcja 23.09.25, 20:16
              A nie pochodzisz z Polski?
    • towariszczputin Re: Hmmm turcja 21.09.25, 23:49
      Raczej łase na komplementy...
    • dekoderka [...] 21.09.25, 23:53
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • bmtm Re: Hmmm turcja 21.09.25, 23:53
      Czeszki sa ładne.
      • dekoderka [...] 22.09.25, 00:01
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • bmtm Re: Hmmm turcja 22.09.25, 00:28
          A ty jakaś ułomna jesteś z tą zaczepnością? jesteś z gór? znajdź sobie inny obiekt fascynacji.
    • zanetka.x Re: Hmmm turcja 22.09.25, 05:57
      Obecnie Niemcy mają też rysy tureckie i inne arabskie np syryjskie.
      • alpepe Re: Hmmm turcja 22.09.25, 10:19
        Wczoraj wzywałam policję, przyjechało dwóch policjantów w typie aryjskim. Nie wiem, co wam tam we Władywostoku, czy skąd tam nadajesz, powiedziano o Niemcach, ale raczej nie masz racji.
    • fogito Re: Hmmm turcja 22.09.25, 06:25
      Turczynki są ładniejsze, ale im się kitu nie da wcisnąc. Byłam na bazarze w Istambule w te wakacje i wyszłam z niczym, bo mnie tak wkurzało to ich przymilanie się i komplementy z dudy.
      • klaramara33 Re: Hmmm turcja 22.09.25, 10:09
        Turczynki to inny typ urody, fajny miks w sumie też Polski są miksem ale bardziej pónocnych nardów chociaż też widać południowe, semickie a u nich ,więcej południowych i też wać północne.
        • simply_z Re: Hmmm turcja 22.09.25, 10:25
          jezu, co za belkot.
    • ritual2019 Re: Hmmm turcja 22.09.25, 06:51
      Naiwna (to delikakatne okreslenie) czy to na potrzeby forum?😂
    • klaramara33 Re: Hmmm turcja 22.09.25, 10:07
      Jedno i drugie smile
    • bywalec.hoteli Re: Hmmm turcja 22.09.25, 11:02
      Nie, jesteście ładne, ale Polki nie są ładniejsze czy atrakcyjniejsze od innych narodowości. U nas nie ma praktycznie prawdziwych blondynek, trudno też o taką ciemną brunetkę. Pozostaje uroda tak jak Polska cała - średnia.
      Uroda to jedno, ale Polki mocno tracą na charakterze przy bliższym poznaniu, w porównaniu do innych narodowości.
      • pytajacakinga Re: Hmmm turcja 22.09.25, 11:10
        bywalec.hoteli napisał:

> Nie, jesteście ładne, ale Polki nie są ładniejsze czy atrakcyjniejsze od innych
        > narodowości. U nas nie ma praktycznie prawdziwych blondynek, trudno też o taką
        > ciemną brunetkę. Pozostaje uroda tak jak Polska cała - średnia.
        > Uroda to jedno, ale Polki mocno tracą na charakterze przy bliższym poznaniu, w
        > porównaniu do innych narodowości.

No ciekawe ja jestem prawdziwa blondynka i moje jedna córka też.
        I jest dokładnie odwrotnie to co piszesz Polki zyskają przy Poznaniu (tel na siłę chce pisać to miasto) to jak smacznie gotują to jakie są serdeczne dla rodziny.Dlatego w de najlepsze opiekunki to Polki bo mają serce empatię i umiejętności.
        • bywalec.hoteli Re: Hmmm turcja 22.09.25, 11:21
          Z moich obserwacji polskie blondynki są albo farbowane albo ciemne blondynki.
          W ostatnich latach gorzej o tą serdeczność u Polek a większe spięcie i awanturnictwo. Zobacz nawet co się tu wyczynia na forum. Kapitalizm i internet to wyhodował.
        • glasscraft Re: Hmmm turcja 22.09.25, 11:40

> ...ja jestem prawdziwa blondynka...

Zaprawde jestes.
    • alexis1121 Re: Hmmm turcja 22.09.25, 11:51
      Nie, chodzi o typ urody. Do mnie mówiono w wielu miejscach na świecie po rosyjsku. Blond blondowi nierówny. Inny typ urody ma Polka, inny Szwedka, inny Niemka. Sprzedawcy idealnie to rozpoznają.
      • marecky81 Re: Hmmm turcja 22.09.25, 12:29
        Po rosyjsku? Rosjanki nie są szczurkowate.
      • klaramara33 Re: Hmmm turcja 22.09.25, 12:33
        alexis1121 napisała:

> Nie, chodzi o typ urody. Do mnie mówiono w wielu miejscach na świecie po rosyjs
        > ku. Blond blondowi nierówny. Inny typ urody ma Polka, inny Szwedka, inny Niemka
        > . Sprzedawcy idealnie to rozpoznają.
        Robiono kiedyś tak i się wyjaśniło jak lepiej poznałąm ,że domyślali się ,że owszem niekoniecznie jestem Rosjanką ale myśleli ,że w Polsce się mowi po rusku z powodu żelaznej kutryny . Już teraz rzadkie.
    • srubokretka Re: Hmmm turcja 22.09.25, 12:40
      Handlarze bazarowi to wyjatkowi obserwatorzy. Nie maja wogole problemow z logicznym mysleniem. Jezeli masz slowianska urode + akcent, to mial latwe zadanie.
      • taki-sobie-nick Re: Hmmm turcja 22.09.25, 20:23
        srubokretka napisał:

> Handlarze bazarowi to wyjatkowi obserwatorzy.

Iiii tam, chłop każdej mówi, że piękna, żeby się nie targowała.
        • srubokretka Re: Hmmm turcja 22.09.25, 21:33
          Tylko czy on jej to rzeczywiscie powiedzial ?
    • alterego72 Re: Hmmm turcja 22.09.25, 14:07
      Sprzedał ci torebkę Prady za 10 euro ? big_grin
      • pytajacakinga Re: Hmmm turcja 22.09.25, 22:23
        alterego72 napisała:

> Sprzedał ci torebkę Prady za 10 euro ? big_grin

Sama se kupiłam za trochę więcej i nie prady ale chodzi o sam fakt że jednej to że uznał mnie za Polke było dla mnie miłym komplementem i on pewnie o tym wiedział ale to też nie ma znaczenia.
        • taki-sobie-nick Re: Hmmm turcja 22.09.25, 22:28

> alterego72 napisała:
          >
          > > Sprzedał ci torebkę Prady za 10 euro ? big_grin
          >
          > Sama se kupiłam za trochę więcej i nie prady ale chodzi o sam fakt że jednej to
          > że uznał mnie za Polke było dla mnie miłym komplementem

Trzeba było zapytać, na jakiej podstawie sądzi, że jesteś Polką.
    • makurokurosek Re: Hmmm turcja 22.09.25, 14:09
      Jp naprawdę jesteś tak pusta i głupia by łapać tak prymitywne teksty sprzedawcy.
      • pytajacakinga Re: Hmmm turcja 22.09.25, 22:25
        makurokurosek napisała:

> Jp naprawdę jesteś tak pusta i głupia by łapać tak prymitywne teksty sprzedawcy
        .
        Oh tak kochana jestem pusta i głupia już ci lepiej? Cieszę się że mogłam ci poprawić humor i jutro lepiej ci się będzie pielilo to pole z kartoflami bo ja jestem pusta i głupia a ty oh i ach
    • terazkasia Re: Hmmm turcja 23.09.25, 17:55
      big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka