Dodaj do ulubionych

Hostele w Krakowie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.10, 13:46
Z jakich hosteli w Krakowie najczęściej korzystacie? Które z nich polecacie, a
które zdecydowanie odradzacie?

Ja osobiście lubię nocować w Old Town Hostel. Odpowiada mi atmosfera, jaka tam
panuje - spokojnie, przytulnie, sympatycznie.
Obserwuj wątek
    • muffinka9 Re: Hostele w Krakowie 25.05.10, 18:33
      wiadomo - aby wypoczynek był udany, bardzo ważne jest miejesce
      noclegowe. Nie jest obojętne, gdzie spędzimy noc. Dlatego ja zawsze
      korzystam z noclegów polecanych przez innych i
      sprawdzonych noclegów.
      Na stronie PolecaneNoclegi.pl znajduje się naprawdę mnóstwo fajnych
      ofert miejsc noclegowych ! Zawsze jak szukam, korzystam właśnie z
      tego serwisu, ponieważ noclegi tam wybrane sprawiają, że mój
      wypoczynek oraz wypoczynek moich bliskich, zawsze należy do udany i
      jest miłym wspomnieniem na lata !
    • adresnieprawidlowy Re: Hostele w Krakowie 30.05.10, 11:47
      Ja nie korzystam z hosteli raczej. A w Kraku jest mnóstwo miejsc noclegowych, na
      każdym kroku jest albo hotel, hostel, albo jakieś inne kwatery. Nie ma problemu
      żeby coś znaleźć. Najlepiej popytać znajomych, którzy już sami sprawdzili jakieś
      hostele na własnej skórze, albo skorzystać z jakichś stronek internetowych. Na
      przykład na nocuj.com.pl masz mnóstwo ofert miejsc noclegowych (hoteli, hosteli,
      kwater prywatnych) z Krakowa i nie tylko.
    • Gość: emka Re: Hostele w Krakowie IP: *.gemini.net.pl 09.07.10, 21:47
      Polecam samodzielne mieszkanie w nowym niewielkim 3-piętrowym bloku przy ul. Radzikowskiego
      (blisko pętli autobusowej i centrum Krakowa). Pokój z aneksem kuchennym i
      balkonem, sypialnia, łazienka i przedpokój z pojemną szafą. Mieszkanie w pełni
      wyposażone. Wszystko pachnące nowością:) E-mail: monazaba17@wp.pl
      • putka2 Re: Hostele w Krakowie 10.07.10, 18:49
        Witam.
        Czy możecie orientacyjnie napisać jaki jest koszt noclegu przy 2 os.
        dorosłych i 7l. dziecko na 1 lub 2 noclegi standard wystarczy średni
        ( nie hotel )
        dzieki
        • moniaskor Re: Hostele w Krakowie 10.07.10, 19:40
          Wysłałam odpowiedź na priva.
        • Gość: antek Re: Hostele w Krakowie IP: 83.14.127.* 02.12.14, 11:23
          w krk hostel to by było od 170 zł za dobe chyba :)
    • geminatores Re: Hostele w Krakowie 11.07.10, 13:28
      Noclegi Kraków szukaj na www.CiekaweNoclegi.pl albo bezpośrednio tu hostele Kraków
    • Gość: Deryll Znalazłam jeden fajny hostel na www.skanerkwater.p IP: 85.222.87.* 18.07.10, 18:22
      i serdecznie polecam - trzy-kafki-plus.skanerkwater.pl/. Niedrogo, fajny
      standard i blisko do wszystkich zabytków.
    • sporty_girl Re: Hostele w Krakowie 22.11.10, 01:08
      Zgadzam się z tą opinią. Old Town Hostel to dobry wybór, a przede wszystkim tani - na studencką kieszeń w sam raz:)
    • oneziuta Re: Mama's 26.11.10, 13:21
      Hosteli i Hoteli w Krakowie zatrzęsienie [o czym świadczy chociażby ta strona: www.urlopwpolsce.pl/miasto.php?id=3 ], nie wiedząc do końca co wybrać, jakimi kryteriami się kierować czy które opinie umieszczane na forach są wiarygodne wybrałam dla znajomych hostel, który trzykrotnie został uznany za jeden z 10ciu najlepszych hosteli na świecie.
      Byli zadowoleni: Mamas Hostel na Brackiej
    • Gość: ann-li-bomba Re: Hostele w Krakowie IP: *.petroinform.net 02.06.11, 11:05
      Ja ostatnio spałam w Old Town Hostel i jestem zadowolona. Przytulne pokoje, dobre śniadania i bardzo miła obsługa. Polecam.
    • spinacz.5 Re: Hostele w Krakowie 02.06.11, 12:42
      Schroniska akurat w Krakowie nie są najlepsze. Grochowa strasznie daleko od centrum, a Oleandry nie cieszą sie dobrą sławą. Ja tam polecam hostel OLD Town przy PL. Szczepańskim. Co prawda jest drożej niż w PTSM, ale przynajmniej wiesz, za co płacisz
      • Gość: Aleksa Re: Hostele w Krakowie IP: *.avanet.net.pl 17.11.14, 17:09
        Akurat co do Oleandry to się mylisz, nocowaliśmy tam ostatnio z wycieczką i bardzo sobie chwalimy to miejsce ze znajomymi jeśli jeszcze kiedyś przyjdzie nam jechać do Krakowa to na pewno właśnie na Oleandry będziemy nocować.
    • Gość: sonia2011 Re: Hostele w Krakowie IP: *.play-internet.pl 07.06.11, 22:19
      Podczas szukania noclegu najlepiej sobie znaleźć przez jakąś sensowną wyszukiwarkę hosteli czy hoteli. Całkiem nieźle zaopatrzoną bazę ma np. ideatur.pl - mają też tam sporo porad turystycznych.
    • hostelak Re: Hostele w Krakowie 16.06.11, 10:21
      Zapraszamy do nowo otwartego Hostelu Atrakcyjny Kazimierz.
      www.hostelatrakcyjnykazimierz.pl.
      Konkurencyjne ceny, znakomita lokalizacja.
      Poza tym w Krakowie dużo się dzieje.
      Już 24 czerwca rozpoczyna się Festiwal Kultury Żydowskiej.
      Hostel znajduje się w samym centrum tych wydarzeń.
      Koncert kantorów z orkiestrą kameralną, Sway Machinery z afrykańską gwiazdą z Mali, Żydzi na winylach i w popkulturze, spektakl flamenco i afroamerykańskie rytmy... Festiwal Kultury Żydowskiej zaskoczy swoją publiczność na wiele sposobów.
      Zapraszamy!!!
      info@hostelatrakcyjnykazimierz.pl
    • lunatyk43 Re: Hostele w Krakowie 12.07.11, 10:38
      byłem niedawno w Krakowie na weekend i nocowałem właśnie w Old Town Hostel. spoko miejsce, blisko rynku, a 50zl za nocleg ze śniadaniem to naprawde niska cena, chyba nie spotkalem sie wczesniej z równie atrakcyjną ofertą przy tak dobrych warunkach noclegowych
      • Gość: bllom Re: Hostele w Krakowie IP: 192.166.203.* 27.09.11, 21:25
        Atrakcyjny Kazimierz na Estery. Czysto, tanio, super ludzie... serio warto wpaść :"D
    • wedrujaca_po_polsce Re: Hostele w Krakowie 19.07.11, 11:18
      Niedawno otworzył się nowy hostel w Krakowie - Kos, 3 minuty od Rynku, zdjęcia i opis wyglądają zachęcająco:
      www.urlopwpolsce.pl/krakow/hostelkos/
    • polgks Re: Hostele w Krakowie 02.10.11, 20:05
      Był ktoś może w Moon Hostel?
    • aneta32r Re: Hostele w Krakowie 18.10.11, 14:18
      My z mężem najczęściej nocujemy w Aqq Hostel na Floriańskiej, bardzo przyjemnie jest też w Fauście.
      • Gość: lobos Re: Hostele w Krakowie IP: *.dynamic.chello.pl 12.11.11, 21:35
        Zapraszamy do hostelu Travellers Inn na ul Sarego 24 lub Pl. Na Groblach 8.
        Pełna oferta na stronie hostelu
    • kinman Re: Hostele w Krakowie 21.11.11, 20:31
      Dobrze że Polskie pociągi jeżdżą przez centralne miejsce w Kraju jakim jest Warszawa :) dzięki temu można łatwo dostać się do Krakowa.
      • white_mouse Re: Hostele w Krakowie 22.11.11, 13:27
        No, ze stolicy do Krakowa to tylko pociągiem, żaden inny środek transportu się w ogóle nie opłaca
        • bystry_1 Re: Hostele w Krakowie 24.11.11, 22:04
          Oczywista sprawa. Wybierając bilet weekendowy podróż w obydwie strony będzie nas kosztowała tylko 149 zł. Lepiej nie wspominać ile trzeba wydać wybierając podróż samochodem.
          • white_mouse Re: Hostele w Krakowie 26.11.11, 12:13
            No to jest fakt, sporo można dzięki temu zaoszczędzić
    • tanie-podrozowanie.net Re: Hostele w Krakowie 08.12.11, 19:24
      Wszystkim, którzy wybierają się do Krakowa polecam Hostel Faust. Jest dosłownie 3 minuty od Rynku i w rozsądnej cenie. Idealna lokalizacja dla chcących pozwiedzać i lubiących wieczorne wypady.
      www.Tanie-Podrozowanie.net

• skabot.skabot Re: Hostele w Krakowie 12.12.11, 23:43
        Na weekend do Krakowa! :)

Mam do sprzedania bilety na pociąg Warszawa-Kraków-Warszawa dla dwóch osób na następny weekend :)
        allegro.pl/bilet-bilety-pkp-weekend-w-krakowie-dla-dwojga-i1994199410.html?source=oo
        • Gość: RecepcjaPandy Re: Hostele w Krakowie IP: 192.166.203.* 03.07.12, 08:29
          Wszystkim odwiedzającym Kraków serdecznie polecam Hostel Panda na Kazimierzu. Urokliwa dzielnica w centrum miasta, blisko Starówki, dogodny dojazd komunikacją miejską (lub 20minutowy spacer z dworca). Organizujemy imprezy dla gości, mamy w ofercie także wycieczki do Auschwitz i Wieliczki. W cenę za nocleg wlicza się również śniadanie, pościel, ręczniki, mapy miasta. Pozdrawiam i serdecznie zapraszam - Recepcjonistka :)

www.pandahostel.pl/panda/wordpress/
          • Gość: poznanAnka Re: Hostele w Krakowie IP: 192.166.203.* 05.07.12, 14:58
            O proszę! Ostanio będac w Krakowie zatrzymałam się w waszym Hostelu Panda! POLECAM! Bylo bardzo milo, dziękuję raz jeszcze za pobyt, przy nastepnej okazji z pewnoscią się u was zatrzymamy!
    • szalonaturystka Re: Hostele w Krakowie 03.07.12, 15:24
      W Krakowie znajdziemy wiele hosteli. Kilka z nich opisano tutaj: www.poltrip.pl/przewodnik/hostele-krakow,1_1910.html
      Warto wybrać coś interesującego dla siebie:))
      • Gość: riri2121 Re: Hostele w Krakowie IP: 192.166.203.* 09.07.13, 07:43
        Zawsze kiedy jestem w Krakowie moim pierwszym wyborem jest Panda Hostel na Kazimierzu. Ceny bardzo przystępne (nawet w środku sezonu!). Ja korzystam zazwyczaj z żeńskiego pokoju 6 osobowego (z osobną łazienką) za 30 zł za noc. Za tę cenę mamy wliczone pyszne śniadanie i dobre warunki. No i ta atmosfera :) jednym słowem wart polecenia!
    • timon836 Re: Hostele w Krakowie 23.09.13, 01:24
      Jeśli chodzi o noclegi w Krakowie najbardziej odpowiadał mi novotel jak na razie. Z niższym standardem nocowałem w kilku hostelach w centrum ale było brudno i nie miło więc...nie trwała ta przygoda długo:
    • Gość: Saffari Re: Hostele w Krakowie IP: 217.97.253.* 08.10.14, 21:05
      Ja mam sprawdzony nocleg w Schronisku Młodzieżowym na Oleandry. Standard lepszy niż w nie jednym hostelu w jakich zdarzało mi się nocować dlatego nie kombinuje i zawsze się u nich zatrzymuję jak tylko jestem w Krakowie.
      • marion660 Re: Hostele w Krakowie 27.11.14, 13:16
        jeśli chodzi o tani hostel w Krakowie to na pewno dobra opcja to Hostel Folklor - to miejsce dla każdego - studenta, pracownika załatwiającego sprawy biznesowe czy turysty. Standart wysoki przy niskiej cenie dlatego to jest tani hostel Kraków a jak wiemy w Krakowie nie jest łatwo znaleźć coś taniego
    • Gość: hostelaleje28 Re: Hostele w Krakowie IP: *.adsl.inetia.pl 03.11.14, 10:56
      Tani nocleg hostel Kraków 7 min-Wawel |15 min-Rynek

Witam! Chciałabym serdecznie Państwa zaprosić do skorzystania z usług naszego hostelu. Hostel mieści się przy tzw. "Jubilacie". Jest to 7 minut na nogach od Wawelu, 15 minut na nogach od Rynku (lub 2 przystanki tramwajowe).

W cenę noclegu wliczone są: śniadanie, komplet pościeli i ręcznik, dostęp do wyposażonej kuchni z kawą i herbatą przez cały pobyt, Internet (WiFi).

Hostel dysponuje również nieodpłatnymi miejscami parkingowymi (prosimy o wcześniejsze zarezerwowanie).

Oferujemy atrakcyjne ceny, nocleg w przytulnym hostelu, miłą i kompetentną obsługę.

Serdecznie zapraszam do kontaktu z nami!
      Ceny już od 35 zł/za osobę/za dobę !

Kontakt:
      tel: 666-854-301 || 12-427-04-19
      mail: hostel@aleje28.pl
    • Gość: Antek Re: Hostele w Krakowie IP: 83.14.127.* 02.12.14, 11:15
      ja byłem w hostelu krk, on jest przy placu na groblach. fajny klimat i wszedzie blisko bo na rynek i kazimierz chodzilem na nogach
    • Gość: turysta Re: Hostele w Krakowie IP: 83.14.127.* 02.12.14, 11:27
      ja szukałem na <a href="www.booking.com">booking.com</a> i znalazłem hostel, który był zrobiony jak zamek i był koło Wawelu. Na nogach miałem ok 5 min do rynku w krakowie. To był KRK Hostel Krakow a to jego stronawww.krkhostel.com
      • Gość: gosć Re: Hostele w Krakowie IP: 83.14.127.* 09.12.14, 09:58
        widziałem ich filmik w necie, przekonali mnie, właśnie zrobiłem tam rezerwację :) swoją drogą fajna nazwa krk hostel
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka