thiass 05.09.09, 02:47 Chciałbym umieć popatrzeć na to miasto oczami turysty. Pewnie musi być wdzięczne. Niestety, jak się tu dłużej pomieszka, to robi się nudno. Ile można żyć w miejscu, w którym są tylko dwa i to w dodatku średnie teatry? :D Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Firmin Re: Magiczny Wrocław IP: *.fbx.proxad.net 05.09.09, 09:18 Przeprowadz sie na Broadway - tam jest wiecej niz dwa teatry ;) Ps. Z takim podejsciem jak Twoje, to kazde miasto znudzi Ci sie po 2 dniach nawet Tokio czy Nowy Jork .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Magiczny Wrocław IP: 188.33.10.* 05.09.09, 10:48 Nie kwękaj. Mieszkam w Trójmieście, a Wroclove uwielbiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: essimoza Re: Magiczny Wrocław IP: *.as.kn.pl 05.09.09, 11:16 Ojej, biedactwo, umiemy liczyć tylko do dwóch? Teatr Polski, Teatr Współczesny, Teatr Lalek, Capitol - Teatr muzyczny, Teatr Pantonimy - to z tych większych. A wspomnieć należy jeszcze o mniejszych incjatywach teatralnych m.in. Teatr Pieśni Kozła, Teatr Ad Spectatores, Teatr Scena Witkacego no i Instytut Grotowskiego. Jeżeli chodzi o tę gałąź sztuki Wrocław nie może narzekać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: the user Magiczny Wrocław IP: 91.184.215.* 05.09.09, 12:09 @ thiass no, ubawil mnie Twoj wpis ;) dzieki... to jak dlugo juz mieszkasz we WRO? pochwal sie ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były wrocławiak Magiczny Wrocław IP: *.chello.pl 05.09.09, 15:18 Słabe te zdjęcia ostrów wieczorem i oświetlenie gazowe i już jest fajnie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gryzelda Magiczny Wrocław IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.09.09, 23:26 Wrocław jest wyjątkowo piękny...kocham tu mieszkać...od kiedy teatry są wyznacznikiem urody miejsca? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fjut Magiczny Wrocław IP: 69.171.163.* 06.09.09, 04:40 wroclaw jest ladny ale te fotki sa kiepskie Odpowiedz Link Zgłoś
thiass Magiczny Wrocław 06.09.09, 16:43 Nie przeczę, że Wrocław jest ładny. Mam chyba jednak prawo do własnej oceny oferty kulturalnej Wrocławia i twierdzenia, że przy całym swoim uroku jest nudny i prowincjonalny. Pochwalę się, że mieszkam tu 20 lat. Przepraszam, że nie zachowałem urzędowego optymizmu i zachwytu nad wyjątkowością "miasta spotkań". Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
ludendorf Re: Magiczny Wrocław 03.10.09, 12:42 Już wiele osób wspominało że we Wrocławiu jest dużo więcej niż dwa teatry jak zaglądam tu www.pf.pl/serwis/teatry-Wroc%C5%82aw-V1_YP.html?nav=UY7XPX to widzę że jest ich ponad 20) Masz prawo do własnej oceny oferty kulturalnej w mieście. Ale wypadało by przy tym zachować minimum rzetelności (np nie kłamać) > nudny i prowincjonalny To raczej odosobniona opinia A może to ty jesteś nudny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaguarek Re: Magiczny Wrocław IP: 91.200.94.* 08.09.09, 11:57 Owszem, ładny jest, ale takimi kolorkami jak na 1 fotce, to raczej bym się nie chwalił... Odpowiedz Link Zgłoś
zuzannabr Magiczny Wrocław 02.10.09, 18:10 tak, pewnie....90%pieniążków idzie tu na aquapark i galerię grunwaldzką(stojaca na miejscu targiu warzywnego, ktory dutkiewicz nazwał nieeuropejskim) reszta, na koncerty dla gości z prowincji, typu ,,Doda" szefem od rozrywki jest Majchrowski, 22 letni dres, ktorego 1 osobowa działalnosc wygrywa wszystkie przetargi(a pomaga mu w tym wujek Klekot Walczak) , miejmy tylko nadzieje, ze pomoga się dutkiewiczowi autowac z fotela prezydenta, piękne mury sa znacznie trwalsze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Magiczny Wrocław IP: *.170-78-194.adsl-fix.skynet.be 28.01.10, 13:19 Zuzanna, masz rację. 90% to trochę za dużo. Ale o czym ty właściwie tu piszesz? O co ci dokładnie chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Magiczny Wrocław IP: *.170-78-194.adsl-fix.skynet.be 28.01.10, 13:37 Warto przeczytać. Sam pracuje przy kontroli. ec.europa.eu/regional_policy/index_pl.htm ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=325&langId=pl (Europejski Fundusz Społeczny) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Back to UK Re: Magiczny Wrocław IP: *.zone13.bethere.co.uk 31.01.10, 22:43 Wroclawianie czemu zamiast narzekac nie zrobicie czegos dla naszego miasta? Jest potencjal!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tommydaho Magiczny Wrocław 03.10.09, 12:28 Dziwne, mam 34 lata, urodziłem się w tym mieście i jakoś nie nudzą mnie wrocławskie atrakcje. A już tekst o tylko 2 teatrach...Aha, prowincjonalne miasto, też niezłe, haha. Puknąć się w czoło to chyba za mało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Magiczny Wrocław IP: 89.174.214.* 03.10.09, 22:16 Czy ja dobrze rozumiem?, jesteśmy w "Turystyka na świecie"?, więc po co piszesz o Wrocławiu...a inni wkręcają się w tę idiotyczną dyskusję. Przeprowadź się i przestań nudzić! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Magiczny Wrocław IP: *.uni.lodz.pl 16.03.10, 10:20 Mieszkam we Wrocławiu i nie uważam, że jest nudnym miastem. Jak na miejsce nie będące stricte turystyczną miejscowością (z uwagi na to, że nie leży w górach lub nad morzem) można znaleźć w nim dużo ciekawych miejsc. Trafiłem ostatnio na serwis Wartozwiedzic.pl prezentujący między innymi atrakcje wrocław. Możecie sami zobaczyć, że jest tam sporo miejsc do zwiedzenia, a to z pewnością nie wszystkie dostępne we Wrocławiu! Odpowiedz Link Zgłoś
oneziuta Re: Magiczny Wrocław 18.03.10, 16:28 nie jestem z Wrocławia, ale jeśli tylko mam okazję staram się odwiedzić to miasto. zwłaszcza w okresie późnej jesieni lub wiosny. nie wiem czy potrafiłam bym zamieszkać w nim na stałe ale ma swoje uroki np. bardzo dużo zieleni, świetne rozwiązania komunikacyjne,pod względem rynku pracy tez nie jest złe. Odpowiedz Link Zgłoś
aneko_chan Re: Magiczny Wrocław 07.04.10, 16:20 Byłam we Wrocławiu kilka lat temu, chyba jeszcze w podstawówce, niewiele pamiętam. Po za starym rynkiem chyba nic.. Niedługo wybieram się tam na majówkę :) mam nadzieję że wykonam sporo ładnych pamiątkowych zdjęć :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Magiczny Wrocław IP: *.pools.arcor-ip.net 31.03.10, 11:43 www.rezerwuje.pl/p,182 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fibonacci Magiczny Wrocław IP: 78.10.237.* 05.05.14, 23:36 Mieszkam we Wrocławiu całe życie. Jest tutaj naprawdę wiele do zwiedzania, stałe miejsca kina, teatry (jest ich wiele) ale jest też organizowana masa wydarzeń kulturalnych. Jest tona miejsc o których wrocławianie nie mają pojęcia. Polecam zajrzeć na fanpage: www.facebook.com/Wroclaw2016 www.facebook.com/BreakingMuse albo chociaż na główną stronę naszego miasta. Wystarczy tylko trochę poszperać, a znajdzie się coś nowego. Odpowiedz Link Zgłoś