Gość: Prac IP: 213.77.91.* 27.03.01, 08:46 Czy możecie podać parę przykładów naprawdę fajnych miejsc w Polsce ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zbyszek Re: Chcę spędzić parę dni w fajnym miejscu IP: *.lomza.cvx.ppp.tpnet.pl 06.05.01, 14:01 Jeszcze praktycznie nie odkrytymi fajnymi miejscami (140 km od Warszawy) w Podlaskim jest NOWOGRÓD(koło Łomży,Skansen Kurpiowski) i GONIĄDZ(Biebrzański Park Narodowy) www.zbyszko.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ollena Re: Chcę spędzić parę dni w fajnym miejscu IP: 192.168.5.* / *.gemini.net.pl 20.06.01, 23:31 Jednym z piękniejszych miejsc w Polsce, gdie byłam jest Hrubieszów- miasto, a raczej miasteczko może na wsch. od Zamościa. Zupełnie przedwojenne, w większości cudnie zdobione drewniane domeczki, pałace, kościoły i imponująca cerkiew w stylu bizantyjskim, iluminowana nocą. Naprawdę nie z tej ziemi... Polecam też przewodnik Rąkowskiego " Polska egzotyczna " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulka Re: Chcę spędzić parę dni w fajnym miejscu IP: 212.182.27.* 28.06.01, 13:24 Proponuję Nałęczów - miasteczko położone 25 km od Lublina. Teren wycieczkowo - spacerowy, górzysty. Można zrobić wypad do Kazimierza Dolnego. Pozwiedzać muzea. Jest tania jadłodajnia i niedrogie noclegi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamaje Re: Chcę spędzić parę dni w fajnym miejscu IP: *.poznan.uw.gov.pl 02.10.01, 14:59 Proponuję Krynki. Jedna z ostatnich miejscowości, w których można doznać naszej "kresowośći". Zapomniany kirkut, cmentarze prawosławne i katolickie, dawne synagogi, kościoły, park de Virionów, piwo dojlidy. I oczywiście oryginalny ośmokątny rynek. Blisko do Kruszynian i Bohonik - meczety tatarskie. Latem nocleg w schronisku młodzieżowym. Więcej na stronie internetowej Krynek, lub we wspomnianym przewodniku - Polska egzotyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Re: Chcę spędzić parę dni w fajnym miejscu IP: 213.241.6.* 12.10.01, 07:57 Pod adresem www.agrotur.info.pl znajdziesz takie miejsca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L Gdańsk Re: Chcę spędzić parę dni w fajnym miejscu IP: *.clinika.pl 02.07.01, 15:11 Widzę, że wszystkie odpowiedzi na to pytanie dotyczą regionów mało znanych, pomijanych w przewodnikach turystycznych. Ja też znam miejsce na wschodnich krańcach Polski - Janów Podlaski. Może ktoś słyszał o słynnej stadninie koni arabskich i corocznych wielkich aukcjach. Ale mało kto wie, ze można tam spędzić wyjątkowe wakacje lub wspaniały weekend. W Gościnnym Domu Wygoda na terenie stadniny można odpocząć od zgiełku miasta, tempa, tego, co trzeba lub wypada. Tutaj znajdziesz spokój, kameralna atmosferę i nacieszysz się pyszną kuchnią. A do tego bezkresne łąki, wsie jak z ze świata, który odszedł i najpiękniejsze konie na świecie. Gorąco polecam! Lidka PS. tel. hoteliku (83) 3413060 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: Chcę spędzić parę dni w fajnym miejscu IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 10.07.01, 09:30 A może Horyniec Zdrój na skraju uroczego i nieodkrytego jeszcze Roztocza, wycieczki do Lwowa, a dodatkowo możliwość z korzystania z zabiegów leczniczych. Polecam sanatorium KRUS: miła obsługa, doskonałe warunki pobytu. www.crr-horyniec.home.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Chcę spędzić parę dni w fajnym miejscu IP: 194.193.62.* 11.10.01, 12:53 A moze wciaz nie odkryte Pojezierze Drawskie,piekne czyste jeziora ,niesamowite lasy, Drawienski Park Narodowy,piekne wsie i kosciolki.Wspaniale miejsce zdala od zgielku i tłumu turystow.Na nocleg polecam Pałacyk Orle Odpowiedz Link Zgłoś
piotrekkop Re: Chcę spędzić parę dni w fajnym miejscu 07.10.01, 20:37 Polecam Bieszczady-teraz jest tam mało turystów, a drzewa mają bajeczne kolory. poza tym przez najbliższy tydzień zapowiada się prawdziwa złota polska jesień. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrekkop Re: Chcę spędzić parę dni w fajnym miejscu 07.10.01, 20:48 p.s.Mam nadzieję,że po wakacjach będziesz miał czas i pieniądze, by tam pojechać. Odpowiedz Link Zgłoś
czimex Re: Chcę spędzić parę dni w fajnym miejscu 16.10.01, 10:29 pod adresem www.agrotur.info.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Chcę spędzić parę dni w fajnym miejscu IP: *.amwaw.edu.pl 24.10.01, 18:37 Dużo tu fajnych propozycji, większość z nich sprawdziłem osobiście i rzeczywiscie polecam. O tego typu miejscach dużo piszą w wortalu www.poznajkraj.pl - pisze tam również autor "Polski Egzotycznej" i podobni mu autorzy - polecam gorąco. Jacek Odpowiedz Link Zgłoś