Dodaj do ulubionych

Do Maretiny

IP: *.mofnet.gov.pl 26.02.04, 12:37
Hej! Przepraszam, ze tak bezpośrednio do Ciebie uderzam. Napisz mi proszę jak
wyglądał ten Twój śluz /czy był gęsty i czy było go dużo/ w 2 połowie cyklu.
Ja też mam mleczny, a wejscie do pochwy /sorki za szczegóły/ mam z takim
białym nalotem. Mam problemy z pozbyciem się stanów grzybicznych - ostatnio
było ok, ale zastanawiam sie teraz czy to może śluz ciążowy czy znowu ta
beznadziejna grzybica.
Obserwuj wątek
    • maretina Re: Do Maretiny 26.02.04, 12:44
      bialych nalotow nie zauwazylam u siebie, jesli takie masz a podejrzewasz, ze
      moze jestes w ciazy to wez lactovaginal, to nie szkodzi a pozwala utrzymac
      wlasciwe ph, pamietaj, aby stosowac go nawet po zwyklych antybiotykach.
      sluz byl mlecznobialy,gestawy. jdnego dnia bylo go wiecej, potem mniej.
      zauwazylam tez, ze ok 33 dc bylo go najmniej, zatem myslalam, ze @ jednak
      bedzie. teraz jestem w 4 tyg ciazy liczac od zaplodnienia (7 tc od daty
      ostatniej@)i dzis znowu ten sluz sie pojawil. podobno w ciazy to normalny objaw.
      • Gość: kukla Re: Do Maretiny IP: *.mofnet.gov.pl 26.02.04, 12:48
        Wielkie dzięki! Ja jestem dopiero w 21 d.c. i to za wcześnie na jakiekolwiek
        objawy ;o) Męczy mnie ta walka z grzybicą - bo zazwyczaj ją przegrywam.
        • maretina Re: Do Maretiny 26.02.04, 12:50
          ja ten sluz mialam od razu, zniknal plodny i pojawil sie ten.
          mam nadzieje, ze tym razem wygrasz!smile
          • Gość: kukla Re: Do Maretiny IP: *.mofnet.gov.pl 26.02.04, 12:53
            Boże nawet nie wiesz jak bardzo bym chciała!!! 17 marca ma zrobic HSG i gdyby
            mi sie udało nie musiałabym tego paskudztwa robić. Zrobiłam badania hormonów i
            czekam na wyniki - może one coś wyjaśnią. Szukam już różnych dróg ustalenia
            niepłodności. jestem na dodatek po ciąży pozamacicznej i w 50% historia może
            się pwotórzyć więc boje się podwójnie.
            • maretina Re: Do Maretiny 26.02.04, 13:02
              ja dzis panikowalam pare watkow nizej, a teraz Ty?smile, to ze mialas ciaze
              pozamaciczna nie znaczy, ze ryzyko kolejnej jest az 50 procent! wcale takie nie
              jest.
              mam nadzieje, ze obejdziesz sie bez tych badan, ktorych sie boisz.
              co to jest hsg? czy to badanie droznosci , udraznianie jajowodow? jesli tak to
              moja szefowa to przeszla w wieku 35 lat i zaraz po tym zaciazyla, na dnich
              bedzie rodzic.
              wierze, ze wszystkim z forum sie uda.
      • Gość: Martuszka Re: Do Maretiny IP: 62.233.204.* 26.02.04, 13:12
        wiem ,ze pewnie masz mnie juz dosyc z moim zanudzaniem ale prosze pomóz.
        Własnie kilka dni przed owu pojawił sie biały lepki sluz potem był rozciagliwy
        i szklisty ( a wiec wzięłam go za owulacyjny).teraz jestem ok 12 dni po owu i
        mam tez sluz biały ale nie duzo.test po 10 dniach po owu wyszedł negatywny czy
        ten sluz moze byc objawem @@@ czy np.dzidzi? temp. podwyzszona od 15 dni.
        bardzo prosze o radę
        • maretina Re: Do Maretiny 26.02.04, 13:19
          nie wiem jak jest w nietypowych cyklach, takich jak Twoj, ale generalnie zasada
          jest taka, ze jesli od owu masz 21 temp wyzszych to podobno ciaza (niektorzy
          mowia juz o 18 temp). z tym sluzem wyluzuj, kazdy moze miec inna ilosc,
          pamietaj, ze jestes jedyna na swiecie i nie ma drugiego takiego samego
          organizmu, zatem jesli porownywac, to z pewnym dystansem. mysle, ze ten sluz,
          ktory wzieals za owulacyjny takim wlasnie byl: rozciagliwy, przezroczysty czyli
          plodny!smiletest po 10 dniach to zadna pewnosc. mi w 14 dni po owu wyszedl
          negatywny, a jednak jestem w ciazy.
          i wcale nie mam Cie doscsmile)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka