Dodaj do ulubionych

rejs do Karlskrony

IP: *.cs.bialystok.pl 20.07.03, 22:07
Klub Nokia dla swoich uczestnikow proponuje rejs do Karlskrony (Szwecja) za
ok 260 zl. Dzien i noc sie plynie promem, nastepny dzien i noc spedza sie z w
Szwecji. Czy ktos z was byl na tej wycieczce? Czy warto? Dzieki
Obserwuj wątek
    • Gość: albert Re: rejs do Karlskrony IP: *.acn.waw.pl 20.07.03, 22:32
      Byłem - BARDZO warto.
      Za te pieniądze i usługi jakie otrzymasz to naprawdę tanio.
      • Gość: Kim tak tak tak!!!!!!!! IP: *.autocom.pl 21.07.03, 03:18
        dokladnie wlasnie TAK. warto.... bylam i niesamowite przezycia :D
        heh.. tzn mielismy wycieczke szkolna.. i plynelismy na tej samej zasadzie.
        Naprawde.... za te pieniadze naprawde warto . Jest genialnie :-)))))
        Uwazaj, gdy bedziesz schodzic po schodach na pokladzie.. czesto sa mokre..
        Pozdrawiam :))))))))))
        Jest SUPER!
        • Gość: Nessa Re: tak tak tak!!!!!!!! IP: *.cs.bialystok.pl 21.07.03, 08:33
          Dzieki za utwierdzenie mnie w przekonaniu zeby jechac. Mam pytanie odnosnie
          posilkow. W Szwecji zapewnione jest sniadanie. Reszte pewnie na wlasna reke.
          Czy lepiej cos ze soba brac czy na pokladzie mozna cos kupic. Jakie sa ceny na
          pokladzie? A jakie ceny w samej Szwecji (jedzenie i jakies pamiatki). Dzieki
          • Gość: szcz Re: tak tak tak!!!!!!!! IP: *.czes.gazeta.pl 21.07.03, 11:50
            Jedź koniecznie. Rejs jest fajny, a sama Karlskrona to wyjatkowo ciekawe
            miasto. Warto najpierw zobaczyć z przewodnikiem z promu najciekawsze miejsca, a
            potem samemu pospacerować. Koniecznie trzeba być w muzeum morskim! Sklepów z
            pamiątkami i knajpek jest bardzo dużo. Niestety, ceny są trochę z innej planety,
            ale wycieczka jest super i wszystkim polecam. Taniej można coś kupić na promie.
    • Gość: Nessa Re: rejs do Karlskrony IP: *.cs.bialystok.pl 25.07.03, 12:06
      Jaka walute najlepiej ze soba wziac aby placic na promie i na ladzie w Szwecji:
      korone szwedzka czy mozna tam placic w Euro. Wiem na pewno ze w Karlskronei nie
      mozna wymienic zlotowek.
      • nowamloda Re: rejs do Karlskrony 25.07.03, 13:02
        Najlepiej korony.

Uwazaj na wybor rejsu, bo plywaja rozne statki. Jeden jest duzy i fajny (z
        restauracjami, kinami itp.), a drugi jest maly i badziewiasty ze stolowka dla
        trackerow i nic poza tym.
        • Gość: Nessa Re: rejs do Karlskrony IP: *.cs.bialystok.pl 25.07.03, 13:22
          Dzieki za ostrzezenie jednak nei wiem na jaki statek trafie. Nie wiesz jak
          nazywa sie ten fajny prom a jak ten badziewiasty? Jest to organizowane przez
          Stena Line wiec prom jest chyba w porzadku??????? Dzieki
          • Gość: bah7 Re: rejs do Karlskrony... IP: ProteriansZgNet:* 25.07.03, 22:09
            Gość portalu: Nessa napisał(a):
            > Dzieki za ostrzezenie jednak nei wiem na jaki statek trafie. Nie wiesz jak
            > nazywa sie ten fajny prom a jak ten badziewiasty? Jest to organizowane przez
            > Stena Line wiec prom jest chyba w porzadku??????? Dzieki

Nesso !

Odpowiedzi na wszystkie Twoje pytania i wiele następnych są tu /wybierz
            Poland/ :

www7.stenaline.pl

Warto !

bah7

• Gość: Andrzej Re: rejs do Karlskrony... IP: 157.25.131.* 05.08.03, 11:31
              Klasycznym i fajnym promem jest Stena Baltica,sa tam restauracje,2 sale
              kinowe,sala do zabaw dla dzieci i inne atrakcje.Stena Traveller to mniejszy
              prom,taki zeby dopłynac i juz bez zadnych atrakcji.Po prostu najlepiej zerknac
              na strone www.stenaline.pl i zarezerwowac sobie rejs Balticą.Hej!
      • klaryska Re: rejs do Karlskrony 25.07.03, 18:59
        Gość portalu: Nessa napisał(a):

> Jaka walute najlepiej ze soba wziac aby placic na promie i na ladzie w
        Szwecji:
        >
        > korone szwedzka czy mozna tam placic w Euro. Wiem na pewno ze w Karlskronei
        nie
        >
        > mozna wymienic zlotowek.
        naprawde w kazdym FOREX mozna wymienic pieniadze. Moge to zobic w Malmo w
        Sztokholmie. no ale nie probowalam w KRLst.
        Co od zakupow w Szwecji 'ICA' jest tansza niz 'KONSUM'. Ale tansze
        jest 'VIVO'. pewnie inne sieci sklepow beda na obrzezach miasta, wiec nie bede
        sie rozpisywac.
        Ponadto zazwyczaj tanie sa sklepiki prowadzone przez Arabow. Ten zawsze
        znajdziesz w miesci.
        • nowamloda Stena Baltica jest OK 29.07.03, 10:17
          Za to Stena Traveller to kompletne dno.
          • Gość: Nessa Re: Stena Baltica jest OK IP: *.cs.bialystok.pl 30.07.03, 08:56
            nowamloda napisała:

> Za to Stena Traveller to kompletne dno.

Stena Traveller to nazwa firmy czy promu na ktory moge trafic? Dlaczego to dno?
            • Gość: Kim nessa spokojnie.. IP: *.autocom.pl 05.08.03, 04:07
              po 1) waluta to korona szwedzka.
              co do wymieniania zlotowek w karlskornie to w banku bez zadnego problemu!!!
              sama wymienialam bo mi brakło :DDD hehe.. powwaznie nie ma problemu
              Jesli chodzi o same ceny tam to.. jest napewno drozej niz w polsce (ale kraj
              gdzie jest taniej to chyba ukraina bulgaria itp.. wiec to chyba normalne jest?)
              hm.. przed wyjazem wszyscy nas oszczegali zeby kupic sobie jedzneie w polsce
              itp.. paranoja.. (widok np ludzi ktorzy z zakupami w siatkach z polski chodza
              po karlskornie...) wiesz ja mialam koron szwedzkich kupionych za 200zł ale
              kupowalam ciuchy :P a na jedznie wydalam ok 100zł. nie chodzilam glodna.. i
              jeszcze kupilam jakies pamiatki i bylam w muzem morskim.. jest OK jesli
              chodzio ceny .. powaznie!
              aa co do promow.. stena line ma wszystkie OK promy.. i jesli plyniesz do
              karslorny na ten jednodniowny rejs nie masz sie co martwic!!!! Stena Line
              trzyma fason.. ajesli chcesz sie czegos jeszcze dowiedziec to polecam ich
              strone.
              po za tym jedzeniena statku jest.. sa chyba 3 restauracje.. roznie bywa. :-)
              ale obiad to mozesz dla 2 osob zjesc za np 60 zl... duzo... ale to szwedzki
              stol i naprawde mozna dobre rzeczy zjesc. :-)

hm.. jesli jeszcze jakies pytania masz to wal :-)
              buziaki i pozdrowienia
              • Gość: kim soory.. IP: *.autocom.pl 05.08.03, 04:08
                ma byc ostrzegali.. jestem dyslektyczka soory :-)
                mozesz mnie zlapac na mejlu flowerek3@wp.pl lub gg 2113023. chetnie udziele
                informacji :PPP jesli jeszcze cos chesz wiedziec
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka