Dodaj do ulubionych

Sandomierz

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 08:52
Ja kocham to miasreczko. Jest ono jak z bajki.
Zamek,ratusz, Dom Długosza, Katedra...mają architektoniczny urok.
I ta brama - bodajże Opalińskich (?).
Obserwuj wątek
    • Gość: kashkaa Re: Sandomierz IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.06, 19:03
      Brama Opatowska.
      A miasteczko cudne :)
      • radeqrdemenes Re: Sandomierz 08.02.06, 10:31
        Macie może jakiś link do strony poświęconej
        temu miastu, ze zdjęciami?
        • Gość: H Re: Sandomierz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 13:12
          www.sandomierz.pl/
          www.sandomierz.org/
          www.sandomierz.net/
          Pozdr.
          • agnieszka.sakowska Re: Sandomierz 11.02.06, 20:41
            Oj ja też kocham, byłam arz tylko i urokliwe miejsce naprawdę!!!
            • Gość: bpbeatrice Re: Sandomierz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.06, 19:23
              Sandomierz jest przepiękny. Kazimierz przy nim sie nie umywa. Poza tym ostatnio
              dosc preznie promuje swoje uroki i walory. Podczas wakacji w kazdy weekend cos
              sie dzieje, koncerty, turnieje, strzelanie z armaty, i wiele innych. Zapraszam
              warto przyjechać. Ja jestem zTarnobrzega ok 16 kmi dsc czesto jezdze na rowerze
              do tego miasta.
              W koncu to jedno z najpiekniejszych miast, najstarszych w Polsce, jedna z
              krucjat wyruszała włąsnie z tego miasta.
              Zachęcam wszysstkich.
              • horpyna4 Re: Sandomierz 16.02.06, 19:45
                I ma przepiękne okolice do spacerów. Wąwozy i Góry Pieprzowe.
    • Gość: Warszawianka Re: Sandomierz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 11:38
      Piękne miasto, urokliwe, a w dodatku można robić wycieczki do Leżajska, Łańcuta,
      w drugą stronę do Opatowa, oczywiście do Baranowa Sandomierskiego (znanego z
      serialu "Czarne chmury"), do Ujazdu - wspaniały zamek Krzyżtopór, niestety w
      ruinie..
      Cała ta część Polski jest przepiękna!
      • Gość: wizja Re: Baranów Sandomierski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 19:49
        W tym tygodniu odwiedziłam zamek w Baranowie,i obejrzalam sobie masę
        falsyfikatow:mebli, obrazów, sztukaterii,{ tam nie ma żadnych oryginałoW a
        podróbki to nidoróbki.] osobom z mojej grupy nie pozwolono usiąść na
        krzeslach[wspolczesnych] na ktorych siadaja ludzie wynajmujący zamek na imprezy
        i zaproponowano im miejsce na podlodze,wielokrotnie przewodnik sugerował nam ze
        jesteśmy biedakami i nie dla nas takie miejsca. Np. szkoda sobie zaprzatać gLowy
        caną tej komody.CENA BILETU 8pLN.W podziemiach zaproponowano nam film o
        "Siarkopolu"- upadłej firmie wczesniejszym właścicielu zamku.MiaLam wrażenie że
        potraktowano mnie jak"BARANA do wystrzyżenia"
        Czuć tam ducha komunistycznego myślenia ukierunkowanego na kapitalistyczny zysk.
        • Gość: wizja Re: Baranów Sandomierski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 20:23
          Do postu wyżej!
          Przepraszam pomyłka cena biletu wynosila 10 pln.
          Pozdrawiam!
          wizja.
          • Gość: gizela61 Re: Baranów Sandomierski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 21:29
            A można prosić o jakieś namiary na nocleg w Sand., w przystepnej cenie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka