Dodaj do ulubionych

noclegi w klasztorach polskich

IP: *.chello.pl 14.02.06, 19:43
Czy znane są Wam adresy klasztorów polskich (położonych w ciekawych
turystycznie zakątkach naszego kraju), przyjmujących turystów na noclegi i
oferujących także wyżywienie ?

Będę wdzięczna za informacje.

Pozdrawiam

Baśka

Obserwuj wątek
    • krytyk2 Re: noclegi w klasztorach polskich 15.02.06, 22:27
      Nocowalem niedawno w klasztorze na Świętej Górze w Gostyniu>Podobala mi sie
      atmosfera.Na jakis czas można się było przenieść w inny wymiar.podobaly mi sie
      zwlaszcza male pokoiki -celki z wejściem dla ludzi 1,5 wzrostu/trzeba było
      schylać glowe z pokorą ,żeby wejść do srodka/nocleg kosztuje 20 zl.pozdrawiam
      • jacek571 Re: noclegi w klasztorach polskich 26.02.06, 19:48
        Ceny nieaktualne , byłem w styczniu w Gostyniu ceny 40 i 45 zł.
        • Gość: wojtek Re: noclegi w klasztorach polskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 21:53
          Wiem, że w Tyńcu jest możliwośc noclegu.
          Kiedyś podróżując rowerem miałem nadzieję na takie noclegi po klasztorach, ale
          szybko okazało się, że większość klasztorów jest dla turystów niedostępna.
    • Gość: jaacek Re: noclegi w klasztorach polskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 22:29
      Tyniec ma faktycznie wspaniały dom gościnny, ale to atmosfera klasztoru stanowi
      o atrakcyjności tego miejsca. Nie jest to atrakcja turystyczna, ale miejsce
      skupienia. Praktycznie rzecz biorąc kazdy klasztor mozna "otworzyć", o ile
      przeszkodą nie jest klauzura (chociaz nocowałem i w żeńskich), przyjęcie zależy
      po prostu od umiejętności nawiązania kontaktu, wzbudzenia zaufania i
      znalezienia wspólnego jezyka. Udało mi się nawet przenocować u Kamedułów w
      Krakowie - niebywałe doświadczenie, jedno z najciekawszych miejsc, jakie
      widziałem.
    • Gość: Anita Re: noclegi w klasztorach polskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.13, 11:57
      www.ndwroclaw.com polecam
    • Gość: PodroznikMichał Re: noclegi w klasztorach polskich IP: *.softservice.com.pl 19.06.13, 08:27
      Serdecznie zapraszamy do Hotelu Podklasztorze w Sulejowie mieszczącego się w XII wiecznym Opactwie Cystersów. Hotel to połączenie historii i średniowiecznego klimatu z wysokimi standardami pokoi oraz obsługi. Serdecznie zapraszamy!
    • mdt75 Re: noclegi w klasztorach polskich 21.01.14, 21:26
      jestem ciekawa czy do klasztoru można wybrać się z dzieciakami na nocleg, a może duchownym będą dzieci przeszkadzać? Cały dzień i tak spędzamy zawsze poza miejscem do spania.A tu już byliśmy ostatnio.
      • klasztorpallotyni Re: noclegi w klasztorach polskich 22.11.16, 09:53
        Zapraszamy do Klasztoru Księży Pallotynów na Karczówce w Kielcach. Dzieci nie stanowią żadnego problemu.

Z myślą o osobach, które poszukują miejsc o wyjątkowym, niepowtarzalnym charakterze przygotowaliśmy możliwość noclegów w XVII-wiecznym klasztorze Pallotynów na wzgórzu Karczówka, w Kielcach.

Zarówno malownicze położenie klasztoru, jak i jego czterystuletnia historia staną się na pewno odkrywczą przestrzenią. Historię miejsca – klasztoru i kościoła – będącego miejscem , wiążące się z nimi niezwykłe dzieje i legendy przybliżą gospodarze klasztoru, zakonnicy, księża Pallotyni. Na terenie klasztoru zlokalizowane są również Wystawa Papieska – eksponująca pamiątki po św. Janie Pawle II oraz Pallotyńska Wystawa Misyjna.

Położone niemal w centrum Kielc klasztorne wzgórze jest jednym z najpiękniejszych miejsc widokowych w mieście. Graniczy z Chęcińsko-Kieleckim Parkiem Krajobrazowym i stanowi początek biegnącej do Chęcin Geologicznej Ścieżki Dydaktycznej i szlaku turystycznego. Jest przy tym doskonałym „punktem wypadowym” dla zwiedzania atrakcji turystycznych regionu świętokrzyskiego: Jaskini Raj, ruin zamku królewskiego w Chęcinach, klasztoru na Świętym Krzyżu, Parku Etnograficznego w Tokarni, ruin zamku magnackiego Krzyżtopór, niedalekiego Sandomierza i wielu innych pięknych miejsc w regionie. Stanowi również bazę spacerową do położonych poniżej ciekawych miejsc w samym mieście Kielce – rezerwatu Kadzielnia, geoparku Wietrznia, Pałacu Biskupów Krakowskich i wzgórza zamkowego, Bazyliki Katedralnej.
        Zainteresowanych proszę o kontakt 796-425-838
    • re12nia Re: noclegi w klasztorach polskich 23.12.16, 18:39
      Może kto zna jaki zakon lub klasztor w Warszawie lub w okolicy,gdzie można dojechać miejskimi taborem do centrum.Gdzie w miarę tanoi może przenocować małżeństwo na 3 noclegi. Chcemy trochę pozwiedzać a wieczorem pomodlić się w kaplicy. Proszę osoby o info.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka