Dodaj do ulubionych

Dolina Osławy

IP: *.bnet.pl / 10.10.46.* 15.06.03, 09:20
warto wspomnieć o stojących na poboczach dróg kapliczkach,na
wielu z nich dostrzec można zdobienia,daty,napisy.
Obserwuj wątek
    • Gość: www.oazaski.prv.pl nowy wyciąg Strzyżów SZCZEGÓŁY ZAPRASZAMY!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.04, 20:11
      www.oazaski.prv.pl

Atrakcyjne położenie kompleksu rekreacyjno wypoczynkowego OAZA zapewnia
      doskonałe wrażenia przez cały rok. Panuje tu klimat podgórski, ośrodek leży w
      dolinie małego potoku, głęboko wciętej w otaczające je wzgórza Białówka [380m]
      od zach. ,Biała Góra [413m] od pn. i wzgórza 394m od wsch.Dolina oraz
      otaczające je wzgórza są w znacznej części zalesione. Oprócz pięknego położenia
      panują tu doskonałe warunki śniegowe. Lokalny mikroklimat powoduje że śnieg
      utrzymuje się tu dość długo. Zimą zapraszamy na narty: dwa stoki narciarskie [
      120m i 450m ]-orczyk, armatki, oświetlenie, ratrak. Latem oferujemy wypoczynek
      na kąpielisku [100x25m] oraz zwiedzanie przepięknej okolicy. Dookoła lasy,
      czyste powietrze i wspaniale widoki zapewnią wszystkim niezapomniane wrażenia.

Co nie udało się w poprzednim sezonie , udało się w tym.

8 stycznia oficjalnie został otwarty i uruchomiony wyciąg narciarski w Ośrodku
      Rekreacyjno – Wypoczynkowym „OAZA” przy ul. Kombatantów 33 w Strzyżowie.

Ośrodek dysponuje dwoma stokami narciarskimi :

- o długości ok. 500 m przy różnicy poziomów ok. 100 m,

- o długości ok. 100 m., różnica poziomów 25 m.

Stoki są oświetlone co daje możliwość korzystania z wyciągów również w
      godzinach wieczornych. Stoki są sztucznie naśnieżane co umożliwia dłuższe ich
      funkcjonowanie nawet w czasie krótkich niekorzystnych warunków pogodowych.

Ośrodek dysponuje również bazą noclegową na 30 miejsc oraz zapleczem
      gastronomicznym.

Istnieje również możliwość nauki jazdy na nartach w szkółce narciarskiej „SKI
      FM” tel. 0602 677 178, która oferuje naukę jazdy na nartach technika klasyczną
      oraz carvingową, indywidualnie i grupowo, dla początkujących i zaawansowanych.

Obserwując ilość miłośników białego szaleństwa, którzy licznie przybyli w
      ostatni weekend do Strzyżowa oraz wysłuchując ich pozytywnych opinii na temat
      nowo otwartego wyciągu, należy stwierdzić, że inwestycja ta była
      przysłowiowym strzałem w dziesiątkę.

Mam nadzieje i nie jestem w tym przekonaniu odosobniony, że istnienie
      ośrodka rekreacyjno – wypoczynkowego na Łętowni, oraz jego dalsza rozbudowa,
      wpłynie pozytywnie na promocję Strzyżowa.

Jestem skłonny stwierdzić, że turystyka to jeden z niewielu kierunków
      perspektywicznego rozwoju naszego regionu.

Biorąc pod uwagę walory krajoznawcze, turystyczne, położenie geograficzne,
      infrastrukturę posiadaną oraz tą o którą Strzyżów w najbliższych latach się
      wzbogaci, mam na uwadze krytą pływalnię myślę, że to wszystko w kilku letniej
      perspektywie spowoduje intensywny rozwój NASZEGO miasta i gminy, czego sobie
      i wszystkim mieszkańcom życzę
      Baza noclegowa:

pokoje gościnne przy wyciągu ( 30-miejsc noclegowych)

20zł - łóżko
      15zł - materac

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka