16.08.11, 19:43
trwa drugi cykl po laparoskopii a pierwszy na CLO. Z ciekawosci zrobilam test ciazowy w 28 dc przy cyklach 30dniowych. Wyszedl pozytywnt jednak blada kreska. NASTEPNEGO DNIA juz wychodzily ladne jednakowe. Zrobilam w 31 dc bhcg i wyszlo mi 116.7 ale czy to nie zamalo ?
Obserwuj wątek
    • zosia9 Re: bhcg 16.08.11, 19:48
      Nie jest ok gratuluję. Dla pewności powtórz bete za 2 dni powinna przyrosnąć.
    • arpona Re: bhcg 16.08.11, 19:49
      Beta pozytywna, więc jesteś w ciąży! smile 116 to wcale nie jest mało jak na 3. tydzień, z tym że ważniejszy jest przyrost bety co 48 godzin niż pojedynczy wynik, ale nie wiem, czy powinnaś sobie zaprzątać tym głowę - ciąża jest bardzo młodziutka i po prostu trzeba czekać na rozwój sytuacji. Dbaj o siebie!
      • beata.m84 Re: bhcg 16.08.11, 19:52
        no powtorzyłam betę dzisiaj tj 35 dnia cyklu i zobaczymy. Okresu nie mam i zadnych plamien. odpukac. wiec po ciuchu sie ciesze .... smile
        • arpona Re: bhcg 16.08.11, 20:02
          Trzymam kciuki za pomyślny wynik! smile
        • carolina01 Re: bhcg 16.08.11, 22:02
          Daj znać jak wynik.
          • beata.m84 Re: bhcg 17.08.11, 06:26
            no i chyba cos bedzie zle. temp jaka mialam caly tydzien od kiedy dowiedzialam sie ze jestem w ciazy to 36.9 dzis mierze i 36.6 sad((( co prawda nie mam zadnego plamienia za to czuje cze mam infekcje, grzybicza. mam dosyc sad(((
            • teligo Re: bhcg 17.08.11, 08:04
              Spokojnie, jeszcze nic złego się nie dzieje.
              Temperatura może jeszcze skoczyć, a grzybica w ciąży zdarza się często. Spróbuj dostać się do lekarza i przede wszystkim spróbuj się nie denerwować.
            • arpona Re: bhcg 17.08.11, 12:27
              Tempką się nie przejmuj, ważne by beta ładnie przyrastała. Najlepiej umów się jak najszybciej do lekarza - jeśli masz infekcję, to trzeba działać.
              • beata.m84 Re: bhcg 17.08.11, 19:00
                beta po 3 dniach ze 116 zrobilo sie 826.04 to chyba ladny przyrost? do gina ide dopiero we wtorek... mam nadzieje ze ta grzybica nie narobi balaganu?
                • teligo Re: bhcg 17.08.11, 20:03
                  Ładna beta smile

Nie czekałabym tygodnia z infekcją. Zadzwoń i powiedz jaka jest sytuacja, może jednak "wcisną" Cię wcześniej.
                  • asiek334 Re: bhcg 17.08.11, 20:22
                    Dziewczyny za co odpowiedzialny jest progensteron we wczesnej ciązy?? Czy przypadkiem nie za utrzymanie ciązy?? wiec jesli tak to i tempka nie powinna spadac. Ja na Twoim miejscu zadzwniła do lekarza i powiedziała mu o całej sytuacji bo moim zasdaniem tu potrzebana jest luteina, bądź duphaston
                    • beata.m84 Re: bhcg 17.08.11, 20:30
                      dzwonilam pytalam. lekarz powiedzial ze takim spadkiem mam sie nie przejmowac ze temp wazna jest w pierwszych dniach po zaplodnieniu i ze mam sie nie przejmowc teraz zbytnio temp
    • ana_pe Re: bhcg 17.08.11, 20:29
      pogratulowac bety smile co do temp. mnie w klinice nigdy nie kazali mierzyc. Jak beta rosnie to jest OK smile
      A co do infekcji - pedz do lekarza, trzeba ja szybko zaleczyc.
      Zycze zdrowka i spokojnej ciazy smile
      • beata.m84 Re: bhcg 17.08.11, 20:32
        co do infekcji jutro stane na glowe by zdobyc recepte. Na szczescie moj lekarz to mlody facet i bardzo wyrozumialy.... ostatnio dal mi recepte podczas dyzuru bo pracuje w takich godzinach ze nie mam jak podejsc do przychodni. wiec mysle ze i tym razem mi pojdzie na reke smile
      • mewa000 Re: bhcg 17.08.11, 20:33
        Niepokojący moze być spadek temperatury poniżej lini podstawowej, same wartości są bez znaczenia.
        • beata.m84 Re: bhcg 17.08.11, 20:37
          no moja temp przed owu to zazwyczaj 36.1 36.2 ..... wiec mysle ze okey. zobaczymy jutro....
          • beata.m84 Re: bhcg 17.08.11, 20:39
            a dodam ze ta temp mogla byc nieco zaklocona bo budzilam sie wnocy wstawalam siku.... moze stad troche nizsza?
            • mewa000 Re: bhcg 17.08.11, 20:44
              Jeżeli 36,6 należy u Ciebie do wyższych to nie mówimy o żadnym spadku. Spadek jest wtedy, gdy tempka zejdzie poniżej linii podstawowej.
              • beata.m84 Re: bhcg 18.08.11, 05:40
                Na szczescie to bylo jednorazowe wahanie. Dzis temperatura wskoczyla na swoje miejsce.
                • arpona Re: bhcg 18.08.11, 14:50
                  Beta i jej przyrost super. smile Wylecz infekcję i niech Twoja ciąża przebiega już spokojnie i bezproblemowo - tego Ci życzę.
                  • julia56 Re: bhcg 18.08.11, 15:03
                    Bardzo ładna beta. smile
                    ------------------------------
                    freedo-mania.blogspot.com/
                    • beata.m84 Re: bhcg 18.08.11, 18:56
                      no co do infekcji jutro z rana bede miala recepte takze mysle ze wytrzymam. dzieki wam serdeczne.... smile dam znac jak bede po 1szym USG smile
                      • madziulaz Re: bhcg 19.08.11, 10:16
                        kup sobie tantum rosa, bez recepty, jedna saszetke, rozpusc w wodzie i podmywaj sie...ulga natychmiastowasmile
                        i mozna w ciążysmile)
                        • beata.m84 Re: bhcg 19.08.11, 20:00
                          bylam u lekarza dostalam jakies doustne leki. mam nadzieje ze przejdzie. Poprzednio (2tygtemu) mialam globulki zaleczylam ale sie nawrocilo.....
                          Niestety nie chcial zrobic mi jeszcze USG mowi ze lepiej poczekac. Moze ma racje. Wiec czekam cierpliwie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka