Dodaj do ulubionych

GG puder w perełkach

09.05.05, 18:44
Czy moge polecic , brunetce o b. bladej cerze puder w perełkach Natural
Radiance?. Dodam, że dziewczyna ma problem z dobraniem sobie pudru w sklepie
i zazwyczaj dobiera sobie za ciemny, a teraz chce tego uniknąć.
Zaproponowałam,że moze zawsze zwrócić, ale na zdjęciu te kuleczki wyglądaja
dośc ciemno a ona jest naprawdę blada
Obserwuj wątek
    • nicol.lublin Re: GG puder w perełkach 09.05.05, 21:54
      jeśli ma go używać jako pudru to za ciemny, ale moim zdaniem dla każdego. ja
      używam tylko na policzki
      • albicilla Re: GG puder w perełkach 10.05.05, 00:15
        Ja jestem blondynką , taką pszennoburaczaną .
        Używam tego pudru i uzyskuję efekt ładnej opalenizny.
        Możesz śmiało polecić.
    • bea123456789 Re: GG puder w perełkach 10.05.05, 10:04
      Z tym pudrem trzeba bardzo uważać ja stosuję go głównie do modelowania twarzy a
      nie na całą bo oba są ciemne tyle żę jeden jest w odcieniu różu a drugi brązu.
      Kiedyś byłam na pokazie gdzie osoba która robiła makijaż nie wiedziła o tym i
      zrobiła koszmar bo wypudrowała całą twarz.
      • 30i Re: GG puder w perełkach 10.05.05, 10:53
        To chyba dla mojej klientki sie nie nadaje, bo ona nie chciałaby zmieniać
        odcienia karnacji, lecz np. tuszować jakieś niedoskonałości w czasie okresu,
        kiedy jej naprawde gładka cera, robi się troszkę "popryszczana".
        W takim razie, któty puder jej doradzić?
        • bea123456789 Re: GG puder w perełkach 11.05.05, 08:35
          Nie wiem też o co Ci chodzi mówiąc puder. Bo wnioskuję że tuszować to myślisz
          o podkładzie a piszesz puder .Jeśli chodzi o tuszowanie to najlepszym jest
          podkład w kompakcie który ma gęstą konsystencję matowi i tuszuje
          niedoskonałości. Ale to mówimy o podkładzie na który można nałożyć kulki które
          mają posłużyć do modelowania. Jeśli chodzi o odcień to ten najjaśniejszy nie
          będę zmyślać jak się go pisze. Chyba że zamierza się opalać to odcień naturalny
          beż. Bo będzie go miała akurat przez całe lato. Można zrobić też w ten sposób
          że kupi sobie rozświetlający podkład który jest teraz w promocji i dokupi
          korektor (wszystko w najjaśniejszym odcieniu) korektor jest super bo bardzo
          dobrze tuszuje a do tego uważam że przyspiesza gojenie takiego miejsca dlatgo
          używam go nawet czasem na noc do zasmarowania pryszcza.
          • 30i Re: GG puder w perełkach 11.05.05, 09:32
            Nie kompakt nie.Ona konkretnie chce puder.
            Ona ma naprawdę ładną cerę i niczego nie stosuje, ale chciałaby mieć puder tak
            od świeta lub, gdy coś jej na twarzy "wyskoczy".
            • justa_79 Re: GG puder w perełkach 11.05.05, 11:22
              no to lepiej puder w kamieniu, są one zwykle bardziej kryjące niż podry
              rozświetlające. albo korektor.
              • bea123456789 Re: GG puder w perełkach 12.05.05, 08:11
                więc najlepiej tak jak napisała justa . przy czym ja polecę i korektor i puder.
                Rewelacja i naprawdę musi być jakiś mocno widoczny kryszcz żeby nie zatuszować
                go używając tych dwóch produktów.POzdrawiam
    • wesolutka3 Re: GG puder w perełkach 13.05.05, 13:39
      jako wizażytka moge Ci podpowiedzieć tak:
      jeśli dziewczyna ma łądną buzię i chce sprawić aby nie była blada i nadła
      skórze jednakowego kolorytu to plecam jej : lekki krem koloryzujący ( chyba
      tak się nazywa) - z serii Visonins Colors,
      - gdy chce tylko zmatowić skórę to polecam puder prasowany lub sypki ( ten z
      Oriflame jest transparenty więc koloru raczej nie da a jdeynie zmatowi buzię)
      a jeśli dodatkowo chce skórę lekko ożywić to polcam (naprawde lekkie aby nie
      było plam) muśnięcie policzków, czoła, brody różem, lub perełkami brązującymi(
      jesli zrobi to zamocno może zetrzeć nadmiar suchym wacikiem)
      - gdy wyskoczy jej pryszcz to polecam korektor w sztyfcie dobrany do koloru
      skóry
      Najlepiej tak dobierać kosmetyki aby były identyczne do koloru skór i chcąc
      ożywić skórę ostrożnie dobierac kolory aby nie były za ciemne, ostrożnie
      akłądać na skórę aby nie zrobić złego, sztucznego efektu.
      pozdrawiam serdecznie i mam nadzieję iż troszkę pomogłam. Choć ciężko opisywać
      i dobierać coś nie widząć tej osoby.
      • 30i Re: GG puder w perełkach 13.05.05, 15:42
        Na razie klientka zaryzykowała i wezmiemy te jasniejsze perełki. Najwyzej sie
        zwróci.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka