Dodaj do ulubionych

Wesołe Miasteczko-Chorzów

08.05.14, 11:48
Może ktoś podpowie mi jak wygląda opłata za poszczególne atrakcje w wesołym miasteczku? Na stronie internetowej jest cena biletu wstępu do parku, a co z poszczególnymi atrakcjami? Co mieści się w tej cenie? Dostaje się jakieś żetony? Z góry dziękuję za pomoc:)
Obserwuj wątek
    • agulka04 Re: Wesołe Miasteczko-Chorzów 08.05.14, 12:11
      Płaci się tylko za wstęp - wszystkie atrakcje są już w cenie. Lepiej nie jechać w jakiś długi wekend - wtedy do większości karuzel, itd... są kolejki.
      • emily.1 Re: Wesołe Miasteczko-Chorzów 09.05.14, 11:12
        Dziękuję za odpowiedź:)
        • agulka04 Re: Wesołe Miasteczko-Chorzów 09.05.14, 21:46
          Rok temu był problem z kupieniem jedzenia/picia - były tylko dwie budki... w poprzednich latach bylo więcej. W tym roku są nowe atrakcje więc może przybyło punktów gastronomicznych.
          Jak masz możliwość do jedź w tygodniu, a nie w wekend.
          • emily.1 Re: Wesołe Miasteczko-Chorzów 12.05.14, 08:59
            Dziękuję za podpowiedź:) A napisz mi jeszcze czy dla dorosłych znajda się tam atrakcje, czy raczej tylko dla dzieciaków?
            • agulka04 Re: Wesołe Miasteczko-Chorzów 12.05.14, 15:59
              Zależy co kto lubi ;-)
              ja zabieram książkę i tylko przesiadam się z ławki na ławkę a dzieciaki meldują się co jakiś czas gdzie są :-)
              Jest klika rzeczy dla starszych i dorosłych, np. rollercoaster.
              pl.wikipedia.org/wiki/Plik:Tic_Tac_Tornado_Chorzow.jpg
              Jest zjazd łodzią do wody, samoloty na łańcuchach, pałac strachów, krzywe lustra...

Jak już tam będziesz to warto przejechać się kolejką linową, która jest w poblizu i jedzie nad Wesołym Miasteczkiem.
              • skorpionica_s Re: Wesołe Miasteczko-Chorzów 20.07.14, 21:55
                hej, dołączę się do tematu, wkrótce wybieram się po raz pierwszy do tego parku, i czy mogłby mi ktoś powiedzieć czy mam się nastawić na dlugie kolejki do atrakcji? Byłam kiedyś w Niemczech w parku tego typu i potrafiłam stać 1,5 godziny w jednej kolejce, czy w tym parku jest podobnie. Niestety ale bede jechac w weekend (innej opcji niestety nie ma) i obawiam się że będzie sporo ludzi :) I drugie pytanie, czytalam opinie że park wyglada jak za czasow PRL, czy kolejki i atrakcje mają dobre zabezpieczenia? :) Pozdrawiam
                • Gość: Tomek Re: Wesołe Miasteczko-Chorzów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.14, 11:27
                  Jest bezpiecznie. W tym roku jeszcze nie byłem (wybieram się w najbliższym czasie), ale w poprzednich latach regularnie tam jeździłem. W tym roku podobno są nowe atrakcje odkupione z innego wesołego miasteczka - chyba duńskiego o ile dobrze pamiętam. Jeśli jedziesz z dziećmi i będziesz w tym rejonie kilka dni, to polecam Ci jeszcze wycieczkę tzw. Wiślanką tj. trasą Katowice-Wisła. W Warszowicach przed Żorami jest Europark i restauracja Wesołe Koniki. To nieduży obiekt przy samej trasie, ale bardzo fajny. W cenie biletu są dmuchańce, trampoliny, kręgle ruskie, minigolf, megadarts dla dzieci - bez ograniczeń. W cenie jest również przejażdżka kolejką - jeśli trafisz na takiego wesołego wiecznie uśmiechniętego kierowcę, to popłaczesz się ze śmiechu.Kupując bilet MAXI za ok. 29zł masz dodatkowo elektryczne pontony, samochodziki, kule na wodzie, paintball do tarczy, eurobungle. Na obiekcie jest minizoo i dzieci mogą karmić zwierzęta np. kozy czy osła którego nazywają Pieter:) Można też przejechać się na koniu. Moja 6 letnia córeczka uwielbia tego małego białego konia. Na obiekcie jest domek na drzewie dla dzieci jak i domek na drzewie dla dorosłych z ławkami i ładnym widokiem. Kilka kilometrów dalej masz w Żorach masz Westernowe Miasteczko. Jeśli nie byłaś to warto zajrzeć. Możesz sobie wykupić nocleg w celi:) Dalej jedziesz Wiślanką do Ustronia gdzie jest Leśny Park Niespodzianek - tutaj możesz odprężyć się wśród natury, a o określonych godzinach są loty ptaków drapieżnych oraz sów (w innym miejscu).
                  • skorpionica_s Re: Wesołe Miasteczko-Chorzów 05.08.14, 17:38
                    Dziekuje bardzo za odpowiedz :) i podpowiedz gdzie jeszcze można się udać :) Pozdrawiam
    • Gość: arek Re: Wesołe Miasteczko-Chorzów IP: *.dynamic.chello.pl 28.08.16, 22:21
      Mieszkam w pięknej zielonej dzielnicy Katowic - Ligota, więc do parku i Wesołego Miasteczka nie mam daleko. Gdy byłem dzieckiem, a później młodym człowiekiem, odwiedzałem je wielokrotnie - nawet jakiś czas pracowałem sezonowo sprawdzając bilety w Pałacu Strachów jak i w słynnej Głowie Medium. To co się dzieje przez ostatnie lata jest jakimś chorym układem. Kultowe atrakcje jak Pałac Sensacji, Głowa Medium, Pałac Strachów, Smocza Jama - zamiast zmodernizować, doprowadzono do upadku a zastąpiono wysłużonymi ponad 40 letnimi urządzeniami przywiezionymi z niemieckich parków rozrywki, które bez przerwy się psują - przykład Rainbow (urządzenie ledwo zipie, bierze połowę pasażerów, a po kilku kursach musi mieć 30 minut przerwy, gdyż silniki są zużyte). Podobne jest z Flic Flac!! Na nowym urządzeniu Diamond Riwer nie byłem, gdyż nie miałem kąpielówek, a w ubraniu do wody nie będę wchodził.Ceny napoi to czysty kosmos!! Mała woda 5zł, mały napój 5zł, małe piwo bezalkoholowe 6zł, a piwo Tyskie lane małe 0,33l 7zł, a 0,5l 9zł. Wąskotorówka jeździ tylko ok. 1 km. gdyż nikt się ze sobą nie umie dogadać. Za E.Gierka wszystko działało bez dotacji unijnych, a teraz wszystko jest rozkradane na lewo i prawo!! Z żalem stwierdzam że w Wesołym Miasteczku byłem po raz ostatni.
      • astamaniana75 Re: Wesołe Miasteczko-Chorzów 04.09.16, 20:59
        Głowa Medium- interesuje mnie to, bo szukam informacji, kto był właścicielem tego obiektu.
        Pamiętam że znany w Polsce magik, tylko że nazwiska nie pamietam.
        Pamieta ktoś i podpowie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka