Gość: Zosia IP: *.kg.net.pl / *.kg.net.pl 24.10.03, 21:10 Hej Dziewczyny! Proszę napiszcie mi jak macie brać duphaston...aby wspomóc zajście w ciążę i jeżeli zajdziecie to co wtedy - ile brać itd. Z góry dziękuję... Zosia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zonka9 Re: Duphaston!!! 25.10.03, 11:09 Kochana Zosiu! Biore Duphaston od 3 dni po 1 tab. rano i wieczorem.Jak to sie ma do ciazy jeszcze dokladnie nie wiem. Ale z tego co wiem to kazdy bierze inaczej. Dziwie sie , ze jezeli lekarz Ci to przepisal to nie powiedzial jak brac. Zadzwon do doktorka, on Ci powie najdokladniej. Pozdrawiam, pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monia Re: Duphaston!!! IP: 217.153.19.* 25.10.03, 12:56 Mi lekarz zalecil tylko jedna tabletke od 16 do 25 dnia cyklu, zaszlam w ciaze juz w drugim cyklu tazke uwazam ze duphaston jest po prostu boski))) Oczywiscie teraz musze sie faszerowac do 16 tygodnia 2 x dziennie, ale czego sie nie robi dla dzidziusia))) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kathrin78 Re: Duphaston!!! IP: *.dip.t-dialin.net 25.10.03, 15:44 Zosiu, duphaston nie pomaga zajść w ciążę. On jedynie pomaga jej się utrzymać. Bierze się go w drugiej fazie cyklu w przypadku, gdy progesteron jest za niski. Dokładne dawkowanie ustala lekarz - tak więc nie bierz go samodzielnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monia Re: Duphaston!!! IP: 217.153.19.* 26.10.03, 12:01 jak to nie pomaga, czytalas chociaz ulotke? Nie opowiadaj rzeczy o ktorych nie masz pojecia bo wprowadzasz ludzi w blad. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
beemka1 Re: Duphaston!!! 26.10.03, 18:37 Moniu, Czepiasz sie, w dodatku jestes niemila. Duphaston nie pomaga w polaczeniu sie jajeczka z plemnikiem, dlatego Kathrin ma racje twierdzac, ze nie pomaga w zaplodnieniu. Wiem co pisze, bo tak mnie zatkalo po Twoim poscie, ze polecialam jeszcze raz przeczytac ulotke. Zreszta wiadomo, ze w przypadku nieplodnosci Duphaston nalezy brac PO wystapieniu owulacji, czyli samo przez sie jest zrozumiale, ze lek ten nie pomaga zajsc w ciaze, ale pomaga zaplodnionemu jajeczku zadomowic sie w macicy. Odpowiedz Link Zgłoś
femalespirit Re: Duphaston!!! 25.10.03, 16:31 Duphaston dla ciazy bierze sie najczesciej 2 x dziennie od 14 dnia cyklu (od owulacji, jesli masz cykle dluzsze niz 28 dni) do miesiaczki (plamien). Jesli okaze sie, ze jestes w ciazy, bierz go nadal. Ale tak naprawde to powinien o tym decydowac Twoj lekarz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zosia Re: Duphaston!!! IP: *.kg.net.pl / *.kg.net.pl 26.10.03, 14:09 Kochane dziewczyny! Mnie lekarz zalecił brać Duphaston od 16 d.c. do 26d.c. Pytałam tylko z ciekawości...ponieważ wcześniej wyczytałm na forum inne terminy. Dzięki Zosia Moniu! Nie rozumiem dlaczego wprowadzam ludzi w błąd???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zosia Re: Duphaston!!! IP: *.kg.net.pl / *.kg.net.pl 26.10.03, 14:20 Sorry Moniu! Teraz doczytałam- to nie ja wprowadzam w błąd... Pozdrowionka!!! pa! Zosia Odpowiedz Link Zgłoś