Dodaj do ulubionych

TRIADA odwołuje Maderę.

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.08, 10:58
Kilka miesięcy temu wykupiłam wakacje na Maderze. Niedawno, pocztą pantoflową
dowiaduję się, że miesiąc temu, w marcu biuro odwołało swoje imprezy na tej
wyspie. Mój letni urlop stoi pod znakiem zapytania, nie jestem o niczym
informowana a konsultantki z infolinii Triady zwodzą i mgliście odpowiadają na
pytania. Przypuszczam, że już dziś znają odpowiedź, czy loty
lipcowo-sierpniowe dojdą do skutku,ale zasłaniają się punktem z umowy,
mówiącym o tym, że biuro może odwołać imprezę nawet tydzień przed terminem. No
ale chyba nikt nie zaprzeczy, że sytuacja w/w jest odmienna. Czy ktoś ma
podobne doświadczenia z tym biurem? Pozdrawiam serdecznie.
Obserwuj wątek
    • janisa Re: TRIADA odwołuje Maderę. 19.04.08, 18:29
      Słyszałam, że powiadomili już klientów o odwołaniu czerwcowych wycieczek na
      Maderę - moi znajomi dostali telefon i pani powiedziała, że podobno nie było
      pełnego obłożenia na ten termin i muszą odwołać. Kasę zwracają.
    • Gość: asia Re: TRIADA odwołuje Maderę. IP: *.rho.forthnet.gr 21.04.08, 14:39
      jesli chcesz jechać na maderę to mam takie oferty. mogę Ci podesłać.
      napisz do mnie na asiusiab@o2.pl. Jak się już nastawiłaś na maderę
      to nie tylo triada ją ma. Pozdrawiam.Asia
      • Gość: mliko Re: TRIADA odwołuje Maderę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.08, 18:28
        Dziękuję za odpowiedź. Jeżeli odwołują czerwiec to pewnie i lipiec też. Jak mogą
        mieć pełne obłożenie na szczyt sezonu urlopowego, kiedy w marcu zamykają
        sprzedaż.Jest to dla mnie niezrozumiałe. Poza tym niech mi jak najszybciej
        zwrócą wpłacone pieniądze, a nie dwa tygodnie przed terminem, kiedy się nimi
        naobracają, a mnie zostaną same ochłapy wśród ofert. Triada brrr...
        • Gość: janek Re: TRIADA odwołuje Maderę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.08, 22:25
          Ja mam jechac w sierpniu Jak będe chciał odebrac wpłaty to ile mi
          potrącą?.
          • ewelinam10 Re: TRIADA odwołuje Maderę. 24.04.08, 11:37
            Koszty rezygnacji liczy każdy organizator wg swoich warunków, sprawdź w umowie,
            na pewno taką posiadasz.
            Rzeczywiście firma nie postępuje fair, chociażby ze względu na to, że już wie a
            trzyma Klientów w niepewności. Przecież gdybyście wiedzieli o tym wcześniej
            moglibyście sobie już szukać jakiś alternatyw. Moja propozycja jest taka, by
            zadzwonić jeszcze raz do biura, które sprzedawało Wam wczasy i wymóc na nich by
            się ustosunkowali to "plotek" czy odwołują czy nie. Najlepiej by Wam to na
            piśmie przesłali (dla biura, które jest ok, 2 zdania wrzucić do komputera to nie
            problem) faxem, emailem. Będziecie wtedy mieć pewność. A jak się okaże, że
            jednak odwołują imprezy to przynajmniej bedziecie wiedzieć na czym stoicie....
            • Gość: janek Re: TRIADA odwołuje Maderę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.08, 15:06
              Nie bedzie wyjazdu. Raz pani odbierająca telefon powiedziała mi, ze
              moga odwołać imprezę na tydzień wczesniej ale po wymianie zdań kiedy
              powiedziałem, że wystapie do sądu o oszustwo bo termin 7 dni jest
              tylko w sytuacjach awryjnych a to co robi Triada to jest oszustwo bo
              wie, że nie będzie imprezy i nie odwołuje i obraca spłacając swoje
              długi. Wtedy poptroszono abym zadzwonił za godzine i wtedy
              dowiedziałem się, że nie ma imprezy zwanej Madera a mam złatwiać
              zwrot w biurze gdzie wpłacałem ale będzie to trało kilkanaście dni.
              Podobno Triada bankrutuje i z jednych wypłat płaci długi Nikt nie
              dał mi wytłumaczenia dlaczego na podstawie Forum dowiaduje sie o
              sprawie
              • ewelinam10 Re: TRIADA odwołuje Maderę. 24.04.08, 15:32
                Współczuję..ale z drugiej strony przynajmniej wiesz na czym stoisz.
                Przynajmniej możesz działać i szukać alternatyw.Nie tylko Triada ma Maderę,
                domyślam się, że cena była niska, z nimi chyba nikt nie może konkurować cenowo.
                Może coś z Niemiec byłoby taniej (Berlin/Drezno/Lipsk)..? Z chęcią Ci pomogę w
                poszukiwaniach, jeśli tylko oczywiście chcesz. I omijaj Triadę z daleka bo to
                chyba nie pierwszy i nie ostatni raz taki numer wywijają...Głowa do góry,
                znajdziesz coś! :) pozdrawiam wakacyjnie
                • Gość: ARB Re: TRIADA odwołuje Maderę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.08, 23:14
                  To co wyprawia Triada jest żenujące. Dziękujemy Wam za wszystkie wpisy. Po
                  przeczytaniu, podjęliśmy decyzję o odwołaniu swojego wyjazdu na Maderę. Też
                  mieliśmy lecieć w sierpniu. Czy można ufać Itace? Hasta la proxima :)
                  • ewelinam10 Re: TRIADA odwołuje Maderę. 25.04.08, 14:55
                    Słuchajcie,
                    a może chcecie dla porównania kilka ofert na Maderę z Berlina/Lipska czy Drezna?
                    Może byłoby taniej a i pewniej. Sama od lat jeżdżę z firm niemieckich.Może to
                    jest jakaś alternatywa..W razie czego służę pomocą,
                    Wakacje tuż tuż :)
              • Gość: Kikus Re: TRIADA odwołuje Maderę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.08, 07:56
                Wytłumacz mi przyjacielu, jakim cudem twierdzisz, że Triada bankrutuje, skoro
                właśnie jest na etapie składania prospektu emisyjnego, aby wejść na giełdę ?
                Zanim coś napiszesz, to zastanów się, a nie siej defetyzmu.
                • Gość: Vito Re: TRIADA odwołuje Maderę. IP: *.tvsat364.lodz.pl 25.04.08, 08:30
                  Triada nie jest biurem tanim dlatego,ze chce takim byc,tylko dlatego, ze
                  prowadzi ekspansywna polityke,podobnie jak biura turystyczne
                  niemieckie.Wykupujac wczesniej wieksza ilosc miejsc u przewoznika,moze oferowac
                  tansze uslugi.jesli nie sprzeda wszystkich miejsc,to odsprzedaje je innym biurom
                  podrozy.Dlatego z Triada oplaca sie wybrac lepsza opcje hotelowa,a bedziecie
                  zadowoleni.
                  • squirrel9 Re: TRIADA odwołuje Maderę. 25.04.08, 10:07
                    Z takim biurem jak triada mozna wziąć ale tylko last minute bo to
                    najbardziej pewne u nich. Lepsza opcja jest gorsza od takiej samej
                    (obiecywanej) opcji niemieckiej.
                    Ekspansywność polega na kłamstwie.
                  • Gość: janek Re: TRIADA odwołuje Maderę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.08, 11:24
                    NIE jest to prawda ja wybrałem opcję hotelu **** i odwołali
                    podobnie tez *****
                    To jakie należy wg Ciebie opcje wybrać?
                    Jest to biuro gangsterski działające na krwędzi prawa
                    a podstawowa zasada zarobic za kazdą cenę. 90% oszukanych nie będzie
                    dochodziło sprawiedliwości bo sie to im przy powolnosci naszych
                    sądów i przekładania spraw nie opłaca. Natomiast może jako biuro
                    niszowe tanie biuro utrzyma się. Duzo osób nie ma wymagań i czy
                    hotel 5 km od morza czy 500 metrów to im wszystko jedno.
                    • Gość: Vito12 Re: TRIADA odwołuje Maderę. IP: *.tvsat364.lodz.pl 25.04.08, 12:07
                      Wczytuj sie zawsze dokladnie w oferte ktora wybrales i tego wymagaj od biura co
                      ci oferuje katalog,bo 300m od morza,to moze byc 300, ale przez gory i doliny,a
                      nie w drodze prostej.A przejscie przez ulice na plaze,to to samo.W Maroku to
                      bylo normalne przejscie,a w Rethymnonie na Krecie takie samo przejscie
                      graniczylo z cudem.
                      • Gość: janek Re: TRIADA odwołuje Maderę. IP: *.pjwstk.edu.pl 25.04.08, 13:13
                        Vito nie zmieniaj tematu Ja Ci napisałem, że nie jest prawdą, że z
                        Triada najlepiej jechać do dobrych hoteli a \\\\\maderę odwołali dla
                        **** i *****.hoteli tam ******* nie ma, widzę, że Cię uczyli
                        socjotechnki ale mam nadzieje, że nie w \triadzie
                        • Gość: Vito12 Re: TRIADA odwołuje Maderę. IP: *.tvsat364.lodz.pl 25.04.08, 16:34
                          Niestety nie ma biur uniwersalnych,czy nieomylnych,a Triada ma tak samo wpadki.
                          • Gość: janek Re: TRIADA na giełdę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.08, 22:21
                            Jest to zaskoczenie bo obok wyników finansowych powinno mieć dobra
                            opinie i watpie czy zespół d/s etyki biznesu giełdy da Triadzie
                            pozytywna opinie w biurze Ochrony konsumenta na hasło Triada warcza
                            i ...
                  • voyager747 Re: TRIADA odwołuje Maderę. 25.04.08, 22:56
                    Dobre i drogie hotele można wykupować w dobrych i drogich biurach. Triada idzie
                    raczej na ilość i specjalizuje się w tanich ofertach dla mniej wymagających
                    klientów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka