abc15 08.03.06, 12:48 czeka mnie HSG i mam może nieco głupie pytanie. czy trzeba się dokładnie wydepilować w wiadomym miejscu, czy nie? jakos mi bylo glupio spytac lekarza. pomóżcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
trzykrotka Re: HSG pytanie 08.03.06, 12:55 Nie nie musisz się cała depilowac tylko tak jak robisz to zazwyczaj. OKolice bikini. Badanie wygląda tak ze lekarz zakłada na szyjkę macicy specjalne urządzenie poprzez które wlewa kontrast by potem stwierdzić czy rozlewa się on równomiernie w obydwu jajowodach. Badanie trwa króciutko bo jakieś 5 minutek. Odpowiedz Link Zgłoś
korlewna Re: HSG pytanie 08.03.06, 15:59 hehehehe.... ja przed hsg miałam dokladnie taki sam dylemat. Ale sobie pomyślałam, ze na bank specjalisci słyszeli głupsze pytania i zapytałam asystentkę mojego doktorka. Powiedziała, że nic w tym zakresie nie trzeba robić Swoja drogą to pytanie wcale nie jest głupie.... bo do niektorych zabiegów trzeba się golic, do innych nie. Powinni zrobić wykaz.... jak się przygotowywać do poszczególnych badań, zabiegów)) Odpowiedz Link Zgłoś