doris19 07.03.05, 07:30 Czesc Mala!!! Jak sie czujesz? Czy wszystko OK? Jesli jeszcze tu zagladasz, napisz prosze co u Ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mala00 Re: do malej00 07.03.05, 10:37 Cześć Doris19.Milo,ze o mnie pamiętasz.Zaglądam tu oczywiście,tylko trochę rzadziej.W ogóle rzadziej zaglądam do komputera.Kochana ja i mój Cudaczek narazie walczymy dzielnie.Mialam wielkiego krwiaka obok pęcherzyka ciążowego,krwawilam w związku z tym ale zwalczyliśmy go,po krwiaku i plamieniach ani śladu.Co jakiś czas nad ranem straszą mnie niewielkie skórcze ale po no-spie przechodzą,gin mówi,że nie są groźne jeżeli po nich nie pojawia się plamienie.Tak więc siedzę sobie w domku na zwolnieniu i delektuję się ciażą,jestem bardzo szczęśliwa.Nie ukrywam,że caly czas towarzyszy mi lęk,po wcześniejszych przejściach nie jest latwo się wyluzować.jutro idę na usg mam nadzieję że wszystko jest ok.Doris jestem ciekawa co u Ciebie,jak wasze starania,jak się czujesz?Po nieudanym icsi w grudniu,pojechalismy z mężem do Lodzi do immunologa prof.Tchórzewskiego,zdążyliśmy zrobić badania,mieliśmy być przygotowywani do szczepionki ale kiedy pojechaliśmy po wyniki ja już bylam w ciąży.Na szczepionkę bylo zapóźno.Na szczęście immunologicznie ze mną jest ok.Mam nadzieję,że Ciebie też spotka taki cud,życzę ci tego z calego serca.Mala i Cudaczek 10tyg i 2dni Odpowiedz Link Zgłoś
doris19 Re: do malej00 07.03.05, 21:45 Bardzo, bardzo się cieszę,że u Was wszystko w porządku,że czujecie się dobrze. Będę Wam kibicawać do szczęśliwego końca, trzymam kciuki i wiem,że wszystko będzie dobrze, czas szybko minie i wkrótce będziesz chwalić się swoim Maluszkiem.Mam nadzieję,że i mnie to czeka... W kwietniu wybieram się po moje mrozaczki, ja niestety nie mogę już próbować naturalnie /obawa o moje życie w przypadku ew. ciąży pozamacicznej, chociaz oczywiście w przypadku mrozaczków nie mogę do końca jej wykluczyć.../.Jestem też po badaniach immunologicznych,szczepionki nie trzeba, bo już kiedyś miałam, ale poza tym wyszło trochę 'niedociągnięć' ,wad w moim organiźmie, których nie da się do końca usunąć, trzeba tylko brać odpowiednie leki przed i po zabiegu - jeśli się uda.Tak bym chciała,żeby to był już ostatni raz...Pozdrawiam Cię serdecznie, odpoczywaj, a jeśli będziesz tu czasem to napisz proszę co u Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
mala00 Re: do malej00 08.03.05, 14:56 Doris bardzo ci kibicuję,życzę ci by szybciutko zamieszkaly w brzyszku mrozaczki.Ni wiem czy slyszalaś o takiej metodzie "podtrzymywania" ciąży a wlaściwie jej wspomagania.Jest to nowość na skalę światową.Prof. Tchórzewski wspomógl moją ciążę cyklosporyną.Jest to lek który podaje się pacjentom po przeszczepach organów.Dziala ona tak by organizm nie odrzucal przeszczepów.Czasem organizm kobiety atakuje ciążę różnymi przeciwcialami, jak cialo obce.Cyklosporyna przeciwdziala temu.Mnie chyba pomogla,bo narazie ciąża rozwija się prawidlowo.Martwię się tylko dzisiejszym usg.Maly wygląda prawidlowo,ma 3cm,pomachal nam rączką ale fald karkowy jest w górnej granicy normy- 3mm.Dziś gin pobral mi krew na test pappa.Czekam do soboty na wynik,bardzo boję się wad genetycznych.Chyba umrę ze strachu....Doris polecam ci prof Tchórzewskiego z Lodzi warto się z nim skonsultować,to wybitny czlowiek.jak będziesz chciala do niego namiary to ci podam.Pozdrawiam .Mala i Cudaczek 10tyg 3dni. Odpowiedz Link Zgłoś