giza 26.09.03, 12:28 Mam pytanie, może głupie Od którego dnia cyklu zaczynałyście monitorowanie? I jak to wygląda, codziennie, co drugi dzień? Będę musiała dojeżdżać do mojego lekarza spory kawałek, napiszcie jak to u Was wyglada? Dzięki i pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
piegoosek Re: Monitorowanie cyklu 26.09.03, 13:09 witaj, ja zawsze zaczynalam od 11dc (ale slyszalam, ze od 10dc tez zaczynaja), potem w zaleznosci od pecherzyka, dwa razy mialam inseminacje juz nastepnego dnia, pecherzyk bylka na tyle duzy, a dwa razy (to byl drugi jajnik - jakis opozniony ) mialam 11dc malutki pecherzyk i wtedy bylam za dwa dni, potem znowu za dwa i nastepnego dnia (czyli 11dc, 13dc, 15dc i 16 iui), a ostatnio wolniutko rosl i bylam 11dc, 15dc, 17dc i 18 iui, tak, ze widzisz bardzo roznie to bywa z tymi naszymi pecherzykami, wszystko moze je odstraszyc od rosniecia, jakis stres, chorobsko itp. mowia, ze pecherzyk w bardzo optymistycznym zalozeniu rosnie 4mm na dobe, ale standardowo lekarze przyjmuja 2mm! pozdrawiam piegoosek ---------------------- oczekujaca pozytywnego wyniku po IV(juz) iui Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: Monitorowanie cyklu IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 26.09.03, 13:46 Ja przy cyklach 30-32 dniowych rozpoczynam od 11 dnia. Teraz byłam właśnie 11 dc. 14 dc i 18 dc i wystarczyło. Pęcherzyk pękł 17 dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
giza Re: Monitorowanie cyklu 26.09.03, 14:02 Dzięki za odpowiedzi!!!! Teraz dopiero okaże się czy mam owulację i czy to co widac na usg to pęcherzyki czy znów te cholerne torbiele. Zaczynam od następnego cyklu ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trzydziestka Re: Monitorowanie cyklu IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 27.09.03, 14:38 Zaczynam monitorowani w tym miesiącu. Zapisałam sie na razie na 10 dc, (potem wypada weekend, więc dopiero) 14 dc i 16 dc. Równolegle temperaturka. Zobaczymy... Odpowiedz Link Zgłoś