Dodaj do ulubionych

Czerwcowe IUI

19.05.11, 10:30
To już mód drugi wątek o temacie "czerwcowe IUI" sad Pierwszy taki wątek założyłam w 2010 roku i była to moją pierwsza IUI. Własnie mija rok jak próbujemy z inseminacją. Wcześniej prawie rok próbowaliśmy sami na stymulowanych cyklach, a dzieciaczka nadal nie ma.
Właśnie jestem po wizycie u gin i zaczęłam przygotowywania do czwartej IUI . Lekarka powiedziała, że powinniśmy zacząć myśleć o In Vitro. Jak ta IUI nie zakończy się pozytywnie, to trzeba będzie spróbować inaczej.......
Kto ze mną? Świadomość, że nie jestem sama napradę baaaaardzo mi pomaga, choć byłoby lepiej jakby było nas tu jak najmniej.
Obserwuj wątek
    • madzia23lubin Re: Czerwcowe IUI 19.05.11, 10:44
      Ja się mogę dopisać, pewnie jak będzie miało dojść do IUI to dopiero na koniec m-ca ale w czerwcu więc się jeszcze łapię mam nadzieję że razem stąd pójdziemy nie_diabełku wink
      6 - 7 będę miała wizytę i pewnie wtedy podejmiemy decyzję co dalej
      Nie wiem czy nie będę musiała zrobić jeszcze raz drożności, bo po operacji mogło się zmienić co nie co albo sobie coś wkręcam wink

No i przykro mi, że Ci się nie udało miałam nadzieję, że uratujesz wątek i Ci się uda...
      • carolina01 Re: Czerwcowe IUI 22.05.11, 14:58
        No to wychodzi na to, że moje IUI też już w czerwcu wypadnie To będzie moje drugie podejście, pierwsze jak wiecie nie udane ale prawdopodobnie jajeczka były niewartościowe, bo faza lutealna trwała tylko 12 dni dlatego teraz biorę Femarę, bo najwyraźniej Clo nie działało do końca dobrze. Dziś zaczynam brać 1 tabletkę.
        Nie diabełek jak na ciebie działała ta Femara?
        • alinnaa Re: Czerwcowe IUI 22.05.11, 17:10
          czekałam na ten wąteksmile

to będzie moje pierwsze w życiu IUI; na koncie mam jedną straconą ciążę naturalną i 4 lata niepłodnosci

witajcie
          • carolina01 Re: Czerwcowe IUI 22.05.11, 20:49
            Witaj. Pisz co u ciebie.
        • nie_diabelek Re: Czerwcowe IUI 24.05.11, 12:55
          carolina01 napisał:

> Nie diabełek jak na ciebie działała ta Femara?

Po Femarze mam najczęściej jeden pęcherzyk. Na początku brałam po jednej tabletce, a teraz po 2 szt. Pęcherzyki rosną dość długo, bo do owulacji dochodzi dopiero około 18 - 22 dc. Raz nie wyrosło mi nic. Skutków ubocznych nie czuję.
          • carolina01 Re: Czerwcowe IUI 24.05.11, 21:32
            Ja dziś wzięłam tabletkę i też nie odczuwam żadnych skutków ubocznych, mam nadzieję, że wyrośnie mi po tej Femarze pęcherzyk po właściwej stronie i dojdzie do IUI, bo następny cykl musimy odpuścić, bo jedziemy na wakacje, tzn. tylko naturalne starania wtedy.
            • lamciad Re: Czerwcowe IUI 25.05.11, 11:35
              Czesc Dziewczyny!Ja co prawda na ewentualne czerwcowe IUI się nie załapię,bo wyjeżdzam,ale mam nadzieję,że to majowe jednak będzie udane. Wczoraj poddałam się inseminacji,szybko,sprawnie,bezboleśnie i co najwazniejsze doktorek "ustrzelił mnie" dokładnie w owulację.W poniedziałek pęcherzyk miał 21mm,a wczoraj zaczął się już kurczyć.Do tego śluz owulacyjny ksiązkowy,więc wszystko w rękach armii mojego męża smile
              Jak się nie udało to spróbujemy w lipcu. Strasznie to dziwne uczucie,tak sie zapłodnić bez obecności męża wink
              • kingadpl Re: Czerwcowe IUI 25.05.11, 21:18
                i ja sie zalapie jeszcze na maj; dzis 5 IUI, jutro poprawka i bedziemy widziec co z tego wyjdzie smile od jutra zaczynam tez urogestan brac i pozostaje czekac
                • alinnaa Re: Czerwcowe IUI 25.05.11, 22:36
                  witajcie ponowniesmile dziś zaczęłam cykl, od niedzieli będę się szprycować gonadotropinami
                  ponieważ to moja pierwsza IUI, nie bardzo wiem, jak to wygląda i czego się spodziewać. chciałabym zadać kilka pytań; wybaczcie, jeśli są super naiwne i/lub dziwne:
                  1. jeśli dziś pierwszy dzień cyklu, to czy można powiedzieć, kiedy niej więcej będzie IUI (przy załozeniu, ze stymulacja przyniesie efekt i będzie co inseminować)? chciałabym wziąć dzień wolny i muszę powiedzieć w pracy, kiedy mniej wiecej; nie wiedzą, ze się leczę
                  2. czy sama inseminacja boli?
                  3. czy podczas zabiegu może być obecny mąż?

wielkie dzięki
                  • lamciad Re: Czerwcowe IUI 26.05.11, 11:25
                    1. nie wiem,jak jest z cyklem stymulowanym,ale podejrzewam,że podobnie,bo nigdy nie wiadomo,jak pęcherzyk będzie przyrastał (lub pęcherzyki). Będziesz miała monitoring i wtedy mniej więcej lekarz oceni,kiedy będzie inseminacja,ale to z wyprzedzeniem jakiś 1-2 dni.Ja początkowo miałam mieć w 15dc,ale pęcherzyk słabo przyrastał i przesunęło się na 16dc (potem na szczęście ruszył z kopyta)
                    2.nie boli,jeżeli jest wszystko w porządku;moga pojawić się kłopoty,kiedy cewnik nie chce przejść,ale to sporadyczne przypadki;osobiście nie poczułam nic i trwało to może 1 minutę
                    3.myślę,że nie będzie problemu;ogólnie mąż pojawia się 2 godz.wcześniej by oddać nasienie,potem może sobie iśc do pracy albo na piwko wink

Głowa do góry to zabieg prosty jak budowa cepa big_grin
                    • carolina01 Re: Czerwcowe IUI 26.05.11, 17:17
                      Hej, ja dzisiaj ostatni raz biorę Femarę i w sobotę albo w pn. mam przyjść na usg ale chyba pójdę już w poniedziałek.
                      • nie_diabelek Re: Czerwcowe IUI 27.05.11, 17:58
                        Byłam dziś na monitoringu. Wszystko ładnie rośnie. Za ok. 6 dni powinna być owulacja, ale IUI nie będzie sad
                        Dziś odebrałam wyniki mojego M. Badania ogólne miał ok, ale dr zleciła jeszcze dodatkowo SCD i MSOME. No i SCD wyszło ok i najczęściej w tym przypadku przed IUI nie zleca się dodatkowych badań (bo formalnie jeśli SCD jest ok, to MSOME tez powinno być - tak mi powiedziała lekarka), ale ponieważ chcieliśmy być pewni - to dr dwa badania zleciła na raz.
                        I niestety MSOME wyszło fatalnie!!!! sad sad sad Plemników prawidłowych 0%. Do tej pory nie wiem jak to możliwe, że badania ogólne i SCD mówi że wszystko ok, a okazuje się że nie ma szans na ciążę z IUI???? To dlaczego od razu nie zleca się MSOME??? Przecież przed każdą IUI embriolog przygotowuje plemniki i do tej pory nie zorientowali się ze coś nie tak?
                        Może któraś z was mi to wyjaśni, bo ja jestem totalnie zagubiona w tej całej sytuacji..... sad

Finał jest taki, że jedynym rozwiązaniem dla nas jest IMSI. Na razie nic mi to nie mówi, co to jest, bo o invitro wiem tylko ogólnie. Muszę nadrobić wątki na forum na ten temat.

Strasznie to wszystko trudne sad Mój M. jest w szoku.......
                        • lamciad Re: Czerwcowe IUI 27.05.11, 18:19
                          Przykro mi bardzo sad Wiesz,ja do tej pory tez myślałam,że skoro ogólne wyniki nasienia są ok,a nawet zajebiste to morfologia ma się nijak do zapłodnienia. i tak zylismy w tej niewiedzy,zamiast to od razu skonsultować. Dopiero,jak mnie moja ginka wygnała do lekarza to się ocknęliśmy. usłyszeliśmy,że ogólne wyniki sa mało ważne,najważniejsza morfologia,a tam lipa sad Dziwię się tylko,że w ogóle jest podział na badania nasienia ogólne i rozszerzone.Skoro ogólne,nawet bardzo dobre nie dają jednolotego obrazu to po jaką cholerę się je w ogóle proponuje?! Szczęście,że ja wysyłając męża na badania wzięłam full opcję. Pomyslałam,że po co mam go potem jeszcze raz wysyłac,a tak za jednym machnięciem ręki będzie miał wszystko wink
                          Diabełki,a raczej NIE Diabełku,grunt,że wiecie na czym stoicie.Szkoda,że to tak długo trwało,a w sumie mozna to było zrobić na samym początku,szybko i bezboleśnie. W ogóle się dziwię,że wszyscy zajmuja się kobita,a nikt nie zleci dokładnego przebadania chłopa,przeciez to o wiele prostsze!
                          Metoda,o której piszesz praktycznie w samym przebiegu nie różni się niczym od tej powszechnej. Po prostu plemniki ogląda się pod powiększeniem aż 6000 razy,a normalnie jedynie 400 krotnie. Można wyodrębnić prawidłowe plemniki,a nie tak jak przy normalej procedurze tylko te,co przetrwały i wyglądały ok.Metoda ta jest nowa,ale dająca lepsze wyniki.
                          A czy ty masz stymulowany cykl???Może warto od razu przystąpić do IMSI jeżeli masz wiecej niż jeden pęcherzyk.
                          • nie_diabelek Re: Czerwcowe IUI 27.05.11, 18:48
                            lamciad napisała
                            > grunt,że wiecie na czym stoicie.Szkoda,że to tak
                            > długo trwało,a w sumie mozna to było zrobić na samym początku,szybko i bezbole
                            > śnie. W ogóle się dziwię,że wszyscy zajmuja się kobita,a nikt nie zleci dokładn
                            > ego przebadania chłopa,przeciez to o wiele prostsze!

To samo powiedział mój M. Dodatkowo ma do siebie żal, ze mógł mi oszczędzić niektórych złych doświadczeń. Jak jeszcze usłyszał, że to że poroniłam (w sierpniu 2010), mogło być spowodowane właśnie tymi złymi plemnikami, to całkowicie go zamurowało sad Tyle że to przecież nie jest jego "wina", bo w takich sytuacjach nie możemy mówić o jakiejkolwiek "winie" ze strony kobiety czy mężczyzny. To czego mi żal, to to, że nie wiedzieliśmy o tym wcześniej, ale plus jest taki że wiemy to już teraz a nie np. za kilka kolejnych miesięcy prób i rozczarowań.

> A czy ty masz stymulowany cykl???Może warto od razu przystąpić do IMSI jeżeli m
                            > asz wiecej niż jeden pęcherzyk.

Brałam femarę. Na razie mam 3 lub 4 pęcherzyki. Hmmmmm nie wiedziałam , że to tak można od razu. Ja bym chciała, ale nie wiem, czy to tak się da. Nie trzeba jeszcze jakiś badania przed tym zrobić? Muszę się dopytać dr.

• carolina01 Re: Czerwcowe IUI 27.05.11, 21:58
                              Nie diabełku, musisz wyciągnąć z tej sytuacji pozytywy, tak jak piszesz dobrze, że przynajmniej już wicie na czym stoicie. Ja szczerze mówiąc pierwszy raz słyszę o jakiś dodatkowych badaniach nasienia, na czym one polegają? Mój M ma super wyniki nawt ponad normę i co po tych dodatkowych badaniach może się okazać, żel lipa i, że żaden nie nadaje się do zapłodnienia? Jeszcze jedno pytanie, jeżeli twój M. ma ) plemników zdolnych do zapłodnienia to w jaki sposób zaszłaś wcześniej w ciążę?
                              • carolina01 Re: Czerwcowe IUI 30.05.11, 23:48
                                U mnie niestety z czerwcowym IUI lipa, bo co prawda urosły dwa ładne pęcherzyki po femarze ( 16 i 17 mm w 11 dc, a endometrium ponad 10) ale niestety po prawej stronie czyli tam gdzie nie mam jajowodusad. Najgorsze jest to, że lwy jajnik przy którym mam jajowód jest bardzo leniwy i na chyba chyba 7 cykli stymulowanych, tylko 2x miałam z niego owulację. Lekarz mówi, że on jest mniejszy od prawego i możliwe, że przez to jest "gorszy". No nic ten cykl z głowy, następny będzie całkiem naturalny, bo wyjeżdżam na wakacje, a potem znowu stymulacja femarą i miejmy nadzieję, że owu będzie jednak z tej lewej strony, no i wtedy IUI. Szczerze mówiąc zaczynam powoli rozmawiać z mężem o IVF, bo mam przeczucie, że ten jajnik nie działa prawidłowo.
                              • nie_diabelek Re: Czerwcowe IUI 31.05.11, 09:03
                                carolina01 napisał:

> Ja szczerze mówiąc pierwszy raz słyszę o jakiś dodatkowych badaniach nasienia, na czym one polegają? Mój M ma supe
                                > r wyniki nawt ponad normę i co po tych dodatkowych badaniach może się okazać, ż
                                > el lipa i, że żaden nie nadaje się do zapłodnienia?
                                Te dodatkowe badania to :
                                - SCD - test fragmentacji DNA plemników - tu mojemu M,. wyszło ok i te wyniki powinny iść w parze z MSOME
                                - MSOME- badanie morfologii organelli ruchliwych plemników - tu mojemu M. wyszło 0% plemników prawidłowych.
                                U nas niestety tak wyszło, ze podstawowe badania były ok, a okazało się że nie mamy sznas na naturalne poczęcie. Do tej pory nie rozumiem - dlaczego od razu nie zleca się wszystkich trzech badań... Absolutnie nie mam do nikogo o to pretensji i cieszę się, ze "już" teraz to wiemy, tylko zachodzę w głowę dlaczego tego się nie robi????? Może nieprawidłowości w tym baadaniu wychodzą bardzo rzadko? może....

> Jeszcze jedno pytanie, jeże
                                > li twój M. ma ) plemników zdolnych do zapłodnienia to w jaki sposób zaszłaś wcz
                                > eśniej w ciążę?
                                Też się o to zapytałam lekarki - stwierdziała, że widocznie przy naszej pierwszej IUI wyniki M. były nieco lepsze i znalazł się jeden plemniek który był zdolny zapłodnić, jednak prawdopodobnie nie był na tyle "dobry", żeby ciąża się utrzymała.

carolina01 - bardzo mi przykro, ze tobie tez IUI nie wyjdzie w tym miesiącu sad Odpoczywaj sobie a potem do dzieła z wzmocnioną siłą!!!!! smile
                                • lamciad Re: Czerwcowe IUI 31.05.11, 10:22
                                  W Invimedzie jest podział na badania ogólne nasienia i rozszerzone (różnica w cenie to tylko kilkadzisiąt złotych!) i warto od razu brać rozszerzone,wtedy macie wszystkie wyniki na raz.

Nie-diabelku,znam dziewczynę,która była stymulowana do IUI,ale urosło jej tyle pęcherzyków,że lekarz nie podjął się inseminacji z obawy o ciąże mnogą. I żeby nie tracić tych pieknych pęcherzy zaproponował in vitro,więc chyba się da,ale myślę,że u lekarza,który dobrze zna Waszą historię i dysponuje większościa badań.

Twoja ciąża mogła być wynikiem lepszej jakości nasienia,u facetów to się zmienia jak w kalejdoskopie,dziś jest źle za miesiąc może być znacznei lepiej. Choć w większości raczej idzie to w kierunku pogorszenia. Patrz przykład mojego męża,4 lata temu ogólne wyniki miał poniżej normy,morfologia ok;dziś ogólne zajebiste,a morfologia do dupy.No i bądź tu człowieku mądry...

A póki co czekam z utęsknieniem na kolejny wtorek,bo to dzień testowania. Na razie nic,tak jakby mój organizm zapomniał,że w ogóle mam jakikolwiek cykl. W 21dc to już mialam wrażliwe i nabrzmiałe piersi,a teraz cisza...
                                  • nie_diabelek Re: Czerwcowe IUI 31.05.11, 11:48
                                    lamciad napisała:

> W Invimedzie jest podział na badania ogólne nasienia i rozszerzone (różnica w c
                                    > enie to tylko kilkadzisiąt złotych!) i warto od razu brać rozszerzone,wtedy mac
                                    > ie wszystkie wyniki na raz.

Może trochę niejasno napisałam pisząc o "badaniach podstawowych". Mój mąż w ramach "badaniach podstawowych" jak to napisałam, miał badania robione badania "rozszerzone". SDC i MOSME to zupełnie dodatkowe badnia (koszt 470 zł).

A jeśli chodzi o to, czy w tym cyklu, na tej stymulacji u mnie da się zrobić in vitro - to się nie da. Za mało pęcherzyków - tylko 2. Ale wolę już poczekać ten jeden cylk, bo od jutra jestem w nowej pracy smile więc niecekawie by było, jakbym tak od razu musiała iść na zwolnienie uncertain Nawet jeśli miałby to być tylko jeden dzień, to czułabym się niekomfortowo.

Lamciad - trzymam kciuki za powodzenie! smile
                  • nie_diabelek Re: Czerwcowe IUI 26.05.11, 19:09
                    Cześć alinnaa smile
                    odp 1. to jest chyba niestety niemożliwe, żeby tak już w 1 dc wiedzieć kiedy będzie IUI. Ja zaczynam chodzić na monitoring od 10 dc i tego dnia najczęściej nic jeszcze nie wiadomo. Raz mi pęcherzyki rosną szybko, a innym razem np. przez 7 dni nie przyrastają nawet o milimetr uncertain W moim przypadku, nie da radę określić datę IUI max z dwudniowym wyprzedzeniem.
                    odp. 2. Ja czuję tylko lekkie ukucie i to tylko przez 2 sekundy. Nic się nie bój smile
                    odp. 3. Może być obecny.

pozdrawiam
                    • camila111 Re: Czerwcowe IUI 31.05.11, 10:28
                      nie diabełku gdzie w końcu zrobił Twój M te badania? W Sz-nie?
                      Przykro mi, że IUI nie doszła do skutku. W jakim szpitalu byłas przygotowywana?
                      • nie_diabelek Re: Czerwcowe IUI 31.05.11, 11:58
                        camila111 napisała:

> nie diabełku gdzie w końcu zrobił Twój M te badania? W Sz-nie?
                        > Przykro mi, że IUI nie doszła do skutku. W jakim szpitalu byłas przygotowywana?

M. zrobił badania w Invimedzie w Warszawie, w Szczecinie nic nie znalazłam. Ja też leczę się w Wawie w Invimedzie.
                        • camila111 Re: Czerwcowe IUI 31.05.11, 12:05
                          Zasugerowałam sie Twoim wątkiem o badaniach w Szczecinie i myślałam, że w Sz-nie sie leczysz. No nic powodzenia życzę i głowa do góry.
                          • nie_diabelek Re: Czerwcowe IUI 31.05.11, 14:08
                            Mój M. był prze 2 tygodnie w Szczecinie, dlatego tam szukalam jakiejś kliniki. Niestety krąży teraz między Szczecinem a Warszawą sad
                        • madzia23lubin Re: Czerwcowe IUI 31.05.11, 12:33
                          Nie diabełku, przykro mi że takie kłodu masz rzucane pod nogi, ale w sumie coś więcej wiadomo i skupisz się teraz na innych badaniach i może mniejmy nadzieję że szybko się uda.
                          Kiedy masz wizytę i będziesz wiedziała co dalej jaki kolejny zabieg i kiedy ?

Ja mam 06. wizytę i zobaczymy co gin postanowi no i z niecierpliwoąscią będę oczekiwała @ aby zacząć kolejny cykl smile
    • ania-starajaca Re: Czerwcowe IUI 31.05.11, 13:56
      pisałam na majowym wątku i wtedy moja druga 2 iui nie udała się. w czerwcu miałam mieć kolejne podejscie, ale zostało odwołane. w 3, 5, 7, 9, 11 dc brałam po 1 ampułce menopuru. w 12 dc byłam na kontroli, urosły 2 pęcherzyki 12 mm i 13 mm - wg lekarza trochę mało więc 13, 14, 15 dc jeszcze wzięłam menopur. kolejna kontrola w 16 dc - pęcherzyki już były pęknięte (podobno pękły bardzo niedawno). i tego samego dnia powinnam mieć iui, jednak mąż nie mógł zwolnić się z pracy i dupa z tego wyszła, iui przepadła. jestem zła bo dużo kasy wydałam na menopur. oczywiście staraliśmy się sami, więc mam nadzieję że się uda. dodam że nas problem leży raczej po mojej stronie (cienkie endometrium, jeden jajowód niedrożny), bo plemniory są ok.

myślicie że nie za szybko pękły te pęcherzyki, skoro w 12 dc miały po 12-13 mm, a 16 dc już ich nie było?
    • madzia23lubin Re: Czerwcowe IUI 06.06.11, 20:14
      No i byłam dziś na podglądanku dziś 22dc a u mnie torbiel wielkości 5,8 cm uncertain
      czyli pewnie w czerwcu się nie wyrobię i nie wiadomo co dalej ehhh
      chyba oszaleję sad
      • nie_diabelek Re: Czerwcowe IUI 06.06.11, 22:29
        madzia23lubin -Przykro mi sad A co z tą twoją torbielą dalej? Sama się wchłonie? Ja też mam torbiel i generalnie nic z nią nie kazali mi robić, tylko ze ona jakaś mała jest. Nawet nie wiem jakiej jest dokładnie wielkości, ale myślę że jakieś paręnaście milimetrów.
        • madzia23lubin Re: Czerwcowe IUI 08.06.11, 11:23
          moje torbiele są ogromne na monitorze nic nie widać tylko jedną wielką plamę uncertain
          rozbijam je tabletkami, aby nie pękła.
          Dwa razy już sama pękła raz byłam operowana raz nie.
          Także biorę teraz tabletki czekam na @ i zobaczymy co dalej.
    • frrancuzka Udalo sie! 06.06.11, 21:09
      zagladam na forum od bardzo dawna i jak dotad moglam sie tylko pocieszac ( egostycznie bo egoistycznie, ale emocjonalnie mi pomagalo wink ze to nie tylko nam nic nie wychodzi z kolejnych inseminacji. az do wczoraj.. wink dwie kreski, plus, ciaza, usmiechniety emoticon - zrobilam 6 roznych testow i nie mam juz wiecej watpliwosci - UDALO SIE!

leczylismy sie 3 lata, obydwoje mielismy super wyniki i dosc spora motywacje psychiczna, "przeszlam" 3 nieudane inseminacje, w tym jedna koszmarnie bolesna co spowodowalo mini traume. I nic, cholerny swiat, nic a nic! okres dokladnie po 14 dniach ode IUI, w towarzystwie lez i zniechcenia.

koniec maja przyniosl nadzieje, 4 inseminacja sie udala! rozwazalam juz w czarnych myslach IVF ( uwaga! w Holandii gdzie mieszkamy nie podaja narkozy do IVF, kroja praktycznie zywcem wink. czuje ze sie wymigalam i jestem przykladaem, ze IUI sie udaje
      kobieco pozdrawiam,
      • nie_diabelek Re: Udalo sie! 06.06.11, 22:30
        Gratuluję i życzę spokojnej ciąży smile
        • frrancuzka Re: Udalo sie! 06.06.11, 22:37
          wink a ja trzymam kciuki za wszystkie IUI!
      • z_oe Re: Udalo sie! 07.06.11, 11:39
        frrancuzka napisała:

( uwaga! w Holandii gdzie mieszkamy nie podaja narkozy do IVF,
        > kroja praktycznie zywcem wink. czuje ze sie wymigalam i jestem przykladaem, ze I
        > UI sie udaje
        >

Frrancuzka w Holandii jak najbardziej podaja znieczulenie przy punkcji-ktos Cie musial porzadnie nastraszyc.
        Jezeli idziesz na cyklu naturalnym i masz do pobrania tylko swoje, jedno jajeczko nikt Cie nie usypia,ale podaja znieczulenie.
        Dopiero przy stymulacji hormonalnej gdzie masz do pobrania duza ilosc usypiaja Cie bez pytaniasmile
        Gdzie sie leczysz w Holandii?
        • lamciad Re: Lipa:( 07.06.11, 17:58
          U mnie majowe IUI - pudło niestetysad
          Teraz urlop i zawitam tu w lipcu,mam nadzieję,że z małą ilościa uczestniczek!
          • madzia23lubin Re: Lipa:( 08.06.11, 11:33
            lamciad przykro mi !! sad
            No to do zobaczenia na lipcowym IUI
        • frrancuzka Re: Udalo sie! 07.06.11, 19:25
          z_oe napisała:
          w Nieuwegein, w st antonius smile, moje spostrzezenie dotyczace narkozy jest oparte wylacznie na konwersacji z lekarzem, z pewnoscia nie generalna procedura.
          z planu, ktory mi zaproponowano wynikalo ze przysluguje mi mini znieczulenie i tabletka uspakajajaca wink, wyraznie chcieli mnie dodatkowo wystraszyc
          ah, zycie

> frrancuzka napisała:
          >
          > ( uwaga! w Holandii gdzie mieszkamy nie podaja narkozy do IVF,
          > > kroja praktycznie zywcem wink. czuje ze sie wymigalam i jestem przykladaem
          > , ze I
          > > UI sie udaje
          > >
          >
          > Frrancuzka w Holandii jak najbardziej podaja znieczulenie przy punkcji-ktos Cie
          > musial porzadnie nastraszyc.
          > Jezeli idziesz na cyklu naturalnym i masz do pobrania tylko swoje, jedno jajecz
          > ko nikt Cie nie usypia,ale podaja znieczulenie.
          > Dopiero przy stymulacji hormonalnej gdzie masz do pobrania duza ilosc usypiaja
          > Cie bez pytaniasmile
          > Gdzie sie leczysz w Holandii?
          • z_oe Re: Udalo sie! 07.06.11, 20:50
            Gratuluje maluszka, teraz tylko kochana rozpieszczaj siebie i czekaj na dzidziesmile
            Takie sa zasady,ze przy punkcji jednego pecherzyka nie uspiaja, dostajesz znieczulenie. Wiem,ze duzo kobiet decyduje sie bez tego znieczulenia, bo sama akcja trwa krotko i mowi,ze da sie przezyc-Ja wole nie sprawdzac smile
      • madzia23lubin Re: Udalo sie! 08.06.11, 11:26
        frrancuzka OGROMNE gratulacje smile !!! lekkich 9 miesięcy rzyczę smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka