Dodaj do ulubionych

Jak slucham za ile ludzie szukaja noclegow ,to kiw

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.10, 10:42
To kiwam glowa, 40, 50 zl...
za takie grosze to nawet zakupow nie zrobi sie i to w ...biedronce!
do tego siedza caly dzien i cala noc!!!!!! pala swiatlo,leja wode...
i BRUDZA I NISZCZA...
Dlaczego kwaterodawcy nie podnosza cen tylko poniżaja sie za takie
grosze? ciekawe jakby nasalc urzad skarbowy czy robia to legalnie
moze wtedy by podniesli ceny bo watpie ze to sie wogole oplaca...
Obserwuj wątek
    • Gość: poki Re: Jak slucham za ile ludzie szukaja noclegow ,t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.10, 12:12
      Popieram w calości!
      • agusia3301 Re: Jak slucham za ile ludzie szukaja noclegow ,t 03.06.10, 14:59
        A ja nie popieram. 4-osobowa rodzina musi wydać około 200 zł za dobę , za
        tydzień wychodzi 1400 i plus mniej więcej drugie tyle na wyżywienie i drobne
        wydatki, podróż. Właściciel kwatery w której jest np. 6 pokoi 2-os (50 zł os)
        zarabia tygodniowo w sezonie 4200 zł. Za miesiąc wychodzi ok 16000. Za dwa
        miesiące 32000. Ja i przypuszczam większość ludzi zarabia tyle przez cały rok.
        Zastanów się co piszesz.
        • Gość: wabik Re: Jak slucham za ile ludzie szukaja noclegow ,t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.10, 15:22
          A ja popieram zalozyciela watku!
          NA Capri byle jaki nocleg 80 euro za dobe,,,,
          i to nie 100 m ! to samo costa brava czy costa del sol...
          200 zl to jest smiesznie tanio.
          na 4 osoby! tym bardziej ze pokoj w hotelu tyle kosztuje na jedna
          osobe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: wiślane Re: Jak slucham za ile ludzie szukaja noclegow ,t IP: *.tktelekom.pl 07.06.10, 23:57
            Na Capri to słońce świeci i morze jest cieplejsze. Jak chcesz podwyższyc ceny w
            Polsce to przykręć słoneczko i ogrzej morze.

Stare "ZACHODNIOPOMORSKIE" w nowym wydaniu?
            • Gość: mariolka Re: Jak slucham za ile ludzie szukaja noclegow ,t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.10, 07:51
              Chyba trafiłeś w 10!!!
            • Gość: Agnes Wynajem domow na Sardyni IP: 128.66.54.* 13.11.13, 15:50
              www.ferienaufsardinien.blogspot.it
        • Gość: jeszcze raz Re: Jak slucham za ile ludzie szukaja noclegow ,t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.10, 15:25
          do Agusi! debilko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          woda prad, gaz, posciel pranie sprzatanie odejmij 70%!!!!!!!!!!!!!
          nie masz pojecia o czy piszesz a stres z Cholta przez cala dobe?
          Nocleg musi kosztowac min,150 zl od osoby zeby na tym zarobic minimum
          • agusia3301 Re: Jak slucham za ile ludzie szukaja noclegow ,t 03.06.10, 16:23
            Kolego niesympatyczny Jeszcze Raz , mam znajomą w Darłówku która wynajmuje
            pokoje, wiem co piszę. A tak na marginesie: zapoznaj się z regulaminem tego forum.
            • agusia3301 Re: Jak slucham za ile ludzie szukaja noclegow ,t 03.06.10, 16:34
              I nie podniecaj się tak Jeszcze Raz vel Wabik vel Poki vel Ciekawy.
              • Gość: mamula-1 Re: Jak slucham za ile ludzie szukaja noclegow ,t IP: *.147.247.223.nat.umts.dynamic.eranet.pl 03.06.10, 17:58
                skoro wynajmują za 40-50 zł.to widocznie się im opłaci,nikt nie będzie robił
                niczego za darmo.Poza tym noclegów jest pełno i cen nie trzeba podbijać.Lepiej
                za 40-50 niż mieć pusty pensjonat.Kuzynka wynajmuje nad morzem za 40 zł i przez
                wakacje zarabia na cały rok.
                • nexstartelescope Re: Jak slucham za ile ludzie szukaja noclegow ,t 06.06.10, 17:29
                  Kolega widzę lubi rozmawiać sam ze sobą? Gdyby nie Twoje własne 10 nicków, nikt
                  by Cię nie poparł :P
                  • Gość: aaa Re: Jak slucham za ile ludzie szukaja noclegow ,t IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.10, 19:59
                    A ja popieram, nocleg w Polsce powinien kosztować 150-200 min. i wtedy Polacy
                    jeździli by na Costa Brawa a na te nędzne warunki w naszej pięknej i ciepłej
                    ojczyźnie gdzie kuchnia jest wspólna a czasmi i WC też. LUDZIE CZY WY WIECIE CO
                    PISZECIE !!!
                    • luksusfashion Re: Jak slucham za ile ludzie szukaja noclegow ,t 06.06.10, 20:55
                      Na costa brava nocleg kosztuje od 40 euro od osoby byle co.
                      A juz na Costa del sol 100 euro od osoby!
                  • luksusfashion Re: Jak slucham za ile ludzie szukaja noclegow ,t 06.06.10, 20:53
                    Ja popre, napisz ze jestem 11-sta!
                    Wlasnie bylam na weekendzie czerwcowym i dobre domy zlokalzowane
                    blisko morza to koszt min 100 zl.
                    Ja nie wiem u kogo wy katem śpicie ale balbym sie ryzykowac spac u
                    kogos w domu i chodzic do wspolnej toalety za 50 zl.
                    • agusia3301 Re: Jak slucham za ile ludzie szukaja noclegow ,t 06.06.10, 23:49
                      A ja nocowałam w zeszłym roku w domu-kwaterze prywatnej za właśnie 50 zł za
                      pokój z łazienką, do morza 150m.Czysto schludnie i przyjemnie. NIe bałam się
                      nikogo i niczego.Podać adres?
                      • luksusfashion Re: Jak slucham za ile ludzie szukaja noclegow ,t 08.06.10, 08:59
                        Nie, dziekuje, czułabym sie skrepowana.
                        Koczujac u kogos w domu, apartament to apartament to
                        samo hotel.
                        a u ludzi w jamis domu nieeeeeeee....
                        • Gość: sdsd Re: Jak slucham za ile ludzie szukaja noclegow ,t IP: *.solaris.ds.polsl.pl 11.06.10, 00:24
                          za 50 zl to powinno byc full wypas, ze mucha nie siada.
                          • Gość: nocleg do sds , jak bedziesz sam /a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.10, 09:12
                            wynajmowal/a to bedziesz za 20 zl standard RITZA dawala ok?

za 50 zl to powinienes/a gowno dostac bo za tyle to WSTD wynajmowac,
                            trzeba byc naprawde zdesperowanym zeby sie ponizac za 50 zl! Gdzie
                            noclegi w willach w odleglosci 100 m do plazy, przekraczaja kwote
                            150 zl od osoby.
                            idz do salonu mercedesa ze chcesz nowa E klase za 20 tysiecy
                            wiesniaku.
                            co za wies
                    • iloneczka27 a pusta jesteś ja bęben od pralki:) 11.06.10, 18:49

stać Cie i na lusksus i na feszyn ale niestety słoma z buciorów
                      wychodzi... człowiek ze wsi wyjdzie...ale...
              • Gość: Oktisek Re: Jak slucham za ile ludzie szukaja noclegow ,t IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.10, 00:24
                agusia3301 napisała:

> I nie podniecaj się tak Jeszcze Raz vel Wabik vel Poki vel Ciekawy.<
                Faktycznie dopiero teraz zauważyłem ,że daliśmy się wpuścić w dyskusję z trolem posługującym się komputerem o nr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
              • Gość: Agnes Noclegi na Sardynii IP: 31.189.43.* 31.05.14, 20:08
                wynajem domow na Sardynii blog www.dreamsardinia.blogspot.it
        • Gość: Mateo Re: Jak slucham za ile ludzie szukaja noclegow ,t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.10, 10:41
          no właśnie! ceny są w sam raz, jeśli chcesz płacić więcej to zarezerwuj sobie
          hotel lub apartament i płać więcej. Na szczęście są jeszcze takie miejsca (jesli
          chodzi o Kraków to np. Old Town Hostel), gdzie w centrum miasta mogę się
          spokojnie wyspać nie płacąc wygórowanej kwoty.
        • mad-25 Re: Jak slucham za ile ludzie szukaja noclegow ,t 08.06.10, 11:45
          Do Agusi : mylisz się 100% bo właściciele czy to pensjonatów czy
          agroturystyk muszą jeszcze odprowadzać podatki, płacić słono za
          prąd, wodę + środki czystości + mnóstwo innych opłat. Jak Ty to
          policzyłaś 50 zł za osobę odejmij kobieto amortyzację i ile z tego
          wyjdzie?? Właśnie robię plan ekonomiczny do mojego pensjonatu i byś
          się zdziwiła ile wychodzi zarobku , bez przesady myślę że 50 zł to
          za mało chociaż liczy się też popyt danego rejonu.
          • Gość: Ada Re: Jak slucham za ile ludzie szukaja noclegow ,t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.10, 13:10
            Oczywiscie ze malo i BARDZOOOOOMALOOOOOOO,
            Zakupy w najtanszym sklepie to koszt 100 zl min!
            Noclego powinnien kosztowac min 150 zl od osoby, ale dopoty beda
            wspolne kible na lewo wynajmowac to bedzie tak jak jest smieszne
            ceny...
            Nie ma takiej mozliwosci nawet w frajerskich warunkach wynajac np we
            Wloszech czy Hiszpanii za tyle
            • Gość: Bartek Re: Jak slucham za ile ludzie szukaja noclegow ,t IP: *.leon.com.pl 08.06.10, 20:56
              Wlasciciele pensjonatow puknijcie sie w glowe.Podwyzszajcie sobie
              dalej ceny pobytu w waszych nedznych pensjonatach.Kazdy madry Polak
              za np.1ooozl.to wykupi sobie wczasy w cieplym kraju i spedzi tydzien
              luksusowo,majac w tym dolot samolotem,zakwaterowanie w pieknym
              hotelu z basenami,pelna obsluge,cieple morze,non stop slonce i
              wyzywienie ALL(o ile wiecie co ten skrot znaczy).Poza tym jeszcze
              wiele darmowych atrakcji w tej cenie.Wlasnie wrocilem,wiec skonczcie
              juz te zalosne jojczenie.
              • Gość: patu Re: Jak slucham za ile ludzie szukaja noclegow ,t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.10, 21:16
                buhahahahhaah, durniu w sezonie za 1000 zl to pojedziesz
                dupa po nieheblowanych deskach !
                4* Egipt- wiadomo ze syf bo egipskie 4 to eurpejskie -1;-)
                koszt 2500 tys na osobę.
                a juz cos lepszego od 3 tysiecy wiec te 1000 zl wsadz ale w altanke
                na dzialce.
                • Gość: fiinansista Re: Jak slucham za ile ludzie szukaja noclegow ,t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.10, 22:15
                  Jesteś właścicielem pensjonatu (tak wnioskuję), jeśli możesz podaj kwotę jaką
                  zarabiasz za rok wynajmowania pokoi. Bo tak dyskutujecie sobie tutaj, zdania są
                  jak widzę bardzo podzielone,więc może warto, abyśmy my - turyści mieli wiedzę
                  jak mało zarabiacie na nas.
                • Gość: Bartek Re: Jak slucham za ile ludzie szukaja noclegow ,t IP: *.leon.com.pl 08.06.10, 22:40
                  do patu:nie rozsmieszaj mnie od lat wyjezdzam w cieple kraje za male
                  pieniadze,trzeba umiec szukac promocji. To co chcialem napisac o
                  waszych pensjonatach i hotelach to napisalem.Nigdzie nie wyjezdzacie
                  to nie wiecie jak powinni byc przyjmowani turysci i w jakie warunki
                  mieszkalne i bytowe.Szkoda, bo wtedy niejeden z was zwiesilby ze
                  wstydu glowe,ze za wynajecie takiego badziewia jakim sa wasze
                  pensjonaty czy hotele kazecie turyscie placic tyle pieniedzy.Na tym
                  koncze,szkoda nerwow.
            • Gość: Oktisek Re: Jak slucham za ile ludzie szukaja noclegow ,t IP: *.3s.pl 08.06.10, 23:58
              Gość portalu: Ada napisał(a): > Nocleg powinnien kosztowac min 150 zl od osoby.< Ekhm... za kilka noclegów, znalezionych metodą pierwszy lepszy w pokoju 2os(12mkw) z łazienką(maj 2009) Ustronie Morskie (sanatorium z wyżywieniem -takie sobie) płaciliśmy z żoną po 90zł/nocleg Nie sądzę, by ktoś do interesu dopłacał:)W Wodniku(SPA) za 150zł z wyżywieniem nie było już miejsc.Dalej piszesz!> Nie ma takiej mozliwosci nawet w frajerskich warunkach wynajac np we Wloszech czy Hiszpanii za tyle.<
              Czy Ty aby nie przesadzasz? Popatrz Co masz do dyspozycji za kwotę już od 700 euro www.jamesvillas.ie/lanzarote/puerto-del-carmen/calima-6609/?vsearch=yes&CTA=search_villa_button
              Ja we wrześniu 2009 w "drogiej" Bawarii.Sezon - kartoflane ferie. Miejscowość Grainau (obok Ga-Pa) wynająłem piętro willi alpejskiej o standardzie wyposażenia porównywalnego z naszymi hotelami typu SPA(130mkw, 2 sypialnie ,pokój dzienny DVD+RTV, duża kuchnia w pełni wyposażona, łazienka - wanna z hydromasażem i prysznicem,WC, balkon z widokiem na Zugspitze za 80euro/doba (media w cenie) co dawało mi koszt noclegu 20euro na osobę.W Zakopanem za piętro willi o podobnym metrażu i wyposażeniu z widokiem na Giewont zapłaciłbym no ile? Argumenty uzasadniające cenę min 150zł za nocleg typu ..drogi prąd woda ,środki czystości są śmieszne.Każdy z nas je ponosi i wie jaki mają wpływ na koszty użytkowania,a tym samym wynajmu.
              • Gość: Buldog Re: Jak slucham za ile ludzie szukaja noclegow ,t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.10, 09:47
                Tak sie sklada , ze pdrózuję troche po świecie
                i wmawianie jak jest tanio, jest smieszne,
                jest bardzo drogo, szczegolnie we Wloszech.
                Polacy spedzaja zagraniczne wczasy bardzo skromnie i na naszych
                konserwach, pozniej chwala sie laikom jak to tanio i luksusowo bylo.
          • ruda.ja Re: Jak slucham za ile ludzie szukaja noclegow ,t 25.06.10, 21:07
            nie do końca..
            gospodarstwo agroturystyczne wynajmujące max 5 pokoi we własnym domu
            nie odprowadza podatku dochodowego, jedynie VAT (który zresztą jest
            świętą krową).
        • Gość: BIETKA Re: Jak slucham za ile ludzie szukaja noclegow ,t IP: *.adsl.inetia.pl 23.06.10, 13:33
          i tu ciebie popieram ,a gosc niech idzie do hotelu za noc zapłaci grube
          pieniadze ale jak ma gruby portfel to niech nie zabiera głosu .Przeciez jest
          wiecej osób w Polsce co nie stac ich zeby wydac i te 40 zł za samo łozko nie
          liczac rodziny, a reszta gdzie ? wyzywienie i jeszcze cos dla dzieci .Człowiek
          zbiera cały rok zeby wyjechac z dziecmi ale ten co pisał to nie ma pojecia o
          normalnym zyciu. z taka kasa co wiekszosc ludzi zarabia .TO WEGETACJA.
          • Gość: anka Jak was nie stac to w domu siedziec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.10, 14:57
            I moczycc nogi w misce
    • Gość: 3kje3uek Re: Jak slucham za ile ludzie szukaja noclegow ,t IP: *.interq.pl 09.06.10, 12:59
      jechać na wakacje czy inwestować w nieruchomości ??

najlepiej jest inwestować w Bieszczadach.

www.kupbieszczady.pl
      .
      to są okazje inwestycyjne..
      .
      odpoczynek jest najważniejszy

.
      www.kupbieszczady.pl
      • Gość: Jan Re: Jak slucham za ile ludzie szukaja noclegow ,t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.10, 13:15
        Najlepiej jest zainwestowac na Maladze!
        w styczniu 24 stopnie!
        Sezon caly rok koszt apartamentu podobny do naszych nad morzem,
        Po pierwsze Bogaty Niemiec i Anglik!
        nie polski biedak i chciwiec!
        Sezon min.7 miesiecy, podpisana umowa z niemiecka firma wynajmujaco-
        sprzatajaca.
        i jestes w raju finansowym, w polsce na polskich turystach mozesz
        zdechnac z glodu
    • Gość: sdsd Re: Jak slucham za ile ludzie szukaja noclegow ,t IP: *.solaris.ds.polsl.pl 09.06.10, 13:35
      a ja mam nie wydaje wiecej niz 20-25 zl za nocleg, uwazam ze to jest
      cena w pl optymalna, za 40-50 zl(rok temu 6 eur gr w tym roku 10 eur
      malta) to jade na poludnie w szczycie sezonu, rok temu grecja teraz
      malta, i mam gdzies baby z kolobrzegu, zeby ktos tam jechal to musi nie
      umiec jezykow obcych.
      • Gość: teee Re: Jak slucham za ile ludzie szukaja noclegow ,t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.10, 15:00
        tak sds, ty po polsku nie umiesz pisac ,
        poligloto buhahahahah, za te ceny to moze miales nocleg ale w
        namiocie.
        zapomniales dodac ze przemyciles polskie konserwy...
        bo na jedzenie watpie zeby bylo cie stac np na Krecie
        • agamamaoli Re: Jak slucham za ile ludzie szukaja noclegow ,t 09.06.10, 22:42
          Nie powinnam odpisywać, bo założyciel forsując swój pogląd jest chamski, ale od
          3 sezonów nie jeżdżę nad morze w Polsce, bo gdzie indziej mam lepsze warunki za
          te same pieniądze.

Dwa lata temu : Litwa - Palanga - apartament 50m2 - do morza 400 m, pensjonat
          wypieszczony, zieleń jak w ogrodzie botanicznym - a właściciele specjalnie dla
          dzieci mieli przygotowane stoliki, nocniki, pościel dziecinną, łóżeczka - cały
          składzik przydatnych rzeczy dla dzieciaków, apartament był codziennie sprzątany
          - 50 eur za apartament 4 osoby. Wtedy zastanowiliśmy się, że chyba w PL ktoś nas
          naciąga, a Palanga nie wygląda jak bazar (pamiętaliśmy wygląd Mielna rok wcześniej).

Ok, może to był przypadek, ale zeszły rok potwierdził nasze zdanie - Sardynia
          (czerwiec)- apartament znów 50m2. 20m od plaży, oczywiście świetnie wyposażony
          - znów 50eur/dz. - no dobra w sierpniu kosztowałby dwa razy tyle.

Zima - Słowacja - kurort narciarski - apartament 90m2 - 45 eur/4 os./dz.

No i ten rok, wyjazd jeszcze przed nami, tym razem wysoki sezon - znów 50m2,
          dwie sypialnie, salon, aneks, taras,klima, internet, Czarnogóra - i co 40 eur za
          4 osoby na tydzień. 300 m do morza.

Mam wrażenie, że założyciel wątku ma jakiś problem ze sobą. Większość kwater w
          PL nawet nie umywa się do tych na płd Europy, ba nawet do tych na Litwie.
          Apartamenty w Bułgarii proponowano mi w tym roku za 25 do 50 eur. Jest to
          odpowiednik ceny 4 os. pokoju nad Bałtykiem, klitki ze starymi meblami,
          telewizorem pod sufitem i ścianami z papieru.

• volta2 Re: Jak slucham za ile ludzie szukaja noclegow ,t 10.06.10, 08:11
            ago, ja to piszę już od dawna - wszędzie gdzię jadę biorę apartament
            ok.50m2 dla czterech osób, i cena to ok.50 euro.
            i to jest porównywalna cena do klitki na polskim wybrzeżu.
            warunki bytowe są nieporównywalnie lepsze, od bliskości do morza po
            wyposażenie kuchenne, w polskich pokojach to lodówka, czajnik i tv.
            a tam?
            zmywarka, pralka, toster, ekspres do kawy często też, jak wysoko to
            i winda.

a warunki przyrodnicze?
            to już kwestia indywidualna, bo ja akurat bałtyk bardzo lubię,
            piaszczysta plaża, piękny las, pogoda do wytrzymania bez klimy, ale
            też czasem deszcz, lodowata woda, zimnica.
            ale 2 lata pod rząd bez tej zimnicy i głośno szumiących fal obejść
            się nie mogę:)

• Gość: Eva Re: Jak slucham za ile ludzie szukaja noclegow ,t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.10, 10:06
            oj Aga , nie zgodzę sie
            wynajmowalam we Wloszech apartament za 100 euro na 4 osoby koniec
            sierpnia, obok Pompei,
            standrd bardzo niski.....
            w Polsce w Miedzyzdrojach w lipcu 330 zl , dwa
            poziomy ,plazma ,kuchnia, nowe nasze apartamnety sa duzo ladniejsze
            niz stare we Wloszech czy Hiszpanii.
            Problem to tylko pogoda.
            a niestety jak pokoj kosztuje 50 zl od osoby, to wiadomo ze bedzie
            skromnie bo cena jest bardzo niska , iz tym ludzie powinni sie
            liczyć.
            • agamamaoli Re: Jak slucham za ile ludzie szukaja noclegow ,t 10.06.10, 11:14
              Koniec sierpnia we Włoszech nie jest juz wysokim sezonem i jedyne
              co mogę napisać, to to że przepłaciłaś. Sardynia jest jedną z
              droższych lokalizacji. Tak jak pisałam w zeszłym roku za apartament
              ponizej płaciliśmy 50 eur/dz. czyli 700 eur za dwa tygodnie. Ofertę
              tegoroczną zobacz:

www.homelidays.co.uk/cala-gonone/apartment-flat-173710en1.htm
              Ceny były mniej więcej podobne, właściciel obniżył nam cenę za
              długi pobyt. Oczywiście lipiec i do 20 sierpnia na Sardynii
              apartamenty są masakrycznie drogie.

Wszystko jest kwestią wcześniejszego planowania i korespondencji z
              właścicielami. Zawsze rezerwuję przez internet, nigdy się nie
              nacięłam, nawet w Polsce.
              • Gość: Eva Re: Jak slucham za ile ludzie szukaja noclegow ,t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.10, 12:38
                Nie masz pojecia o czym piszesz, mowiac ze Sardynia jest droga jest
                najtansza.
                Drogo jest moja droga na Capri, i rejonie Venecji a takze
                Toskani,gdzie na urlopy przyjezdzja sami milionerzy.
                Sardynia to wyspa tania, naeet Sycylia jest drozsza, za nic nie
                przeplacalam...
                byly duzo drosze apartamenty.
                Poza tym , ja nie placze z braku pieniedzy...
                Pisze tylko , ze polacy pojecia nie maja jakie sa ceny np na Costa
                del Sol , czy w innych rejonach.
                Mieszkaja katem u kogos i takie tez maja doswiadzcenia.
                Niestety nawet w taniej chorwacji ladny apartament to koszt od 300
                zl, za 200 sa , ale daleko polozone od morza i niski standard.
                Podrózuje okolo 15 lat , gdzie polakom sie nie snilo....
                I wiem co mowie.
                Nawwet w Rzymie najtaniej jest w klasztorach i nawet tam cena
                przekracza polską...
                • agamamaoli Re: Jak slucham za ile ludzie szukaja noclegow ,t 10.06.10, 13:14
                  Eva nie ma co się licytować, ale niestety 15 lat podróżowania w
                  miejsca jak to określasz ...gdzie polakom się nie śniło, nie
                  oznacza, że wszytsko wiesz.
                  Sardynia jest masakrycznie droga, im bliżej Costa Smeralda - raju
                  dla bogaczy, wykupionego głównie przez szejków, aktorów, rekiny
                  finansjery,...Berlusconiego. Na szczęście cała jest piękna,
                  niesamowita i można wynająć bardzo fajny apartmant za cenę klitki w
                  Polsce.
                  A jeżeli się mylę i jest tania, a nawet gdyby była droga - to
                  namawiam, jedźcie tam - warto, Sardynia ma bez porównania
                  piękniejsze plaże niż Sycylia i reszta Włoch. Ma mniej zabytków,
                  żadne fajerwerki, ale przyroda, w miarę dużo luzu na plażach,
                  ogromna różnorodność piach, skały, kamyki, co kto lubi. I woda o
                  niespotykanym kolorze i przejrzystości. Popytajcie Włochów, gdzie
                  są najpiękniejsze plaże w ich kraju.

A tu poniżej mała dyskusja o tym, czemu Sardynia jest tak mało
                  znana wśród Polaków

www.goldenline.pl/forum/105669/sardynia-dlaczego-tak-malo-popularna-w-polsce

Przepraszam, że odbiegłam od tematu.
                  • Gość: Eva Re: Jak slucham za ile ludzie szukaja noclegow ,t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.10, 19:40
                    Oczywiscie ze jest piękna, ale z tym ze droga , to lekka przesada,
                    no wiadomo do Polski to jest droga, chlep 5 euro;-) w miejscowosci
                    turystycznej.
                    Ale wole Santorini i uprzedzam duuuuzo drozsze.
                    a Costa del Sol i slynna Marbella to dopiero bogactwo.
                    Polska wypada naprawde jak za darmo;-)
                    • zlotajagoda Re: Jak slucham za ile ludzie szukaja noclegow ,t 14.06.10, 22:46
                      Gość portalu: Eva napisał(a):

> Oczywiscie ze jest piękna, ale z tym ze droga , to lekka przesada,
                      > no wiadomo do Polski to jest droga, chlep 5 euro;-) w miejscowosci
                      > turystycznej.
                      Kup sobie słownik poprawnej polszczyzny. I ortograficzny. Za te pieniądze (z
                      którymi nie masz problemów) to najlepsza inwestycja by nie robić wiochy na forach.
    • Gość: AnnaM Re: Jak slucham za ile ludzie szukaja noclegow ,t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.10, 09:55
      Rozumię autora postu,że postawił na prowokację:) Tylko po co? Wszyscy
      chcielibyśmy mieć zarobki jak w Europie:) Jak można porównywać ceny
      kwater u nas i za granicą? Równie dobrze ja mogę napisać,że prowadząc
      agroturystykę biorę za nocleg za os/dobę mniej niż np Niemcy za pole
      namiotowe:( Jak porównywać warunki spania we własnym namiocie we
      własnym śpiworze np z moim pokojem i całym wyposażeniem domu,kuchni i
      łazienek czy sprzętu sportowego i turystycznego oddannego do
      dyspozycji turysty? Nie dajmy się zwariować! Na marginesie mogę
      jedynie dodać,że szlak mnie trafia jak przyjeżdża taki turysta i na
      cenę 25zł/os marudzi,że za drogo ale nie widzi lub nie chce widzieć
      tego że :
      1.Ma duży przestronny pokój i nowe wyposażenie
      2.Ma w pełni wyposazoną kuchnię ze
      zmywarką,lodówką,el.rożnem,mikrofalą,expresem do kawy
      3.Ma pokój z wypasionym sprzętem TV ,kinem domowym,kominkiem
      4.Ma sieć Wi-Fi i dodatkowo ogólnodostępny komp.
      To mam jeszcze może klamki w kiblach wymienić na złote ?
      Cena 50zł /os? Ciekawe kto tyle płaci i gdzie....może tylko w
      pensjonatach...
      • ania-bell Re: Do Gościa AnnaM 10.06.10, 16:59
        Chciałam zapytać gdzie tak tanio i czy cena aby dotyczy sezonu?

Ja w tym roku na wakacjach wydam 50 zł od osoby (jedzie nas 5 osób)
        w pełni sezonu w domku z kuchnią i łazienką, 300 m od plaży.
        Warunki dobre, odpowiednie do ceny.
        • Gość: AnnaM Re: Do Gościa AnnaM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.10, 11:42
          Cena dotyczy sezonu.Różnica polega jedynie na tym,że obiekt znajduje
          się na tzw Przedgórzu Sudeckim zaledwie 10km na północ od Henrykowa:)
          • ania-bell Re: Do Gościa AnnaM 14.06.10, 14:35
            A może Pani podać namiary na ten obiekt.
            Może jakaś strona, jaką macie ofertę?.
            Kto wie, może akurat będzie ciekawa dla mojej rodzinki.
            • Gość: AnnaM Re: Do Gościa AnnaM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.10, 22:26
              www.gebczyce.spanie.pl
      • Gość: Chetny Re: Jak slucham za ile ludzie szukaja noclegow ,t IP: *.leon.com.pl 24.06.10, 20:12
        Podaj stronke to chetnie przyjade z rodzina i nie bede marudzil.
    • Gość: mazena111 Re: Jak slucham za ile ludzie szukaja noclegow ,t IP: 109.243.10.* 14.06.10, 19:19
      A gdy ja słucham ciebie, to wydaje mi się, ze nie masz bladego
      pojęcia nt obecnych zarobków i tego, na co może sobie pozwolić
      przeciętna rodzina. Albo brak ci wyobrazni, wyczucia albo jesteś
      zwykłym tępakiem i burakiem
    • mamula-1 Re: do mazeny chyba marzeny analfabetko 15.06.10, 12:51
      Ludzie przestańcie ,się obrażać na wzajem.Chyba nie o to chodzi na tym forum;)
      • mamula-1 Re: do mazeny chyba marzeny analfabetko 15.06.10, 12:53
        Proponuję niektórym założyć forum dla "nowobogackich"
    • Gość: ?? Usunąć go !!!! IP: *.um.kielce.pl 15.06.10, 13:28
      Czy nie ma możliwości usunięcia tego gościa z forum????!!!!!!
    • Gość: kbm Re: Jak slucham za ile ludzie szukaja noclegow ,t IP: 212.244.210.* 15.06.10, 20:53
      ee gosciu co ty chcesz do tych cen
      ja ciągle wedruje po polsce i sa regiony gdzie mozna i za 20 zł za dobe mieszkac
      zreszta zerknij do moich portali tam ceny sa prawdziwe i obowiązuja
      sprawdzilem wiekszosc tych pacjentów
      chyba na podhalu jest najtaniej wzgledem jakosci
      http://www.napodhale.com.pl
      http://www.zplecakiem.pl
    • Gość: annia. Re: Jak slucham za ile ludzie szukaja noclegow ,t IP: *.retsat1.com.pl 26.06.10, 16:20
      Jeżeli ktoś mówi, że nocleg powinien kosztować 150 zł za noc, to chyba jest
      milionerem. Przy tygodniowym wyjeździe czteroosobowej rodziny za samo spanie
      zapłaciliby 150x4x6 = 3600 zł. A spanie to jakaś tylko część wydatków
      wakacyjnych, trzeba jeszcze dojechać, coś jeść itp. Więc jakieś 5000zł na
      tydzień by wyszło w sumie. Niestety, ale nie wszystkich na to stać :( A raczej
      mało którą rodzinę stać, żeby wydać 5000 w tydzień, jeżeli mniej zarabia na
      miesiąc.
      • maja1166 Re: Jak slucham za ile ludzie szukaja noclegow ,t 26.06.10, 20:17
        mam znajomą, która prowadzi pensjonat w Zakopanem. Nie dość, że
        turyści chcieliby nocować za grosze (bo 25-30 zł/noc/os to już dla
        nich za dużo) to jeszcze kradną na potęgę. Wynoszą co się tylko da,
        np. wieszaki na ubrania, jaśki (poduszki do spania), koce a nawet
        sztućce.

• Gość: Prawda Re: Jak slucham za ile ludzie szukaja noclegow ,t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.10, 22:28
          Bo to bidoto-cholota, nic nie ma, i niszczy bo sam sie nie dorobil
          i nie nauczona cholota jest szacunku do cudzego!
          Biedota jest najgorsza bo nie ma nic do stracenia
      • Gość: Adam do anny mnie to nie obchodzi, ja chce zarobic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.10, 22:29
        a nie robic charytatywnie.
        Jak kazdy czlowiek.
    • agt_bond Re: Jak slucham za ile ludzie szukaja noclegow ,t 30.06.10, 14:14
      ale o czym właściwie mówimy? o wynajęciu pokoju w domu prywatnym, który na
      potrzeby sezonu staje się kwaterą dla turystów? bo jeśli tak to kwota 40-50 pln
      za dobę jest moim zdaniem optymalna. Jeżeli masz kasę to mieszkasz w hotelu -
      płacisz więcej za wyższy standard...
    • ziom1525 Re: Jak slucham za ile ludzie szukaja noclegow ,t 25.03.11, 18:31
      niestety dobry nocleg wiąże się z adekwatną do jego standardu ceną.
      • Gość: ANKA Re: Jak slucham za ile ludzie szukaja noclegow ,t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.11, 09:55
        oczywiscie ze tak, ale polacy sa pazerni i szukajja tanich luksusów...mysla ze jak grosze zaplaca to bedzie hotel, nie ma! ile placisz tyle masz..
    • poziomka.ustka Ustka- tanio - wakacje! 27.06.14, 21:56
      Zapraszamy do nas!
      Proponujemy Państwu wypoczynek w naszym domu usytuowanym w cichej i spokojnej dzielnicy Ustki smile
      Już za 30 zł od os.

Oferujemy pokoje 2,3,4 osobowe, przytulnie urządzone z łazienkami.
      W każdym pokoju znajduje się telewizor, czajnik, sprzęt plażowy, lodówka i naczynia.
      Do dyspozycji gości mikrofalówka, żelazko, możliwość korzystania z pralki i internetu Wifi.
      W niedalekim sąsiedztwie "Biedronka", kościół, boiska sportowe, stołówki, las.
      Na terenie posesji istnieje możliwość bezpłatnego parkowania.
      Ponadto w ogrodzie znajduje się grill oraz ogrodowa altana.

Dysponujemy również samodzielnym mieszkaniem składającym się z 2 sypialni i salonu dziennego z aneksem kuchennym. Całość dla 4-5 osób/rodzina lub 2 pary/.

Do morza 20-25 minut spacerkiem.

Więcej zdjęć można obejrzeć na stronie:

www.nocowanie.pl/noclegi/ustka/kwatery_i_pokoje/61316/photos,61316.html#mini
      tel. 665 721 145
      adres mailowy: poziomka.ustka@wp.pl

Serdecznie zapraszamy!

• Gość: kazek Re: Jak slucham za ile ludzie szukaja noclegow ,t IP: *.inet.rev.km-net.pl 29.06.14, 10:31
      Jak czytam te wszystkie wypowiedzi to kiwam głową
      po pierwsze ,dla jednych 1000 zł to tak jak dla innych 10 zł ,a wiec niema o czym dyskutować na południu Polski to za 50 zł noc +wyżywienie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka