Dodaj do ulubionych

wiza do rosji

IP: *.kul.lublin.pl 23.06.02, 13:37
jak to jest z ta wiza ,
Obserwuj wątek
    • miriam_73 Re: wiza do rosji 24.06.02, 10:11
      Aby wjechać do Rosji musisz mieć albo voucher (do kupienia w biurach podróży
      np. w Intourist w Wwie)albo zaproszenie, albo pieczątkę AB (potw. wyjazd
      służbowy). Na razie nie ma obowiazku wizowego. Dokumenty sa potrzebne bo pytają
      o to na granicy. Na miejscu KONIECZNIE dopełnić wszelkich obowiązków
      meldunkowych, żądać pieczątek itp. bo inaczej czepiają się na wyjeździe. Info
      najświeższe bo w sobotę właśnie wróciłam z Moskwy.
      • Gość: rfa Re: wiza do rosji IP: *.kul.lublin.pl 26.06.02, 14:49
        dzieki za wiadomosci powiedz ile kosztuje vouczer i co z noclegami,jak jechalas
        i czy jak kupie vaucher do moskwy to bede mogl pojechac do petersburga
        • miriam_73 Re: wiza do rosji 26.06.02, 17:29
          Nie wiem jakie są ceny voucherów, bo ja jechałam na zaproszenie. Nie umiem
          powiedziec jak wygląda sprawa z przemieszczaniem się bo u mnie wyglądało to
          tak, że ponieważ nie zameldowałysmy się z matka na milicji w Moskwie (Swietka
          nam powiedziała że nie potrzeba, a my dyraki uwierzyłyśmy) - czyli niet było
          riegistracjii i sztampy to nam się na powrocie (jechałam pociągiem) Bialorusy
          sie do tego przy ..ły i "budut sierioznyje probliemy w buduszcziem" gdybym sie
          wybierała w tym kierunku w przyszłości. Więc się pewnie rychło nie wybiorę. W
          ogóle ostrzegam przed pociągami w tym kierunku. Syf taki że kosmos (i to w
          poskich wagonach). Może w kierunku Petersburga jest inaczej bo mozna uniknąć
          przeprawy przez Białoruski Raj.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka