meluska11 19.10.11, 13:56 Czy macie jakieś sprawdzone ciekawe trasy podróży, które warto powielić? Szukam inspiracji w planowaniu wycieczki po Polsce:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
e.qba Re: ciekawe trasy w Polsce 20.10.11, 22:40 Polecam Świnoujście - Hel, zobacz: Poczet Bałtyckich Długodystansowców. Pozdrawiam serdecznie! Kuba Terakowski Odpowiedz Link Zgłoś
sogoisland Re: ciekawe trasy w Polsce 21.10.11, 02:57 Z czystym sumieniem mogę Ci polecić Jurę Krakowsko-Częstochowską, a tam Ojcowski Park Narodowy. No i klasyka tego regionu turystycznego Szlak Orlich Gniazd. W powyższym artykule jest też kilka przewodników i ciekawostek pod koniec. Orle Gniazda to tak na tydzień jest co oglądać. Szlak pieszy około 160 kilometrów, a jak nie na piechotę to jest jeszcze szlak rowerowy i konny :). Jak lubisz historyczne miejsca, zamczyska, lasy i góry to będziesz w raju:). Przejrzyj też sobie Wikipedię, nie dlatego że jest tam jakiś wybitnie obszerny tekst, ale na dole są linki do opisów poszczególnych zamków i warowni, oraz przebieg szlaku i odległości plus atrakcje na trasie. Ciężko też znaleźć kompleksowe opracowanie w sieci na ten temat. Pozdrawiam PS Jak wrócisz i zechcesz to opisać w autorskim artykule to daj znać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tiptop5 Re: ciekawe trasy w Polsce 21.10.11, 15:17 Ja pochodzę z Jury Krakowsko-Częstochowskiej. Urokliwy region. ;-) Natomiast dla samych fantazji podróżniczych warto pomyśleć o Dolnym Śląsku, gdzie obecnie stacjonuję. Jest taka strona: znanenieznane.pl/ gdzie można sobie planować trasy pod różnym kątem intensywności. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin-1978 Re: ciekawe trasy w Polsce 27.10.11, 09:53 Swoje trasy opisałem na www.geografia-mg.cba.pl Dodałem tegoroczne ciekawe odwiedzone miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lulka Re: ciekawe trasy w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.11, 11:33 ciekawą trasę to najlepiej tworzyć samemu:), bo dla każdego interesujące jest coś innego. Nie można generalizować. Najlepiej włączyć plannera i coś znaleźć, dla mnie jeśli chodzi o śląsk i dolny śląsk jest nieocenione znanenieznane.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janka Re: ciekawe trasy w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.11, 09:18 ja też zdecydowanie jestem za samodzielnym planowaniu wycieczki a jak dla mnie fajnie zrobić sobie wycieczkę wrocław-bolesławiec- bautzen- drezno :D ! Byłam na takiej i wrażenia niesamowite, a w bolesławcu w ogóle można zwiedzać fabrykę ceramiki i mega robi wrażenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka_tola Re: ciekawe trasy w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.11, 10:26 ogólnie rzecz biorąc to o czym mówisz można znaleźć w artykule modaija.pl/male-dziela-sztuki-z-boleslawca/ :) ogólnie to cały Dolny Śląsk jest bogaty w take miejsca, trzeba tylko dobrze poszukać:) Odpowiedz Link Zgłoś
aldonawawrzeczko Re: ciekawe trasy w Polsce 11.11.11, 18:02 To może Beskid Śląski, oczywiście można jeździć samochodem, ja wolę na rowerze a w tym regionie jest dużo tras rowerowych i oczywiście szlaki turystyczne w górach. A na nocleg to najlepiej w WILLI POD SMREKAMI w Wiśle. podsmrekami-wisla.pl/index.php Odpowiedz Link Zgłoś
kinman Re: ciekawe trasy w Polsce 21.11.11, 20:26 przy obecnych cenach paliwa, jedynym sensownym środkiem transportu jest pociąg. Odpowiedz Link Zgłoś
white_mouse Re: ciekawe trasy w Polsce 22.11.11, 13:29 Coś w tym jest. Niedługo nawet ci, co mają gaz w samochodzie przerzucą się na pociąg, bo przestanie się opłacać jeździć autem Odpowiedz Link Zgłoś
bystry_1 Re: ciekawe trasy w Polsce 24.11.11, 21:58 Ja już dawno tak zrobiłem. Jazda samochodem do pracy zupełnie mi się już nie opłaca. Przesiadka oczywiście na pociąg ponieważ to jedyne rozsądne rozwiązanie. Pierwszy miesiąc i od razu poczułem różnice w portfelu. Odpowiedz Link Zgłoś
white_mouse Re: ciekawe trasy w Polsce 26.11.11, 12:14 Ja żałuję że nie mam połączenia pociągowego do pracy, muszę się tłuc autobusami Odpowiedz Link Zgłoś
furryfriday Re: ciekawe trasy w Polsce 28.11.11, 13:13 Ja ostatnie wakacje spędziłam w trasie Zamość-Chełm-Olsztyn, po drodze zahaczając o różne małe urokliwe miasteczka. Cudowna podróż, polecam każdemu, kto nie wierzy, że Polska może być malowniczym i bardzo turystycznym krajem. W przyszłym roku chciałabym wybrać się na Kaszuby i pewnie Pojezierze Brodnickie, dużo czytałam o tym rejonie, szczególnie o Hotelu Głęboczek, to chyba idealne miejsce na spokojne wakacje :) Odpowiedz Link Zgłoś