Gość: magdas1 IP: *.biol.uw.edu.pl 14.06.05, 13:08 Hej, Hej, Kto mi powie jakie są wtyczki w Chinach? Normalne będą działały czy trzeba z adaptorkiem? Dzieki M. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Pekinczyk Re: Chiny- rodzaj wtyczek elektrycznych IP: 5.2.1R* / 210.21.235.* 14.06.05, 17:50 Jest kilka, sprobuje opisac: 1. II - po prostu 2 waskie wejscia 2. II z oczkami po bokach - dobre na polskie wtyczki 3. /\ - i czasami ze srodkowym /I\ na uziemnienie 4. 基础- kwadratowe wtyczki - czesciej spotykane w Hong Kongu rowniez z uziemnieniem I Polecam kupienie turystycznego rozgaleziacza na lotnisku. Jezeli masz czas to mozesz znalezc taki rozgaleziacz w tutejszym (chinskim) sklepie. Odpowiedz Link Zgłoś
magdas1 Re: Chiny- rodzaj wtyczek elektrycznych 14.06.05, 20:48 Wielkie dzieki, jade sluzbowo i bede bardzo, bardzo zajeta, wiec zaczne poszukiwania od lotniska na Okeciu, po drodze mam jeszcze Frankfurt... Albo odzwyczaje sie od komorki... Pozdrawiam M. Odpowiedz Link Zgłoś
untochables Re: Chiny- rodzaj wtyczek elektrycznych 14.06.05, 23:03 jeżli masz że tak powiem wąskie wtyczki czyli np. ładowarka do kamery suszarak to nie szukaj adaptera bedzie ci wtyczka pasował jaśli zabiaersz ze sobą żealzko z grubymi bolcami może być problem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magdas1 Re: Chiny- rodzaj wtyczek elektrycznych IP: *.biol.uw.edu.pl 15.06.05, 08:59 Nie, nie, nie jade z zelazkiem. Chodzi mi o ladowarke do komorki i ew. do laptopa lub aparatu cyfrowego czyli waskie, male wtyczki, a te podobno jednak pasuja?? To jak: male od komorki pasuja a od zelazka nie? Czyli , ze tak powiem, wisimy na telefonie ale w pogniecionych ciuchach;) pozdrawiam M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pekinczyk Re: Chiny- rodzaj wtyczek elektrycznych IP: 5.2.1R* / 210.21.235.* 14.06.05, 17:50 Jest kilka, sprobuje opisac: 1. II - po prostu 2 waskie wejscia 2. II z oczkami po bokach - dobre na polskie wtyczki 3. /\ - i czasami ze srodkowym /I\ na uziemnienie 4. 基础- kwadratowe wtyczki - czesciej spotykane w Hong Kongu rowniez z uziemnieniem I Polecam kupienie turystycznego rozgaleziacza na lotnisku. Jezeli masz czas to mozesz znalezc taki rozgaleziacz w tutejszym (chinskim) sklepie. Odpowiedz Link Zgłoś
polam5 Re: Chiny- rodzaj wtyczek elektrycznych 17.06.05, 00:15 kropla.com/electric.htm#plugs kliknij na electrical plugs. W Chinach uzywaja A. I i G Odpowiedz Link Zgłoś
drunken_shrimp Re: Chiny- rodzaj wtyczek elektrycznych 17.06.05, 06:06 adapter kosztuje drobne pieniadze, a i niewiele miejsca zajmuje, lepiej miec, bo czasem rozstaw dziurek :))) do europejskich bolcow nie pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Chiny- rodzaj wtyczek elektrycznych IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 17.06.05, 10:23 W Pekinie i Shanghaju nie było problemów. Zawsze było podwójne gniazdko, z którego jedno, chociaż optycznie wygladało inaczej bez problemu "przyjmowało" polską wtyczkę. Nie wiem, po co te przjściówki. Odpowiedz Link Zgłoś
drunken_shrimp Re: Chiny- rodzaj wtyczek elektrycznych 18.06.05, 09:52 a ja mieszkam w guangzhou i w lazience musze suszarke (chinska zreszta) podlaczac przez adaptor:))) Odpowiedz Link Zgłoś
dagal Re: Chiny- rodzaj wtyczek elektrycznych 21.06.05, 13:53 ciekawe ja byla w pekinie i w hotelu byly normalne gnizdka china trade center Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzychu Re: Chiny- rodzaj wtyczek elektrycznych IP: *.gmk.net.pl / *.gmk.net.pl 22.06.05, 14:56 stosuja dwa rodzaje gniazdek, ale zawsze jest przynajmniej jedno do ktorego pasuja nasze wtyczki. Odpowiedz Link Zgłoś