Dodaj do ulubionych

Efeteria z Big Blue - czy warto

IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 06.08.03, 10:51
witam

pytałam Was o hotel Gortyna i mi go odradziliście - dzieki za to
ale znalazłam jeszcze coś co wygląda dość ciekawie
hotel Efeteria w Kissamos

czy ktoś tam był
jesli tak to opiszcie wrażenia
w katalogu napisali o możliwym hałasie dobiegajacym z ulicy - czy to eufemizm
autostrady?????

czekam na opinie - bo musze w końcu wykupić jakąś wycieczkę wyjeżdżam 28
sierpnia

pozdrawiam
Kama
Obserwuj wątek
    • Gość: misiunia1 Re: Efeteria z Big Blue - czy warto IP: 217.153.26.* 06.08.03, 15:40
      Witam,
      hotel nazywa sie Elefteria, bylam tam w zeszlym roku i bylam bardzo zadowolona,
      rzeczywiscie jest polozny przy autostradzie, ale to nie jest glowna droga i
      jest dosyc maly ruch, wiec mi przynajmniej halas nie przeszkadzal, a
      przynajmniej jest blisko przystanek. Na plaze jest blisko, przechodzi sie takim
      malym tunelem pod ulica, wiec nie trzeba uwazac na samochody. Plaza jest
      piaszczysto-kamienista. Holtel ma ladny duzy basen, jest zadbany, czysty,
      posilki tez nie najgorsze.Jest polozony miedzy dwoma wioskami i do wiekszego
      miasteczka trzeba spory kawalek dojsc, najblizsza wisoka ok 10 min drogi, ale
      tam jest tylko tawerna i jakis maly sklepik, warto wypozyczys samochod, ale
      bezposrednio w Kisamos, jest taniej i w wypozyczalniach maja info po polsku.
      • kamelcia Re: Efeteria z Big Blue - czy warto 06.08.03, 15:47
        dzięki za odzew
        czyli hotel jest na odludziu - żadnych tawern obok?
        w związku z tym chyba nalezy wykupić all inclusive

jak tam jedzenie - zróżnocowane - czy codzinie to samo
        to jest dość duży hotel - czy nie było problemu z ilością jedzenia - ktoś
        gdzieś pisał, że pod koniec pory wq której podają posiłek nie było jedzenia
        (dla tych co późno jadają)

pozdrawiam
        kama
        • Gość: misiunia1 Re: Efeteria z Big Blue - czy warto IP: 217.153.26.* 06.08.03, 15:56
          hotel jest calkiem spory, ja bylam tylko tydzien, ale akurat na tym turnusie
          bylo sporo mlodych ludzi, wiec bylo fajnie, przy basenie jest barek i bylo co
          robic, tawerna na wieczorne wypicie winka jak pisalam w Drapanias, blisko, ale
          to malenka wioska 3 domy na krzyz...trzeba wypozyczyc samochod i pojezdzic...ja
          z jedzienia bylam zadowolona, byl bufet, my mielismy sniadania i obiadokolacje,
          nam starczalo, ale jak ktos przychodzil na sam koniec wydawania jedzienia
          (sniadania chyba od 8 do 11, albo jakos tak), to juz sie nie zalapal na
          wszystko, my chodzilismy w "srodku" i wszystko bylo, jedzenie dobre, nawet
          urozmaicone, gorzej bylo podobno w drugim tygodniu, tak mowili znajomi ktorzy
          zostawali dluzej...
        • Gość: robert Re: Efeteria z Big Blue - czy warto IP: 80.249.5.* 06.08.03, 16:00
          Nie wiem czemu uparłaś się na Big Blue. Z własnego doświadczenia wiem, że nie
          posiadają oni w swojej ofercie dobrych hoteli, i wybierając się z nimi nie
          należy liczyć na jakieś luksusy. Mają niskie ceny bo mają nieatrakcyjne hotele,
          to jest zazwyczaj stare lub położone na odludziu. Jest się wtedy skazanym na
          zazwyczaj drogie hotelowe restouracje lub 1,2 tawerny oddalone spory kawałek
          drogi. Plaże zazwyczaj przy tych hotelach też są kiepskie. Pół biedy jak nie ma
          odprowadzanych akurat na nich ścieków co jest częstym zjawiskiem na Krecie.
          Muszę cię jednak pocieszyć większość polskich biur oferuje kiepskie hotele i
          trzeba mieć dużo szczęścia żeby dobrze trafić. Ja nie miałem
          • kamelcia Re: Efeteria z Big Blue - czy warto 06.08.03, 16:08
            kurcze
            szukam w różnych biurach ciekawych ofert
            wcale się nie uparłam na BB - zresztą po tym co wyczytałam na innych portach to
            włos mi się jezy na głowie
            jest tylko jeden problem lepsze biura nie mają ofert w tych okolicach np. Scan
            ma hotel koło Rethymnonu ale trzeba dojeżdżać około 10 kilometrów mówię o
            Dedalos Beach - reszta ofeert to okolice Herssonissos które mnie w ogóle nie
            bawi
            chcę mieć dobrą bazę do wyjazdu zarówno na kraniec ywspy jak i do wawozu
            Samarian

jak masz jakieś ciekawsze ofwerty to sie podziel
            prawdę mówiąc dawno sie tak nie zmęczyłam - jak tym przeglądaniem nieciekawych
            ofert

pozdrawiam i liczę na jakieś dobre wieści
            Kama
            • Gość: robert Re: Efeteria z Big Blue - czy warto IP: 80.249.5.* 06.08.03, 16:23
              lepiej niech ci się teraz jerzy niz tam na miejscu. Mi to biuro dwa razy
              zmieniało hotel za pierwszym razem 2 dni przed wyjazdem i drugi już na miejscu,
              a gdy zobaczyłem ten hotel to dopiero włos mi się zjeżył Gortyna w Scalecie-
              nikomu tego nie życzę. I wcale nie kupowałem tgz last minute, wybrałem
              Fereniki, ale podobno był w remoncie co na miejscu okazało się nieprawdą,
              prawdopodobnie dali sobie spokój z BB. Warto się trochę pomęczyć aby potem w
              spokoju rozkoszować się pięknem i klimatem Krety. Polecam Santorini jesp
              przecudowne, ale uwaga lepiej to kupić na miście. Big Blue bierz prawie dwa
              razy tyle. Naprawdę warto się trochę pomęczyć, a może sprawdzić hotej na
              greckich stronach co wymaga troche cierpliwości. Pozdrawiam i życzę ci miłego
              pobytu na Krecie i szczęśliwego powrotu
              • Gość: kamelcia Re: Efeteria z Big Blue - czy warto IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 07.08.03, 12:11
                mam pytanko odnośnie wycieczki na santorini
                ja też nie chcę jej wykupować w Big Blue tylko raczej w jakimś miejscowym biurze
                ile to mniej więcej kosztuje
                a czy można samemu wykupić w porcie miejsce na statku i w ogóle się nie bawić w
                żadne biura

poza tym chcę wypozyczyć samochód i do wawozu pojechać sama
                co warto jeszcze zwiedzić coś na wschód od rethymnonu

będę wdzięczna za odpowedź
                Kama

• Gość: misiunia1 Re: Efeteria z Big Blue - czy warto IP: 217.153.26.* 06.08.03, 16:17
      z tego hotelu jest dobry wypad wlasnie do wawozu Samaria, na plaze Elafinisi...
      i wszystkie fajnie mijsca na zachodniej czesci wyspy, ale wycieczka do
      Heraklionu i Knossos to juz na caaaaly dzien. To jest jeszcze mniej turystyczny
      rejon, wiecej turystow jest po drugiej stronie (wschodniej)
      ale nie namawiam, to ze mi odpowiadalo, nie znaczy przeciez ze Ty tez bedziesz
      zadowolona z tego hotelu...
      • Gość: robert Re: Efeteria z Big Blue - czy warto IP: 80.249.5.* 06.08.03, 16:26
        Pałac w Knosos i muzeum odradzam zwłaszcza z jakimś Biurem lepiej i taniej
        zrobić to samemu, nawet dojeżdzając autobusem. Ma się więcej czasu na wszystko
        a opowieści przewodników są małociekawe
        • Gość: misiunia1 Re: Efeteria z Big Blue - czy warto IP: 217.153.26.* 06.08.03, 16:29
          potwierdzam, my nie bylismy na ani jednej wycieczce z biura, wszystko
          zorganizowalismy sami (jezdzilismy wynajetym samochodzem), wyszlo duzo taniej
          niz wycieczki z biura...
    • Gość: Marek Re: Efeteria z Big Blue - czy warto IP: 213.30.75.* 08.08.03, 17:21
      Big Blue to kich uwaga na nich. Ponoc sa na skraju bankructwa. Wrucilem z
      Portugalii i nie poplacili hotelom. Nie dostalismy jedzenia w ostatnim dniu
      pobytu. Anulowali juz portugalie.
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka