IP: 195.136.251.* 18.07.01, 09:17
szukam czętnych na wyjazd do Rumunii w sierpniu. W planie góry Rodniańskie i
Bukowina
Obserwuj wątek
    • Gość: anita Re: Rumunia IP: 212.76.39.* 18.07.01, 12:42
      kiedy chciałabys pojechać,na ile ,czym i czy jedziesz sama ??
      • Gość: reska Re: Rumunia IP: 195.136.251.* 18.07.01, 14:13
        planowany termin wyjazdu - ok. 10 -23 sierpnia, w tej chwili jest nas dwoje
        chętnych
    • Gość: bartek Re: Rumunia IP: *.pila.sdi.tpnet.pl 18.07.01, 23:49
      Akurat wtedy mogę/urlop/ i też myślałem o Alpach Rodniańskich.Z tym,ze w
      drugiej połowie września nie spotkalibyśmy naprawdę nikogo.
      • Gość: Reska Re: Rumunia IP: 195.136.251.* 19.07.01, 09:00
        Mam nadzieję, że w sierpniu też nie będzie tłumów. Na wrzesień mam inne plany.
        • Gość: bartek Re: Rumunia IP: *.pila.sdi.tpnet.pl 19.07.01, 09:41
          Tłumów nigdy tam nie ma.
          • Gość: reska Re: Rumunia IP: 195.136.251.* 19.07.01, 11:46
            Nie mam wątpliwości, że Alpy Rodniańskie nie są oblężone przez turystów, ale
            nie wiem, jak jest na Bukowinie.
            • Gość: bartek Re: Rumunia IP: *.pila.sdi.tpnet.pl 19.07.01, 14:24
              No właśnie, na Bukowinie w wakacje jest już gorzej.Jak chcecie dojechać?Busem
              do Suczawy,czy ciuchcią przez Węgry.I jaki macie program bukowiński?No bo
              Rodniany, to wiadomo co.A na Bukowinie klasztory, czy jeszcze cóś?
              • Gość: reska Re: Rumunia IP: 195.136.251.* 19.07.01, 15:54
                Środka kominikacyjnego do Rumunii jeszcze nie ustaliliśmy, wrócić chcemy
                autobusem Suczawa - Przemyśl. Na Bukowinie chcemy przede wszystkim zwiedzić
                zabytki sakralne, planujemy na to ok. 4 dni, reszta w górach.Dokładny program
                opracujemy po zebraniu ekipy, jesteśmy otwarci na sugestie.
                • Gość: bartek Re: Rumunia IP: *.pila.sdi.tpnet.pl 19.07.01, 18:24
                  Czy na Ukrainie ani dnia,choćby na Lwów?Rozumiem,że załamanie pogody nie
                  powstrzyma was.Skąd chcecie wyjechać?I jakie preferencje co do kasy?Opcja mini
                  czy bez ograniczeń.Rozumiem,że jest was dwoje ze zróżnicowaniem na
                  płcie.Kondycja spoko,czy zamierzacie giąć wyczynowo.
                  • Gość: reska Re: Rumunia IP: 195.136.251.* 20.07.01, 09:19
                    Wyjeżdzamy z Warszawy. Na Ukrainie byliśmy wielokrotnie, ale bardzo chętnie
                    zwiedzilibyśmy po drodze Lwów albo Czerniowce. Wyczynowe chodzenie nas nie
                    interesuje, aczkolwiek po górach planujemy chodzić z całym zabranym do Rumunii
                    dobytkiem. Chcemy chodzić po górach dla przyjemności a nie dla sportu, dlatego
                    w razie załamania pogody możliwa jest modyfikacja pierwotnych planów. Chodzi
                    nam o to, żeby jak najwięcej zobaczyć i odpocząć w pewnym oddaleniu od
                    cywilizacji.
                    • Gość: bartek Re: Rumunia IP: *.pila.sdi.tpnet.pl 22.07.01, 22:00
                      Około 9 dni na Rodniańskie to może być zbyt duzy zapas,może by coś jeszcze w
                      okolicy?Podaj emalię bysmy mogli poznać się bliżej.
                      • Gość: reska Re: Rumunia IP: 195.136.251.* 23.07.01, 09:49
                        Na Alpy Rodniańskie wyjdzie mniej niż 9 dni, liczę się z tym, że komunikacja z
                        Polski do Rumunii i z powrotem oraz po Rumunii będzie dość czasochłonna.
                        reska@poczta.onet.pl
                        • Gość: bartek Re: Rumunia IP: *.pila.sdi.tpnet.pl 25.07.01, 18:36
                          Dlatego ekipa powinna liczyć od 5 do 10 osób.To standardowa pojemność Dacii/z
                          plecakami/ lub na siłę nawet busa.Mam problem z mapami.Podobno całkiem niezłe
                          są te jeszcze z czasów CK Monarchii.We wrześniu od 17 zabrałbym przynajmniej 2
                          dziewczyny.Może zmnienisz plany?
                          • Gość: reska Re: Rumunia IP: 195.136.251.* 26.07.01, 09:08
                            Drugą połowę września mam niepewną ze względu na ewentualne egzaminy. Jeżeli
                            jednak miałabym stuprocentową pewność, że wrześniowy wyjazd dojdzie do skutku,
                            mogę rozważyć zmianę planów.
                            Akualny e-mail: reskiba@poczta.onet.pl
                            • Gość: bartek Re: Rumunia IP: *.pila.sdi.tpnet.pl 26.07.01, 09:22
                              Otóż ja właśnie mam podobny kłopot.17.09. jestem wolny jak ptak. Bez żadnej
                              kichy.Moje kumpele z polibudy kończą studia i mogą na pewno.A jeszcze nawet nie
                              rozpuściłem wici o wrześniu.Spodziewam się więc dalszego wzrostu stanów
                              osobowych.Może być pewien klopot z facetami,ale babek nigdy nie zabraknie.O
                              kurczę, wyszedłem na erotomana.Sęk w tym,że wyciągają mnie w podanym przez
                              ciebie terminie sierpniowym na spływ Drawą.No i jestem rozdarty.Może
                              mielibyście ochotę na małe taplanko w składzie mocno zbliżonym do wrześniowego?
                            • Gość: bartek Re: Rumunia IP: *.pila.sdi.tpnet.pl 26.07.01, 09:29
                              A co z mapami?
                              • Gość: reska Re: Rumunia IP: 195.136.251.* 26.07.01, 10:21
                                Map szukamy w internecie. Co do taplanka - nie umiem pływać.
                                • Gość: bartek Re: Rumunia IP: *.pila.sdi.tpnet.pl 26.07.01, 10:41
                                  Taka duza dziewczynka, to fatalnie.Z Drawą niestety nie ma żartów.A jaki skutek
                                  tych kwerend kartograficznych?I czy byłas na Howerli?Czy rozważysz wrzesień?
                                  • Gość: reska Re: Rumunia IP: 195.136.251.* 26.07.01, 11:02
                                    Rozważam wrzesień.Rezultat poszukiwań kortograficznych na razie jest żaden. Na
                                    Howerli nie byłam. Byłam pod Howerlą, pogoda nie pozwoliła na atak
                                    szczytowy.Czy byłeś już w Rumunii?
                                    • Gość: bartek Re: Rumunia IP: *.pila.sdi.tpnet.pl 26.07.01, 11:25
                                      Byłem tu i tam,a w Rumunii akurat nie.Sporo sie dowiedziałem z netu od rodakow
                                      którzy tam byli i np. z rumuńskiej strony alpinet.ro/nie najlepsza/.Myślalem o
                                      przejściu z Rodniańskich na pólnoc,przez przełęcz jakąs tam/gdzie leży wrak
                                      samolotu z czasów wojny-dla dużych chłopców fascynujące/i zakonczeniu tego
                                      spacerku w stylu alpejskim wlaśnie na Howerli.Ale może bredzę,ponieważ bez map
                                      trudno sensownie policzyc czas takiej marszruty. Kumple z AKG Halny byli
                                      tam,ale teraz są w Julijskich,gdzie już byłem i serdecznie ich
                                      pozdrawiam.Wątpie jednak ,żebym dopadł któregoś w wakacje w celu zagarnięcia
                                      map.Choć do wrzesnia kto wie.
    • Gość: bartek Re: Rumunia IP: *.pila.sdi.tpnet.pl 27.07.01, 07:30
      Właśnie otrzymałem wiadomośc,że we wrzesniu na pewno wyjadą ze mną trzy sztuki
      pań.
      • Gość: reska Re: Rumunia IP: 195.136.251.* 27.07.01, 08:52
        Świetnie. Nastawiamy się w takim razie na wrzesień. Czy możesz napisać o Alpach
        Julijskich, w które wybiorę się prawdopodobnie w sierpniu.
        • smokbartalski Re: Rumunia 27.07.01, 11:59
          Czy we wrześniu będzie was dwoje?Co myślisz o Howerli i kiedy będziesz w kraju
          po powrocie.Możesz meilować.Julijskie są the best!Triglaw/v/ i nazad zrobiłem
          jednego dnia samotnie i w alpejskim,ale sprzyjala pogoda i dalem
          czadu.Schroniska nie są tanie.Przed burzą lepiej nie wychodzić/a zeby to się
          wiedzialo wczesniej/,jest tam jedna taka górka ktora łapie chyba ze 400/ w
          sezonie/ piorunów rocznie i tam uwazałbym.Poza tym luzik choc niektórzy lapią
          wysokościówkę, a do domu daleko.Zawsze można liczyć na ichni GOPR,chociaż rodzą
          się w związku z tym problemy z ubezpieczeniem.Turystow szczęśliwie niezbyt
          wielu.Jest to formalnie jedyny park narodowy,ale w 1999 zdażylo mi się objechać
          go bez kosekwencji autem.Wyjechałem z Bledu w stronę granicy z Austrią.Ach te
          skróty.Bylo tego 40 parę km ponad 2000 m.n.p.m.Widziałem niedzwiedzia i
          zapomniane pomniki partyzantów z ostatniej wojny, a także luźne kostki /gdzie
          indziej/ strzelców z Pierwszej.Bylo trochę nieswojo,bo spotkaliśmy tylko
          jednego pasterza z synami/jak to w Słowenii kulturalny angielski/.Rzeczywiście
          można tam niźle pobłądzić, a co dopiero pieszko.Niemniej, na główne szlaki
          możesz liczyć.Zyczę Ci niezłej pogody i wdechowego towarzystwa.Znam całe
          Bałkany chyba nieźle i po 30.07 mogę służyć radą.
          • Gość: reska Re: Rumunia IP: 195.136.251.* 27.07.01, 12:37
            Dzięki za informacje. Czy w Alpach Julijskich można nocować w namiotach? Co do
            Rumunii: we wrześniu jest nas dwoje, chyba że któreś z nas nie dostanie urlopu,
            czego jednak nie przewiduję. Myślę, że nad dokładnym planem wyrawy zastanowimy
            się wspólnie. Zależy mi na zwiedzeniu Bukowiny i przejściu Alp Rodniańskich,
            poza tym jestem otwarta na propozycje. W celu ustalenia planu tudzież
            zapoznania się dobrze byłoby się poznać osobiście, chyba że mieszkacie daleko
            od Warszawy.
            • Gość: bartek Re: Rumunia IP: *.pila.sdi.tpnet.pl 27.07.01, 13:19
              Baze namiotową mieliśmy w 1998 około 5km od Triglavu i nikt się nie
              czepiał.Fakt,że znajdowała się na wysokości o ile pamiętam 2300,a jak na
              tamtejsze warunki to już wysoko.My som z Pyrladii.Do 10 sierpnia/jadę na 4 dni
              w Izery,Karkonosze i Rudawy/ mam jedno mieszkanko calkiem wolne.Pewnie po 20
              także.Gdybyście wracali np. z plaż Bałtyku dłuższym skrótem to zapraszam.
              • Gość: reska Re: Rumunia IP: 195.136.251.* 02.08.01, 12:30
                Również zapraszam do Warszawy, gdybyście wracali z ojczystych gór okrężną
                drogą. Poponuję szczegóły wyjazdu do Rumunii ustalić pod koniec miesiąca, 26
                sierpnia wracam z urlopu.
                • Gość: bartek Re: Rumunia IP: *.pila.sdi.tpnet.pl 02.08.01, 15:43
                  Tobie to dobrze.Mnie czeka powrót z urlopu już 20.08.Daj znać meilem po
                  powrocie i baw się lepiej niż dobrze.Pozdro
    • Gość: dany Re: Rumunia IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.01, 23:36
      bardzo chetnie! napisz tylko kiedy, na ile i za ile (w przyblizeniu).
      Przejezdzalem w tym roku wlipcu przez Rumunie i postanowilem, ze tam powroce.
      dantop@kki.net.pl
      • Gość: reska Re: Rumunia IP: 195.136.251.* 09.08.01, 11:14
        Druga połowa września. Koszty: przejazd tam i z powrotem , prawdopodobnie
        autobusem przez Suczawę, kilka noclegów w domu polskim (reszta pod namiotami)
        wyżywienie, przejazdy na miejscu oraz ubezpieczenie; myślę że w sumie ok. 500
        zł. Bliższych informacji udzielę po 26 sierpnia, proszę o kontakt
        reskiba@poczta.onet.pl
        • Gość: bartek Re: Rumunia IP: *.pila.sdi.tpnet.pl 09.08.01, 13:22
          Dom Polski?Taki standard!Nasza 4 protestuje.W nocy jadę w góry.Nareszcie !Pozdro
          • Gość: reska Re: Rumunia IP: 195.136.251.* 09.08.01, 15:09
            standard za wysoki czy za niski? Je też w nocy jadę w góry i pozdrawiam?
            Dogadamy się po powrocie.
            • Gość: bartek Re: Rumunia IP: *.pila.sdi.tpnet.pl 09.08.01, 23:49
              Nudny.To bardzo stereotypowe miejsce.Tak slyszałem od bywalców.A krajan,tych
              przyjezdnych mam dosyć tutaj.Każda polska wycieczka tam wali.A w ogóle, to
              pokaż sloweńcom jak reska dyma.Uwaga na kozły.Strasznie podrywają piękne polki
              na dojściówkach do Triglavu:-)
              • Gość: reska Re: Rumunia IP: 195.136.251.* 27.08.01, 09:58
                Nie chciałabym nocować w namiocie przez cały wyjazd, w drugiej połowie września
                nie jest ciepło, a ja lubię wyłacznie wysokie temperatury w nocy. Z tego
                względu o ile to nie jes konieczne, wolę nie nocować w namiocie. W górach
                oczywiście nie ma innego wyjścia, ale na Bukowinie wolałabym inne rozwiązanie.
                Jestem otwarta na inne pomysły. Nie byłam w Rumunii, nie wiem, jak jest w
                domach polskich. Słyszałam, że jest tanio i sensownie, stąd taka koncepcja
                noclegu.
                • Gość: bartek Re: Rumunia IP: *.pila.sdi.tpnet.pl 27.08.01, 10:50
                  A kto nie lubi mieć ciepło?Witam po urlopie.Dobrze się zastanów,bo w przypadku
                  zalamania pogody wyższe temperatury raczej nam nie grożą.Zawrócic bez rozbicia
                  grupy nie bedzie łatwo.Myślę,że można nocować takze w domach rumuńskich.Przy
                  okazji poznać trochę tych ludzi i zmierzyć się ze stereotypami.
                  • Gość: reska Re: Rumunia IP: 195.136.251.* 27.08.01, 12:10
                    Nocleg w domach rumuńskich mi odpowiada.Załamania pogody już przeżywałam, więc
                    się ich nie boję, aczkolwiek nie lubię.
                    • smokbartalski Re: Rumunia 27.08.01, 17:38
                      Przejdźmy na pocztę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka