Gość: mdkw3@wp.pl IP: *.bnet.pl / 10.10.46.* 15.06.03, 09:20 warto wspomnieć o stojących na poboczach dróg kapliczkach,na wielu z nich dostrzec można zdobienia,daty,napisy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: www.oazaski.prv.pl nowy wyciąg Strzyżów SZCZEGÓŁY ZAPRASZAMY!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.04, 20:11 www.oazaski.prv.pl Atrakcyjne położenie kompleksu rekreacyjno wypoczynkowego OAZA zapewnia doskonałe wrażenia przez cały rok. Panuje tu klimat podgórski, ośrodek leży w dolinie małego potoku, głęboko wciętej w otaczające je wzgórza Białówka [380m] od zach. ,Biała Góra [413m] od pn. i wzgórza 394m od wsch.Dolina oraz otaczające je wzgórza są w znacznej części zalesione. Oprócz pięknego położenia panują tu doskonałe warunki śniegowe. Lokalny mikroklimat powoduje że śnieg utrzymuje się tu dość długo. Zimą zapraszamy na narty: dwa stoki narciarskie [ 120m i 450m ]-orczyk, armatki, oświetlenie, ratrak. Latem oferujemy wypoczynek na kąpielisku [100x25m] oraz zwiedzanie przepięknej okolicy. Dookoła lasy, czyste powietrze i wspaniale widoki zapewnią wszystkim niezapomniane wrażenia. Co nie udało się w poprzednim sezonie , udało się w tym. 8 stycznia oficjalnie został otwarty i uruchomiony wyciąg narciarski w Ośrodku Rekreacyjno – Wypoczynkowym „OAZA” przy ul. Kombatantów 33 w Strzyżowie. Ośrodek dysponuje dwoma stokami narciarskimi : - o długości ok. 500 m przy różnicy poziomów ok. 100 m, - o długości ok. 100 m., różnica poziomów 25 m. Stoki są oświetlone co daje możliwość korzystania z wyciągów również w godzinach wieczornych. Stoki są sztucznie naśnieżane co umożliwia dłuższe ich funkcjonowanie nawet w czasie krótkich niekorzystnych warunków pogodowych. Ośrodek dysponuje również bazą noclegową na 30 miejsc oraz zapleczem gastronomicznym. Istnieje również możliwość nauki jazdy na nartach w szkółce narciarskiej „SKI FM” tel. 0602 677 178, która oferuje naukę jazdy na nartach technika klasyczną oraz carvingową, indywidualnie i grupowo, dla początkujących i zaawansowanych. Obserwując ilość miłośników białego szaleństwa, którzy licznie przybyli w ostatni weekend do Strzyżowa oraz wysłuchując ich pozytywnych opinii na temat nowo otwartego wyciągu, należy stwierdzić, że inwestycja ta była przysłowiowym strzałem w dziesiątkę. Mam nadzieje i nie jestem w tym przekonaniu odosobniony, że istnienie ośrodka rekreacyjno – wypoczynkowego na Łętowni, oraz jego dalsza rozbudowa, wpłynie pozytywnie na promocję Strzyżowa. Jestem skłonny stwierdzić, że turystyka to jeden z niewielu kierunków perspektywicznego rozwoju naszego regionu. Biorąc pod uwagę walory krajoznawcze, turystyczne, położenie geograficzne, infrastrukturę posiadaną oraz tą o którą Strzyżów w najbliższych latach się wzbogaci, mam na uwadze krytą pływalnię myślę, że to wszystko w kilku letniej perspektywie spowoduje intensywny rozwój NASZEGO miasta i gminy, czego sobie i wszystkim mieszkańcom życzę Baza noclegowa: pokoje gościnne przy wyciągu ( 30-miejsc noclegowych) 20zł - łóżko 15zł - materac Odpowiedz Link Zgłoś