Dodaj do ulubionych

inseminacja-potrzebuję info!!

IP: *.stnet.pl 24.04.03, 13:55
Cześć,
Dwa miesiące temu rozpoczęłam leczenie gdyż dziwnie nam nie wychodziło.
Miałam HSG, które wykazało niedrożność jajowodów a następnie laparo, które
wykazało, że jestem zupełnie zdrowa! Docent skierował mnie więc na
inseminacje w następnym cyklu. Powiedzcie cóż to takiego, ile kosztuje i ile
mam wziąć dni urlopu... A jeżeli to nie wyjdzie to co dalej?
Pozdr.
E.
Obserwuj wątek
    • Gość: viki Re: inseminacja-potrzebuję info!! IP: *.acn.pl / 10.68.5.* 24.04.03, 14:24
      Inseminacja to nic innego jak umieszczenie najzdrowszego, najsilniejszego
      plemnika we wnętrzu macicy.Trwa to jeden dzień i wychodzi się do domu.Wcześniej
      zabieg ten poprzedza terapia hormonalna.Niestety nie wiem jakie są koszty
      lekarstw, a sama inseminacja wacha się od 200-700 zł zależy gdzie będzie
      przeprowadzana.Czeka mnie to najszybciej w czerwcu.Powodzenia!
    • Gość: Beti Re: inseminacja-potrzebuję info!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.04.03, 15:02
      Miałam robioną inseminację 4 razy w Klinice Leczenia Niepł., koszt leków do
      stymulacji wachał się od 10 zł do 300 zł.
      Inseminacja kosztowała 300 zł, poprzedzona wszcześniejszym USG 50 zł.
      Leżałam po ins. ok. 15 min i pojechałam do domu, nie potrzebowałam wolnego dnia
      w pracy, w szpitalu możesz natomiast leżeć od rana , wypisana powinaś zostać
      tego samego dnia. Powodzenia
    • Gość: kate Re: inseminacja-potrzebuję info!! IP: *.radom.pilickanet.pl 24.04.03, 15:17
      u mnie i u mojego męża wszystkie wyniki wyszły dobrze... jedyną przeszkodą
      okazało się, że zawsze wychodził mi ujemny PCtest czyli mój śluz wytwarzał
      pewnie jakieś przeciwciała, która nie pozwalały plemnikom przejść dalej. Lekarz
      zaproponował więc inseminację, czyli podanie plemników wyżej i ominięcie
      wrogiego śluzu.
      brałam 2 tabletki clo od 2-6 dnia cyklu i za każdym razem miałam dwa pęcherzyki
      po jednej i po drugiej stronie. miałam dwie inseminacje jak już wiesz. za
      pierwszym razem się nie udało. lekarz podawał mi nasienie dwa razy dzień po
      dniu przed owulacją jeden raz później dostałam zastrzyk, i pojechałam do domu w
      noicy pęcherzyki popekały czyli nastąpiła owulacja i zaraz po tym podał mi
      drugi raz nasienie. koszt to 250zł za jedno podanie czyli 500 zł w miesiącu...
      + leki do stymulacji 20 zł zabieg jest bezbolesny i trwa kilkanaście minut. nie
      potrzeba brać urlopu. ja pojechałam zaraz po pracy za pierwszym i drugim razem.
      • Gość: Ola1232 Re: inseminacja-potrzebuję info!! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 24.04.03, 17:44
        To zupełnie bezbolsne i robi sie to ambulatoryjnie. osobiście płaciłam 250
        złotych. Brałam tez Clo od 3 do 7 dnia. Byłam na sprawdzeniu czy pęcherzyk pękł
        i teraz czekam.
        Z pobranego nasienia partnera lekarz za pomoca jakies spcejlnej wirówki
        wyodrbęnia te najzdrowsze i najlepsze plemniki. Potem podaje wprost do macicy.
        Jak sie nie uda a to tylko 16 % sznas to robi się kolejne insemninacje. Jak
        kilka nie daje okreslonego skutku to zwykle kierują na in vitro.
    • Gość: Eli30 Re: inseminacja-potrzebuję info!! IP: *.stnet.pl 25.04.03, 09:11
      Dziewczyny, dziękuje wam wszystkim za szybkie i cenne odpowiedzi na mój post!
      Dadałyście mi dużo otuchy i nadziei.
      O ten urlop pytałam bo mam okropnego szefa. Nie chcę brać zwolnienia
      lekarskiego na 1 dzień bo to jest jeden dzień niepłatny, to też za każdym razem
      biorę urlop. Z tego powodu szef uważa, że się migam w robocie a ja nie mam
      zamiaru podać mu prawdziwego powodu głównie dlatego, że nie przedłuży mi potem
      umowy o pracę... Koło zamknięte. Wszystko to brzmi bardzo zawile i
      abstrakcyjnie ale może właśnie to jest rzeczywistość obecna??
      Ceny szokują ale i tak dałabym wszystko, że by to wyszło!!
      Pozdrawiam was bardzo serdecznie i życzę ZDROWIA!
      Eli.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka