Dodaj do ulubionych

Monitorowanie cyklu

26.09.03, 12:28
Mam pytanie, może głupie smile
Od którego dnia cyklu zaczynałyście monitorowanie? I jak to wygląda,
codziennie, co drugi dzień? Będę musiała dojeżdżać do mojego lekarza spory
kawałek, napiszcie jak to u Was wyglada?

Dzięki i pozdrawiam!!!
Obserwuj wątek
    • piegoosek Re: Monitorowanie cyklu 26.09.03, 13:09
      witaj, ja zawsze zaczynalam od 11dc (ale slyszalam, ze od 10dc tez zaczynaja),
      potem w zaleznosci od pecherzyka, dwa razy mialam inseminacje juz nastepnego
      dnia, pecherzyk bylka na tyle duzy, a dwa razy (to byl drugi jajnik - jakis
      opozniony wink) mialam 11dc malutki pecherzyk i wtedy bylam za dwa dni, potem
      znowu za dwa i nastepnego dnia (czyli 11dc, 13dc, 15dc i 16 iui), a ostatnio
      wolniutko rosl i bylam 11dc, 15dc, 17dc i 18 iui,
      tak, ze widzisz bardzo roznie to bywa z tymi naszymi pecherzykami, wszystko moze
      je odstraszyc od rosniecia, jakis stres, chorobsko itp. mowia, ze pecherzyk w
      bardzo optymistycznym zalozeniu rosnie 4mm na dobe, ale standardowo lekarze
      przyjmuja 2mm!
      pozdrawiam
      piegoosek
      ----------------------
      oczekujaca pozytywnego wyniku po IV(juz) iui
      • Gość: mika Re: Monitorowanie cyklu IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 26.09.03, 13:46
        Ja przy cyklach 30-32 dniowych rozpoczynam od 11 dnia. Teraz byłam właśnie 11
        dc. 14 dc i 18 dc i wystarczyło. Pęcherzyk pękł 17 dnia.
    • giza Re: Monitorowanie cyklu 26.09.03, 14:02
      Dzięki za odpowiedzi!!!!

Teraz dopiero okaże się czy mam owulację i czy to co widac na usg to pęcherzyki
      czy znów te cholerne torbiele.
      Zaczynam od następnego cyklu smile)
      • Gość: trzydziestka Re: Monitorowanie cyklu IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 27.09.03, 14:38
        Zaczynam monitorowani w tym miesiącu. Zapisałam sie na razie na 10 dc, (potem
        wypada weekend, więc dopiero) 14 dc i 16 dc. Równolegle temperaturka.
        Zobaczymy...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka